מה ההבדל בין חלב פנים למי פנים לתרחיץ פנים?

מה ההבדל בין חלב פנים למי פנים לתרחיץ פנים?

האם אפשר להשתמש בתרחיץ פנים גם לשטיפת העיניים? תודה מראש

trilliane

Well-known member
מנהל
זו שאלה לאחד מפורומי הטיפוח והיופי, אנסה לענות כמיטב יכולתי

חלב פנים ומי פנים שניהם נועדו לניקוי עור הפנים ולהסרת איפור באמצעות הספגת התכשיר על ספוגית (פד או כדור צמר גפן כלשהו) ואז "ניגוב" העור באמצעותה. "חלב פנים" הוא תחליב, כלומר בעל מקרם סמיך ושמנוני יותר ואילו "מי פנים" הם במרקם נוזלי, כלומר מימי יותר. פעם קראתי ש"חלב פנים" פותח את הנקבוביות ו"מי פנים" סוגרים אותן, אבל אין לי מושג אם זה נכון (גגלי ובדקי).

תרחיץ פנים הוא פשוט סבון נוזלי עדין המיועד לעור הפנים, כלומר להקצפה עדינה (באצבעות) ולשטיפה במים לאחר מכן. גם הוא יכול לשמש כמסיר איפור. חלק מהתרחיצים מכילים גרגרים לניקוי עמוק יותר, מעין "פילינג" עדין. מניסיוני רובם מייבשים קצת את העור (גם מי פנים, לפחות עבורי) אבל אני בכל מקרה מורחת קרם לחות לאחר מכן.

לא הבנתי את השאלה על העיניים... אני מניחה שהכוונה אינה לעין עצמה אלא לעור מסביב? אני לא רואה בכך בעיה עקרונית (אלא אם יש לך בעיות עור מיוחדות) מלבד העובדה שכמו כל סבון באשר הוא, זה לא כ"כ כיף כשהוא נכנס לעין (הסיכון קטן יותר כשאת משתמשת בספוגית וחלב פנים). בסופו של דבר זו שאלה של נוחות והעדפה אישית (אלא אם יש לך אילוצי עור כאלה ואחרים).

אגב, אני לא משתמשת כלל בחלב פנים, אני מסירה איפור עם תחליב תינוקות של ג'ונסון (זה שמגיע בבקבוק ורוד). אני אוהבת את הריח ואת המרקם, והוא הרבה יותר זול מכל התכשירים המפונפנים שחברות קוסמטיקה משווקות לנשים. אם הוא טוב דיו לעור של תינוק בן יומו, הוא טוב דיו גם לעור הפנים שלי.

למעלה