שאלה על מיסוי העברת ניירות ערך

moco10

New member
אין קשר ל3 - כתבתי עוד בשאלה המקורית שאני לא מתיחס למיסוי על

הדיבידנד . שכר מועבר במזומן עם תלוש משכורת ולא קשור לעיניינינו.

אני מתייחס להוראות החלות על הבנק. הבנק לא יכול לדעת כלל אם מדובר בכסף שעובר מחברה לבעליה. הבנק יכול לדעת רק אם שני חשבונות הם בבעלות זהה או לא.
1 ו2 זה בהחלט מה שהיה ומה שידעתי וגם מה שהגיוני. כאמור המציאות (על פי דיווח משני בנקים שונים ובלתי תלויים) שונה עכשיו.

moco10

New member
קרא שוב את השאלה ואת המשך השרשור, כי מה שבטוח זה ששום

דבר כאן לא ברור.
מה שהגיוני והיה "ברור" זה התקנה הקודמת שבהן פשוט משלמים מס על רווח ההון.
מה שכנראה מתבמע עכשיו זה תשלום מס על רווח שלא שהיה, וקל לא לעשות את זה על ידי מכירת ניירות הערך והעברת מזומן.

גם אין כל קשר למס שולי, על חלוקת דיבידנדים יש מס של 25% (עד ספטמבר 2017) בגלל זה אנשים מושכים דיבידנדים עכשיו.
אבל בעצם, גם אין קשר לדיבידנדים, כי מבחינת הבנק מדובר בהעברת ני"ע בין חשבונות בבעלות שונה. הבנק לא יכול לדעת אם הבעלים של חשבון היעד הוא בעל מניות בחברה שעל שמה חשבון המקור. אולי בלבלתי קצת את הקוראים עם הדיבידנדים, כי אומנם זה המקרה פה, אך הבנק לא יודע שזה המקרה, כך שזה לא רלוונטי. הבנק רק יודע על בעלויות בחשבון ואחראי לגבות מס לפי התקנות הנוגעות לעיניין. כל חובת מיסוי אחרת היא באחראיות החברה ו/או בעליה ואין לבנק ידע או נגיעה בנושא.

moco10

New member
שאלה על מיסוי העברת ניירות ערך

אם אני מעביר תיק ניירות ערך מחשבון של חברה לחשבוני הפרטי (כחלוקת דיבידנד של החברה), מה המס שמשולם?
הכוונה למס על פעולת ההעברה ולא ל25% מס על הדיבידנד עצמו.

על פניו, הגיוני שזה אירוע מס, כאילו נמכרו ניירות הערך (ונקנו מחדש באותו השער).
האם זה כל העיניין או שיש טוויסט נוסף?

moco10

New member
מסתבר שלא !!! חשוב

קודם כל, גם אני "ידעתי" שזה כל העיניין.
שאלתי את השאלה הנ"ל לאחר שפקיד ההשקעות בבנק אמר שהמיסוי הוא כאילו קנית את ניירות ערך במחיר 0!.
כלומר אם קנית מנייה ב100 והיא עכשיו 120 ואתה מעביר לחשבון בבעלות אחרת, אתה לא משלם מס רווח של 20 אלא על רווח של 120 .
זה נשמע לי אבסורד ולכן שאלתי גם פה.
בינתיים גם שאלתי רואה חשבון שידע כמוני וכמוך, אבל ליתר ביטחון הוא צלצל גם לבנק שלו לברר את העיניין ומסתבר שאכן יש הוראה חדשה ומוזרה.
מה שזה אומר שאין כל היגיון להעביר תיק ניירות ערך, אלא עדיף למכור את הכל ולהעביר מזומן (ואז לרכוש שוב אם זה מה שרוצים).
ניסיתי למצוא לזה התיחסות באינטרנט אך לא מצאתי.
האם יש פה בנקאים?

למעלה