סיפור רע על מעבר לארצות הברית - צריך את עצתכם

סיפור רע על מעבר לארצות הברית - צריך את עצתכם

שלום לכולם.
לפני כחודשיים הגענו לניו יורק, אשתי (אזרחית אמריקאית), הבן שלנו (בן עשרה חודשים אזרח אמריקאי) ושני הילדים שלה( בני 4 ו-6 גם הם אזרחים אמריקאים) מנישואים קודמים שלה בארצות הברית. אני לא אזרח מן הסתם, אלא מחזיק בויזת תייר. נכנסנו בשדה התעופה jfk וקיבלתי אישור שהיה לחצי שנה ובזמן הזה אמור הייתי לסדר את כל העניין של הגרין קארד.
לפני שבוע וחצי ההורים של אשתי הגיעו מישראל, וביחד עם הילדים עשינו טיול למונטריאול עם רכב ששכרנו.
נכנסנו לקנדה, היינו שם לילה אחד וחזרנו למעבר הגבול.
כשנתתי את הדרכון שלי לבדיקה ונשאלתי היכן אני גר עניתי - ניו יורק (שם הייתי בחודשיים האחרונים). זה גרם להגירה לבקש ממני להכנס לבדיקה נוספת.
שם פגשתי פקיד הגירה שהיה נחוש מאד לגרום לכולנו סבל ולעצבן אותי באופן אישי. הוא התחיל עם שאלות מאד תוקפניות על אופי השהות שלי בארצות הברית, והתעלם לחלוטין ממשפחתי והמצב שלנו. אמרתי לו שאנחנו מתכוונים להגיש את כל מה שצריך והכל בטיפול והוא לא הסכים עם זה. הוא טוען שאני צריך ויזה k-3. לפני שיצאנו מישראל אמרו לנו שלא ניתן לעשות את התהליך מישראל, לכן יצאנו עם ויזת תייר במטרה לסדר את הכל מניו יורק.
אחרי שאלות רבות הוא ביקש ממני להכנס איתו לחדר קטן בליווי שומר חמוש. לקח ממני תביעות אצבע והתחיל בשאלות נוספות כשהראשונה שבהן היא האם שרתתי בצבא הישראלי.
עניתי שכן.
הוא שאל איפה הייתי בצבא. עניתי - בצנחנים. לאחר מכן הוא אמר "אז כנראה שביצעת פשעים נגד האנושות". שאלתי אותו האם הוא טוען שרצחתי בני אדם. הוא ענה - לא צריך להרוג בני אדם בשביל לבצע פשעי מלחמה.
שתקתי.
הוא המשיך והעיר הערות כמו "צריך לקחת אותך לבדיקה פסיכיאטרית" אחרי שעניתי שאני לא זוכר פרט מסוים בשאלה שהוא שאל. עוד הוא איים עליי שהשומר יטפל בי אם אני אדבר עם תנועות ידיים ואם אסתכל עליו או על המחשב.

אחרי החקירה הזאת הוחזרתי לאולם ופגשתי את המשפחה. הילדים היו עייפים ורעבים (הייתה שעת ערב) ולאף אחד מהפקידים זה לא הפריע.
לאחר עוד עיכוב של שעה וחצי, קיבלתי את הבשורה - אני לא יכול להכנס לארצות הברית. כל זאת בגלל שאמרתי את האמת על כך שאני מתגורר בניו יורק כרגע.
ביקשתי לדבר עם האחראי שם ושאלתי אותו - אם הייתי משקר ואומר שאני מטייל, האם הייתי עובר? הוא ענה - כן.

פקיד הגירה מאשים אותי בפשעי מלחמה כי שירתתי בצבא הישראלי. אחראי על הפקידים טוען שעדיף לשקר מאשר לומר אמת.
נאלצנו לחזור לקנדה באותו לילה. ביום שלמחרת היינו בקונסוליה האמריקאית במונטריאול והם לא האמינו שדבר כזה קרה לנו. ייעצו לי לחזור לישראל ולטפל בעניינים.
באותו יום חזרתי לישראל לצערי הרב, ועכשיו אני רחוק ומופרד ממשפחתי שנמצאת בניו יורק.
דיברתי עם כמה עורכי דין וכל אחד ייעץ משהו אחר.

מה עושים עכשיו? מישהו היה במצב דומה?
מאד אודה על ההתייחסות שלכם. אני במצב לא ברור ולא יודע מה לעשות בכדי לחזור למשפחה שלי כמה שיותר מהר.

BW37

New member
ידע

אם היית קורא בפורום או שואל עורך דין לפני כל הפעולות הלא נכונות שלך
כל זה לא היה נגרם
מותר לבקש גרין קארד מארצות הברית רק 60 יום אחרי הכניסה
ועד אז אתה תייר, אסור לך להגיד כלום על מגורים בניו יורק או בקשה לגרין קארד
אתה תייר, ומתכוון לעזוב ...
מה לעשות עכשיו ?
לדעתי ?
להשאר בישראל
לבקש בישראל גרין קארד עבורך
ולטפל בהכל מישראל עד שתקבל, גם אם זה אומר לקחת עורך דין...
שאישתך והילדים יחזרו לישראל ...

תודה

בדיוק תכננו לבקש גרין קארד עכשיו, אחרי חודשיים בניו יורק. הטפסים כבר מוכנים ומלאים. כשנכנסנו לארצות הברית אמרתי בפירוש לפקיד ההגירה שאני נכנס בשביל לעבור לשם יחד עם אשתי והילדים. הוא העביר אותנו ורק אמר לא להשאר שם מעבר לתקופה של הויזה.
כמה זמן תהליך כזה עלול לקחת מישראל? האם אתה מכיר ויזה k-3? כמה זמן זה לוקח?
הבן שלנו כבר פה, אבל שני הילדים שלה שם יחד איתה, והם במשמורת משותפת עם הגרוש שלה ולא יכולים לעזוב מה שאומר שגם היא לא יכולה לחזור לישראל כי היא לא יכולה לעזוב אותם.

BW37

New member
ויזה K

מיועדת בדרך כלל לכאלו שמתכננים להתחתן בארצות הברית
היא מיותרת עכשיו
לוקח אותו זמן כמו הגרין קארד
ואם אתה מסומן, התשובה תהיה דומה בשניהם
תגישו בישראל או שהיא תגיש בארצות הברית

3-6 חודשים?

אני הבנתי שויזה k-3 מגיעה תוך שלושה חודשים, וגרין קארד בין ששה לעשרה חודשים. יש אמת בזה?

מסומן?

מה זאת אומרת מסומן? עכשיו אני מסומן אצלם? איך זה משפיע? אין שום סימון או חותמת על הדרכון, ובנוסף לזה, מנהל המשמרת אמר שהם לא הולכים לעשות משהו נגדי אלא הם רק מסובבים אותי חזרה ומבקשים שאטפל בויזה ואשיג את המתאימה.

זוכה001

New member
עצה ממישהו שעבר דומה - תערב את משרד החוץ

הישראלי. אתה אזרח ישראלי ואתה זכאי שיטפלו בך כיאה לכל אזרח.

ברגע שמשרד החוץ יגיש תלונה שהתנכלו לאזרח ישראלי ללא סיבה, העניין יבדק. ותהיה בטוח שכשמדובר בגורמים גדולים, אין בעיה להדיח אנשים מתפקידם, בייחוד כשמדובר על יחסים בין מדינות.

בנוסף, תשלח מכתב לשגרירות ארה"ב בתל אביב ותכתוב להם על מה שעברת. השגריר אחראי על כל היחסים בין המדינות, ויש מצב שהוא גם ירצה לבדוק את העניין לעומק.

אגב, קרוב משפחתי עבר גם דבר דומה, רק שהוא שירת בקומנדו. הוא פשוט ענה "לא רצחתי אבל הרגתי מתוך הגנה עצמית, ואני לא מתבייש בזה", וזה די עזר בהתחשב בעובדה שהרבה אמריקאים מפחדים מהקומנדו הישראלי..

BW37

New member
מה הקשר ???

הוא עבר על חוקי ארצות הברית
הוא הגיע עם ויזת תייר והוא עצמו הודה שהוא גר בניו יורק ומתכוון להשאר
אם אזרח אמריקאי יגנוב בישראל
הוא יבלה בכלא הישראלי

איך נכנסתי לפני חודשיים?

אם עברתי על החוק, איך זה יכול להיות שנכנסתי לפני חודשיים עם ויזת תייר כשאני אומר לפקיד ההגירה שאני נכנס על מנת לעבור לגור שם? אמרתי את האמת לכל אורך הדרך. אפילו האחראי על הפקידים במשמרת במעבר הגבול אמר שהיה עדיף לשקר ולא להיות כן. מה קורה פה?

naf86

New member
כי נפלת על פקיד מנומנם

שויתר לך ונתן לך להכנס.

נכון, אמרת את האמת, והודעת מראש שאתה הולך לעבור על תנאי הויזה. תגיד תודה שהפקיד הראשון לא עצר אותך.

BW37

New member
מממ...

מה היה בכניסה הראשונה אני לא יודע
אולי הפקיד לא הבין את האנגלית שלך
אולי הוא חשב על הגרלת הלוטו הקרובה והעביר אותך
פקיד עירני, לא יתן לאדם להיכנס עם ויזת תייר כשהוא מתכוון לעבור על החוקים
כל המהות של ויזת תייר, החל מהבקשה שלה ועד הכניסה זה שאתה מתחייב
לא לעבוד, לא לגור ולעזוב לפני סיום התקופה שקיבלת
אין לך מה להתלונן, אולי התנהגו אליך לא הכי יפה
אולי ניסו להפחיד אותך עם איומים על הצבא
אבל בבסיס, אתה ביצעת עברה

הכל סמנטיקה?

שקרים מילים ושטויות. אם הייתי משקר ואומר שאני גר בישראל הייתי עכשיו עם אשתי בניו יורק. לפני שיצאנו מישראל נאמר לנו שאי אפשר להגיש מישראל ואנחנו צריכים להגיש משם את כל הטפסים. פעלנו לפי מה שאמרנו לנו לעשות, רק שאני לא שיקרתי. מוזר מאד, חשבתי שלשקר זה רע ולומר אמת זה טוב.
לא התכוונתי לעבוד בלי אישור ולא עשיתי זאת. לא ניסו להפחיד אותי, ניסו להוציא אותי מהכלים כדי שיהיה להם תירוץ לשים אותי במעצר. אני חושב שמה שנאמר לי הוא חמור מאד והוא בבחינת תקרית דיפלומטית, לא פחות.
אני אולי ביצעתי עבירה, אבל שים לב לפרטים של הסיפור. לא עשיתי שום דבר נגד החוק במכוון, פעלתי לפי ההוראות שניתנו לי ואמרתי רק אמת.

naf86

New member
אבל כבר שיקרת

ביקשת ויזת תייר, והתכוונת לנצל את זה להגירה.

לא

אמרתי שאני עובר לארצות הברית, ונאמר לי שאנחנו יכולים להגיש רק מתוך תחומי ארצות הברית. לכן, עליי להכנס עם ויזת התייר שלי ומשם להגיש. זה מה שעשיתי. פעלתי אך ורק לפי ההוראות שניתנו לי והמידע שמסרו לי. לא התכוונתי לעשות שום דבר מנוגד לחוק, אין בכך שום הגיון. עובדה היא שלא עבדתי בתקופה שהייתי שם עד עכשיו, לא עשיתי שום דבר שהוא לא בסדר. אולי לא הייתי בסדר כשהתגייסתי לצנחנים והעמדה הרשמית של ארצות הברית היא שהצבא הישראלי מבצע פשעי מלחמה. את זה אברר.

naf86

New member
האם היה לך ויזת הגירה כשהגעת לארה"ב?

לא. היה לך ויזת תייר. כלומר, ברמה התיאורטית הפרת את תנאי הויזה.
זה שהפקיד נתן לך להכנס לא אומר שמה שעשית היה לפי הספר.

שוב

שוב אחזור על כך - מה שנאמר לי בשגרירות היה - להכנס עם ויזת תייר, כי רק מתוך תחומי ארצות הברית ניתן להגיש מה שצריך. האם זה לא נכון?

BW37

New member
גרין קארד

אתה לא מבקש גרין קארד
אישתך מבקשת עבורך
והיא עושה את זה, בישראל או בארצות הברית
בינתיים אתה נשאר בישראל
או מגיע עם ויזה מתאימה
וכן, יש דרך לעקוף את זה, אבל זה משחק עם החוק
זה שאתה בא לטייל בלבד, ואחרי 60 יום משנה את דעתך
זה החוק והנהלים האמריקאים, הם לא ישנו את זה בגללך...

naf86

New member
אתה לא מגיש כלום

אישתך מגישה הכל. לך אין שום זכויות (בנתיים), אתה אזרח זר.

אישתך יכולה להגיש בישראל או מארה"ב. יש לך זכות להכנס/לצאת כרצונה.
אחרי שיש לך ויזת הגירה, לך מותר להגר. עד אז מותר לך רק לטייל.
כפי בBW37 אמר, אם היית נכנס בתור תייר, נשאר חודשים ואז מחליט לבקש להשאר זה בתחום האפור של חוקי. אבל אתה לא יכול מראש להכנס בשביל להגר, כי אין לך שום זכות הגירה.

???

יש לי זכות להכנס לארצות הברית כרצונה? לא הבנתי.
עכשיו, אין לי חותמת שחורה על הדרכון, אין שום סימון על הדרכון וגם לא אמרו לי שעשו משהו כזה כשסובבו אותנו בחזרה לקנדה. מה הסטטוס שלי?

naf86

New member
תיקון "יש לה זכות..."

נכון, אין לך חותמת שחורה. אבל אני משער שהם רשמו במחשב שאתה ניסית להגר ללא אישור.

ייתכן וביטלו לך את הויזת תייר, ייתכן ולא ביטלו.
ייתכן שאם תנסה שוב להכנס יתנו להכנס, ייתכן ולא.

אבל אם אתה נשוי לאמריקאית, אולי שווה לך לעשות את ההגירה בצורה הנכונה. כלומר, שאישתך תגיש בקשה בקונסוליה האמריקאית, וברגע שיש ויזת הגירה (אם יאשרו) לטוס לארה"ב.

למעלה