שאלות ליו"ר דעת אמת מר ירון ידען

שאלות ליו"ר דעת אמת מר ירון ידען

ביום רביעי בשעה 20:00 יתארח בפורום יו"ר עמותת דעת אמת וממייסדי אירגון הקונים החופשיים מר ירון ידען, ויענה לשאלות הגולשים בפורום.
אתם מוזמנים לשרשר כאן את השאלות למר ירון ידען.
אנחנו מבקשים לשמור על מספר כללים בסיסים על מנת להקל על האירוח:
לא לנהל דיונים בשרשור השאלות.
הודעות שכוללים אלמנטים של: שפה לא נאותה, קללות, וכדומה ימחקו מיידית. תודה מראש ובילוי נעים. צוות הנהלת הפורום.

admor

New member
מלחמה בהכשרים למינהם

אנא הסבר את מלחמתכם בהכשרים למינהם הרי בן אדם שמעונין לאוכל כשר ואיננו חרד לא מחפש כשרות מסוימת ומסתפק בזה שרשום כשר על המוצר ולחרד מוצר שנעשה בשבת לדוגמא איננו כשר כ"כ מדוע ההתמקדות דווקא בבד"צ אגודת ישראל ולא בבד"ץ העדה החרדית? האם בגלל שהיא הכי חלשה?

admor

New member
עוד שאלה

מה הם מטרות דעת אמת? האם רק לעורר מחשבה או לנסות להעביר את המאמין מדתו? מדוע אתם חושבים שחשוב לנו כחברה שהחרדים לא יאמינו? או מדוע אתם חושבים שחשוב לנו כחברה שחרדים יחשבו על האמונה שלהם? האם היתם מגדירים חרדים כאויבים? אם בנך יחזור בתשובה (חמסה חמסה חמסה מלח,שום,בצל) תנדה אותו, ולא תכיר בו יותר, או רק תוציא אותו מהצוואה? מדוע פשוט לא להילחם על כך שהחרד ככל אדם נורמלי יממן את עצמו (אפשרי גם ע"י תרומות כמו כל המדינה)?

ושוב שלום אדמור

דעת – אמת היא תנועה לשינוי חברתי, למען חברה נאורה, פתוחה, דמוקרטית ושוויונית. כדי ליישם מטרה זו חייבים להפריד את התיאולוגיה (הדת) מהמדינה. אנו מזהים את ערכי הדת כמעקבים ומתנגדים עיקריים של חברה נאורה. עצם האמונה "שהעם היהודי הוא העם הנבחר" גורם לאדם להרגיש עליון משאר בני אדם, ולכן אף יכתוב בחוקיו "יולדת גויה אין מילדים אותה בשבת". דעת – אמת נאבקת להטמיע בקרב אזרחיה – חילוניים, מסורתיים, דתיים וחרדים – את הסכנה הטמונה לדמוקרטיה באימוץ חוקי הדת. לדוגמה , דיני אישות המופקדים (יותר נכון לומר "מופקרים") בידי מוסד הרבנות הראשית, באישור החברה הישראלית על כל גווניה, הוא ביטוי לחוסר ההבנה בסכנה שחוקי הדת גורמים לקיומה ועמידותה של הדמוקרטיה בישראל. ואם תתמה מה כל זה נוגע לחלוקת קונטרסים לציבור החרדי? תשובה: הציבור החרדי הוא הגרעין הקשה בחברה הישראלית מבחינה דמוקרטית. אמונתם הטוטלית בטקסטים התלמודיים כטקסטים שניתנו מסיני גורמים לקיבעון מחשבתי, קנאות דתית ושלילת כל ערך שאינו תואם את הטקסט התלמודי. לשון אחר: החברה החרדית (מספר תלמידי החיידר – הלומדים תורה ומשנה – הם רבע מאוכלוסיית תלמידי בית הספר היסודי הממלכתי והממלכתי דתי) מהווה סכנה קיומית לחברה ליברלית במדינת ישראל. מדבריי לעיל אתה למד שאין "דעת אמת" באה לעקור את אמונתם של בני אדם אלא להשפיע לחברה פתוחה יותר נאורה יותר . כלומר, חרדי שיקבל על עצמו מחד את עקרונות האמנה של האומות המאוחדות ומאידך ימשיך לקיים מצוותיו (שבת, טהרת המשפחה וכשרות) הרי שהשגנו את יעודנו.

שלום אדמו"ר

המאבק הינו מאבק אידאולוגי וערכי, כשם שאזרחים מחרימים מוצרים שיוצרו בחברה המתעללת בבעלי חיים, מסיבה פשוטה וברורה: אין רצוני לתמוך בחברה עסקית המתעללת בבעלי חיים. כיוצא בו בחברות העסקיות - הבד"צים – שבעליהם הם רבנים חרדיים הדוגלים בערכי הדת היהודית ומתנגדים לערכים הדמוקרטיים (וזאת הם אומרים בפה מלא – הרב ש"ך כתב במכתביו: "הדמוקרטיה היא מחלת הסרטן"), הרי כל מי שערכי הליברליזים לנגד עיניו צריך להסיר תמיכתו בעסקים אלה ולהזיר עצמו מקניית מוצרים הנושאים חותם בד"ץ. יתרה מכך, עצם השגחת הכשרות מהווה הפרה של הערכים הדמוקרטיים, כמו פסילה של נשים להיות משגיחות כשרות, פסילת חילוני וגוי מעבודה ביקב וכיוצא באלה רבים. ההתמקדות בבד"ץ "אגודת ישראל" נובעת משתי סיבות: 1. טקטית – אין אפשרות להחרים את כל המוצרים הנושאים "חותם בד"ץ" משום שכמעט ולא תמצא בסופרים וברשתות המזון מוצרים ללא בד"ץ. כלומר, המציאות מכריחה אותנו להתחיל במשהו אחד בתקווה שנצליח. 2. בחרנו "באגודת ישראל" משום שהעומד בראשה (פורוש) הוא איש פוליטי עם אג'נדה פוליטית המסוכנת לחברה הישראלית דמוקרטית (הוא ארגן את ההפגנה נגד בית המשפט).

שלום מר ירון

השאלה שלי נוגעת לגבי ההרצאות שכבודו נותן במקומות מסויימים, משום מה הכל מתרחש תחת מעטה סודיות משל אנו נמצאים אחורה במעלית הזמן 500 שנה + בספרד, ממה יש לפחד בשנת 2004 במדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון ?

שלום לך אין ידיעה

ההרצאות אינם מתקיימות תחת מעטה אלא מתפרסמות הם בעיתונות ובאינטרנט (ההרצאה שהייתה בירושלים התפרסמה ברדיו בערוץ המקומי). וזאת למרות האיומים הרבים הנשמעים מפי אנשי "שלומי" ישראל על פעילי "דעת אמת". ולא רק מפי עשבים שוטים אלא אף מקברניטיהם של הציבור החרדי (עיין "באתר חופש" מה כתב האדמו"ר מסלונים על פעילי דעת אמת, שדינם כנחש צפעוני שיש לרצוץ ראשו). אם היית עוקב אחרי הנעשה בחצר חב"ד במאבקי הכוח שגררו אלימות וקללות לא היית שואל: "ממה יש לפחד". אגב, בשנת 1995 נרצח ראש ממשלה, ובשנת 2004 ראש ממשלה מכהן תחת איומים ממשיים לרוצחו (כך על פי דבריו של צחי הנגבי שר לביטחון פנים לשעבר).

rigoletto111

New member
ושאלתי: מה יוצא לך מזה?

מר ידען שלום, אני תוהה מה המוטיבציה שלך בארגון "דעת אמת". מה באמת מניע אדם לקום בבוקר ולהתחיל לשכנע אנשים שהתורה שקרית. חשש מהשתלטות חרדית על המדינה?

שלום ריגולטו

החשש מהרס צביונה הדמוקרטי בישראל!!! חשש זה אינו בא רק מהחרדים אלא גם מקרב הדתיים, מסורתיים וחילוניים. כל מי שלאומיותו או דתו קודמת למוסר האוניברסלי . בקרב היהודים הישראלים יש רבים המוכנים לבטל את מצפונם האישי אל מול הטקסט הדתי. מוכנים הם לבטל את צלם האלוהים שבהם ( ההבנה הטבעית ) אל מול נייר ודיו. "דעת אמת" באה להראות שהדיו והנייר שיצר אותיות , מילים ומשפטים אין כוחם יפה מההבנה הערכית הטבעית. כלומר "כתבי הקודש" יצירה אנושית היא התואמת את הזמן והמקום שנכתבו , ואינם תואמים לזמננו.

rigoletto111

New member
קראתי את תשובתך

לממנה מסתבר ש"צלם אלוהים" זו ההבנה הטבעית. וכפי שאלוהים משנה את דעתו (יום אחד בא עם יהדות, אחר כך מביא לנו בצליבה ובסוף מפתיע אותנו עם האסלאם) גם אתה משנה את הבנתך הטבעית - בהתחלה חילוני, אחר כך חרדי ושוב חילוני. ישראל היא דמוקרטיה, למרות החרדים, וכך גם תישאר.

ועכשיו ברצינות:

האם אתה, מר ירון ידען, לא חושב שהאמונה השלימה שלך באומניפוטנטיות של השכל היא נאיבית מאד יחסית לתחילת המאה ה-21? אולי פשוט תחזור אל חבריך ההומניסטים אי-שם בסוף ימי הביניים באירופה? כי כאן (בישראל) ועכשיו (בתחילת, כמו שכבר צוין, המאה ה-21) משתכנע לא מי שמבין, אלא מי שרוצה להשתכנע. ואני חושב שאם אתה רוצה להכות בחרדים (רצון פטרנליסטי ומגעיל, שהרי מספיק לסגור להם את הברז ולתת להסתדר לבד), עליך לשנות (כך אני חושב) את התפיסה שלך בנוגע למנגנון ההשתכנעות של homo sapiens. אני אישיות לא מוארת (כילו דה), ולכן הנוכחות שלך בנוף מוציאה אותי משלוותי, אשר על כן אני מבקש ממך לסלוח לי על אופן הניסוח של השאלה. כל הטוב שבעולם יונה

שלום דער קאצקער

אני מסכים עם דבריך : "משתכנע לא מי שמבין אלא מי שרוצה להשתכנע" אף על פי כן אין אני בן חורין לא להשמיע את דבריי שאני מאמין בהם בלב שלם "וכל הרוצה יבוא ויטול". הביטוי "להכות בחרדים" הוא בוטה והרגשתי תחושה של סלידה. ומה כוונתך "בלסגור להם את הברזים" הרי הם חלק מאזרחי מדינת ישראל המגיע להם באופן שווה כמו כל אזרח. מדינת ישראל צריכה לקבוע מדיניות חינוכית השווה לכל אזרח, אם ניקבע "חוק חינוך חובה" שמשמעותו לספק לאזרחי מדינת ישראל כלים ערכיים ומקצועיים, הרי שגם החרדים והדתיים צריכים להיכלל בחוק זה. מה שמדינת ישראל עושה זה הפקרת האזרחים החרדיים והדתיים בידי רבנים פונדמנטליסטיים הרוצים לשמר את בערותם ולהצר מחשבתם ואת רוח היצירה של אנשי קהילתם. אם צריך "להכות" זה דווקא בחברה החילונית, המפקירה את ערכיה ואינה משקיעה משאבים לחנך את כל אזרחיה לאזרחות ראויה לשמה.

עובבי

New member
זאת לא פראנויה?

הבהרה: אינני רוצה לפגוע בך או באירגונך לכן אשתדל לברור את מילותי וסליחה מראש אם הן תפגענה-אין לי על כוונה כזאת. (ועכשיו אחרי שביטחתי את עצמי) תראה,אחי ירון, יצא לי לראות אותך כמה פעמים בטלוויזיה.יצא לי לקרוא את אתרי: דעת-אמת והקונים החופשיים. בכל הפעמים שראיתי אותך הייתה לי תחושה סוביקטיבית כאילו אתה רדוף ע"י החרדים,כאילו הם אורבים לך בפינות אפילות ומחכים לשעת כושר כדי לקרוע את בשרך מעליך. טוב, אני משער לעצמי שבוודאי יש כמה חרדים שישמחו לפגוש אותך בקרן רחוב חשוכה... אבל לא זו הנקודה.הנקודה היא שהמילה שעולה לי בראש כשאני רואה אותך זאת: א ו ב ס ס י ה. אני חש כאילו יש לך אובססיה של חרדים-אובססיה כאילו הם עומדים להשתלט על החברה הישראלית ולהפוך אותה למדינה שהאיטלולה חמאני השלישי ירגיש בה ליברל דגול. עכשיו, שלא תבין אותי לא נכון-זאת זכותך! זכותך לחשוב שהחרדים משתלטים אוטוטו על המדינה, זכותך לחשוב שאריאל שרון הוא לאומן ימני שעובד על כולם וזכותך לחשוב שאת המוסד מנהל יצור ירוק עם פה נוטף ריר צמיגי. זכותך גם לפעול כנגד היצור (עם הריר הצמיגי) בכל כוחך. ככלות הכל לכל אחד יש את האובססיה שלו-אני למשל אובססיבי למין ולמכבי ת"א. השאלה היא למה דווקא האובססיה הזאת? האם אתה באמת פוחד כ"כ מהחרדים? האם זה לא נראה לך חסר-שחר לטעון שהם אוטוטו משתלטים עלינו? אני מקווה שלא התבססתי על הנחות מוטעות-זאת דמות דיוקנך שהצטיירה לי מהטלוויזיה ומאתרי האינטרנט. בברכה, עומר. נ.ב. עצה כללית לאנשים שלא ביקשו את עצתי: תרגיעו, תהנו מהחיים.

אבזץ

New member
מצטרף לשאלת עובבי למעט הרישא

ירון, האם אתה חושב שלהפיץ חומר "כפירה" במסווה של דברי קודש זו פעולה מוסרית? לי זה דווקא מזכיר ארגונים פנאטים משהו - מסיונרים, אמנון יצחקים ושאר סהרורי נפש. ונכון שהחרדים פוגעים באיכות הסביבה ואיכות הנשימה / הנשמה ומה שלא תרצה. אז מה????? לדעתי, היה נכון וגם לשיטתך שלך להפיץ חומר "כפירה" בשם המפורש ובלי בס"ד, חודש הרחמים ועוד מטבעות לשון "צדקניים", שאולי קשה לך להיפרד מהם. החותם בכבוד התורא, השור הזועם - ישראל

אבזץ

New member
טעות, טקסט לא חסר

סליחה, משהוא רע קורה לי. אולי זה הסלולרי או אולי זו השעה ואולי שניהם גם יחד. אה, ויש עוד כמה. לילה טוב!

למעלה