השכרת רכב עם כלב + קניית כלוב טיסה - לוס אנג׳לס

Boolintz

New member
השכרת רכב עם כלב + קניית כלוב טיסה - לוס אנג׳לס

שלום לכולם,
אנחנו נוסעים באוגוסט ללוס אנג׳לס לשנתיים ללימודי התואר השני שלי וגם הכלב שלנו מצטרף, ויש לי כמה שאלות:
אני צריכה לקנות כלוב טיסה לכלב - האם יש למישהו המלצות מיוחדות? חברה מסויימת? והאם יש מישהו שאולי מוכר כלוב יד שניה לכלב גדול (35 קילו)?
לאלו מכם שנסעו עם כלב, כשהגעתם מכרתם את הכלוב שלכם וקניתם אחד לפני שנסעתם חזרה או ששווה לשמור אותו (בהנחה שאנחנו לא נטיס אותו לכל ביקור בארץ אבל ככה״נ כן נחזור אחרי שנתיים-שלוש)?
אנחנו רוצים לשכור רכב לחודש הראשון, עד שנתארגן על רישיון נהיגה מקומי ונקנה רכב - לא ראיתי אף סעיף בנושא הסעת בעלי חיים בכל האתרים שעברתי עליהם וכתבתי לכמה חברות בעניין ובינתיים לא עונים לי. למישהו יש ניסיון בעניין? זה מקובל? יש הגבלות בעניין או תוספות מחיר בגלל זה?
תודה מראש,
הגר

ilanvag

New member
שתי מחשבות:

לגבי הטסה באוגוסט, לא יודע אם כבר התחלתם לברר לגבי כרטיסי טיסה, אבל אני מבין שחברות רבות לא יסכימו להטיס בעלי חיים בחודשי הקיץ הלוהטים. מציע לברר היטב ולחשוב על הדבר, כדי לא לגרום ייסורים ופגיעה בריאותית לבעל החיים (רק תחשבו מה החום ליד המטוס, על האספלט, בקיץ של נתב"ג... ואותו כנ"ל בתחנות ביניים בהן אני לא יודע באם תא המטען ממוזג).
&nbsp
בנוגע לשכירת רכב, מה שאת שואלת נשמע לי קצת כמו שאלת קיטבג. מה הבעיה להכניס כלב לרכב ששוכרים? כל עוד הכלב לא גורם נזקים לריפוד או לרכב, ואתם מנקים את הרכב בצורה סבירה לפני שמחזירים אותו, אני לא רואה שום בעיה. גם אין סיבה שתשלמו תוספת מחיר עבור זה. בקיצור, אני לא הייתי שואל בכלל, אלא פשוט שוכר רכב מתאים, שבו גם הכלב ייכנס וירגיש בנוח.

Boolintz

New member
קיטבג זה גם באמריקה?

קנינו כבר כרטיס באל על טיסה ישירה ויש לו כבר מקום שמור במטוס (ליד המזוודות שלנו...). מהבחינה הזאת כבר עשיתי את כל הבירורים, יש חימום במטוס הספציפי וכולי.
&nbsp
חגבי הרכב - מכיוון שאני מזמינה מהארץ, לא בא לי למצוא את עצמי תקועה בשדה התעופה עם כלב בלי אפשרות לנסוע משם, מה שנקרא לא לוקחת סיכונים. והסיבה היא, שבחברות בארץ יש איסור ברור לסוע עם בעלי חיים ועם קנס של 500 ש״ח (בשביל ניקיון כימי, לא מגזימים...) על נסיעה עם כלב. ובמקרה שלנו, זה לא שאני יכולה להסתיר את הכלב כשאני לוקחת את האוטו....

ilanvag

New member
מאיפה את חושבת הגיע השם קיטבג? זה לא מהתנ"ך...

במקום להתקשר לחברות ולשאול טלפונית, הכי פשוט זה לחפש את ה-Pet Policy שלהן אוןליין, או לחפש אחר אתרים שמיועדים לבעלים של בעלי החיים - ככה זה עובד פה.
&nbsp
הנה כמה דוגמאות, תתחילי מאלה ויש עוד המון:
http://www.pettravel.com/news_pet_policy_rental_cars.cfm
http://www.dogfriendly.com/server/travel/rentalcars/carrental.shtml
http://www.petswelcome.com/articles/pet-friendly-car-rental-agencies.html

Boolintz

New member
דווקא הרגיש לי עברי אותנטי

הו, מעולה!
אני פשוט חיפשתי חברות השכרה ופשפשתי בנבכי הפוליסי שלהן.
אבל הלינקים האלה משובחים עד מאוד - רוב תודות!

debby12

New member
מנהל
לגמרי לא ברור לי למה את לא יכולה להסתיר את הכלב עם האיסוף...

יורדים מהטיסה. את והכלב מחכים/מטיילים על המדרכה מחוץ לטרמינל בזמן שבן זוגך הולך (לבד - בלעדייך ובלי הכלב) לאסוף את האוטו (הכבודה או איתכם או שהוא נגרר איתה למקום של שכירת הרכב). ואז עם הרכב בידיו הוא חוזר לאסוף אתכם. פורשים שמיכה או מגבת גדולה ש"במקרה הכינותם מראש" על המושב האחורי להגנה, ומפליגים לעבר השקיעה יחד עם רקסי

אם את נוירוטית במיוחד - אז תקראי את חוזה שכירות הרכב של החברה ממנה אתם שוכרים - לדעתי צריך להיות אותם באתר, או שתתקשרי מטלפון בארץ לסניף שירות הלקוחות שלה ותשאלי על מדיניות הכלבים שלהם - אבל זה באמת ליותר קדושים מהאפיפיור.

Boolintz

New member
צודקת, די שחררתי בעניין. ואם כבר אז שמו בישראל טוביה

Stranger23

New member
תקרא !

קודם כל בשעה טובה, אני בדיוק גם מברר את הנושא לגבי הכלב שלי ואנחנו טסים גם בתחילת אוגוסט
נכון לעכשיו ביררתי עם UNITED מצריך כרטיס טסיה מאוד יקר בעלות 1200 דולרים, וזה כולל עמלה של 100 דולר לטובת הסעת הכלב בטמפרטורה מבוקרת עד למטוס, אני כרגע מברר מול אלעל, העלות הטסת כלב במשקל כמו שלי 30 קילו הנה 200-300 דולר אבל לטיסה ישירה, אנחנו לצערי עושים טיסת המשך ולכן אני אשכיר רכב ואנסע איתו מ LA עד ליעד שלי, לגבי הכלב בהשכרה לא ביררתי עדיין אבל אני מתכוון לשים שמיכות שהכלב לא ילכלך את האוטו ברמת השיער זה לפחות לנסיעה של יום אחד לגבי תקופה ארוכה אין לי מושג, אבל צריך גם מתקן נסיעה לכלב לרכב, מוזמן להיות איתי בקשר אנחנו טסים לאותו המקום בתאריכים דיי זהים

Stranger23

New member
ועוד דבר

לגבי הכלוב טיסה אתה צריך ברר עם חברת התעופה איזה כלוב טיסה מתאים לגודל של הכלב שלך ומה מאושר
אני לא הייתי לוקח סיכון לרכוש כלוב טיסה יד שנייה, מכיוון שאם הכלוב לא ב 100% יש מצב שהכלב שלך יפספס את הטיסה וכפי שאתה יודע, אתה לא יכול לחכות לו, אם זה טיסה ישירה ועם אלעל אתה מחוייב לטוס עם הכלב שלך באותה הטיסה

KallaGLP

New member
נכון, אסור להסתמך על דעה אישית

בהתאמת גודל ודגם הכלוב, צריך לפעול בדיוק לפי הוראות החברה, שתגיד לפי נתוני הכלב איזה גודל כלוב מתאים וגם לא כל כלוב של כל יצרן בהכרח ייחשב לתקני מבחינתה. יחד עם זאת, אין בעיה לרכוש כלוב משומש כל עוד מוודאים שהוא של היצרן הנכון, במצב טוב ושכל חלקיו שלמים.

Stranger23

New member
מסכים אם זאת

מכיוון שמרביתנו לא ראינו כלוב טיסה, קצת קשה להעריך האם הכלוב תקין, אם בודקים לגבי ברגים סוגרים וכל זה

KallaGLP

New member
באשר לכלוב - תפנו לחברת התעופה

כי לכל חברה עשוי להיות סטנדרט שונה לגודל ומאפיינים אחרים של כלוב שהם דורשים. לנו למשל היו כלובי טיסה לחתולים שהסתבר שאינם מתאימים להנחיות חברת התעופה שבה טסנו אף על פי שהיו לכאורה תקניים.
אגב, לכלב שלנו, שהוא כלב גדול מאוד, נאלצנו לרכוש את הכלוב הגדול ביותר הקיים בשוק. זה כלוב מאוד יקר וחיפשנו הרבה זמן באינטרנט עד שמצאנו מבצע עם הנחה משמעותית. אין מצב שנמכור את הכלוב. אמנם לא מתוכננת טיסה איתו בעתיד הנראה לעין, אך למקרה שכן אני לא רואה שום טעם למכור ולקנות שוב. זה סתם כאב ראש שלא ברור מה מרוויחים ממנו, בייחוד אם יש מקום לאחסון הכלוב. ואם אצלכם ברור שתצטרכו לחזור כבר כעבור שנתיים, על אחת כמה וכמה. לדעתי, כמובן.

Boolintz

New member
אפשר לשאול כמה גדול הכלב שלכם?

ואיפה מצאתם בסוף כלוב מתאים? בינתיים נראה לי שאני צריכה לקנות כלוב שעולה בסדר גודל של 800 ש״ח.
באל על לא נתנו הנחיות ברורות, אבל אני אנסה להציק להם שוב עם זה - אני צריכה לדבר שם עם הקרגו?

KallaGLP

New member
הכלב שלנו שוקל קרוב ל-60 קילו.

כדי למצוא כלוב הרצתי חיפושים באינטרנט לכלוב ענק (לדעתי יש רק חברה או שתיים המייצרות בכלל כלובים כאלה, ושחברת התעופה אישרה, לא זוכרת כבר את השמות) וצץ לי אתר של איזושהי חנות, שאני לא זוכרת את שמה, שמכרה את הכלובים הרבה יותר בזול מכל יתר החנויות שמצאתי. חיפשתי גם כלוב משומש, אך בפרק הזמן שהיה לנו כדי להסדיר את העניין לא מצאתי. נדמה לי שהכלוב עלה בזמנו 1,200 ש"ח, כשהמחיר במקומות אחרים היה 1,800 (אם איני טועה, יכול להיות שאפילו יותר, אני כבר לא זוכרת).
איני מכירה את אל על, ומסתבר שבכל חברה הנהלים הם אחרים ויש גורמים אחרים שאחראים על הטסת בעלי חיים. חברת התעופה שלנו הפנתה אותנו בכלל לחברה חיצונית שטיפלה בזה מטעמה ויכולתי לדבר רק עם נציג מהחברה הזו. חברת התעופה עצמה לא התעסקה עם זה בכלל. אז את צריכה לברר איזה גורם באל על מתעסק בהטסת בעלי חיים. משום מה נורא קשה לדלות מחברות התעופה את המידע הזה ולכן צריך להתעקש ולנדנד, לפחות כך היה אצלנו. אז לא להתייאש, לדרוש תשובות ולא לוותר.

ilanvag

New member
איזה מותק של כלב

זה כלב הרים פירנאי, נכון?
&nbsp
לגולדנית שלי היה חבר כזה...

KallaGLP

New member
אכן, זה כלב הרים פרינאי, אבל מעורב, ייתכן שבגולדן

(גם גזע ממש מקסים), אך אנחנו לא ממש יודעים. החלק הפרינאי בהחלט הכי בולט אצלו, אבל כלב הרים פרינאי גזעי עוד יותר ענק.
והוא באמת כלב מקסים ביותר, גם מבחינת אופי: רגוע ומאופק, נוח, ידידותי. מצד שני כשמישהו שמתקרב לבית שומע אותו נובח הוא נשמע כמו איזה כלב שמירה אימתני, שזה דבר לא רע בכלל בהתחשב בעובדה שמאז שאנחנו חיים בבית הנוכחי (שנה וקצת), אצל השכנים שלנו כבר נרשמו שתי פריצות.

oste

New member
אחד הפלוסים בכלבים האלו

זה שהם באים עם זוג ריאות מכובד
שמנפק נביחות שמוציאות חשק לכל מי
שזומם מזימות לא כשרות

KallaGLP

New member

ומצד שני, בניגוד לחלק מהכלבים, הוא באמת נובח אך ורק לעניין. רוב הזמן לא שומעים אותו בכלל.

למעלה