פרשנות הסכם ודרכי הפעולה האפשריות
הסכם יש לקיים בתום לב. אם הודעת מראש מספר פעמים על המועדים של החופשה שלך ובכל פעם כדבריך זה ״לא מתאים לה״, אחת האפשרויות היא שפשוט תיסע בתאריכים שהודעת עליהם זמן סביר מראש.
אני לא רואה מה היא תוכל לעשות בקשר לזה. מי שמפר את ההסכם, לפי התיאור שנתת, זו היא, בכך שהיא מסרבת לקיים תיאום של ממש בתום לב.
עד כאן מהבחינה המשפטית ה- ״יבשה״.
אני נוטה להסכים עם דברים שנכתבו כאן, שיתכן מאוד שהיא פועלת ממניע רגשי, לאו דווקא נקמני, אלא כזה שלא השלים לגמרי עם הפרידה ביניכם ומנסה, אולי באופן לא מודע, לשלוט בך ולהאחז בך, בין היתר דרך יצירת החיכוך לגבי החופשות.
התגובה שלך לזה יכולה להיות או עמידה על זכויותיך המשפטיות - נקרא לזה תגובה נוקשה יותר, או לנסות ולייצר הידברות בנוסח שהוצע ע״י כותבת אחרת כאן - נקרא לזה תגובה רכה יותר.
זה ברור שיש כאן קונפליקט בהתהוות וצורת התגובה שלך תקבע אם הוא יתעצם או יתפוגג. אם תבחר בתגובה נוקשה יותר או רכה יותר, זה לשיקול דעתך, בהתאם לאיך שאתה מעריך שהתגובה שלך תשפיע עליה ובהתאם למה שאתה מוכן ומסוגל להכיל. עימות זה לא בהכרח דבר רע. לכאורה זה נשמע ״נאור״ מאוד לומר שעדיף להגיב באופן רך ומכיל, אבל במקרים מסויימים זה רק מעורר עוד ״תיאבון״ לא בריא אצל הצד השני ולפעמים דווקא התגובה ״הנוקשה״ יותר גורמת לצד השני ״להתיישר״.
הפתרון האידיאלי בעיני הוא אם הייתם יכולים לפנות שניכם לייעוץ (לא גישור) שבו ניתן היה להתיר את הסבך. אם זה לא ריאלי, אתה צריך לבחור בין החלופות השונות - ״הנוקשה״ או ״הרכה״, לפי שיקול דעתך - את מכיר את עצמך ואותה יותר טוב מכל אחד אחר.