שאלה שפורסמה בפורום לומדים בחול, נשמח לעוד טיפים בנושא.

Alfa156 GTA

New member
שאלה שפורסמה בפורום לומדים בחול, נשמח לעוד טיפים בנושא.

בגדול הנושא שוב הוא ויזות, משום מה הדבר הוא לא כזה מובן מאליו וגם התשובות שאנחנו מקבלים ממוסדות הם מעט מפתיעות מאחר שבחיפוש של רוב המוסדות לגבי ויזות J אנחנו רואים שישנה אופציה כזאת, אבל כששואלים אותם התשובות אפילו לא מזכירות את הנושא.

מזכירה-אני מגישה עוד מעט מועמדות לדוקטורט בארהב ביו-רפואה/ביולוגיה.
קצת נלחצתי לגבי בעלי והאם כל האוניברסיטאות שאגיש אליהן נותנות ויזת J2 אז פניתי לכמה וקיבלתי תשובות מאוד מבלבלות ובחלקן סותרות אם אני מבינה נכון...

השאלה ששאלתי בכל המקרים הייתה "אם אתקבל, האם בעלי יהיה זכאי לקבל ויזת J2?"

תשובה אוניברסיטה מספר 1 הייתה כן.
תשובה של אוניברסיטה מספר 2:

We sponsor all PhD students in F1 status. Therefore, your spouse would be sponsored in F2 status. J1/J2 would not be an option unless you are funded by a foreign government who is requiring you to return home upon completion of your studies.

תשובה משני אנשים שונים (יועצים לענייני סטודנטים זרים) מאותה אוניברסיטה (מספר 3) היו:
(א)
Student's who are not sponsored by their government or another international organization apply for F-1/F-2 visa.

(ב)
If admitted to the university, at the time you're requesting your F-1 or J-1 visa you would be able to also request a Form I-20 or DS-2019 for a dependent spouse and/or child that will accompany you in the United States. Adding dependents requires additional proof of funding verifying the availability of an additional $8,955/year for your spouse and an additional $4,955/year for each child.

מישהו יכול לעשות לי סדר בתשובות?
מה בעצם זה משנה לאוניברסיטה האם להעניק J או F? יש לה עלות אחרת בין שני הסוגים? מהו התהליך האקטיבי שאנחנו צריכים לעשות? לוודא בכל אוניברסיטה שיש להם אופציה לJ? זה נראה מעיין משהו שהוא ב"לופ" ולא נקבל תשובה ברורה, נשמח לטיפים בנושא.

תודה !

guy56782

New member
תשובות חלקיות

מה זה משנה לאוניברסיטה?
האוניברסיטה צריכה להתחייב מראש לממן עבורך את רוב שכר הלימוד כדי לנפק לך J, אולי לחלקן זה משנה. אני לא יודע אם זה הסיפור, אבל בכל מקרה, על F2 הוא לא יוכל לעבוד, ולכן עבורכם זה באמת קריטי.

לגבי המימון: באמת צריך להראות סכום מסוים של כסף בבקשה לויזה. אם זה בעייתי עבורכם, שימי לב שהסכום תלוי באוניברסיטה (כי הוא מתווסף למלגה שהם נותנים, שמשתנה בין אוניברסיטאות).

אם את פונה לאוניברסיטאות גדולות, את מוזמנת לציין שמות ואולי יהיה פה מישהו שמכיר.

ilanvag

New member
סוג הוויזה מאוד משנה לאוניברסיטה.

הסבירה לי את זה לפני כמה שנים מנהלת של מחלקת סטודנטים זרים באחת האוניברסיטאות, כאשר דיברתי איתה פנים אל פנים. לפי מה שהיא אמרה לי, יש פיקוח הרבה יותר הדוק של הממשל לגבי ויזות J, והם ממש לא יכולים להנפיק איזו ויזה שהם רוצים - וזה בתשובה לשאלה "מה זה משנה להם".
&nbsp
התשובות שקיבלת מאוד ברורות. בגדול, מסלול של דוקטורט זה ויזת F (כי דוקטורנט נחשב בתור "סטודנט", והוויזה לסטודנטים היא F), ואילו ויזות J מיועדות לפוסט-דוק (ולעוד דברים, לא ניכנס לזה כאן). זה שיש אוניברסיטאות מסוימות אשר מוכנות לתת ויזת J גם עבור דוקטורט, תחת תנאים מסוימים, עדיין לא הופך את זה לסטנדרט.

למעלה