ישראמקו ביצעה ספליט הפוך 1:2.5

מצב
הנושא נעול.

dw2322

New member

כלומר 2.5 ניירות בשער 30 שקול לנייר אחד ב 75. פסיכולוגית זה עשוי לגרום למשקיעים קטנים להירתע ממחיר גבוה לכאורה (כי הם מכירים את הנייר בטווח 30-40).
2. טכנית אזור ה 30 מהווה אזור תמיכה רב שנתי.
3. במספרי עבר נייר של 30 מחלק דיבידנד של 3.3 נקודות פעמיים בשנה, כלומר 11% תשואה (ברוטו). אציין שאני לא רואה עקביות בגובה הדיבידנד, כלומר זה פחות מוצלח מגזית גלוב למשל. יכולה להיות תנודתיות בשיעור החלוקה, ובעיקר הורדה (צפי סביר מ 2021 והילך)
4. הנייר נסחר בש"ש של קרוב ל 4 מיליארד ש"ח, ומרוויח מעל מיליארד שקל לשנה, כלומר מכפיל 3-4, שזה די נחמד. אבל... יש לקחת בחשבון ירידה ברווחיות החל מ 2021 עקב מס ששינסקי. זה לא ימשיך להיות כזה בוננזה בטווח הארוך.
לחץ נוסף על הנייר זה הנייר הדומה של תמר פטרוליום, שאותו תשובה חייב לממש עד סוף 2020. בנייר הזה (תמר פטרוליום) יש בעיה של חוב גבוה שיכולת פרעונו תלויה במחיר הגז (חוזה חדש עם חברת חשמל צפוי להחתם במחירים נמוכים מהיום), וראו גם תשואת 2 האגחים שם. ישראמקו פחות ממונפת.
5. לחץ נוסף על הנייר זה צפי שהנייר הולך לצאת מהמעוף בעידכון המדדים הקרוב (עוד כמה ימים). זה ככל הנראה תרם ללחץ על הנייר בתקופה האחרונה. לקונים זה טוב, למוכרים פחות. אחרי שהנייר יעבור למדד ת"א90 ישתחרר הלחץ. בשביל ת"א90 זה יופי של נייר.

לכן בסה"כ יכול להיות שיש פה משהו מעניין ולקחתי דגימה היום

מחזיק ולא ממליץ

dw2322

New member
תיקון: לא כ"כ ברור עניין הדיבידנד

כלומר 2.5 ניירות בשער 30 שקול לנייר אחד ב 75. פסיכולוגית זה עשוי לגרום למשקיעים קטנים להירתע ממחיר גבוה לכאורה (כי הם מכירים את הנייר בטווח 30-40).
3. במספרי עבר נייר של 30 מחלק דיבידנד של 3.3 נקודות פעמיים בשנה, כלומר 11% תשואה (ברוטו). אציין שאני לא רואה עקביות בגובה הדיבידנד, כלומר זה פחות מוצלח מגזית גלוב למשל. יכולה להיות תנודתיות בשיעור החלוקה, ובעיקר הורדה (צפי סביר מ 2021 והילך)
4. הנייר נסחר בש"ש של קרוב ל 4 מיליארד ש"ח, ומרוויח מעל מיליארד שקל לשנה, כלומר מכפיל 3-4, שזה די נחמד. אבל... יש לקחת בחשבון ירידה ברווחיות החל מ 2021 עקב מס ששינסקי. זה לא ימשיך להיות כזה בוננזה בטווח הארוך.
לחץ נוסף על הנייר זה הנייר הדומה של תמר פטרוליום, שאותו תשובה חייב לממש עד סוף 2020. בנייר הזה (תמר פטרוליום) יש בעיה של חוב גבוה שיכולת פרעונו תלויה במחיר הגז (חוזה חדש עם חברת חשמל צפוי להחתם במחירים נמוכים מהיום), וראו גם תשואת 2 האגחים שם. ישראמקו פחות ממונפת.
5. לחץ נוסף על הנייר זה צפי שהנייר הולך לצאת מהמעוף בעידכון המדדים הקרוב (עוד כמה ימים). זה ככל הנראה תרם ללחץ על הנייר בתקופה האחרונה. לקונים זה טוב, למוכרים פחות. אחרי שהנייר יעבור למדד ת"א90 ישתחרר הלחץ. בשביל ת"א90 זה יופי של נייר.

מחזיק ולא ממליץ
פעמיים 3.3 זה בעצם 22% תשואת דיבידנד, וזה כמובן שלא סביר.
ישנה תנודתיות גבוהה בחלוקה, מה שמקשה להעריך נכון לאיזו תשואה עלינו לצפות.

מישהו מכיר את הנייר ויכול להסביר את אופן החשיבה שלהם?
גזית גלוב הרבה יותר נחמד וברור.

סה"כ זה צריך להיות עסק מניב די פשוט. דועך אמנם (ששינסקי+חוזה ח"ח חדש), אך פשוט.

ל- DW הדיבידנד סביר ויסתיים בגדול עם סיום מאגר תמר

זה המנגנון בסוג הזה של ני"ע
(יהש - יחידת השתתפות)

dw2322

New member
מאגר תמר צפוי לפעול בשנים 2013-2047

זה המנגנון בסוג הזה של ני"ע
(יהש - יחידת השתתפות)
כלומר יש עוד מספיק שנים לייצר תזרים מזומנים ואין לנו מה לדאוג.

אין ספק שיציאה ממדד המעוף איננה בשורה מלבבת למחזיקי ישראמקו אבל בל נסחף. גם מדד ת"א90 זה בסדר גמור, והנייר ימשיך להנות מסיקור אנליסטי מצד כל בתי ההשקעות. הוא לא נזרק לירכתי היתר.

ישראמקו כיום מרוויחה בערך כמו בזק, כמיליארד שקל לשנה, אבל נסחרת בש"ש של בערך חצי ממנה, ועם הרבה פחות אגחים.
יש כאלה הטוענים שבזק זולה בשער 260 (לדעתי לא מי יודע מה זול אלא תמחור סביר) אבל מה היו אומרים לו היינו מציעים להם את בזק במחיר של... 130 ?
יש הבדל והוא שבבזק אין צפי, כרגע בכל אופן, לדעיכה משמעותית מאד ברווחים, אם כי בהחלט קיים סיכון קופקסון טלפון קווי כזה. כן סביר דעיכה, אך לא מי יודע מה דרמטית.

מאחר וישראמקו זה בכ"ז נייר די גדול אני מנסה לחפש פאקים שיכולים להסביר את המשך הירידות בנייר, לפני שאמשיך ואגדיל אחזקה.

בתמחורים הללו נראה לכאורה כי מדובר בקנדידט השקעה לא רע במדד המעוף (ואוטוטו בת"א90).

מצ"ב ניתוח של משרד רו"ח שמתמחה בהחזרי מס למחזיקי יה"ש-ים.
לפי מה שהם רושמים הנייר נסחר ב"חצי פארי"

https://www.pollak-steinberg-cpa.com/blank-2

לא יכול להיות שכל השוק טמבל
. זה נייר יותר מדי גדול.

מחזיק ולא ממליץ

ל- DW גובה הדיבידנד בעתיד לא ידוע

כלומר יש עוד מספיק שנים לייצר תזרים מזומנים ואין לנו מה לדאוג.

אין ספק שיציאה ממדד המעוף איננה בשורה מלבבת למחזיקי ישראמקו אבל בל נסחף. גם מדד ת"א90 זה בסדר גמור, והנייר ימשיך להנות מסיקור אנליסטי מצד כל בתי ההשקעות. הוא לא נזרק לירכתי היתר.

ישראמקו כיום מרוויחה בערך כמו בזק, כמיליארד שקל לשנה, אבל נסחרת בש"ש של בערך חצי ממנה, ועם הרבה פחות אגחים.
יש כאלה הטוענים שבזק זולה בשער 260 (לדעתי לא מי יודע מה זול אלא תמחור סביר) אבל מה היו אומרים לו היינו מציעים להם את בזק במחיר של... 130 ?
יש הבדל והוא שבבזק אין צפי, כרגע בכל אופן, לדעיכה משמעותית מאד ברווחים, אם כי בהחלט קיים סיכון קופקסון טלפון קווי כזה. כן סביר דעיכה, אך לא מי יודע מה דרמטית.

מאחר וישראמקו זה בכ"ז נייר די גדול אני מנסה לחפש פאקים שיכולים להסביר את המשך הירידות בנייר, לפני שאמשיך ואגדיל אחזקה.

בתמחורים הללו נראה לכאורה כי מדובר בקנדידט השקעה לא רע במדד המעוף (ואוטוטו בת"א90).

מצ"ב ניתוח של משרד רו"ח שמתמחה בהחזרי מס למחזיקי יה"ש-ים.
לפי מה שהם רושמים הנייר נסחר ב"חצי פארי"

https://www.pollak-steinberg-cpa.com/blank-2

לא יכול להיות שכל השוק טמבל
. זה נייר יותר מדי גדול.

מחזיק ולא ממליץ

dw2322

New member
מסכים, גזית גלוב נראית הרבה יותר טוב במובן הזה

מסכים, גזית גלוב נראית הרבה יותר טוב במובן הזה
הייתי שמח לראות שיעור חלוקה נמוך יותר אך יציב, כך שהנייר ידמה יותר לאגח.

יחד עם זאת, אני מבין ש-יה"שים זה סוג של יצור פיננסי שכן אמור לחלק חלק נכבד מרווחיו כדיבידנד. מזכיר קצת את מדלי האמריקאית ודומיו.
(בהבדל אחד, ישראמקו עושה כסף לאורך שנים, מדלי מפסידה אותו)

אישית כמחזיק אקוויטי מה שאני תמיד מפחד מפניו זה נושים, לכן מבחינתי אני מוכן שיחתכו לי בדיבידנד (הדי מוגזם לדעתי, אני יכול לחיות מצויין גם עם 5%) ושימחקו את האגחים. ככה לא נצטרך לפחד בעתיד (וישראמקו מראש פחות מסוכנת מתמר פטרוליום, כששם המינוף גבוה בהרבה והאגחים אצלה זוממים להשתלט על העסק בעתיד
)

love rain

New member
הדיוודנד בישראמקו ענק ובתמר פטרוליום עוד יותר ענק 20-30 אחוז

ברוטו לשנה כתוצאה מהירידה במחיר ועליה ברווח.לדעתי השוק הוריד את המניות בגלל אובדן חלק מהחוזה לח"ח אבל בינתיים תמר מפיקה במלוא התפוקה וכשיתקיים ההסכם עם דולפינוס ,ההפקה תמשיך להיות מלאה ואפילו במחיר יותר טוב כך שהרווח ישמר עד מס שישיסקי.בתסריט פסימי של ירידה בעוד שנתיים של 35 אחוז ברווח עדיין מכפיל הרווח ותשואת הדיוודנדים יהיו גדולים וחסרי תקדים ולדעתי ולדעת האנליסטים המחיר בבורסהנמוך משמעותית מהערך הריאלי. יתכן שישראמקו מושכת את תמר למטה בגלל שבאוגוסט תצא ממדד המעוף למרות שזה כבר יותר ממגולם.אני מגדיל בתמר פטרוליום ככל שנעשה זול יותר ומחכה להכרזה לדיוודנד הבא שבשנה שעברה היה 44.4 סנט וההכרזה היתה ב2.9 .אין שום סיבה שהדיוודנד הקרוב יהיה יותר קטן.

dw2322

New member
הלחץ בתמר פטרוליום עוד ימשך תקופה

ברוטו לשנה כתוצאה מהירידה במחיר ועליה ברווח.לדעתי השוק הוריד את המניות בגלל אובדן חלק מהחוזה לח"ח אבל בינתיים תמר מפיקה במלוא התפוקה וכשיתקיים ההסכם עם דולפינוס ,ההפקה תמשיך להיות מלאה ואפילו במחיר יותר טוב כך שהרווח ישמר עד מס שישיסקי.בתסריט פסימי של ירידה בעוד שנתיים של 35 אחוז ברווח עדיין מכפיל הרווח ותשואת הדיוודנדים יהיו גדולים וחסרי תקדים ולדעתי ולדעת האנליסטים המחיר בבורסהנמוך משמעותית מהערך הריאלי. יתכן שישראמקו מושכת את תמר למטה בגלל שבאוגוסט תצא ממדד המעוף למרות שזה כבר יותר ממגולם.אני מגדיל בתמר פטרוליום ככל שנעשה זול יותר ומחכה להכרזה לדיוודנד הבא שבשנה שעברה היה 44.4 סנט וההכרזה היתה ב2.9 .אין שום סיבה שהדיוודנד הקרוב יהיה יותר קטן.
עד שתשובה לא ימכור את כל חלקו השוק יחשוש מהצפה של סחורה בשוק.
אנחנו כבר מכירים את החשש הזה בכלל ביטוח (שלאחרונה זינק גם הודות למכירה שהפחיתה את לחץ המכירות העתידיות). אני למשל מימשתי את הפוזיציה בבנק הפועלים כי לא מתאים לי ששרי מתה להפטר ממיליארדים של סחורה. אחרי שהיא תמכור נחשוב מחדש אם להכנס לנייר
. תלוי במחיר.

בישראמקו החשש מהוצאת הנייר ממדד המעוף יסתיים בעוד כמה ימים. לכן הרחתי דם ברחובות
ישראמקו, כחברה דועכת, לא עניינה אותי במיוחד קודם לכן.

לכן אם אתה מגדיל אחזקה בתמר פטרוליום אז במקומך הייתי שם לימיט קצת יותר נמוך. שחט את המוכרים. אם לפידות לא התבייש לעשות את זה בכלל ביטוח, והצליח לקמבן לעצמו מחיר קנייה מהאגדות, למה שאתה תתבייש? האינטרס שלך זה לקנות כמה שיותר בזול את הנכס. תהיה אכזרי ואל תרחם

מבחינתי ישראמקו יכולים לצמצם את הדיבידנד ולמחוק את האגחים. אם יש משהו שמסכן אותי כבעל מניות זה האגחים (לא שיש חשש חלילה, מדורגים AA) ואני כמשקיע חדש מעדיף כמה שפחות סיכונים כאלה.
אצל תמר פטרוליום החשש הזה מהאגחים ימשך לנצח, וזה עוד משהו שפחות מושך אותי לנייר (האקוויטי), למרות שבהחלט יכול להיות שגם זה קנדידט ת"א90 מעניין להשקעה.
עובדה שיש לי בתיק מניות של טבע, שגם להן יש סיכון אגחים.

dw2322

New member
מצד שני הנייר נסחר במכפיל רווח של... 2

עד שתשובה לא ימכור את כל חלקו השוק יחשוש מהצפה של סחורה בשוק.
אנחנו כבר מכירים את החשש הזה בכלל ביטוח (שלאחרונה זינק גם הודות למכירה שהפחיתה את לחץ המכירות העתידיות). אני למשל מימשתי את הפוזיציה בבנק הפועלים כי לא מתאים לי ששרי מתה להפטר ממיליארדים של סחורה. אחרי שהיא תמכור נחשוב מחדש אם להכנס לנייר
. תלוי במחיר.

בישראמקו החשש מהוצאת הנייר ממדד המעוף יסתיים בעוד כמה ימים. לכן הרחתי דם ברחובות
ישראמקו, כחברה דועכת, לא עניינה אותי במיוחד קודם לכן.

לכן אם אתה מגדיל אחזקה בתמר פטרוליום אז במקומך הייתי שם לימיט קצת יותר נמוך. שחט את המוכרים. אם לפידות לא התבייש לעשות את זה בכלל ביטוח, והצליח לקמבן לעצמו מחיר קנייה מהאגדות, למה שאתה תתבייש? האינטרס שלך זה לקנות כמה שיותר בזול את הנכס. תהיה אכזרי ואל תרחם

מבחינתי ישראמקו יכולים לצמצם את הדיבידנד ולמחוק את האגחים. אם יש משהו שמסכן אותי כבעל מניות זה האגחים (לא שיש חשש חלילה, מדורגים AA) ואני כמשקיע חדש מעדיף כמה שפחות סיכונים כאלה.
אצל תמר פטרוליום החשש הזה מהאגחים ימשך לנצח, וזה עוד משהו שפחות מושך אותי לנייר (האקוויטי), למרות שבהחלט יכול להיות שגם זה קנדידט ת"א90 מעניין להשקעה.
עובדה שיש לי בתיק מניות של טבע, שגם להן יש סיכון אגחים.
מצד שני הנייר נסחר במכפיל רווח של... 2
אני יכול להבין למה אתה נמשך לנייר של תמר פטרוליום.

וחובבי בזק עוד חושבים שמכפיל 7 לנייר של פירמה דועכת זה מחיר זול. נו נו.
מקווה בשבילם שלא יגיעו למספרים האלה.

מניית ישראמקו מגלמת מכפיל גבוה יותר (מכפיל 3, פששש), אבל יש פחות סיכון אגחים. כל אחד וחיבת הסיכון שלו. אני מוכן לשלם "יקר" בשביל פחות דאגות.

dw2322

New member
התייחסות אנליסטית

מחזיק ולא ממליץ
התייחסות אנליסטית
לפני כמה חודשים ניתנו לנייר המלצה עם מחירי יעד גבוהים משמעותית מ "30" של היום (48, שזה כ 50% (!) מעל היום, לנייר מעוף סולידי).
http://www.bizportal.co.il/gazandoil/news/article/757600

הסבר חלקי - מאז ההמלצה בינואר חלה הרעה בכך שח"ח הלקוח העיקרי העבירה חלק קטן מהביקוש לשדה לוייתן המתחרה:
http://www.bizportal.co.il/gazandoil/news/article/761713

dw2322

New member
הנייר ממשיך לנזול למטה

מחזיק ולא ממליץ
הנייר ממשיך לנזול למטה
כעת ש"ש של 3.7 מיליארד

dw2322

New member

dw2322

New member
שאלה: למה אדיסון מוכרים נכסים לאנרג'יאן?

ומנגד אנרג'יאן קופצת 19%
יתכן ופעילים בסקטור האנרגיה הסיטו השקעה מישראמקו לאנרג'יאן? (למרות שאנרג'יאן הנפיקה בדיסקאונט על המחיר אחרי הקפיצה)

http://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/765255

http://www.bizportal.co.il/gazandoil/news/article/765211

האם כדי לגייס מזומנים כדי להתניע את שדה רועי? (רלוונטי לרציו)

dw2322

New member
לפי הכתבה הזו הם יותר מתעניינים באנרגיות מתחדשות באיטליה

http://www.bizportal.co.il/gazandoil/news/article/765211

האם כדי לגייס מזומנים כדי להתניע את שדה רועי? (רלוונטי לרציו)
Edison, which is Italy's third biggest power producer after Enel and Eni, wants to exit oil and gas production to focus on renewable energy, electricity and gas retail business and energy efficiency services.

https://www.marketscreener.com/CAIR...y-Edison-s-oil-and-gas-unit-sources-28847287/

אם כך, אם הם יוצאים כליל מהביזנס, אז יכול להיות שהם יאמרו לשטייניץ ללכת לפתח את שדה רועי בעצמו?

מיקי חיימוביץ' תהיה מרוצה. בלי אדיסון הגז של רועי ישאר קבור בים.

dw2322

New member
עידכון שדה רועי

Edison, which is Italy's third biggest power producer after Enel and Eni, wants to exit oil and gas production to focus on renewable energy, electricity and gas retail business and energy efficiency services.

https://www.marketscreener.com/CAIR...y-Edison-s-oil-and-gas-unit-sources-28847287/

אם כך, אם הם יוצאים כליל מהביזנס, אז יכול להיות שהם יאמרו לשטייניץ ללכת לפתח את שדה רועי בעצמו?

מיקי חיימוביץ' תהיה מרוצה. בלי אדיסון הגז של רועי ישאר קבור בים.
עידכון שדה רועי
דוחים קצת את לוחות הזמנים.
https://maya.tase.co.il/reports/details/1239940/2/0

ליאור גוטמן מכלכליסט רושם שיכול להיות שאנרג'יאן כן תיקח את על עצמה את פיתוח השדה, במקום אדיסון. לא כ"כ ברור לי מאיפה בדיוק. הם קפצו מעל הפופיק והולכים להתמנף מעל ומעבר.

בכתבה מנכ"ל אנרג'יאן מספר שהמחיר במצרים דומה למחיר בישראל ובאיטליה משלמים יותר יקר, אז בבקשה שמתנגדי מתווה הגז ירגעו.

https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3765752,00.html

פי 10 מארס

Well-known member
ישראמקו ביצעה סלטה לאחרונית הישר לביוב

מחזיק ולא ממליץ
ישראמקו ביצעה סלטה לאחרונית הישר לביוב

אוי איזה צחוקים כאן בפורום הזה
ממש נחמד לי לבוא כשמשעמם

מצב
הנושא נעול.
למעלה