כמה יקח לחבילה קטנה שנשלחה מבלגיה לפני שלושה שבועות להגיע?

J W von Goethe

New member
כמה יקח לחבילה קטנה שנשלחה מבלגיה לפני שלושה שבועות להגיע?

אני נאלץ להודיע בצער רב כי לאחרונה נאלצתי שוב להזמין חבילה דרך דואר ישראל: המדובר במארז DVD. נשלחה מבלגיה דרך דואר ישראל ללא מספר מעקב לפני כשבועיים וחצי (לא הייתה אפשרות משלוח אחרת). המדובר בחבילה קטנה וכל הפרטים נרשמו כראוי פרט למיקוד שנרשם בשיטה הישנה של חמש ספרות הואיל ולא הייתה אפשרות אחרת. מניסיונכם, יתר על כן, מה הסיכוי שלא יגנבו/יאבדו/יחזירו/יזרקו/ישרפו/ימסרו לאחר אותה, מה תהא השפעת החג מבחינת העיכוב ומה הסיכוי שהדואר הבלגי לא שלח מתוך בורות אותה למדינת אויב מתוך ציפייה שבמזרח התיכון הגבולות פתוחים כמו באירופה? תודה. אשמח לשמוע מכמה שיותר אנשים על חוויות וניסיון. פעם אחרונה שנאלצתי להזמין ללא מספר מעקב הייתה לפני כשנתיים ואם זכרוני אינו מטעני, לקח משהו כמו שבועיים או שלושה. שיא האיחור של הדואר שלי היה לפני כמעט עשור, כשחבילה מגרמניה הגיעה אחרי משהו כמו חודשיים וחצי. לפני כמה שנים, הייתה הפעם הראשונה ועד כה היחידה שחבילה באמת לא הגיעה, אם כי אין לדעת אם השולח באמת שלח אותה ולא ניסה לעבוד עליי (מוכר מפוקפק מאמזון). לפני כשנה חבילה מאוסטריה נשלחה על ידי הדואר המקומי שלהם לדובאי מתוך בורות (קרי, ממחשבה שניתן להעביר משמה לישראל דואר דרך מטוס ומתוך חוסר הבנה של הקונספט של מדינת אויב) והחוזרה לשולח. מה בדיוק אני אמור לעשות אם החבילה תגיע אך לא יוציאו פתק או הודעה בהינתן שאין מספר מעקב?
דרך אגב, כשביצעתי את ההזמנה, שלחתי הודעה לדואר הבלגי: אחרי כמה ימים, ענה נציג ובאנגלית עילגת הסביר שהם מודעים למצב במזרח התיכון ואינם שולחים חבילות המיועדות לישראל למדינות ערב. ועדיין, בהינתן מה שקרה לי בעבר והבורות המדהימה אודות ישראל והמזרח התיכון באירופה (יכול להיות שגם אם הם לא שולחים למדינות ערב הם יעבירו את החבילה למדינה שלישית באירופה בדרך ומשם היא תגיע למדינת אויב?), אני מאוד חושש, וזה עוד לפני שהגענו בכלל לאפשרות שדואר ישראל, או, לצורך העניין, הדואר הבלגי, יגנוב, יחזיר, או, יאבד לי אותה (בשל השנאה לישראל באירופה אני לא שולל את האפשרות שמישהו בדואר הבלגי בכוונה יאבד אותה)...
מה אני עושה אם פועלי דואר ישראל, בהנחה שהחבילה בכלל תגיע לארץ, יקלידו לא נכון את מספר הנייד בעת שליחת המסרון ולכן ימסרו את החבילה לאחר או יחזירו אותה לשולח לאחר חוסר הדרישה? שמעתי שזה קורה הרבה. איך אני בכלל יודע שהשולח באמת שלח את החבילה ולא עובד עליי?
העיקר שהבטיחו שמרגע הגעתה של חבילה לארץ, תוך יומיים היא תגיע לנמען: הם שכחו לציין כי בהגעה לארץ הכוונה לרגע בו היא נסרקה, לא לרגע בו היא נחתה. הימים עוברים ואין זכר לחבילה. מישהו יודע מתי הדואר שולח מסרונים מבחינת שעות? ויש סיכוי שהם ישלחו גם בשישי/בערבי חג? או שעליי לחכות לראשון רק כדי לפתח תקווה שוב? תראו מה קורה בדואר...
מה אני עושה אם הדוור תולה את החבילה על התיבה ואז מישהו גונב, או, שהמדבקה עליה נקרעה/הכתובת לא נכתבה באורח ברור? האם שבוע הבא גם מחוק או שיש סיכוי שאקבלה בחול המועד/רביעי?

J W von Goethe

New member
ועוד משהו

לפני כשנה הזמנתי חבילה מאוסטריה והדואר המקומי שלהם שלח אותה לדובאי (מדינת אויב). שלחתי הן לדואר האוסטרי הן לשולח הודעה נדהמת והם ענו לי, בשיא הרצינות, שבטח עוד כמה ימים היא פשוט תעלה על מטוס בדרך לארץ... ניסיתי להסביר את הקונספט של מדינת אויב, ללא הואיל: באירופה הגבולות פתוחים כחלק מהסכם של האיחוד האירופאי כבר כמה עשורים והם אינם מכירים מציאות אחרת, שלא לדבר על כך שהם אינם מכירים את הקונספט של מדינת אויב. אחר כך, השולח הסביר לי שהוא מפסיק לשלוח לישראל מכיוון שהדואר האוסטרי תמיד שולח חבילות המיועדות לישראל לדובאי, כך שלא היה מדובר במעידה חד פעמית אלא בבורות: הם אשכרה שלחו לשם את החבילה מתוך ציפיה שניתן להשתמש בדובאי כתחנת מעבר לישראל, משהו הגיוני בערך כמו לשלוח אותה לאיראן, לסוריה, או, ללבנון...

rachelea

New member
רק שלושה שבועות חלפו? נו, באמת, סבלנות - תמתין עוד קצת

צבר המקרים שאתה מעלה כבר נראה מוגזם בעיני. דווקא לדובאי? למה לא לעירק ששמה מתחיל גם כן באַי כמו ישראל. למה לא לאמירויות המפרץ, גם שם אפשר לחגוג כמו בדובאי. לא קרוב יותר ללבנון, סוריה (דמשק) שהן קרובות יותר?

ועכשיו ברצינות. אם נתקלת ביותר ממקרה אחד של משלוח חוזר ממדינה כלשהי מאירופה לאחת ממדינות ערב, יש ליידע בכך את דואר ישראל. יש הסכמים בין רשויות הדואר בעולם ולא ייתכן כי דברי דואר יישלחו למדינות העויינות את ישראל (ודובאי, מה לעשות איננה עוינת, לפחות לא מעשית).

נכון, לדואר ישראל יש עוד במה להשתפר. עם זאת, לעומת טיפולם לפני שנה ואחורה, משהו זז. בצעדי צב אמנם, אך זז.

ובכל זאת, סבלנות. כבר אמרתי, בתחילה.
אנא עדכן אותנו אם ל"אחר החגים" (תן צ'אנס עד סוף החודש), יתברר סופית ש"הלך" עליו, על דבר הדואר שהיה אמור להגיע אליך ולא הגיע. ואם הגיע, על אחת כמה וכמה שנשמח לשמוע.

J W von Goethe

New member
דובאי (שמהווה חלק מאיחוד האמירויות)...

אינה מקיימת קשרים דיפלומטיים עם ישראל ולכן טיסות ממנה לארץ אינן אפשריות.

אספן 3

New member
למרבה הצער כשמשהו נשלח שלא כדואר רשום עם מספר למעקב

אין אפשרות, עד כמה שנמסר לי בסניף הדואר השכונתי, למעקב מה קרה לו אם הוא לא הגיע ליעדו.

לאחרונה היה לי מזל. מעטפה ששלחתי לאספן ישראלי שגר בשוודיה ומעטפה שהוא שלח אלי, מעטפות שנשלחו בדואר רגיל כי הן הכילו רק העתקים של דברים שלא היתה בעיה לשלוח אותם שוב, נחתו בשלום בשתי תיבות הדואר. כך שקורה שדברים גם מסתדרים ולפעמים פשוט צריך קצת סבלנות.

באשר לאפשרות שמישהו יגנוב חבילה שהגיעה לבניין אך היתה גדולה מלהיכנס לתוך תיבת הדואר - אין מנוס מלרדת כמה פעמים ביום לתיבה ולבדוק מה המצב שם...

J W von Goethe

New member
אשמח, כאמור, לשמוע כמה שיותר ממוצעי הגעה

נקווה לטוב ואעדכן בהמשך. יש לציין כי היצרן הבלגי הינו היחיד בעולם כולו המוכר את המארז הנדיר שהזמנתי. אני משתדל להזמין רק דרך חברות השילוח הפרטיות אלא אם אין ברירה.

J W von Goethe

New member
כמה זמן לקח, אגב, לאותה מעטפה להגיע במקרה ההוא?

אצלי, אני מאבד תקווה מדקה לדקה ומשוכנע יותר ויותר שהחבילה כבר מזמן נגנבה או אבדה.

אספן 3

New member
הזמן שלקח למעטפה להגיע היה בהחלט סביר

חישבתי על סמך תאריכי האימיילים שנשמרו אצלי. למעטפה משוודיה לקח 12 ימים להגיע ולמעטפה מפה לשוודיה לקח עוד פחות - 9 ימים. צריך רק לזכור שאולי דווקא בגלל שהמעטפות נשלחו בדואר רגיל ולא היה צריך לבצע שום רישום לגביהן זה הלך מהר יחסית. לגבי חבילה, גם אם היא קטנה אבל נדרש להכין לגביה פתק שקיבלת דבר דואר שלא נכנס לתיבה ואתה צריך לגשת לסניף הדואר הקרוב על מנת לקבל אותה, זה כבר מעכב את כל התהליך. בקיצור, עוד מוקדם לאבד תקווה.

J W von Goethe

New member
ביצעתי את ההזמנה בתאריך 14.9 והיא נשלחה בתאריך 15.9

כך שכבר עברו 21 יום: מכיוון שהדואר כבר עבר למשלוח מסרונים בנייד במקום פתקים, בהינתן שרשמתי את הנייד שלי בעת ביצוע ההזמנה, אני אכן מאבד תקווה... ועוד השולח הבטיח שהיא תגיע תוך מספר ימים בלבד: אפילו אם מתחשבים בחגים, שאני מניח שהוא לא היה מודע אליהם, זה כבר מעל ומעבר, במיוחד בתקופה בה הדואר טוען שהוא פתח מרכז מיון שמטרתו העברת החבילה לנמען יומיים מהנחיתה בארץ.

J W von Goethe

New member
אלא אם התכוונת למספר ימי עסקים גרידא...

אז, עברו 11 יום בהם הדואר עבד בפועל (בהינתן שבשישי ובערבי חג לא היו העברת ומיון חבילות, אף על פי שבחלקם הסניפים היו פתוחים, משהו שאיני בטוח בנכונותו) מאז 15.9: כשאני מסתכל על אלפי התלונות בפייסבוק שלהם, נראה לי שאבדן וגניבה הינם הנורמה שמה, לא החריג. מקווה מאוד שהם חוזרים לעבודה בראשון. ועדיין, הם מתחייבים למסירת חבילות יומיים לאחר הנחיתה בארץ. כך שאפילו בהגדרה מצומצמת ומפוקפקת מאוד, כאמור, זו, אני מאבד תקווה.

אספן 3

New member
לא ימי עסקים - סך הכל ימים

ובסניף הדואר השכונתי אצלנו הם חוזרים לעבודה ביום ראשון, אם כי לפחות שעות בגלל חול המועד. אני מניח שאותו דבר קורה גם במקום מגוריך.

J W von Goethe

New member
אם כך, מצבי גרוע משחשבתי

והשאלה האמיתית היא אם גם חוזרים למיין ולהעביר חבילות בחול המועד, לא רק אם הסניפים פתוחים (שכן אלה היו פתוחים גם בימי שישי ובערבי חג). הזמן מרגיש כמו נצח ואין לי כח לחכות עד 15.10, חודש לאחר המשלוח, רק כדי שבאמת יחזרו לעבודה כשבכלל אין לי מושג אם הם לא איבדו או גנבו את החבילה כבר מזמן.

תשתה כוס מים ותירגע. שאלו תהיינה הצרות שלך.

ענו לך בסבלנות אבל אף אחד פה לא נביא ולא יכול לתת לך יותר תשובות משניתנו.
עוד 'חפירה' לא תפתור את הבעיה. חג שמח.

J W von Goethe

New member
אשמח לדעת מהם ממוצעי ההגעה שלך וכמה חבילות איבדו לך

כאספן של סרטים וספרים נדירים, העניין חשוב לי מאוד ואין המדובר במשהו טריוויאלי.

hadi orr

New member
אני יודע שרחל (או כפי שהיא קוראת לעצמה rachele) במלחמה איומה

כנגד הדואר (וגם כנגדי אבל זה ממש לא חשוב).
כל מה שקשור לדואר היא יוצאת חוצץ ובהאשמות.
אני יכול להגיד לך כי מנסיון של שנים של קניות באיביי, קצת מכירות באיביי ובעיקר החלפות עם אספנים ברחבי העולם בסך הכל פעם אחת לא הגיע אלי חבילה קטנה ופעם אחת לא הגיעה חבילה קטנה ששלחתי לקנדה, ופעם אחת חזרה אלי חבילה ששלחתי לארה"ב אחרי חודשים ושלחתי שוב והגיעה ליעדה.
נכון שמקרים קורים וחבילות לא מגיעות ליעדם אבל לטעון שזה מה שקורה לכולם כל הזמן זה יהיה שקר וכזב. יכול להיות טוב יותר אבל הסך הכל לא נורא בכלל.
תבקש שישלחו רשום כך שיש מעקב ומאמין שיהיה בסדר.
נ"ב: אין אני עובד בדואר. סתם אספן שמשתמש בשירותי הדואר השונים.

J W von Goethe

New member
תודה על תשובתך וכאמור, אשמח לשמוע מכמה שיותר אנשים

כפי שציינתי, בעת ביצוע ההזמנה, לא ניתן היה לבחור שום אופציה, בטופס באתר, פרט למשלוח דרך דואר מדינתי ללא מספר מעקב. אני גם שומע תלונות דומות מרוב הסובבים אותי. עכשיו, מהם זמני ההגעה הממוצעים שלך והאם אתה יודע במקרה אם שבוע הבא לא רק הסניפים יהיו פתוחים בחול המועד, אלא, גם יהיה מיון והעברת חבילות? מה קרה בפעם האחרונה שהזמנת משהו ללא מספר מעקב?

hadi orr

New member
אני מאמין שבחול המועד, כמו בכל העסקים האחרים, אנשים בחופש

ואלו שעובדים מלאי סיפורים על החג על הטיול ועל המשפחה כך שהתפוקה (שהיא גם ככה לא בשמים) היא פחותה. אז כמו שנאמר תמתין בסבלנות. יקח זמן עד שיגיע. לא להיכנס ללחץ עדין. אני אופטימי לגבי שירותי הדואר.

J W von Goethe

New member
מקווה שלא אצטרך לחכות עד אחרי החגים

כל העניין רק מראה את זלזול הממשלה באזרח. מתי לאחרונה הזמנת ללא מספר מעקב ואיך העניי התנהל מבחינת זמני הגעה?

trilliane

Well-known member
מנהל
כתבתי לו זאת ועוד (שרשורפלצת בפורום צרכנות) אבל הוא בשלו...

למעלה