מעבר לקליפורניה (שאלות למי שיודע)

assafha007

New member
מעבר לקליפורניה (שאלות למי שיודע)

האם 120 אלף דולר מספיק למשפחה עם שני ילדים בגיל גן?
באם לבעל יש גרין קארד תוך כמה זמן יכולים האישה והילדים לקבל?

ranshe

New member
אלוהים נמצא בפרטים...

קליפורניה מקום גדול - מיקוד (או של השאלה או אשכרה zip code) יעזור לענות.

לגבי הצד ההגירתי - לבעלך יש גרין קארד (על בסיס מה?) ואתם רוצים שבעזרת זה הוא יוציא גם לשאר המשפחה? זה סיפור די ארוך.
הטופס הרלוונטי הוא I130 (מכאן: http://www.uscis.gov/family/family-...ouses-live-united-states-permanent-residents), לא מוצא קישורים כרגע לזמן ההמתנה עד ש- a visa is available.

AlicePJ

New member
שאלה יותר מידי כללית

התשובות לשתי השאלות הן תלוי.
קבלת גרין קארד היא בערך שנה אם עושים את זה בדרך המלך, אפשר לקבל תוך פחות זמן אך עם ילדים זה בעייתי. במאמרי הפורום ובמיליוני שרשורים כאן יש פירוט, מציעה שתעשה שיעורי בית ותצלול לתוך הפורום ותקרא על הנושא על מנת להבין אותו כמו שצריך.
בנוגע לסכום - אני כבר שמעתי אנשים שאומרים שהם עם משכורת רעב כשהרוויחו 100 אלף דולר בקליפורניה, אבל מצד שני יש אנשים שמסתדרים עם הרבה פחות. הכל תלוי בציפיות שלכם וברמת החיים שאתם מתכננים לחיות, האם אתם דתיים ותצטרכו אוכל כשר ובתי ספר פרטיים יהודיים, האם הילדים ילכו לגן (לפחות הקטן) או ישארו עם אחד ההורים בבית על מנת לחסוך עלויות, האם תגורו בבית מרווח עם גינה ענקית או דירה קטנה, באיזה עיר ובאיזה אזור תגורו, יש כל כך הרבה משתנים שאי אפשר לענות על זה.

John the Savage

New member
מכיוון שלא ציינת איפה בקליפורניה

וגם לא ציינת את גילאי הילדים, אניח שאתם מדברים על סקרמנטו וששני הילדים בגילאי kindergarden.

כך שהתשובה היא כן. תוכלו לחיות עם המשכורת הזו כמו מלכים.

doronf65

New member
מנהל
כנראה שכן אבל...

לגבי יוקר המחיה, תלוי איפה אבל לא תרעבו. לא הייתי אומר כמו מלכים, (לג'ון אין ילדים...)
&nbsp
לכבי אירגון ניירת לילדים ולך... זה לגמרי לא טרוויאלי לעשות איחוד משפחות לבעל GC. ומשהו בניסוח שלך רומז לי שאולי יש לו כרטיס שכתוב עליו תאריך בתוקף, אבל הכרטיס פקע כי הבעל לא ממש היה תושב בזמן האחרון...?
&nbsp
אני מציע שתפרטי לגבי איפה, ולגבי העניין של ה- GC שלו: למה הוא חי בארץ, כמה זמן, מאיפה ה- GC וכו'.

ilanvag

New member
מה שדורון כתב

משהו בסיפור מריח לי מוזר. צריך הרבה יותר פרטים לגבי:
1. מתי בדיוק הוצא הגרין קארד, וכיצד (באיזה מסלול - עבודה / משפחה / הגרלה)
2. מהו תאריך התוקף שרשום על גבי הגרין קארד.
3. במהלך 5 השנים האחרונות, היכן היה מרכז החיים של בעל הגרין קארד? או בניסוח אחר, אם הוא לא חי בארה"ב במשך כל התקופה של 5 השנים האחרונות - כמה זמן בדיוק הוא היה בארה"ב, ואיך זה מחולק (מבחינת כמה תקופות שהייה, ומהו אורכה של כל תקופה).
4. באם בעל הגרין קארד לא חי בארה"ב בשנים האחרונות, האם הוא ביקש וקיבל אישור ל-Reentry Permit
&nbsp
השאלות שלמעלה הן החשובות ביותר, בבקשה ספקו תשובות מפורטות ואז נוכל להמשיך. כל מה שקשור לעלויות חיים וכדומה אינו רלבנטי בשלב הזה, כי ממש לא ברור מהו הסטטוס שלכם.
&nbsp
באנלוגיה, זה בערך מקביל לכך שאת שואלת כמה יעלה לך לרכוש רכב חדש, כאשר בכלל לא ברור שרישיון הנהיגה שלך עדיין בתוקף (יכול להיות שפסלו לך אותו ואת לא יודעת מזה, למרות שלכאורה התאריך עליו הוא עדיין בתוקף...), ולא בטוח שאת בכלל זכאית להוציא רישיון חדש.

KallaGLP

New member
תלוי איפה בקליפורניה.

אם באזור סן פרנסיקו או עמק הסיליקון - אובייקטיבית זה לא שכר גבוה למשפחה עם שני ילדים. אני לא יודעת לאיזו הכנסה ורמת חיים אתם רגילים ומצפים, אך השכר הזה בהחלט יאלץ אתכם להיות זהירים ומחושבים, לתכנן הוצאות ולהתפשר.
אני מניחה שבאזורים אחרים בקליפורניה השכר הזה יאפשר רמת חיים גבוהה יותר, אבל אין לי ידע ספציפי בנושא.
אם אתם רוצים תשובה יותר מדויקת, אתם צריכים לספק יותר פרטים.

למעלה