בעיות בהגדרת רשת ביתית

בעיות בהגדרת רשת ביתית

שלום רב,
אני מתקשה להתקין רשת ביתית בין 3 מחשבים.
להלן הנתונים:
1) מחשב א' - חלונות XP מחובר לראוטר של נטויז'ן באמצעות כבל. למחשב מחוברת מדפסת 1.
2) מחשב ב' - חלונות 10, מחובר לראוטר הנ"ל באמצעות כבל. למחשב מחוברת מדפסת 2.
3) מחשב נייד, אלחוטי
כל המחשבים נמצאים באותה קבוצת עבודה.
בכל המחשבים יש כונן אחד - C - הוכנן מוגדר כ"שיתוף".
שתי המדפסות מוגדרות כשיתוף.
בכל המחשבים רואים את שלושת המחשבים (בקבוצה "מחשבים בקבוצת עבודה| או ב"רשת", ואת שתי המדפסות. אבל...
למרות הגדרת השיתוף של כונן C, ולמרות שכל המחשבים המחשבים נראים בכל המחשבים לא ניתן להיכנס לתוכן של כונן C.
מחפש פיתרון...
תודה

Y. Welis

New member
רצוי שלא להגדיר כונן שלם כשיתוף, אלא תיקיות ספציפיות

יש כבר מוכנות מאליהן ב-XP ו-10, וכדאי להשתמש בהן, או ליצור יעודיות.
&nbsp
יתכנו בעיות בגישה בין XP ל-10, כי מכניזם הרשת שונה ב-7 ומעלה. כדאי לשדרג את ה-XP ל-7 או 10 (אין שידרוג ישיר, רק התקנה נקיה), כדי להבטיח שהחיבור יהיה מוצלח.
&nbsp
אגב אם המדפסות תומכות בחיבור רשת (חוטי או אלחוטי) - עדיף לחבר אותן כך, ישירות לנתב. כך הן לא יהיו תלויות במחשבים ברשת שאליהן הן מחוברות.

תודה, אבל זה לא עוזר לי...

אני לא מתכוון לשנות את מבנה התיקיות הקיים - אנחנו רוצים שתהיה לנו גישה לכל התיקות.
שדרוג XP ל-7 ומעלה - כרגע לא מעשי.
אני מנסה לקבל תשובה לשאלה המרכזית - אם כל מחשב רואה את כל המחשבים האחרים, וכל הכוננים הרלוונטים מוגדרים כשיתוף - מדוע למרות זאת אנחנו לא יכולים להיכנס לתיקיות שבתוך הכוננים.
שוב תודה.

Y. Welis

New member
ממליץ לך שוב לשקול תיקיות יעודיות, וכן לפי הנושא שלהן

מסמכים, תמונות, מוזיקה, וידאו.
&nbsp
גם אני התעקשתי שנים, ולא הרווחתי - כי רוב תוכנות הגיבוי כיום בנויות לגבות תיקיות מוגדרות, כמו גם הגדרות השיתוף שהזכרתי.
(למעשה בזמנו, כשבחלונות 98 הדסקטופ היה תיקיה בתוך תיקיית windows, איבדתי חומר שלא גובה מתוכו. אבל זו גם פשלה מאג'ורית של MS).
&nbsp
עדיף שתחלק את החומרים בין התיקיות היעודיות, ולא תשים תיקיות ב-C שאינן צריכות להיות שם (= חוץ מה-USERS, התוכנות, ווינדוז ועוד כמה מערכתיות).
&nbsp
יהיה גם עדיף ליצור מחיצה נפרדת, D, ולהעביר אליה את תיקיות המשתמש (דרך לחיצה ימנית על כל תיקיה כזו -> מאפיינים -> מיקום ושינוי הנתיב). מחיצה כזו תוכל לשתף בלי חשש.
&nbsp
מעריך שאין תמיכה ב-10 בכלל לשיתוף מלא של C כי הוא כונן מערכת.

הסבר המשך

למעשה, אין צורך ממשי לשתף את כונן C כולו.
הצורך הוא לשתף את תיקית דרופבוקס של כל אחד מ-2 המשתמשים (לכל אחד יש חשבון דרופבוקס נפרד.
התיקיות הוגדרו כשיתוף, והן נראות בכל המחשבים - לא ניתן להיכנס לתוכן - הקלקה על התיקיה מניבה תגובה בדבר "היעדר הרשאה".

Y. Welis

New member
תהיה בעיה לראות את 10 מ-XP; את XP סביר שניתן לראות מ-10

נסה להגדיר הרשאות מלאות למשתמש EVERYONE בתיקיות האלה.

ככה זה מוגדר...

שוב - אני רואה את כל המחשבים, מכל המחשבים. אני רואה את התיקיות שהגדרתי כשיתוף ולמרות זאת - אני לא יכול להיכנס לתיקיה כלשהי...

נמצא הפיתרון!

הפיתרון נמצא באקראי...
המשתמשת במחשב, התגעגעה 'לסוליטייר' וכשבקשה "להוריד אותו מ"החנות" של מיקרוסופט, נרשמה (אי מייל וססמה) והתוצאה היתה שלצוך כניסה למחשב שלה (לאחר הפעלה מחדש) נדרש להקיד את כתובת המייל והססמה. בהתחלה התרגזנו, אבל במקרה גיליתי שעכשיו, כשאני מקליק במחשב שלי על צלמית המחשב שלה ומתבקש לקליד שם משתמש וססמה - והופה - אני יכול לגשת לכל הקבצים במחשב שלה...
לא ברור לי למה עם ססמה זה עובד וקודם זה לא עבד... אבל מאחר שהמחשבים ממילא פותחים על העת, אז זה לא מטריד...

Y. Welis

New member
ניתן לצרף קוד PIN של 4 ספרות וכך לקצר, במקום הסיסמה

נוח בעיקר כשהסיסמה ארוכה.

השיטה שהיזכרת מוכרת לי מ-XP בזמנו. בד"כ נדרשה ברשת עם תחנות XP בלבד. כבר שכחתי את הצרה הזו... (עד כדי כך שהייתי מבטל את פרוטוקול ה-IP ומחבר רק עם NetBEUI...).

תשובה

הקלקה כפולה על סמל המחשב מניבה הודעה שהתיקיה איננה מגישה יתכן שאין לך הראשה... צור קשר עם הבעלים של המחשב/תיקיה (תרגום חופשי).

סנגיב

New member
בחלונות 10בלוח הבקרה יש הגדרות מתקדמות לשיתוף.

בדוק שם מה מוגדר אצלך.
בנוסף נסה רק עם 2 מחשבים ברשת. יש שנוי ?

ככה

מוגדר לאפשר גילוי לשתף קבצים ומדפסות, לאפשר לחלונות לנהל את חיבורי הקבוצה הביתית, שיתוף קבצים - ניסיתי את שתי האפשרויות של הצפנה ושיתוף ללא ססמה.

אז ככה...

אני דווקא מרגיש שפתיחת הדיון בשני פורומים עוזר (לפחות לי).
כגולש וותיק בתפוז, אינני רואה בכך בעיה. מי שרק גולש באחד הפרומים ושמח לעזור - מצויין. זה מה שקורה עכשיו.
מי שגולש בשני הפורומים, "פטור" מלהתייחס בפורום "האחר".
ולעצם הבעיה:
א) תודה על הקישור.
ב) הגעתי אליו כבר לפני שהצבתי את ההודעה ופעלתי לפיו. מה שמרגיז אותי הוא שהמאמר שבקישור מתייחס לבעיה רק בויסטה או בחלונות 7.
ג) מישטוט בפורומי חו"ל אני קורא יותר ויותר על בעייתיות ברשת ביתית בהקשר לחלונות 10, עם תיאורי תצורת מחשבים דומה/זהה לשלי ובכולם (באלה שקראתי) לא נמצא פיתרון...

למעלה