מעבר עם כלבה

Maya Lintu

New member
מעבר עם כלבה

מישהו עבר לארה"ב עם כלב/ה/ים?
אני בקשר עם חברה שמטפלת בכל העניינים הקשורים לביורוקרטיה של העברת הכלבה, אבל אני יותר מודאגת משלומה. איך הם עוברים את הטיסה הארוכה, ועוד עם קונקשן? אני יודעת שלא יהיה קל אבל האמת היא שאין לי מושג למה באמת לצפות...

העברנו כלבה בקיץ.

לא היה צורך ביותר מאישור הוטרינר המטפל + היסטוריית חיסונים, והחתמת וטרינר מחוזי על האישור (מוגדר כ"רשיון ייצוא חיית מחמד").
בחורף יש בעיות אחרות, ובקיץ יש בעיות אחרות. צריך לבדוק מהם הכללים של חברת התעופה.
אנחנו ווידאנו שיש מטוס שבו יש בקרה לטמפרטורה בתא המטען. זה לא בדיוק חימום, וזה לא קיים בכל דגם של מטוס, אז כדאי לבדוק.
ראינו מידע סותר לגבי חברות תעופה שונות, וגם לגבי הסיפור של קונקשיין עם חיית מחמד. חברות שבאתר שלהן כתוב שהן מטיסות רק כלבים קטנים בתא הנוסעים, חברות שלא מוכנות לקחת חיה אם סך כל הזמן יעלה על 12 שעות (לא רק טיסה, אלא זמן כולל העמסה, פריקה, קונקשיין...), חברות שמסכימות אבל תא המטען לא בהכרח מתאים ועוד כל מיני.
בסוף לקחנו טיסה ישירה של אלעל לJFK ומשם חצי יום נסיעה ברכב ששכרנו מראש. צריך לודא שיש מקום ברכב לכלוב + כלב. תלוי בגודל הכלוב והכלב, אנחנו לקחנו רכב פול-סייז, וזה היה בדיוק. היינו צריכים לפרוק מזוודה אחת, לפזר את הדברים בכל פינה אפשרית באוטו, ולשים מזוודה אחרת בתוך המזוודה הריקה... וטסנו עם מעט מזוודות...
כדאי לבדוק אחרת איך מגיעים משדה התעופה אל היעד הסופי, עם כלב וכלוב.
גם מהבית לנתב"ג לא היה קל, הזמנו הסעה במונית גדולה מהבית לנתב"ג.

אבל הכלבה עברה את זה בסדר גמור, עם כדור טישטוש שקיבלנו מהווטרינרית. בדקנו מראש את ההשפעה שלו, וידענו למה לצפות ומתי כדאי לתת אותו. הכדור סייע גם להעברת הנסיעה באוטו, וכך מסע של בערך 24 שעות מדלת אל דלת, עבר די בקלות עבור הכלבה.

Maya Lintu

New member
בחברה אמרו לי שאסור לתת טשטוש...

הציעו לשים לה קולר פרומונים מרגיע. נשמע לי קצת תמוה, הכלבה הרי תהיה בסטרס בטוח...
נסיעה ברכב לא תתאפשר כי אנחנו נוסעים ליוסטון, ואנחנו מגיעים שלושה אנשים עם הרבה מזוודות.
באמת מדאיג העניין של חברת התעופה, קשה לדעת עם כל המידע הסותר הזה שציינת. היא תהיה בכלוב בבטן המטוס כי היא ממש על גבול ה"אפשר היה לקחת איתנו אבל היא קצת קצת גדולה", מה שעוד יותר גורם לי לדאוג כי אני לא אוכל לראות אותה ולדאוג לה הרבה זמן.

חוץ מזה אני שמחה לשמוע שהכלבה שלך בסדר :) נקווה לטוב גם במקרה שלנו...

לגבי טישטוש:

אסור לתת כדורי טישטוש חזקים, כדי שהכלב לא יהיה זרוק בכלוב ולא יוכל לאזן את עצמו כשהמטוס או הכלוב בתנועה. אני לא זוכר את שם הכדורים, אבל בדקנו בבית את ההשפעה שלהם כדי לוודא שהכלבה מגיבה, מבינה, שולטת בצרכים וכו'. הכל היה כרגיל, היא רק התנהגה כאילו היא ממש עייפה. ובגלל שהיא כלבה מאוד חרדתית שגם לא אוהבת נסיעה באוטו, היינו חייבים להוריד ממנה לחצים.

התרגלות לכלוב היתה קצרה יחסית, סה"כ בערך שבועיים, בפרקי זמן כאלה או אחרים, כולל שתי נסיעות של שעה וחצי באוטו, וכולל ארוחות רק בתוך הכלוב.

יש גם כלבים שלא צריכים שום סיוע ועוברים הכל בקלות.
בסך הכל, בהשוואה לבני אדם, הכלבים מקבלים מקום לישון בנינוחות כל הטיסה, והבעלים שלהם הם אלה שיושבים בצפיפות ובתנוחה לא חופשית.

John the Savage

New member
תוספת

רמת הסיכון תלויה גם בגזע הכלב. באופן כללי לא מומלץ לתת כדורי טשטוש כלבים בטיסה, אבל יש מקרים בהם הוטרינר עשוי להמליץ על כדורים כאלו ואחרים אם חושבים שהתועלת גדולה מהסכנה.

מה שכן, לגזעי כלבים פחוסי אף הסכנה בטשטוש גדולה משמעותית מאשר אצל כלבים אחרים, ובמקרים האלו עדיף להימנע מכדורי טשטוש באופן מוחלט.

Maya Lintu

New member
אם יצוץ לך השם של הכדורים אני אשמח

אבל אני אתייעץ בכל מקרה עם הווטרינר שלנו.
היא באמת יכולה להיכנס לסטרס, לא ממש מתלהבת מלנסוע באוטו כי בדרך כלל היא פשוט מקיאה... דווקא לכלוב היא כבר התרגלה והוא משמש לה מיטה ומקום בטוח, שזה נחמד.
&nbsp

לא זוכר את השם.

זה לא מוגדר ככדור טישטוש, אלא משהו אחר, טישטוש אמיתי זה לא חוקי, ולא מיועד לשימוש ביתי.
אני חושב שכדאי לבחון את ההשפעה של הכדור מראש, כדי להחליט אם זה מתאים לכם או לא, שלא יהיו הפתעות לא נעימות כשאתם באוויר.

mayayi

New member
Buprenorphine?

זה מה שנתנו לי עבור החתולה כשטסנו לארה"ב, בטיפות לפה. יכול להיות שלא בשימוש לכלבים.
זה בעצם משכך כאבים שמרגיע וקצת ממסטל אותם למשך כמה שעות. היא טסה איתי בקבינה כך שיכולתי לעקוב אחר התנהגותה ולתת לה עוד טפטוף במידה והיא בסטרס.
מסכימה עם קודמיי, עשו כל מה שאפשר כדי שהכלבה תהיה אתכם בקבינה!
כמובן שלא סוף העולם אם היא תטוס במטען, אבל פחות לחוץ לכל הנפשות הפועלות אם תוכלו to pull it off והיא תהיה אתכם בטיסה.
בהצלחה וטיסה קלה להולכים על שתיים ועל ארבע

Maya Lintu

New member
האמת שאני לא יודעת מה יותר מדאיג

שהיא תהיה בבטן המטוס או איתי. אני בטוחה שיהיה לה קשה להיות בכלוב ולראות אותנו בלי שתוכל לצאת, היא בוודאי תעשה רעש (נהימות לכל הפחות) שיפריע לכולם... בקיצור מדובר בחלק הכי מלחיץ של הנסיעה, כל שאר הדברים לא מעניינים אותי (חפצים, בגדים... לא משנה). דווקא בהתחלה מאוד רציתי שתהיה איתי בקבינה אבל בהתייעצות עם החברה די שכנעו אותי שעדיף שתהיה בבטן המטוס. עכשיו אני שוב מתלבטת...

ליאת59

New member
לגבי כדורים-

הכלב שלנו ספציפית הגיב לא טוב לכדורי טשטוש, זה הגביר לו את הסטרס והוא בכה והיה חסר מנוחה. כדאי לבדוק את הכדורים מראש.
&nbsp
אין מקום לחברה חיצונית לייעץ לך לגבי הכלב שלך, זה מאוד תמוה בעיני. אולי להם יותר נוח לשלוח את הכלב במטען, את צריכה לחשוב אך ורק על הכלב ועל עצמך, זה השיקול היחיד.

mayayi

New member
יכולה גם קצת לעודד...

הרבה פחות מלחיץ ממה שאת חושבת.
כשהייתי בתוך זה (כלומר לפני הנסיעה, בהכנות ובירורים וריצות) הייתי מאוד בלחץ מהטסת החתולה. בדיוק כמו שאמרת, הבגדים והחפצים לא מעניינים, רק הנוחות והבטחון של החיה האהובה.
כמעט לקחתי קצת בופרנורפין בעצמי

עכשיו בדיעבד אני מבינה כמה רגיל וסטנדרטי לחברות תעופה להטיס בעלי חיים, בקבינה וגם במטען.
אז נכון שראייה לאחור היא 6/6, ועכשיו כשהגברת ישנה כאן לידי בביתנו האמריקאי הכל נראה לי שטויות...אבל ברגע שתנחתו ותתאחדו עם הכלבה, כל הסיפור יהיה בגדר זכרון.
מכירה מקרים בהם הכלב היה קצת בטראומה מההטסה אבל התגבר על זה מהר מאוד. שום דבר רציני שקצת TLC מההורים לא פתר.

KallaGLP

New member
אנחנו הטסנו כלב ענק (ושני חתולים) בתא המטען ללא שום טשטוש

ובדיעבד כל החששות היו לשווא. כולם יצאו מהטיסה הארוכה נקיים ורגועים, ולא הייתה כל בעיית הסתגלות במקום החדש. הכלב אמנם בעל אופי רגוע, אך החתולים חרדתיים, אבל הכל הסתדר על הצד נטוב ביותר. אישית, אני חושבת שבחושך, כשאין מסביב בני אדם, ובעיקר הבעלים, בעלי החיים פשוט נרגעים וישנים רוב הדרך לאחר שמתרגלים לרעש של הטיסה, בעוד בתא הנוסעים יש כל הזמן רעשים וגירויים שונים והבעלים נמצאים ליד, אבל לא פותחים את הכלוב וזה עלול לחרפן, בייחוד אם הכלב לא רגיל להיות בכלוב, ולגרום לבכי ויללות. כמובן שכל בעל חיים והתגובות שלו, אך היות שאי אפשר להתחרט ולשנות מקום באמצע הטיסה, כדאי לחשוב טוב אם אתם בנויים להתמודד עם בכי או תסמיני חרדה לאורך הטיסה.

AlicePJ

New member
הנסיון שלנו הוא לפני יותר מעשור, אבל אני לא חושבת

שדברים השתנו מהותית.
אני לא חושבת שיש צורך לשלם לחברה לעשות את התהליך כי זה לא מסובך, אבל היי, זה הכסף שלך ותעשי איתו מה שאת רוצה :)
גם שלנו היה במשקל גבולי, אז קנינו לו תיק בד במשקל הכי נמוך שמצאנו והצלחנו לקחת אותו איתנו בקבינה של המטוס. אני חושבת שזה שווה את זה ואם היא על הגבול אולי לחשוב אם יש דרך לעשות את זה. אם היית אומרת שהיא ענקית ואין מצב שהיא תהיה איתכם אז זה היה מצב אחר, אבל אם היא כדבריך על הגבול ורק קצת גדולה, אז שווה לעשות את המאמץ.

ליאת59

New member
מסכימה ומחזקת

א. אין שום סיבה לשלם למישהו שיעשה בשבילך את הצעד הפשוט של לקפוץ לוטרינר מחוזי. זה כל הסיפור. אין שום דבר מעבר לזה.

ב. הכלב שלנו גם גדול מידי, הוא אמנם פחות מ8 קילו אבל גבוה יותר מהגובה המותר ברוב חברות התעופה. מניסיון של להטיס אותו 4 פעמים (מישראל ובתוך ארה״ב)- מעולם לא מדדו את הגודל הפיזי שלו, רק את המשקל. אם הכלב שלך שוקל קרוב ל8 קילו תקנה תיק בד ששוקל חצי קילו + טיפה דיאטה והכלב יטוס אתכם בתא הנוסעים. לגמרי שווה את זה בעיני, הרבה פחות סטרס לשניכם. אגב אנחנו טסנו באל על עם הכלב והיה מצוין.

מתאפקים, אבל גם מגבילים שתיה ואוכל בשעות שלפני.

בנתב"ג מאפשרים לתת לכלב לעשות סיבוב עם הבעלים, ממש עד הרגע האחרון מבחינת ההעמסה של הכלוב. אחרי שמסרנו את הכלוב, מיהרנו כבר לבידוק ומשם ישירות לבורדינג.
בכלוב הטיסה היו מים -שהקפאנו מראש, למנוע יותר מדי התזות בשלבי ההעמסה וההמראה- והיה אוכל, כך שאין בעיה בטיסה של רעב או צמא. את הכלוב ריפדנו במגבת ומשטח סופג, שמיועד לאילוף גורים, הגיע כמתנה ביחד עם הכלוב.
הכלבה לא עשתה צרכים בכלוב, המגבת ספגה את מעט המים שנשפכו בדרך.

בJFK היה איזור עבור צרכים של כלבים, אז מיד בסיום הביקורות וכו', קיבלנו את הכלוב והיא יצאה להתאוורר. בתוך הטרמינל היא היתה חייבת להשאר בכלוב. לא היתה לה שום בעיה לחזור לתוכו, כך שנראה שהטיסה לא היתה טראומתית. כנראה שהיא ישנה רוב הזמן.

Maya Lintu

New member
התשלום לא מהווה בעיה - החברה משלמת

הגבוליות שלה דווקא לא מתבטאת במשקל אלא בגודל הפיזי, היא מאוד ארוכה וגבוהה יחסית למשקל והגודל הכללי שלה. היא אמנם שוקלת בערך 7 ק"ג אבל היא באורך של כמעט 70 ס"מ ובגובה של כמעט 50 ס"מ, ככה שהיה יוצא מצב שהיא פשוט דחוסה בתיק קטן הרבה מאוד זמן...

mayayi

New member
התשלום הוא לא כדי שמישהו ילך בשבילך

לוטרינר המחוזי, אלא בשביל הידע וההכוונה לגבי מה צריך לעשות ומתי, איך צריך *בדיוק* להיראות הטופס (חותמת אדומה, למשל). בירוקרטיה שלא כל וטרינר מבין בה.
זה ייעוץ ככל יעוץ אחר ולא הייתי מזלזלת במי שבחר לשלם עבור השירות. לי זה חסך זמן וכאב ראש וגם ככה היתה לי רשימת מטלות ארוכה לפני המעבר.
Just saying

ליאת59

New member
אז חד משמעית- קחו אותו אתכם בתא הנוסעים

תיארת במדויק את הכלב שלי, באחת הטיסות הפנימיות כשטסנו עם ג׳ט בלו ראיתי באתר שלהם את הגבלת הגובה- וגיליתי שהכלב שלנו גבוה פי 2 מהמגבלה. בכל זאת טסנו איתו 3 פעמים בג׳ט בלו בלי בעיה, אף אחד לא מודד את גובה הכלב, רק את המשקל. נכון, הכלב שלנו לא יכל לעמוד בתיק שלו אלא רק לשבת, אבל אני אגלה לך בסוד שאם נופלים על דיילים נחמדים אפשר גם לפתוח את התיק ולתת לו להתאוורר קצת (לנו היו דיילים נחמדים כאלה ב4 מתוך 4 הטיסות, אז מניחה שזה לא נדיר). אין מה להשוות בין לטוס עם הכלב ובין לשים אותו במטען מבחינת הסטרס לשני הצדדים. במהלך הטיסה יכולתי לבדוק שהוא בסדר, ללטף, להרגיע, להשקות (הכלב היה מיובש).
לגבי פיפי- ריפדנו את התיק בחיתולים לכלבים / למבוגרים למקרה ש.. אבל הכלב התאפק כל הטיסה. לא נתנו לו לשתות כמה שעות לפני, אבל במהלך הטיסה השקנו אותו כי הוא כבר היה צמא.
&nbsp
באמת שאני ממליצה מאוד בחום לקחת את הכלב אתכם.

למעלה