אפייה טבעונית #9 - שבלולי קינמון
שבלולי קינמון (סינרול)
מאוכזב מהאפייה הטבעונית הקודמת, אני נותן אתגר לא ממש פשוט, אבל פחות מסובך מהקודם. אני מתחיל אותו היום כדי למחוק את הטעם הרע של האפייה הקודמת.
מדובר בשבלולי קינמון. זה מאפה שמרים שמציף את הבית בריחות שקשה לעמוד בהם. אפשר להכין אותם כעוגה או כשבלולים בודדים (ראו בתמונות).
אני מקווה שנראה יותר השתתפות מהפעם הקודמת (ואולי אפילו מישהו תיקן את המרצפות בבית של תום).
הדרך לאכול את השבלולים היא לבצוע שבלול בידיים ולאכול (כבר ראיתי אנשים שחותכים בנימוס עם סכין).
אשמח לענות לכל שאלה.
בהצלחה
מתכון בסיסי לעוגת שמרים
המתכון מתאים לעוגה אחת
החומרים הדרושים
250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
20 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים אינסטנט (2 כפיות)
60 גרם מים (¼ כוס) או 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס)
40 גרם סוכר (½3 כפות)
½1 גרם מלח (¼ כפית)
60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני = 3 כפות)
45 גרם שמן צמחי (4 כפות)
ההכנה
שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות. אם לשים ביד, יש לשים טיימר על 15 דקות וללוש חזק ובנחישות במשך כל הזמן הזה.
הבצק המתקבל צריך להריח נפלא, להיות חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח.
מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. (כשעה וחצי)
אפשר (ורצוי) גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר, למשך כל הלילה.
מילוי קינמון (למנה אחת של בצק):
חצי כוס סוכר חום (100 גרם)
כף קינמון
כפית קקאו (אופציה)
מי סוכר:
40 גרם מים (3 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
להרתיח
הרכבה
1. לרדד למלבן 40X30.
2. למרוח שמן בנדיבות על הבצק, ועליו לפזר את תערובת הסוכר.
3. לגלגל לגלילה.
4. לחתוך שבלולים ולהניח אחד ליד השני בתבנית (אינגליש קייק או עגולה). אם משתמשים בתבנית עגולה "26, יש להכין כמות כפולה של בצק ושל מילוי.
5. להתפיח כשעה וחצי עד שעתיים ולאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
6. לאחר האפייה להרטיב את העוגה עם 80 גרם מי סוכר.
שבלולי קינמון (סינרול)
מאוכזב מהאפייה הטבעונית הקודמת, אני נותן אתגר לא ממש פשוט, אבל פחות מסובך מהקודם. אני מתחיל אותו היום כדי למחוק את הטעם הרע של האפייה הקודמת.
מדובר בשבלולי קינמון. זה מאפה שמרים שמציף את הבית בריחות שקשה לעמוד בהם. אפשר להכין אותם כעוגה או כשבלולים בודדים (ראו בתמונות).
אני מקווה שנראה יותר השתתפות מהפעם הקודמת (ואולי אפילו מישהו תיקן את המרצפות בבית של תום).
הדרך לאכול את השבלולים היא לבצוע שבלול בידיים ולאכול (כבר ראיתי אנשים שחותכים בנימוס עם סכין).
אשמח לענות לכל שאלה.
בהצלחה

מתכון בסיסי לעוגת שמרים
המתכון מתאים לעוגה אחת
החומרים הדרושים
250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
20 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים אינסטנט (2 כפיות)
60 גרם מים (¼ כוס) או 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס)
40 גרם סוכר (½3 כפות)
½1 גרם מלח (¼ כפית)
60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני = 3 כפות)
45 גרם שמן צמחי (4 כפות)
ההכנה
שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות. אם לשים ביד, יש לשים טיימר על 15 דקות וללוש חזק ובנחישות במשך כל הזמן הזה.
הבצק המתקבל צריך להריח נפלא, להיות חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח.
מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. (כשעה וחצי)
אפשר (ורצוי) גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר, למשך כל הלילה.
מילוי קינמון (למנה אחת של בצק):
חצי כוס סוכר חום (100 גרם)
כף קינמון
כפית קקאו (אופציה)
מי סוכר:
40 גרם מים (3 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
להרתיח
הרכבה
1. לרדד למלבן 40X30.
2. למרוח שמן בנדיבות על הבצק, ועליו לפזר את תערובת הסוכר.
3. לגלגל לגלילה.
4. לחתוך שבלולים ולהניח אחד ליד השני בתבנית (אינגליש קייק או עגולה). אם משתמשים בתבנית עגולה "26, יש להכין כמות כפולה של בצק ושל מילוי.
5. להתפיח כשעה וחצי עד שעתיים ולאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
6. לאחר האפייה להרטיב את העוגה עם 80 גרם מי סוכר.