מדהים! השקע במרכז הים התיכון נראה כמו הוריקן!

שי אגם

New member
מדהים! השקע במרכז הים התיכון נראה כמו הוריקן!

עם מוקד לחץ של פחות מ-1000 מיליבר ועומק של פחות מ-552 DM, השקע שבמרכז הים התיכון מקבל צורה מרשימה בתמונת הלויין - נראה ומתנהג ממש כמו הוריקן..
בתנאים אחרים ובאוקיינוס האטלנטי, הוא כנראה היה מקבל שם של סופה טרופית לכל הפחות..
והיה בעבר שרשור מדהים על סמי-הוריקנים שכבר היו מעל מיי הים התיכון.. מישהו זוכר?
והנה התמונות לווין להתרשמותכם!

כן, אליאור ואני דנו כאן לפני שנים בהוריקנים בים התיכון. הבאת

הבאתי אז פרסומים בנושא. הנה הקישור (הכינוי שלי אז היה 'אני אורקי' - שם החיבה של בני - שאז היה קטן וחמוד, ומאז הפך לנער זועם :) ואליאור היה 'מטייל עם סנאים')
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=393&messageid=78410564[/URL]

שי אגם

New member
התנאים של השקע הזה יותר חריפים ממה שהבאת בדוגמאות..!

מעניין מה קורה שם עכשיו בסיציליה..

שי גנדל

New member
אז שתי שאלות

מה מונע מהוד מעלתו להגיע לישראל? אפילו בצורה מוחלשת, או שרק ייגרד את צפון הארץ.
ובקשר לסופרסל שהיה מול לבנון לפני כמה ימים: אם מסלול השקע ממצרים היה בעל רכיב יותר דרום מזרחי הסופרסל היה מגיע לפה, או שבגלל המסלול השונה הוא כלל לא היה מתפתח?
&nbsp

סנעיר10

New member
כשסופה חזיתית הופכת לסמי-הוריקן

היא מפסיקה לעבור מרחקים גדולים כיוון שמוקד הלחץ הנמוך חופף בכל המפלסים ואין למעשה רוחות מנהגות שמסיעות אותה לאנשהו. כשזה יקרה וכן יתפתחו רוחות מנהגות משמעות הדבר היא שהמבנה האנכי החופף יתפרק והשקע יחזור להיות חוץ-טרופי במלואו. אם אני לא טועה כן ראיתי תיעוד לסופה כזו שפגעה בארץ - אחפש ואצרף כאן.
&nbsp
לשאלתך השניה, כנראה שכן, ראה הטורנדו של אפריל 2006 בגליל המערבי.

שי גנדל

New member
אוקיי

מזה אני מבין שהסופה שפגעה בארץ התפתחה פה (שזה נדיר ביותר) ולא הגיע ממרכז הים.
עקבתי אחרי השקע עוד כשהיה מערבית לספרד. הוא נע באיטיות ונתקע מול לוב ברגע שהפך לסמי הוריקן. האבחון הזה נכון?
ומה הבדל בין הוריקן לסמי הוריקן, רק עוצמת הרוחות?
&nbsp

סנעיר10

New member
המערכת הזו צנחה למרוקו ואלג'יריה ישירות דרך ספרד

ויצרה שקע חזיתי עוצמתי בשל שילוב המנגנונים חזיתי-אורוגרפי. במהלך יום חמישי, קדמת אפיק הרום יצאה שוב לים התיכון ואיתה שקע הקרקע שהגיע בשלב הזה לשיא כוחו כשקע חזיתי (אפיק שצירו חג מנטייה מערבה לנטייה מזרחה יוצר התבדרות חזקה מאוד בקדמתו). לאחר מכן בשלב האוקלוזיה אכן חלה האטה דרמטית במהירות ההתקדמות.
&nbsp
ההבדל הוא במנגנון ההיווצרות: הוריקן רגיל מתחיל כמערכת טרופית ומסתיים (לפעמים) כמערכת חזיתית. "הוריקן" ים תיכוני מתחיל כמערכת חזיתית ולובש בגדים טרופיים בהמשך.

שי אגם

New member
העין כרגע מעל מלטה ובגודל של האי כולו!!

התחזיות מדברות על רוחות של 70-80 קמ"ש במדינה הזו! ותסתכלו עליו בלווין - פשוט מדיקאן פוטוגני בטירוף!

צחי פלג

New member
גם אנחנו, הולכים ליהנות מידו של השקע הזה בקרוב!!

הגיבוע, ששולחות הרוחות מזרחה, יגיע בלילה שבין ראשון לשני, עם ground-swell יפה, של 40-60 ס"מ, על גבי רוחות מזרחיות אצלינו.
מתכון מצויין לגלים חריפים!

peperonni

New member
מרכז השקע הקרקעי בדיוק מתחת למרכז שקע הרום

אופייני למצב הזה

סנעיר10

New member
ויותר מקרוב - עין סערה וקיר-עין

זו לא הייתה סופה חזקה במיוחד - משבים בעוצמת הוריקן (65 קשר) נמדדו לפרק זמן קצר מאוד בכל אחת מהתחנות שבדקתי.

ובכל זאת, ויזואליה מרשימה...

למעלה