יבוא אישי של זרע מחו״ל, חסכון עצום, לא דרך הבנקים הפרטיים
שלום לכולן,
לפני שלושה שבועות התעניינתי כאן לגבי יבוא אישי עצמאי פרטי של מנות זרע מארה״ב
קמו הרבה בנות ועשו עלי עליהום
שזה לא ילך
שהן מכירות מישהי שהמנות שלה נתקעו במכס...
וכו׳ וכו׳...
ואני לא הקשבתי לפסימיות
ועשיתי קודם ברור אם משלמים מכס על המנות כדי לראות אם בכלל שווה לי לייבא לבד או להזמין דרך שני בנקאי הזרע הפרטיים בארץ שעושים את השירות הזה
רציתי לראות כמה אחסוך במהלך הזה
לאחר כתיבת מייל לרשות המיסים, התברר לי כי אין מכס ואין מע״מ על יבוא מנות זרע מחו״ל
נרעשת מהתגלית
ומה חסכון העצום שיהיה לי
המשכתי לברר מה עלי לעשות
יצרתי קשר עם משרד הבריאות
מחלקת רישוי המוסדות
נאמר כי כי בנק הזרע בחו״ל ממנו אני רוצה לייבא צריך להיות ברשימה שלהם של בנקים המורשים להביא לארץ מנות
התורם שאני רציתי היה מבנק זרע מורשה על ידי משרד הבריאות, הוא הופיע ברשימה שלהם
שלב הבא הוא למצוא בנק זרע בארץ שבו יאוחסנו המנות, ולפתוח בו תיק, ולהחתים את הרופא בבנק זה על החוזה של בנק הזרע מחו״ל, חוזה הזמנת המנות
אותו רופא מבנק הזרע בו יאוחסנו המנות שולח בשמך בקשה למשרד הבריאות למחלקת רישוי המוסדות, בקשה ליבוא המנות, לשם קבלת אישור מהם,
משרד הבריאות נותן שני אישורים, 1. אישור הכנסת המנות לארץ, 2. אישור מעבר במכס. זה נקרא אישור אמ״ר, לא לוותר עליו, את האישורים הללו עלייך לצרף לחוזה הזמנת המנות של בנק הזרע בחו״ל לשם אישור ההזמנה וצירוף שלהם גם לחבילה עצמה בעת המישלוח
תשלום לבנק בחו״ל נעשה. בכרטיס אשראי או העברה בנקאית
אני רוצה להגיד כי אני חסכתי 12 אלף ש״ח על ידי זה שעשיתי יבוא אישי ולא הזמנתי המנות דרך הבנקים בארץ
חשוב לי ליידע אתכן שיש גם דרך כזו
שאולי מנסים להשתיק אותה בעלי האינטרס
אני מקווה שההודעה הזו שלי תתפרסם ואולי תעזור לעוד בנות
תוך 13 יום מהיום שהתחלתי לעבוד על הכל המנות היו בארץ !
כמובן שזה דורש עבודה, אבל החיסכון עצום יחסית לעבודה
זה מתאים למי שיש לה סבלנות וכוח להניע דברים
וזמן
מי שרוצה עזרה , אני כאן בשמחה
דנדן.
שלום לכולן,
לפני שלושה שבועות התעניינתי כאן לגבי יבוא אישי עצמאי פרטי של מנות זרע מארה״ב
קמו הרבה בנות ועשו עלי עליהום
שזה לא ילך
שהן מכירות מישהי שהמנות שלה נתקעו במכס...
וכו׳ וכו׳...
ואני לא הקשבתי לפסימיות
ועשיתי קודם ברור אם משלמים מכס על המנות כדי לראות אם בכלל שווה לי לייבא לבד או להזמין דרך שני בנקאי הזרע הפרטיים בארץ שעושים את השירות הזה
רציתי לראות כמה אחסוך במהלך הזה
לאחר כתיבת מייל לרשות המיסים, התברר לי כי אין מכס ואין מע״מ על יבוא מנות זרע מחו״ל
נרעשת מהתגלית
ומה חסכון העצום שיהיה לי
המשכתי לברר מה עלי לעשות
יצרתי קשר עם משרד הבריאות
מחלקת רישוי המוסדות
נאמר כי כי בנק הזרע בחו״ל ממנו אני רוצה לייבא צריך להיות ברשימה שלהם של בנקים המורשים להביא לארץ מנות
התורם שאני רציתי היה מבנק זרע מורשה על ידי משרד הבריאות, הוא הופיע ברשימה שלהם
שלב הבא הוא למצוא בנק זרע בארץ שבו יאוחסנו המנות, ולפתוח בו תיק, ולהחתים את הרופא בבנק זה על החוזה של בנק הזרע מחו״ל, חוזה הזמנת המנות
אותו רופא מבנק הזרע בו יאוחסנו המנות שולח בשמך בקשה למשרד הבריאות למחלקת רישוי המוסדות, בקשה ליבוא המנות, לשם קבלת אישור מהם,
משרד הבריאות נותן שני אישורים, 1. אישור הכנסת המנות לארץ, 2. אישור מעבר במכס. זה נקרא אישור אמ״ר, לא לוותר עליו, את האישורים הללו עלייך לצרף לחוזה הזמנת המנות של בנק הזרע בחו״ל לשם אישור ההזמנה וצירוף שלהם גם לחבילה עצמה בעת המישלוח
תשלום לבנק בחו״ל נעשה. בכרטיס אשראי או העברה בנקאית
אני רוצה להגיד כי אני חסכתי 12 אלף ש״ח על ידי זה שעשיתי יבוא אישי ולא הזמנתי המנות דרך הבנקים בארץ
חשוב לי ליידע אתכן שיש גם דרך כזו
שאולי מנסים להשתיק אותה בעלי האינטרס
אני מקווה שההודעה הזו שלי תתפרסם ואולי תעזור לעוד בנות
תוך 13 יום מהיום שהתחלתי לעבוד על הכל המנות היו בארץ !
כמובן שזה דורש עבודה, אבל החיסכון עצום יחסית לעבודה
זה מתאים למי שיש לה סבלנות וכוח להניע דברים
וזמן
מי שרוצה עזרה , אני כאן בשמחה
דנדן.