יבוא אישי של זרע מחו״ל, חסכון עצום, לא דרך הבנקים הפרטיים

ddandan76

New member
יבוא אישי של זרע מחו״ל, חסכון עצום, לא דרך הבנקים הפרטיים

שלום לכולן,

לפני שלושה שבועות התעניינתי כאן לגבי יבוא אישי עצמאי פרטי של מנות זרע מארה״ב

קמו הרבה בנות ועשו עלי עליהום
שזה לא ילך
שהן מכירות מישהי שהמנות שלה נתקעו במכס...
וכו׳ וכו׳...

ואני לא הקשבתי לפסימיות
ועשיתי קודם ברור אם משלמים מכס על המנות כדי לראות אם בכלל שווה לי לייבא לבד או להזמין דרך שני בנקאי הזרע הפרטיים בארץ שעושים את השירות הזה
רציתי לראות כמה אחסוך במהלך הזה

לאחר כתיבת מייל לרשות המיסים, התברר לי כי אין מכס ואין מע״מ על יבוא מנות זרע מחו״ל

נרעשת מהתגלית
ומה חסכון העצום שיהיה לי
המשכתי לברר מה עלי לעשות

יצרתי קשר עם משרד הבריאות
מחלקת רישוי המוסדות

נאמר כי כי בנק הזרע בחו״ל ממנו אני רוצה לייבא צריך להיות ברשימה שלהם של בנקים המורשים להביא לארץ מנות

התורם שאני רציתי היה מבנק זרע מורשה על ידי משרד הבריאות, הוא הופיע ברשימה שלהם

שלב הבא הוא למצוא בנק זרע בארץ שבו יאוחסנו המנות, ולפתוח בו תיק, ולהחתים את הרופא בבנק זה על החוזה של בנק הזרע מחו״ל, חוזה הזמנת המנות
אותו רופא מבנק הזרע בו יאוחסנו המנות שולח בשמך בקשה למשרד הבריאות למחלקת רישוי המוסדות, בקשה ליבוא המנות, לשם קבלת אישור מהם,
משרד הבריאות נותן שני אישורים, 1. אישור הכנסת המנות לארץ, 2. אישור מעבר במכס. זה נקרא אישור אמ״ר, לא לוותר עליו, את האישורים הללו עלייך לצרף לחוזה הזמנת המנות של בנק הזרע בחו״ל לשם אישור ההזמנה וצירוף שלהם גם לחבילה עצמה בעת המישלוח

תשלום לבנק בחו״ל נעשה. בכרטיס אשראי או העברה בנקאית

אני רוצה להגיד כי אני חסכתי 12 אלף ש״ח על ידי זה שעשיתי יבוא אישי ולא הזמנתי המנות דרך הבנקים בארץ

חשוב לי ליידע אתכן שיש גם דרך כזו

שאולי מנסים להשתיק אותה :) בעלי האינטרס

אני מקווה שההודעה הזו שלי תתפרסם ואולי תעזור לעוד בנות

תוך 13 יום מהיום שהתחלתי לעבוד על הכל המנות היו בארץ !

כמובן שזה דורש עבודה, אבל החיסכון עצום יחסית לעבודה

זה מתאים למי שיש לה סבלנות וכוח להניע דברים
וזמן

מי שרוצה עזרה , אני כאן בשמחה

דנדן. :)

אמאנחל

Member
מנהל
באמת כל הכבוד

האם החסכון משמעותי גם יחסית להזמנה דרך בנק ציבורי בארץ, כמו אסף הרופא?
&nbsp
זה ממש ממש לא רלוונטי בשבילי, שואלת מסקרנות.

RINAT35

New member
אף אחד לא עשה עליך עליהום

ראשית - כל הכבוד לך על היוזמה והתושיה.

שנית - עכבתי בזמנו אחרי השירשור שפתחת. ואאל"ט, הייתי גם בין המגיבים.
לעניות דעתי, ענינו לך על סמך הבנתנו וידיעתנו.
אף אחת לא העליבה ולא תקפה אותך.
מכאן - האמירה "עשו עלי עליהום" אינה במקומה ומעליבה.

גם אני לא הבנתי על מה ולמה נעלבה....

שאלה שאלה
נענתה ע"פ ניסיון והיכרות
שמחה בשבילה שהצליח לה

וואו, שאפו על עבודת הרגליים

כל הכבוד שלא התייאשת מהבירוקרטיה.
אם הייתי יודעת בזמני על אפשרות כזו אולי הייתי בודקת אותה (למרות שלא מצטערת מהבחירה שלי, יש לי שתי בנות מדהימות).
מעניין האם כל בנקי הזרע הציבוריים מסכימים לחתום על הסכמה לעבוד בשיטה הזו...

jiminit2

New member
המנות כבר בארץ?

בזמנו כשביררתי נאמר לי שצריך רישיון יבוא של משרד הבריאות מפני שמדובר בחומר ביולוגי שלא ניתן להכניס סתם לארץ. ירדתי מזה כי לא ידעתי שניתן לקבל רישיון באופן פרטי. כל הכבוד!

למאמרי הפורום

תוסיפי מידע: עלות שילוח נוסף על עלות הזרע, איזה בנק בארץ הסכים לעבוד איתך, וכל פרט רלוונטי אחר.
אני מבינה את התחושה שלך שמסביב מייאשים, ואת מתעקשת ופורצת את הגדר.
כל הכבוד לך!

ddandan76

New member
סליחה, מתנצלת אם מישהי נעלבה

אולי זה היה מוגזם להשתמש במילה ״עליהום״, לא היתה לי כוונה להעליב מישהי

הינה קישור להודעה הראשונה שלי בנושא :

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=34&messageid=177659574#177660634

ובאשר לשאלותייכן :

הבנק בחו״ל צריך כתובת של בנק זרע בארץ
כל אחת יכולה לפנות לבנק הזרע שהכי קרוב אליה ולבדוק איתו אם זה ניתן

אני מניחה שגם הבנקים הפרטיים יסכימו לאחסן את המנות אצלהם, אבל שוב, בסכום גבוה פי כמה מהבנקים הציבוריים, ואם בכלל יסכימו לאחר שהזרע לא יקנה דרכם... אבל אפשר לנסות, אני יותר ממליצה על בנק זרע ציבורי

אני מניחה כי כל בנק זרע ציבורי בארץ יש לו את המדיניות שלו והצוות השונה שלו, יש יותר נחמדים ובאים לקראת ויש פחות

מישהי שאלה למה חששתי שהודעתי לא תתפרסם, סתם פחד מיותר שכזה שעדיין מקנן בי מפני הבנקים הפרטיים שעקפתי :) לא ממש קשור להודעה בפורום, אבל בכל זאת..

המנות שלי כבר בארץ, כפי שכתבתי , מהרגע שהתחלתי בהליך הקנייה ועד שהמנות הגיעו לארץ הכל לקח לי סך הכל 13 ימים
(בהנחה שיש לכן כבר הכל מוכן לפתיחת תיק בבנק זרע בארץ : בדיקות דם, גנטיות ואם לא שכחתי עוד משהו..)

רינת, בהודעה הקודמת שלי התייחסת לקרור ושמירה על המנות בדרך לארץ
גם לי , בדיוק כמו לך, הדבר היה נראה מורכב
אפילו עלתה לי המחשבה בהתחלה לפני שבררתי, שאני בעצמי אטוס לשם ואשכיר מיכל חנק מיוחד :)
המנות נמצאות במיכל בו נמצא חנקן השומר על טמפרטורה המתאימה לשימור המנות
תוך כדי ברור
ושיחה עם הבנק בחו״ל
שכאמור עובד מול הבנק הפרטי בארץ
נאמר לי שמישלוח עולה 428 דולר, ומשלמים פיקדון של 500 דולר על הטנק(מיכל) המיוחד שבו נשלחות המנות לארץ (את הפיקדון מקבלים חזרה כאשר הטנק חוזר לחו״ל)
כאשר המכיל מגיע לארץ הוא מגיע ישירות לבנק הזרע בו פתחת התיק
הם מוציאים המנות ואת משלמת על אחסנה
אני שילמתי על 8 מנות 644 ש״ח (רק לסבר את האוזן, בבנק פרטי, אמנם המחיר של מנת זרע כולל אחסנה לשנה, אבל לאחר שנה תשלמי על כל מנה לאחסון של שנה כ. 255 ש״ח- אני שילמתי 644 ל8 מנות...)

את אמורה לקרוא לחברת השליחויות שהביאה את המיכל (אצלי היו אלו פדקס) שיבואו לאסוף את המיכל
מכיוון שלא רציתי להמתין להם סתם בבית חולים הבאתי איתי מראש עגלה (המכיל שוקל כולה 7 קילו) ולקחתי אותו הביתה ואספו אותו מהבית שלי
היום הוא כבר חזר לבנק בחו״ל ואני אמורה לקבל חזרה את הפיקדון

העניין הוא מאוד פשוט
במקום ששאותו מישלוח, כנראה אותה חברת שליחויות בדיוק
במקום שיגיע לבנק פרטי בארץ הוא מגיע לבנק שאת בחרת, ועלייך האחריות לעבוד מול הבנק בחו״ל וממול חברת השליחויות ומול בנק הזרע בארץ
אבל מבחינת כל ההליך הבנק בחו״ל עובד כנראה בדיוק אותו דבר כפי שהיה עושה עם הבנק הפרטי בארץ

תוסיפו אגרת עמילות מעבר במכס בסך 240 ש״ח לנציג חברת פדקס במכס

מישלוח המיכל חזרה כלול ב 428 דולר של המישלוח

המנות שלי בבנק ציבורי , לא אציין איזה מפאת שמירה על הפרטיות, אבל תיגשו לכל בנק ציבורי, כדי שהבנק יסכים לעזור כדאי שתתכווני לעשות בו את ההזרעות לאחר שהמנות יגיעו כדי שיהיה לו אינטרס לעזור לך

מי שיש לה עוד שאלות וצריכה עזרה בהתחלת ההליך אני כאן

דן דן :)

sara3233

New member
עוד מידע

היי דן דן,
ראשית תודה על המידע , זה בהחלט נתן כלים להתחיל לבדוק

אבל אני עדיין מרגישה קצת אובדת עצות ויש לי עוד שאלות בנושא, אשמח לקבל עוד מידע בפרטי - מאיזה בנק ייבאת? איך ראית את הפרופילים המורחבים (כל הבנקים שרשומים במשרד הבריאות גובים תשלום כדי לראות תמונות), מה היו העלויות הסופיות? ועוד הרבה שאלות

תודה

shirshir200

New member
שאלה

אפשר לדעת כמה מנות הבאת.וכמה שילמת על הכול כולל הכול?

iluli

New member
תודה על האינפורמציה!

מאוד מעודד!
אשמח לדעת איזה בנק זרע שיתף איתך פעולה... איך שהוא אני מרגישה קצת שבויה בידי אסף הרופא...
בנוסף אשמח לדעת מה עלות האחסנה בבנק זרע שהיבוא לא בוצע דרכו. ( אפשר בפרטי).
ממש כל הכבוד

סויר888

New member
תודה ושאלה

תודה על המידע המפורט, האם יש בנקים ספציפים בחול מורשים? או שאפשר לפנות לכל בנק שהוא?
האם הבנק הציבורי משמש כמתווך לבנקים האלה או שממש רק כמקום אחסון וכמובן הזרעה והמשך טיפול?
אני ממש בתחילת התהליך לקראת פתיחת תיק בבנק ציבורי (ממתינה לתור...) והבנתי למשל שלסופרם יש הסכם בלעדיות עם הבנק בדנמרק, תהיתי אם אני יכולה לפנות אליהם באופן פרטי בדרך שתיארת - סתם כדוגמא.
תודה, שוב. מאוד שמחה על המידע ועל כך שהצלחת לייבא במהירות.
&nbsp

למעלה