בבקשה עזרה!

alon9191

New member
בבקשה עזרה!

שלום לכולם, אני ובת זוגתי חיים ביחד קרוב לשנה ביחד בארץ והיא קיבלה פעמיים הערכת ויזה תייר עוד כמה ימים יש לנו פגישה במשרד הפנים להסדרת המעמד לידועים בציבור, יש לנו את כל המסמכים הדרושים ( תעודת רווקות, תעודת יושר ותעודת לידה) מכתבים מהמשפחה וצילומים משותפים. אבל יש לי עדיין פחד מהשאלות במשרד הפנים, לפי מה שקראתי באתר ובאתרים של עורכי דין השאלות של משרד הפנים יכולות להיות בין הזויות לבכוונה מתקילות ומחיר הבאת עורך דין לפגישה כזאת עולה כ5000₪ ובתור זוג צעיר זה כבד עלינו. השאלה שלי היא אם משהו/י יוכל/ה לעזור ולהגיד לי איזה סגנון שאלות נשאלות במשרד הפנים ואם הדבר החכם זה להגיע למשרד הפנים עם עורך דין או שזה לא חובה. בתודה

gnissan

New member
דעתי האישית

היי!
אני מדגישה שזאת דעתי האישית ונובע מניסיון אישי בלבד - לא צריך לקחת עורך דין אם אין לכם מקרה מיוחד.
אנחנו היינו צריכים לעבור גם בחדרה וגם בתל אביב וסך הכל היה בסדר והשאלות לא היו משהו שאתה לא יודע בכל מקרה על בת הזוג.
יכול להיות שעורכי דין מעודדים אנשים לקחת אותם בשביל לסחוט עוד כסף...
לגבי הסגנון שאלות כתוב הרבה בפורום, זה דברים שגרתיים של היום יום שזוג שגר יחד בד"כ יודע..

alon9191

New member
תודה על העזרה

אני מעריך את השקעת הזמן בתשובה ושמח שבמקרה שלך הכל הסתדר, לגבי השאלות אני עדיין לא כל-כך שקט והסיבה היא אם יתנו לי לכתוב עליה אני יכול בלי סוף על השאיפות שלה החיים שלה דברים שהיא אוהבת או שונאת הבעיה שלי היא בשאלות "היבשות" תאריכים ושמות, שמעתי מבחורה שישבה איתי במשרד הפנים ששאלו אותה "מה הבן זוג שלך אכל בארוחת שישי לפני שבועים?" שאלות בסגנון הזה מלחיצות אותי, ותודה שוב על העזרה

randyloo

New member
אין מה לפחד

השאלות ממש לא הזויות וממש לא מתקילות. בסה"כ רוצים להתרשם שאתם זוג אמיתי. לגיטימי, נכון?
עורך דין לא רק מיותר אלא מזיק (למעט כאשר קיימת תסבוכת משפטית ברקע כמו שהיה בלתי חוקית וכד')

alon9191

New member
תודה על העזרה

אני מסכים איתך שזה לגיטימי לעשות את הבדיקה ואני יודע עליה המון דברים ברמת הזוגיות שהם אף פעם לא ישאלו כגון על השאיפות שלה על החיים שלה ועל מה היא אוהבת ושונאת. אני פחות טוב בתאריכים ושמות, והשאלה שלי אם אני צריך להתחיל לשנן את שמות האחים והאחיות שלה ותאריכים שבהם נפגשנו ,טילנו וכו, כי אם יתנו לי לכתוב עליה כל מה שאני יודע אני יכול לכתוב כמות דפים אין סופית אבל אם ישאלו אותי את התאריך המדויק שנפגשנו או את שם הילדים של אחותה אני לא זוכר, ותודה שוב על הקדשת זמן והתשובה

gnissan

New member
הם לא כאלה דקדקנים

אצלנו לא שאלו בכלל תאריכים, רק בערך כזה, כמה זמן מכירים, אם ההורים נפגשו..
לא שאלו על שמות ותאריכים בכלל, וגם אם ישאלו תוכל להגיד שאתה לא זוכר מדוייק, הרי את חוויית הטיול אתה תזכור בטוח, רק את התאריך המדוייק לא.
אצלנו נגיד שאלו מה אני עושה בעבודה, שמי שלא מכיר אותי באמת לא יודע, אבל בגלל שאני מדברת עם בן זוגי על זה הוא ידע לענות.

בכל מקרה עורך דין לא יעזור במקרה של שאלות שלא תדע לענות אליהם, זאת לא עבירה על החוק לשאול...
וזה יכול להיראות לא טוב אם תבואו עם עורך דין סתם. אני באתי עם אמא וזה עזר כי זה מראה שהיא גם מעורבת בקשר :)

alon9191

New member
תודה שוב

רק עכשיו ראיתי את ההודעה השנייה וזה עוזר מאוד אני חושב שאני יגיע גם אם אבי בתקווה שזה יעזור כי הפחד מסירוב ושיוציאו אותה מהארץ עדיין קיים, אני פשוט מקווה שהם מספיק טובים כדי להבחין בקשר אמיתי ושהם לא רוצים לגרש אנשים לא יהודים ( שזה גם הופיע בכתבה של ynet ), ותודה שוב על הזמן והתשובות

כמה דברים

קודם כל, חשוב שתפגין בטחון מוחלט בכך שיתנו לבת זוגך את המעמד אותו אתם מבקשים.
לך אין ספק בזוגיות וזה משהו שהם קולטים גם ככה, מעבר לשאלות ולתשובות.

אני יכולה לומר לך שאנחנו ענינו תשובות שונות בכמה וכמה שאלות, ובעזרת חיוך וקצת הומור זה עבר חלק לגמרי.
למשל - היא שאלה אותי מה אני עושה עם הילדים כל יום אז אמרתי לה, שאם היא תשאל את בעלי, אין מצב שהוא ידע.
היא הסתכלה עליי קצת המומה, אז שאלתי אותה בחיוך: מה, בעלך יודע מה את בדיוק עושה עם הילדים כל יום? אנחנו אוהבים לדבר על דברים אחרים. לא על מה כל אחד עשה עם הילדים כשהיה אתם לבד, אלא אם יש דברים מיוחדים/מעניינים במיוחד.
היא קבלה את זה.

לגבי מה אכלנו ביום זה וזה או מתי יצאנו פעם אחרונה ולאן או מתי נפגשנו עם המשפחה שלי -
אמרתי שאני לא זוכרת דברים כאלה, וגם מה אכלתי אתמול בערב אני לא זוכרת, כי החיים מלאים בהמון התרחשויות ופרטים, ואני לא טורחת לזכור מה עשיתי בכל רגע נתון.
אתה יכול להציע להם שישאלו שאלות על בת זוגך, אופיה, חלומותיה, ותגיד שזה מה שבאמת חשוב לך בזוגיות, בבחורה שאתה אוהב.
כל עוד אתה תהיה נינוח ומחויך, גם אם הפקידה תהיה חמוצה ומגעילה, היא מתישהוא תחליט לזרום אתך.

אותנו שאלו על תחביבים ואוכל מועדף, ואמרתי פשוט רשימה של דברים, שאולי הוא יגיד, וציינתי, שאף פעם לא דברנו על הדברים האלה כמוגדרים, אלא אלה דברים שאנחנו פשוט רואים וחווים אצל השני, אז יש כאן קשת רחבה של דברים.

לגבי תאריכים - תתנצל בחיוך ותגיד שאתה בסה"כ גבר ואתה נוטה לשכוח תאריכים, או משהו כזה.
לגבי שמות האחים ומתי נפגשתם - כמה אחים כבר יש לה?

תבדוק שאתה זוכר בערך. אם אתם יחד כבר שנים, תגיד באיזו עונה באיזו שנה.
אם אתם יחד כמה חודשים - תגיד באיזה חודש זה היה.

בקיצור - תשאר בטוח בזוגיות ובאהבה שלכם והכל יהיה בסדר.

זה נורמאלי שזוגות עונים תשובות שונות בפרטים הקטנים.

alon9191

New member
תודה רבה

אני מודה מעומק לב על העזרה והתשובות המעמיקות, שכתבתי את המודעה הייתי בחששות גדולים לקראת המפגש כי חיפוש פשוט בגוגל "ויזה לבן/ת זוג" ו"ויזה על בסיס חיים משותפים" מצייר תמונה עגומה של זוגות שעוברים סבל והתנכלויות במשרד הפנים ואני שמח להבין שלא קח הדבר ויש זוגות רבים שעברו את זה עם תחושות טובות. אז אנחנו רוצה להודות לכולם על הקדשת הזמן והטיפים הטובים ( שכתבתי את המודעה החברה לא האמינה שאנשים יקדישו זמן ויענו בצורה אינפורמטיבית) ואנחנו מעוד מעריכים את זה. תודה

מצטרפת להמלצה *לא* להביא עו"ד

כשאתה מביא עו"ד זה סימן שמשהו לא בסדר. אוטומטית חושדים בך.
עורכי דין שכותבים באתר שלהם שכדאי לבוא עם עו"ד למשרד הפנים - זה סימן שכדאי להתרחק מהם: הם גם שקרנים וגם לא יודעים את החומר.
עו"ד ההגירה שעבדנו איתו בשלבים הקודמים (יש לנו סיפור מסובך, והוא באמת מצריך עו"ד) אמר שהרבה פעמים הוא צריך לתקן מה שעו"דים קודמים עשו, ושאילו הזוג מלכתחילה לא היה לוקח עו"ד בכלל, הוא היה עובר יותר בקלות.
אם שואלים אותך מה היא אכלה לארוחת צהריים ביום שישי לפני שבועיים, תשאל את מי שמראיין אתכם אם הוא זוכר מה *הוא* אכל בארוחת צהריים לפני שבועיים. לא שמעתי על דברים כאלה. כן שמעתי על שמות של בני משפחה, וזאת יכולה להיות הזדמנות מצוינת ללמוד את השמות של האחים ושל האחיינים שלה, אלא אם כן יש לה המונים...

nok13

New member
לא לקחת...אם אנחנו הצלחנו כל אחד יכול...

בעלי עד אכשיו לא מדבר עיברית ברמה מי יודעה מהאו אנגלית (בכלל) לא זוכר אף תאריך או צבע של מברשת שיניים או מה אני שותה בבוקר ובכלל הוא אוכל במסעדה שהוא עובד בו ואני מנשנש ורואים אחד את השני רק בחצות או בשת. אז מהר מאוד הם יררדו מלשואל אותנו על הדברים האלו. במקום זה שאלו אותנו על הכלבים ותרנגולות שלנו או טיולי יום או על הילדים שלי (אין במשותף) -- עוד שהילדים גם לא גרים כבר בבית כולם גדולים עז כרגע שהכירו אותנו ידעו על מה לשאול.
שאלו על ההורים שלי (הוא פגש פעם אחד הם גרים בחו''ל ולא יודע את שמם בכלל) -- שאלו אותי על המשפחה שלו (אני מכירה והייתי אצלם גם בחו''ל) אז איך שהוא מצאו תמיד בלשאל כל אחד ... ו 'לא יודע' זה גם תשובה מספקת לרוב. (מי מנקה מבשל וכדו'). מה אוכלים בבית (אוכל תאילנדי הזו! בלהבלהבלה)..איפה מטיילים (לא מטיילים כי אין כסף והוא לא אוהב). אז על דאגה.

לא לקחת עורך דין .

אני לקחתי עורך דין . סיפר ניסים ונפלאות על משרד הפנים . סתם לקח כסף . ואכשו אני תובע אותו על החזרת הכספים.
כי בכלל הגיש בקשה לא חוקית למשרד הפנים .

alex19833

New member
לא צריך עורך-דין אם הכל אמיתי ומסמכים בסדר

רק תלחיצו את הפקידים במשד"פ ו תבזבזו כסף.

למעלה