שאלה לפורום - אזרוח ילדים ותעודת לידה מהארץ

ilanvag

New member
שאלה לפורום - אזרוח ילדים ותעודת לידה מהארץ

שמעתי בימים האחרונים מחברים, שהתאזרחו ממש לאחרונה, אחרי כעשור בארה"ב. יש להם בעיה עם אזרוח הבת הגדולה, שהיא באמצע שנות העשרה, והגיעה לארה"ב בתור ילדה קטנה - הרשויות פה לא מוכנות לקבל את תעודת הלידה הדו-לשונית הישראלית, שהיא תעודה מקורית של משרד הפנים (!), מכיוון שהתאריך שבו הוצאה התעודה הוא מאמצע העשור הקודם (השנה בה הם עברו לארה"ב), ולא מועד הלידה האמיתי של הילדה, שהיה כמה שנים לפני כן.

אמרו להם שהם חייבים את אחת משתי האפשרויות הבאות:
1. תעודת לידה המקורית של הילדה, מהשנה בה היא נולדה בישראל; או
2. תעודת לידה מאוחרת יותר של משרד הפנים, אבל חייבת להיות מאושרת עם אפוסטיל של מדינת ישראל

האם מישהו נתקל פה אי פעם בדבר שכזה - קרי שלא מקבלים העתק תעודת לידה של ילד או בגיר (העתק שהוא עצמו *מקור* של משרד הפנים הישראלי!), כי התאריך הוא כמה שנים מאוחר יותר מתאריך הלידה האמיתי?

ואם כן, האם הקונסוליות הישראליות יכולות לאשרר מסמך כזה באמצעות אפוסטיל או בדרך אחרת? או שחייבים לעשות את זה בישראל?

תודה מראש לכל מי שיש לו ניסיון בנושא

zuki3

New member
בהחלט

כל המסמכים הרישמים צריכים להיות חדשים , נדמה לי תוך חצי שנה,
תעודת לידה, רישום פלילי, תמצית רישום וכו.
הפתרון פשוט מאד, אני מניח שיש להם כתובת בישראל שרשומה במשרד הפנים, בדרך כלל סבא וסבתא,

שיכנסו דרך האינטרנט לאתר הטפסים של משרד הפנים, ימלאו בקשה, ותוך שבוע תגיע לכתובת הרשומה במשרד הפנים תעודת לידה חדשה, מעודכנת ,ב2 שפות,
בחינם, שסבא וסבתא יקחו את המכתב וישלחו אותם במהירות.
תוך שבוע וחצי תהיה להם תעודה חדשה ביד.

ilanvag

New member
לא זוקי, אתה לא בכיוון. הבעיה היא בדיוק הפוכה -

לא רוצים תעודה חדשה, אלא רוצים אישור אפוסטיל.
&nbsp
זה בדיוק מה שכתב עידן, כי לא מדובר פה על USCIS.

idan306

New member
קצת אור וסדר

התרגלנו כאן בפורום לדבר על דרישת מסמכים מהרשויות האמריקאיות אבל רק לעיתים רחוקות אנו עוצרים רגע כדי להדגיש כי מדובר על USCIS שהינו חלק מdepartment of homeland security. וכאן באמת התרגלנו שאין צורך באפוסטיל ואין בעיה עם תעודת לידה דו לשונית שכולנו כל כך אוהבים להמליץ להוציא בחינם ובקלות.
&nbsp
אילן, במקרה הזה אני כמעט משוכנע שהחברים שהתאזרחו מעוניינים להוציא דרכון לבת הגדולה. הרשות שמנפיקה דרכונים היא ה department of state. והם כן דורשים אפוסטיל.
אני לא נכנס בדיוק איך והאם הקונסוליה הישראלית מאשררת מסמכים כי אין לי מושג. רציתי רק להסביר גם לטובת קוראים אחרים שיכול להיות שוני מהותי בדרישות מסמכים בין הגופים השונים.
&nbsp
בהערת אגב, אם החברים יגישו בקשה לתעודת אזרחות (זו בקשה מUSCIS) אז הם כן יקבלו את תעודת הלידה. ואז גם לילדה תהיה תעודה המעידה על אזרחות שלעולם לא פג תוקפה.

ilanvag

New member
אתה בול במטרה

כן, הם רוצים להוציא דרכון, והבעיה היא אכן עם ה- Department of State.
&nbsp
אני חושב שהם עדיין לא הגישו בקשה לתעודת אזרחות, זה גם בתכנון.
&nbsp
טוב לדעת שצריך אפוסטיל עבור תעודת הלידה של הילד. אנחנו נהיה במצב דומה בעוד כחצי שנה.
&nbsp
אגב, האם צריך תעודת לידה עם אפוסטיל גם עבור ההורים? כלומר עבורי ועבור האישה?

idan306

New member
אני לא מכיר לפרטים את הפרוצדורה

של הנפקת דרכון לקטין מחזיק גרין כארד בחזקת הורה אזרח.
&nbsp
אבל כפי שציינתי, הנפקת תעודת אזרחות תפתור את הבעיה. יעלה קצת זוזים אבל במונחים של פעם בחיים זה שווה כל סנט אם ההוצאה לא באה כל חשבון אוכל על השולחן.
&nbsp
לך תדע מתי הדרכון יושחט, ייגנב, יאבד (גם עוד 40 שנה) ואז איזו הוכחה יש לאזרחות? נאדה. זה לא סוף סיפור כמובן אבל זה יהיה כזה כאב ראש וייקח הרבה זמן. זמן שלא תמיד יש אם צריך לטוס לאירועים עצובים או משמחים

guy56782

New member
רק לגבי האפוסטיל

אני הייתי צריך אפוסטיל ישראלי לתעודת הלידה של אשתי (בשביל אזרחות ארופאית לילד - סיפור לא קשור).
אפשר להוציא אפוסטיל בקונסוליה הישראלית. לקבל תעודת לידה עם אפוסטיל לוקח כ 3 חודשים. אני לא יודע אם זה יותר קצר אם אתה מגיע עם תעודת לידה ורק מבקש את האפוסטיל. במקרה שלנו בקונסוליה איבדו את המסמכים, וכשבאתי לשם הם התנצלו ואמרו לי שהם ישיגו חדשה תוך שבועיים (מה שקרה). מה שאומר שהם כנראה יכולים לזרז עניינים אם בא להם.

guy56782

New member
שכחתי להוסיף

ה default שלהם בקונסוליה הוא להזמין לכם את התעודה בעברית בלבד ולהוסיף אפוסטיל. כדאי לבקש את התעודה הדו לשונית....

ilanvag

New member
תודה רבה + שאלת המשך:

אתה יודע באם הם יכולים לבצע את האפוסטיל במקום - כאשר יש לי כבר את תעודת הלידה הדו-לשונית?
&nbsp
או שהם מזמינים את הכל מישראל, כלומר הן תעודת הלידה והן האפוסטיל מגיעים מישראל בדואר דיפלומטי - ולכן זה לוקח הרבה זמן?
&nbsp
תודה

אשמח לעדכון. יש פתרון עוקף קונסוליה, אגב

הילדים שלנו התאזרחו והוציאו דרכונים עם התעודה הדו-לשונית שביקשנו, אבל אולי בגלל שלא עברו יותר משנתיים אצל הגדולה, אז לא היתה בעיה.
אבל עבור דרכון שלי עוד שנתיים +, אצטרך תעודה קבילה.

האם אפשר לשלוח מסמכים אל הקונסוליה? אם לא אז אשלח את התעודה לישראל, למישהו שישלח בשמי למשרד החוץ, יקבל חזרה חתום, ויחזיר אלי. (כדי לא להכביד יותר מדי, כמובן שאפשר להכין מראש מעטפות עם כתובת, ולשלם אגרות און-ליין)
מעדיף להכין מראש, ולא לשכוח מזה או לגלות בעתיד שחלו שינויים בנוהל והוא מסובך יותר או מצריך נוכחות אישית.

למעלה