למה מנקים כבד עם אורז לבן?

jader

New member
למה מנקים כבד עם אורז לבן?

שלום, שמעתי שניקוי כבד עושים עם אורז לבן ומאש. למה אורז לבן? תודה ושבוע טוב! רונה

hal767

New member
זה פשוט לא נכון.

אין דבר כזה ניקוי כבד. הכבד הוא חלק מהגוף. יש ניקוי כל הגוף כיחידה אחת. אורז לבן ומש אינם מנקים דבר בגוף. אורז לבן אינו מזון ראוי. הוא גורם לתת תזונה, להשמנה, לעצירות ולהפרעות במערכת העיכול. מש הינה קטנית טובה אם נאכלת כשהיא נבוטה. ערכה התזונתי גבוה והיא קלת עיכול כנבוטה. דיאטת אורז, המקובלת במקומות שונים, הינה דרך גרועה ומזיקה. ניקוי גוף, כולל כבד, נעשה באמצעות תזונה נכונה או באמצעות שיטות תזונתיות שונות המיועדות לכך או באמצעות צום רפואי. אלה דורשים הכוונה מקצועית של מטפל שמבין בנושא.

jader

New member
ובכל זאת

לא שמעתי את זה ממקור אחד. אנשים שאני מכירה, מטפלים ומטופלים שעשו בזמן זה או אחר ניקוי כבד ואכלו אורז לבן ומאש בשילוב תה/תמציות/תוספות אחרות. אני יודעת שבדרך כלל אורז לבן נחשב מהרעלים הלבנים, אבל אולי יש איזשהו יתרון כשמדובר בניקוי כללי וזמני?

hal767

New member
איך לרעל כדברייך ישנם יתרונות?

אורז לבן מזיק. מה לו ולניקיון הגוף? כל האנשים שסיפרו לך את הסיפורים האלה חיים באשליות ומנותקים מהמציאות. הם מאמינים בתאוריות הזויות. אסביר לך משהו עקרוני. שום מזון או צמח לא עושים ניקיון בגוף. הגוף הוא זה שעושה את העבודה באמצעות מנגנונים שונים ומורכבים הפועלים בו. הכבד מהווה חלק חשוב מהמערכת הזאת. תזונה מתאימה או צום רפואי, מנוחה רבה ותחזוקה נכונה של הגוף הם תנאים לכך שהגוף יוכל לעשות את עבודת הניקוי הפנימי. תמציות, תה, תוספים ושאר אוקוס פוקס אינם קשורים לניקוי הגוף. הם בעצמם מהווים פסולת שהגוף צריך להעיף החוצה. גם האורז הלבן מהווה גורם משבש. דווקא שרוצים לעודד תהליכי ניקוי בגוף יש להעיפו מהתפריט וכך גם את יתר המרכיבים המזהמים שהוזכרו בשאלתך.

0 אור 0

New member
כשלמדתי תזונה הוזכר שהאורז הבסמטי הינו היחיד

בעל ערך מלא למרות שהוא לבן, מכיוון שאני כבר שנים אוכלת רק אורז מלא (חום או אדום), אז לא ממש התעמקתי בסיבה, ולא חקרתי את האמירה שמי שלא מסוגל לעבור למלא ישתמש בבסמטי (בלי קשר לניקוי אורז )

hal767

New member
אורז בסמתי הינו אורז.

יש לבן ויש מלא יותר. בוודאי שהמלא טוב יותר.

0 אור 0

New member
"ניקוי כבד"

ניקוי כבד זה שם פופולארי אך לא מדויק. לא האורזאו מיצי הירקות או המזון המומלץ בכל שיטת ניקוי אחרת הוא ש"מנקה" מה שקורה שם באמת הוא שבאמצעות הפסקה של צריכת רעלים, שתיית מים מרובה ואכילה מינימלית של מזון יחסית חדגוני ומצומצם, מאפשרים לכל מערכת העיכול ובפרט לכבד להשתחרר מהעומס הגדול עליה, ולחזור לתפקד. ניקוי ארוך יותר, גורם לשחרור של השומן שאגור בגוף, וכך הרעלים האצורים בו משתחררים למחזור הדם ומפונים על ידי הכבד שהשתחרר מהעומס היומיומי שהיה עליו קודם (זו הסיבה שבמקומות רבים בםה עושים ניקוי בצום משלבים סאונות, פעילות גופנית, עיסויים ועוד כלים לשחרור רעלים אלו בצורה מהירה יותר שלא יפגעו מחדש במערכות) ולגבי האורז - משתמשים באורז מלא, כך גם הסיבים שלו מסייעים בניקוי שאריות פסולת מדפנות המעי.

jader

New member
תודה, אור

הרגשתי קצת מותקפת על ידי התגובות הקודמות. נכון, אני משתמשת בשם פופולרי אבל הכוונה מובנת. מדובר על תקופה שבה מנסים להקל על המערכות של הגוף בעזרת תזונה מאוד ספציפית. ייתכן שהכוונה היא באמת לאורז בסמטי לבן ולא לסתם אורז לבן, שזו אבחנה חשובה גם אם לא ידוע מה באורז הבסמטי דווקא מועיל לתהליך ניקוי ואיזון. אני יודעת שלא המצאתי את העניין הזה וקיבלתי מידע ממספיק מקורות מהימנים כדי שלא יצעקו עליי בפורום. אבל מילא. בתודה ובברכה. J

hal767

New member
אני מצטער שאת חשה מותקפת.

הכוונה הייתה לעזור בעיצות טובות ובידע.

למעלה