בנק הפועלים עושים בעיות בגלל W9

mika84

New member
בנק הפועלים עושים בעיות בגלל W9

הסיפור כזה: קיבלתי ג"ק לפני חודש וחצי. בגלל חוקי המיסוי האמריקאים רציתי להעביר את הכסף שיש לי בחשבון הבנק הזה לחשבו הבנק שלי בארה"ב (כדי לא להתעסק עם מיסוי כפול ודיווח על חשבון בנק בחו"ל וכו). אמא שלי מורשית חתימה והיא הלכה לסניף וביקשה שיעבירו כסף לחשבון הבנק שלי בארה"ב. אחרי חודש ימים של טירטורים הם אמרו לה שהם לא נותנים לעזות העבורת (ובכלל ממה שהבנתי שום פעולה בנקאית) עד שאני לא חוצמת להם על W9.
אז קודם כל- האם באמת יש צורך לחתום על W9? אני גם ככה רוצה להעביר את מרבית מה שיש בחשבון הזה לחשבון שלי פה בארה"ב כך שישאר שם פחות מ10K דולר. ודבר שני, האם זה חוקי מה שהם עשו? מבחינת למנוע משנינו גישה לחשבון בגלל עניין הW9? זה מריח לי לא טוב כי אפילו לבנק שלי פה הודעתי רק עכשיו על הגרין קארד ואיש לא עשה שום בעיות- לא לפני ולא אחרי שחתמתי.
תודה!

mika84

New member
הם גם רוצים צילום של הג"ק

ואני מפחדת לשלוח להם את זה באמייל. בכל זאת, זה מסמך שאם מזייפים אותו יהיה מאוד לא נעים.

ilanvag

New member
בשום אופן אל תשלחי להם

תראי, מה שאת מתארת פה נשמע יותר ויותר מוזר.

הכסף הוא שלך, ואין להם שום זכות לעכב אותו או לדרוש ממך מסמכים אמריקניים כמו גרין קארד או W9. המכסימום שהם יכולים לדרוש ממך הוא למלא טפסים אשר מיועדים למס ההכנסה הישראלי, בשביל לוודא מה קורה עם הכסף (יש תקנות חדשות כאלו, כנראה בשביל להילחם בהעברות הון שחור, או אלוהים יודע מה).

אני במקומך הייתי מושך את כל הכסף לבנק אחר בישראל וסוגר את העניינים עם בנק הפועלים. מעבר לכך, אני בכלל לא בטוח שזה לא איזשהו פקיד מקומי שהחליט להגדיל ראש ולעשות לך את המוות...

mika84

New member
אבל הם לא נותנים לעשות כלום!

גם לא להעביר לחשבון בנק אחר בארץ! וכל פעם אנו נתקלים בקיר של ביורוקראטיה! התקשרתי לשירות לקוחות של הבנק והם פשוט אמרו לי שזו החלטה של הסניף. מה עושים? חשבנו לפנות לרואה חשבון שהוא יטפל בעניין מולם האם כדאי?
ממש אין עם מי לדבר שם...

ilanvag

New member
סליחה???

אמא שלך רשומה בתור מיופת-כוח בחשבון ולא נותנים לה למשוך כסף?

פנייה מיידית לעו"ד ותלונה לפיקוח על הבנקים, ורצוי גם עם העתק לכמה מערכות עיתונים, לכתבי צרכנות. מה זה הדבר הזה???

mika84

New member
איך אני עושה את זה?

איך אני מגישה תלונה לפיקוח על הבנקים?

mika84

New member
מכתב תלונה

ניסחתי את מכתב התלונה הנ"ל. הצעות לשיפור?

שלום רב,
אני, *****, בעלת חשבון בבנק הפועלים, מס חשבון ******בסניף ****בבנק הפועלים. אימי, *****, מיופת כוח ומורשית חתימה בחשבון הזה. לפני כחודש ימים היה ברצוני להעביר כסף מהחשבון הנ"ל לחשבון אחר. מכיוון שאינני מתגוררת בישראל ולא היה באפשרותי לגשת אישית לסניף הבנק שלי, ביקשתי מאמי שתבצע פעולה זו עבורי. מזה כחודש אנו נמצאים בקשר עם בנק הפועלים, גם בטלפון וגם באופן אישי (אמי נגשה מספר פעמים לסניף הבנק ודיברה רבות עם פקידי הבנק בסניף הזה, ואני טילפנתי אל סניף הבנק וגם אל מוקד השירות של בנק הפועלים מספר פעמים מחו"ל), אך ללא הועיל. כל פעם אנו נתקלים בבקשות שונות ומשונות מצד הבנק, בקשות להמציא מסמכים מכל מני סוגים וכל פעם פניותינו נענות בתשובה ש"יבררו", אך דבר לא נעשה.
למשל, בבנק הפועלים ביקשו מאתנו אישור חיים. לאחר הוצאת אישור החיים הנ"ל והבאתו לסניף (דבר שהיה כרוך בטרחה רבה עבורי, שכן הייתי צריכה לבקש את האישור הנ"ל מהקונסוליה הישראלית בפילדלפיה, ובהוצאות משלוח מארה"ב לישראל). אך גם לאחר הנפקת אישור החיים הנ"ל בבנק מצאו סיבה לא לטפל בפנייתינו.
נכון לעכשיו, נאמר לנו שמיכיוון שלפני חודש ימים הפכתי להיות תושבת קבע בארצות הברית, עלי לחתום על טופס W9 וכן להנפיק לבנק צילום של כרטיס תושבות הקבע שלי, וללא שני אלו לא תתאפשר כל גישה לחשבון הבנק שלי. הדבר נראה לי תמוה במיוחד מכמה סיבות. ראשית, טופס W9 הוא טופס מיסוי שמיועד עבור בנקים אמריקאים, ובנק הפועלים למיטב הבנתי הינו בנק ישראלי, וגם איני מבינה מדוע להם צילום של תעודת תושבות הקבע שלי. שנית, אפילו אם יש צורך שאמלא טופס W9 (כאמור, מוטל בספק), מדוע בבנק הפועלים מוצאים לנכון למנוע ממני גישה לכספי בינתיים? אני אזרחית ישראל, מעולם לא עברתי על שום חוק, אך בבנק הפועלים מתייחסים אליי כאל אחרון הפושעים ומונעים ממני גישה לכספי. מעולם לא נתקלתי ביחס כזה משום גוף אחר, למשל, אני בעלת חשבון בנק בבנק אמריקאי, ושם איש לא התנה גישה לחשבון הבנק במילו טופס W9.
יש לציין שחשבוני בבנק הפועלים הינו חשבון בנק פרטי סטנדרטי לגמרי, ואינו חשבון להשקעה.
אשמח אם תוכלו להתייחס לעניין ולענות לפנייתי בנושא.

טל ר

New member
תוציאו את הכסף

במזומן או בצ'ק בנקאי לפקודת עצמכם.
מכאן הם לא ידעו ולא עניינם לאיזה בנק אחר אתם מעבירים את זה.

mika84

New member
והם יתנו לאמא שלי לעשות את זה?

ממה שהבנתי הם כרגע גם לא מאפשרים לה אפילו סתם למשוך כסף (וכאמור, היא מורשית חתימה).

טל ר

New member
שהיא תיכנס לסניף

ותגיד "אני מעוניינת לסגור את החשבון ולקבל צ'ק בנקאי בשקלים על מלוא היתרה".
נראה אותם "לא".

ilanvag

New member
בנק הפועלים...

האם לאמא שלך יש חשבון בנק באיזשהו בנק אחר?

מעולם לא היו לי בעיות עם בנק לאומי - מה שצריך לעשות זה לחתום על טופס שלהם, שהולך למס הכנסה הישראלי (תקנות חדשות, לא היה עד לפני שנה-שנתיים). מעולם לא היה צריך לחתום על W9.

בקיצור, משהו פה מריח לי מאוד מוזר, כי W9 הוא בכלל טופס אמריקני. ממתי בנק ישראלי מחתים על טפסים של מס ההכנסה האמריקני?

אם אני במקומך, הייתי אומר לאמא שלי שתמשוך את כל הכסף לחשבון הבנק שלה, ורצוי בבנק אחר (לא בבנק הפועלים) - ואז שתעשה את ההעברה ממנה אלייך. אולי זה יעלה עוד 20 שקל (העברה בין בנקים), אבל הרבה פחות כאב ראש.

Yehuda500

Member
הנבקים בישראל, עקב לחצים של האמריקאים, דורשים

מכל מי שהם יודעים לגביו כי הוא אזרח או תושב ארה"ב למלא גם טפסי מס אמריקאים. הם עושים זאת גם לסטודנטים שנוסעים לתקופה ארוכה יחסית ואינם נחשבים כתושבי ארה"ב. החרב המתנופפת מעל ראשי הבנקים הוא קשיים בניהול עסקאות בארה"ב. נגיד בנק ישראל מנסה לפעול מול הרשויות בארה"ב על מנת להחזיר למצב יותר נורמלי את דרישות האמריקאים. אולי בנה"פ מגזים מעט, אבל הדבר קיים גם בבנקים אחרים.
הם בדרך כלל חוסמים חשבונות השקעה (בשוק ההון) ולא חשבונות אחרים, אבל לך תדע.

ברק301

New member
מממ...

הדבר היחידי שנשמע הגיוני
זה שארצות הברית פנתה אל כל הבנקים הישראלים ודרשה מהם לדווח על כל לקוח אמריקאי
השאלה, מה הבעיה שלך לחתום על הטופס ?
אני במקומך הייתי חותם, הרי את מדווחת על הכסף
הייתי שולח להם את הטופס חתום בפקס או מייל, ולא לא היתי שולח להם העתק של הגרין קארד
או...
שאמא שלך תגיש לסניף ותמשוך את כל הכסף בשקלים ותשלח לך בדרך כלשהיא

Pashakym

New member
תודה על העדכון

בדיוק רציתי שלוח פסק לבנק ולהודיע שעברתי לארה"בץ
צריך להוסיף את זה לרשימת המלצות... לא להגיד לבנק כלום, להגדיר כל הפעולות באינטרנט ואז לבקש מקרובי משפחה להעביר את הכסף

mika84

New member
בבקשה

לצערי הרב עזבתי לפני 4 שנים (הייתי על ויזת סטודנט בכלל) ובכלל אז לא היה את כל הדברים האלה. אם הייתי יודעת הייתי כבר אז סוגרת את החשבון. תמיד אפשר לפתוח חשבון חדש. מאז לא הייתי בארץ. בכלל רציתי לסגור את החשבון הזה ברגע שקיבלתי את הגרין קארד, אז אני לא מבינה למה הם עושים את זה כל כך קשה...

mika84

New member
מישהו אמר לי שזה בגלל האמריקאים

ושאין מה לעשות. אני בספק רב אבל שהאמריקאים אמרו להם לחסום גישה לחשבונות בנק, לדעתי זו סתם אינטרפרטציה שלהם לדרישה של האמריקאים להעביר פרטים.

למעלה