היי לכולן

צופה121

New member
היי לכולן

רציתי לשאול שאלה, אבל אולי זה גם הזמן לחשוף את הסיפור שלי - דבר שלא עשיתי בשאלותיי בעבר בפורום....
אני חושבת שזה יתרום גם למקרה שמישהי בעתיד תחפש מידע בעניין...
ובכן, אני מניקה ללא הריון... אבל זה לא סתם עוד מקרה של פונדקאות או אימוץ... אני טרנסית.... (מקווה שאתן יודעות מה זה
)..
לפני כשנה - מיד לכשזוגתי נכנסה להריון (חיכיתי לזה, כי הטיפול ההורמונלי מונע פוריות) התחלתי טיפול הורמונלי, על כל המשתמע מכך...
לכשהתקדם ההריון וכבר עמדבאמצעו, נודע לי שיש מושג של הנקה ללא הריון.... מיד ידעתי כי אני רוצה, חולמת, כמהה להניק... אם אני לא יכולה להרות, לפחות אממש את תחושת האימהות באמצעות ההנקה...
מאוד חששתי אם זה יוכל להיות - כי כאמור התחלתי טיפול רק בתחילת ההריון, והשדיים היו ממש בשלבי התפתחות ראשוניים, ללא רקמת שד מספקת (ובפרט שהאסטרופם הוא זה שיוצר את רקמת השד, וצריך להוריד דרסטית את המינון שלו מיד בתחילת נסיון יצירת החלב), יתירה מכך: לפי הפרוטוקול המלא ליצירת חלב ללא הריון, יש להתחיל את הפרוטוקול כחצי שנה לפני הלידה, ואילו אני כבר עמדתי כשלושה חודשים לפני מועד הלידה המשוער! זאת ועוד- הפרוטוקול נועד לנשים שעברו הליך התבגרות מלא של נשים, והגוף שלהם ערוך ומוכן - גם אם תיאורטית - לכך, ואילו אני - לא... גם הרופאה האנדוקרינולוגית שלי טענה שהסיכויים לכך קלושים...
אבל החלטתי לנסות ויהי מה...
יצרתי קשר עם ד"ר גולדפרב מקנדה - בעלת הפרוטוקולים הידועים להנקה ללא הריון, והיא ערכה לי "מתכון בזק" - של נטילת פרוגסטרון חודש אחד בלבד(= הפרוטוקול המלא הינו - כ-5 חודש נטילת פרוגסטרון...), ומיד לאחריו - 6 שבועות לפני מועד הלידה הצפוי - להתחיל שאיבות+מוטיליום+חילבה וגדילן...כמו כן נאלצתי להוריד את מינון האסטרופם ל1 מ"ג בלבד (במקום 6...)
אחרי כשבוע+ מתחילת השאיבה התחילו הטיפול הראשונות... העליה בכמות החלב היתה מאוד איטית... לאחר כ-6 שבועות היה לי רק כ-25 מ"ל לכל שאיבה... (התינוקת אגב נודלה לאחר 4 שבועות מתחילת השאיבה)
כשנולדה התינוקת התחלתי להניק אותה למחצה (בשיתוף עם זוגתי), אבל ההנקה לא היתה קלה - היא לא רצתה לינוק, ולכן הוספנו חלב ששאבנו לסירוגין עם הנקה - לפעמים אנחנו מניקות, ולפעמים נותנות בבקבוק חלב שאוב - וכך אנו עושות עד היום...
כיום התינוקת בת שלושה וחצי חודשים, ואני בעצם ארבעה וחצי חודשים מתחילת השאיבה.. כיום יש לי כ-70 מ"ל לשאיבה\הנקה, לזוגתי חצי מזה(
) וביחד יש לנו כמות חלב מספקת...
אני עדיין לוקחת כ-6 עד 8 כדורי מוטיליום ליום, 6-8 חילבה 600 מ"ג , ו-6 גדילן 390 מ"ג.
החלב ממשיך להתגבר אבל בקצב איטי (נניח תוספת של 5 מ"ל מידי שבועיים)
הענייןהוא שאני רוצה להגביר עוד יותר את החלב - במיוחד שזוגתי רוצה להפסיד עם ההנקה, כך שבמקרה כזה זה יישאר רק עלי, וחשוב לי מאוד להגיע במהירות ל-100 מ"ל לשאיבה\הנקה - כמות שתספיק לתינוקת (שאוכלת כ-800 מ"ל ביום)
והשאלה שלי היא: מה מנסיונכן - מבין כל התכשירים הטבעיים - הכי מרבה חלב, האם חילבה, או שאולי כדאי משהו אחר? ובכלל, האם יש טעם לקחת חילבה (או כל תכשיר טבעי אחר) בנוסף למוטיליום או שזה מיותר?
ואם חילבה- מה המינון הנצרך\מומלץ (אני כבר ארבעה חודשים עם זה...)

תודה!!

gudat

New member
קודם כל- וואו!!!

איזה יופי. ממש מעוררת השראה...
לגבי חילבה- אפשרי עם מוטיליום. המינון המומלץ להגברת חלב- 3 כמוסות 3 פעמים ביום.
צמח נוסף שמגביר חלב- מורינגה. לגבי מינונים אני לא בטוחה, יכולה לבדוק. המידע זמין ברשת.
תדירות השאיבות גם יכולה להשפיע, וגם סוג המשאבה. כמו כן, סחיטה ידנית של מס דקות בסוף ההנקה/שאיבה גם היא מגבירה כמויות חלב.
בהצלחה!!

צופה121

New member
אני שואבת\מניקה 8 פעמים ביום

השאיבה - עם ספקטרה 2...
תרשי לי לשאול: הסחיטה הידנית שבסוף ההנקה\שאיבה - על "ריק" בעצם?
ובקשר למורינגה - ידוע האם זה עדיף על חילבה? או שלקחת אותם במשולב? ומה לגבי גדילן (כיום אני לוקחת אותו במשולב עם החילבה) - הוא אכן יעיל מנסיון, או שמורינגה עדיפה?
&nbsp
ואגב, מה עם "חלב רב" שראיתי ברשת לגביו?
המון תודה!

gudat

New member
הסחיטה אינה "על ריק"

משום שבדר"כ גם אחרי שלא יוצא חלב בשאיבה- יצא קצת חלב בסחיטה ידנית, וזה בדיוק מה שמגדיל את הכמויות- האקסטרה ריקון של השד.
מצרפת עוד סרטון מעולה: http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/MaxProduction.html
ומאותו מקור- סרטון הדרכה לסחיטה ידנית: http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/HandExpression.html

לגבי המשאבה- אם את יכולה להשקיע ולשכור משאבה ברמה של בית חולים ("לקטינה" או "סימפוני" של מדלה)- זה אמור לעשות את ההבדל.

לגבי מורינגה- אני לא מכירה מחקר שמראה מה עדיף. וגם לא מאמינה שיהיה כזה מחקר. שני הצמחים יעילים. לגבי גדילן- אין לי ניסיון.

חלב רב- למיטב זיכרוני משלב מספר צמחים. לא בטוחה שהמינון מספיק גבוה.

צופה121

New member
המון תודה על התשובה והפירוט

ואגב, אני חשבתי עד שראיתי את הסרטונים, שהסחיטה במהלך השאיבה אמורה להיות רק מהצד הפונה לבית השחי (כך נהגתי עד היום), כעת אני מבינה שאמורים לסחוט גם מלמעלה ומהצד השני.. אז זה כבר דבר ראשון שאני אתקן...
&nbsp
חוץ מזה, אני מבינה ממך שעדיף (או לפחות לא פחות יעיל) הצמחים לעומת חלב רב (שאולי הוא בריכוז נמוך, אם אני מבינה נכון). הנבתי נכון?
&nbsp
לגבי המשאבה - כמו שפשושי הציעה, אני אנסה להשיג ביד שרה, ומקווה שאצליח להשיג. אבל במקביל - אשמח לשאול גם אותך: במקרה שאין לי אפשרות להשאיל, האם לדעתך משאבת Pump in Style קרובה גם היא ליעילות של הלקטינה, או שפער היעילות משמעותי?
&nbsp
תודה רבה!

Mayble

New member
סיפור מדהים ומעורר השראה

2 הסנט שלי בענין הם דווקא לגבי סוג המשאבה.
אני השתמשתי בספקטרה של יד שרה, שהייתה בסדר גמור ועשתה את העבודה.
לפני שבוע פינקתי את עצמי במשאבה חדשה של מדלה - Pump in style advanced, והכמויות פשוט קפצו!
המשאבה חזקה ודו-צדדית, מה שמקל מאוד על התהליך.

בהצלחה

צופה121

New member
את אומרת נקודה ממש חשובה! תגידי רק -

המשאבה שאת מציינת היא ניידת (קרי - עובדת גם על סוללות)? אם כן, אני אלך על זה מכל הסיבות

Mayble

New member
קצת מידע על המשאבה

המשאבה שאני קניתי מגיעה בתוך תיק (אפשר תיק גב או תיק צד), ויחד עם צידנית עם קרחום ו-4 בקבוקים עלתה $225 (במבצע עכשיו בבייביז אר אס), כך שאם מישהו יכול להביא לך מארה״ב זה כדאי מאוד.

המשאבה אכן ניידת. היא מגיעה גם עם חיבור לחשמל וגם עם סוללה, כך שזה באמת מאוד נח.
שימי לב שבשביל החיבור לחשמל בארץ צריך מתאם.

אני ממש אשמח לענות על שאלות נוספות.

גם אני מוסיפה
משלי

איזו אדיקות, איזו מסירות, איזו מחשבה , איזה כיף גדול ומוטיבציה ...פשוט אלופות

לגבי ההמלצות להגברת ייצור החלב, הייתי משלבת כמה דרכים בו זמנית :
א. מעבר לשאיבה מספקטרה 2 (שהיא משאבה חמודה וטובה אבל את צריכה משאבה מקצועית יותר) ללקטינה
ניתן להשאיל ביד שרה (אם כי יש סניפים שיבקשו מכתב מיועצת הנקה אני מאמינה שזו לא תהיה בעיה עבורך)
ניתן גם לברר בסניפים מעט יותר רחוקים ממקום מגורייך - מקסימום לסוע לשם ולהשאיל.
להוסיף טכניקת שאיבה שמעודדת ייצור חלב בטכניקה של שאיבה לסירוגין 7 - 5 - 3 לסירוגין (גם דו צדדית ) , יש נשים
שמדווחות שכאשר הן מוסיפות סחיטה ידנית של השד לאחר סיום השאיבה כמות החלב עוד יותר עלתה בצורה משמעותית !
&nbsp
ב. להתחיל שימוש במורינגה ערבה - הנה מידע בנושא - שימי לב לדבריה של ורד לב נטורופתית ויועצת הנקה מוסמכת
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=364&ArticleID=2405
ג. לעלות מינון חילבה ל9 כמוסות ביממה (3*3).
ד. לא כתבת מה מינון מוטיליום שאת לוקחת....בכל אופן הנה גם מידע על מינונים של מוטיליום (אפשר להעלות מינון ולקבל תוhttp://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/domperidone_dosage.shtmlצאות מאוד טובות שתומכות בכל הפעולות עד כה).
ניתן גם לבדוק ישירות באתר של ד"ר גק ניומן גם שם מצויינים מינונים.- לא לוותר על המוטיליום !
צריך להבין, כל מגבירים החלב - הטבעיים והתרופות הסינטטיות מוגדרים - תרופות. (יש להן השפעה תרופתית על הגוף)
עדיין זה לא סיבה לפחד מהם.
&nbsp
&nbsp
הנה מידע נוסף על הגברת חלב בשאיבות ובכלל
&nbsp
http://kellymom.com/bf/pumpingmoms/pumping/pumping_decrease/
&nbsp
כמובן....המון המון המון....הצלחה

&nbsp

צופה121

New member
תודה פשושי
תרשי לי רק לשאול בקשר למה שכתבת

1. מה דעתך על משאבת Pump in style advanced שאחת המגיבות ציינה כאן שהיא הגבירה לה חלב משמעותית? איך היא לדעתך בהשוואה ללקטינה?
2. אשמח לפירוט בקשר ל3-5-7 - את מתכוונת לעשות בצד אחד 3 דקות ואח"כ בשני, ושוב 5 דקות בצד א' ואח"כ בשני וכן הלאה?
3. מורינגה או גדילן - מה לדעתך להעדיף? (כעת אני לוקחת גדילן בנוסף לחילבה. השאלה אם להחליף את הגדילן במורינגה)
המון תודה

עונה...

לטעמי- אם כבר יותר מקצועית אז ללכת על הכי מקצועית - והיא הלקטינה. הבעיה עם ה PIS היא שאין אפשרות להשכיר או
להשאיל אותה - היא משאבה שאיננה מיועדת להעברה בין אמהות (למרות שאימהות רבות נוהגות כן להעבירה). אם לא תמצאי
לקטינה בהשאלה או אפילו בהשכרה, אפשר לשקול לחיפוש גמ"חים להשאלת ציוד ולברר שם .
ה PIS היא המשאבה המקצועית ביותר של מדלה- "מתחתיה" או במקביל אליה יש את הסימפוני שהיא גם משאבה ברמת בית חולים
(אבל שוב יש פה בעייה למצוא משאבה כזו וברכישה מדובר בכמה אלפי שקלים טובים)
2. הכוונה 7 דקות , אח"כ 5 דק, אח"כ 3 דק לסירוגין . אם את שואבת חד צדדי אז "לזפזפ" בין הצדדים, אם את שואבת
דו צדדי (שני הצדדים בו זמנית) לעשות רק הפסקה לכמה דקות, עיסוי של השד, לגימה של כוס מים / תה צמחים חם, והמשך
שאיבה. המטרה היא להמשיך ולשאוב גם אחרי שהשד מפסיק להוציא את החלב, גם על "ריק". לשם הגברת הגירוי.
3. לטעמי - המורינגה עדיפה והיא מוכרת יותר בארץ (שלנו) וגם לי אישית הרבה יותר נסיון איתה כמגביר חלב.
&nbsp
את יכולה לנסות אולי לברר עם נטורופתית או עם הומאופטית אולי הם כן הולכים ביחד (אין סיבה שלא) אבל רק לשם בטחון
אפשר גם לברר מול אחת מהחברות שמוכרות את העשבים אני בטוחה שיהיה להם מידע טוב .

צופה121

New member
במידה שלא אמצא לקטינה

ויש לי אפשרות לרכוש SIP יד שניה במחיר של כ-450 ש"ח, כדאי לי לקנות אותה (במילים אחרות: SIP אכן עדיפה משמעותית על ספקטרה 2)?
תודה

תלוי מה המצב שלה

מבחינת המנוע (גיל,זמן שהיתה בשימוש..) אפשר גם לרכוש בנפרד מיבואן מדלה צינוריות,פעמון ובקבוקון אישי שמתאים
(עולה כ 150 ₪ בערך)...אפשר גם לקחת אותה ליבואן לטפל ולחדש את המנוע אם הוא ממש "חרוש"
אבל בכל מצב - הלקטינה טובה יותר.
קחי בחשבון ש450 ₪ למשאבה מסוג זה זה ממש חצי בחינם או ממש בחינם אז....תבדקי היטב את המצב שלה
&nbsp

הכל כתוב במאמר של ורד לב

מעתיקה לך :
אלו הם מינונים שנהוג להמליץ בארץ עם המורינגה שלנו...בארה"ב מדובר במינונים מעט שונים
&nbsp
...."אבקת העלים: 1/2כפית, 2 פעמים ביום במזון (לפזר על סלטים, תבשילים, להוסיף לשייק ועוד).
כמוסות: 2 כמוסות, 2 פעמים ביום.
ההשפעה יכולה להופיע כבר תוך מספר ימים. ניתן להגביר את המינון, לפי הצורך בליווי איש מקצוע"

צופה121

New member
תודה פשושי
תרשי לי רק לשאול בקשר למה שכתבת

1. מה דעתך על משאבת Pump in style advanced שאחת המגיבות ציינה כאן שהיא הגבירה לה חלב משמעותית? איך היא לדעתך בהשוואה ללקטינה?
2. בקשר ל3-5-7 - את מתכוונת לעשות בצד אחד 3 דקות ואח"כ בשני, ושוב 5 דקות בצד א' ואח"כ בשני וכן הלאה?
3. מורינגה או גדילן - מה לדעתך להעדיף? (כעת אני לוקחת גדילן בנוסף לחילבה. השאלה אם להחליף את הגדילן במורינגה)
המון תודה

aurora0

New member
אין לי מושג אבל את מרשימה ביותר

איזו מעוררת השראה! איזו דבקות במשימה

שונצו

New member
בדיוק ההגדרה של "כנגד כל הסיכויים"

ממש כל הכבוד לך, לשתיכן!

וכמובן המון המון מזל טוב על התינוקת

צופה121

New member