הצעה ל-interoperability - 'התאמה' (ר' הסבר בפנים)
לגבי millions of pieces of content - אני חושב שההצעה של 'מיליוני פיסות תוכן' היא מצויינת, מכיוון שהיא מדוייקת ושומרת על המושג 'תוכן' שחוזר הרבה בטקסט. לא להתפתות ללכת ל-'פיסות מידע' השגור בעברית רק בגלל זה.
לגבי interoperability, פה כבר צריך לחשוב קצת יותר.
מכיוון שמדובר במילה לא נפוצה ומסורבלת, כדאי להוציא אותה רגע מהמשפט ולתת למוח להשלים לבד את הרעיון, ככה המוח יגלה לנו מהי כנראה התשובה.
אז אם ניקח את המשפט "Every second, millions of pieces of content are both created and consumed across various networks with limited amounts of" ונתרגם אותו, נקבל משהו כמו: "בכל שניה, מיליוני פיסות תוכן נוצרות ונעלמות ברשתות שונות עם מידה מוגבלת של..."
ומה זה יכול להיות? מידה מוגבלת של מה? מכיוון שאנחנו מדברים על
הרבה מאוד מידע בפרק זמן
קצר בהרבה רשתות
שונות, אני משלים אוטומטית שמדובר במידה מוגבלת של קשר או התאמה בין פיסות התוכן האלו. כלומר, כניסוח ראשוני הייתי מתרגם כ-"בכל שניה, מיליוני פיסות תוכן נוצרות ונעלמות ברשתות שונות עם מידה מוגבלת של התאמה ביניהן", ובגלל ש"עם מידה מוגבלת של התאמה ביניהן" נשמע קצת מאולץ, נמיר את זה בניסוח יותר קולח בעברית, כמו למשל:
"בכל שניה, מיליוני פיסות תוכן נוצרות ונעלמות ברשתות שונות כמעט ללא התאמה/קשר ביניהן" או לחילופין: "בכל שניה נוצרות ונעלמות ברשות השונות מיליוני פיסות תוכן שמידת ההתאמה ביניהן הינה זניחה" (שינוי סדר המילים בחלק הראשון של המשפט מאפשר ניסוחים אחרים בחלק השני של המשפט). נראה שיש כמה אפשרויות לניסוח המשפט הזה.
איך שלא יהיה, הגענו למסקנה שהמושג interoperability מציין 'התאמה' או 'קשר בין דברים'. לפי
ויקיפדיה, המונח המקביל בעברית הוא 'תפעוליות בינית' ומשמעותו: "היכולת של שתיים או יותר מערכות או רכיבים להחליף מידע ולעשות שימוש במידע שהוחלף" (נראה קצת תרגום מכונה, אבל לא משנה, יספיק לענייננו).
אז מה דעתך? אפשר לעשות את הקפיצה המחשבתית מההגדרה הזאת למילה 'התאמה/קשר (בין גורמים)'?
המשפט הבא מדגיש את הרעיון הזה עוד יותר. המילה epicenter אמנם מקושרת לנושא של רעידות אדמה, אבל כמובן שאין לזה שום קשר כאן, ולכן נבחר לקחת אותה במובנה הכללי יותר, פשוט כ-'נקודה מרכזית' (ר' למשל
כאן, פירוש מספר 2). ומבחינת התרגום אפשר לכתוב 'ציר (נושא) מרכזי' או אפילו 'חוט מקשר' וכל אפשרות אחרת שעולה בראשך, כשברור מה צריך להיות הרעיון - שאין נקודה מרכזית אחת שסביבה חגות כל פיסות התוכן, ושאין חיבור/קישוריות בינן לבין עצמן בפלטפורמות שונות או בקרב קהלי יעד שונים.