פרוייקט הדיגיטציה של ספרים עי גוגל שוב תחת אש

  • פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
פרוייקט הדיגיטציה של ספרים עי גוגל שוב תחת אש

http://gu.com/p/4gg5m/sbl

כידוע לכם ב 2005 החל פרוייקט הדיגיטציה של ספרים עי גוגל. הפרוייקט היה תחת אש מתחילתו כי אינו מאפשר לסופרים זכויות יוצרים. יחד עם זאת הדיגיטציה מאפשרת חיפוש ולא מציגיה את כל תוכן הספרים אלא חלקים מתוכם עד 100עמודים אם אינני טועה.

ב 2015 ניתנה פסיקה לטובת גוגל שאינם מפרים זכויות יוצרים ושהפרוייקט שלהם הוא לטובת הציבור ועומד בקריטריונים של שימוש הוגן. עכשיו סופרים בכירים שוב מתארגנים לעתירה בנושא.

מה דעתכם? אתם בעד או נגד גוגל?
 

KallaGLP

New member
בעד או נגד - לדעתי אין מנוס מזה.

מניסיוני, הפורמט הזה מאוד לא נוח לעבודה ממילא. הוא מתאים בעיקר כדי לאתר את הספרים שהתוכן שלהם מכיל פחות או יותר לצרכים של המחפש ולהחליט אם לרכוש אותם. ככה שזה לא שונה בהרבה מדפדוף בספרים בחנות ספרים לאותה המטרה. זה חוסך ללכת לספריה או לחנות ומאפשר לעבוד ולהזמין ספרים מהבית.
לדעתי בכל מקרה המידע רק יהפוך לנגיש יותר ויותר עם הזמן. צריך להשקיע מחשבה ומאמץ בפיתוח וישום שיטות לשימור זכויות היוצרים של טקסטים דיגיטליים ולא בניסיון למנוע את הבלתי נמנע.
 

siv30

New member
זה גם דבר מעולה

כשצריך פסקה או שתיים מספר או אפילו רק סימוכין.
ממילא לא כל הספר נגיש אלא מספר עמודים מוגדר.
 

Arana

Active member
מנהל
אני לא רואה את הבעייתיות בעניין

אם ממילא מדובר על כמות עמודים מסוימת (ואני מניחה שלא מדובר על 100 עמודים בכל הספרים, אלא על חלק יחסי סביר) - במה זה שונה מפרקים לדוגמה שמפורסמים באתרים שונים, או, כפי שקאלה כתבה, מדפדוף בחנות ספרים? גם אמאזון מאפשרת דפדוף חופשי בחלק מהספר לפני קנייה. להיפך, אפשרות לחיפוש בטקסט וקריאת חלק מהספר תקל על אנשים להחליט במהירות על קנייה, ואני מניחה שלגוגל יש שיתופי פעולה כאלה ואחרים עם חנויות ספרים דיגיטליים.

העולם מתקדם לכיוון דיגיטציה, ואפשר לראות דוגמה ממש כאן, בהודעה של טובה53 על העלאת כתבי ניוטון לרשת.
 

siv30

New member
זהו שלא ברורה לי ההתנגדות הזו

ולא ברורה לי הטענה בדבר זכויות יוצרים.
 
למעלה