מנוף ארצנו

MRimer

New member
תמונה זו מתאימה לדעתי לסעיף מנהגים

מאחר וחג המולד במתכונת ההוליוודית המורכת לנו כיום צמחה בצפון אירופה (צפון גרמניה והמדינות הסקנדינביות), ומאחר והוא יוצא בחודש דצמבר, ומאחר ועד שהתחממות כדור הארץ תחסל סופית את השלגים, אזי חג המולד המתרחש בתקופת החורף נקשר בתודעה העממית עם השלג ואת סנטה קלאוס הלבישו במעיל פרווה. הדימוי הפך להיות כל כך חזק, עד שגם באוסטרליה ובדרום אמריקה, שם דצמבר הוא שיא הקיץ והחום, משמרים את אותם המנהגים. בקיצור, למזחלת ולשלג אין כל קשר למהות חג המולד, למעט המנהג העממי הנובע מתקופת השנה. וכהוכחה צרפתי בול אוסטרלי המציין כיצד צריך היה סנטה לנהוג אילו המציאו את חג המולד בחצי הכדור הדרומי.

vered73

New member
אערוך את הבולים כרצף מחשבתי

על פי הצעתך. תודה על ההתיחסות המושקעת והאכפתית!

MRimer

New member
בהצלחה

וסתם קוריוז נוסף כתוספת. דמותו של סנטה קלאוס כפי שהיא מוכרת לנו כיום נולדה בתחילת שנות השלושים של המאה העשרים במסגרת פרסומת של חברת קוקה קולה. כמובן שסנטה קלאוס כבר היה מוכר וידוע עוד מתחילת המאה התשע עשרה (פחות או יותר), ולקראת סוף המאה התשע עשרה כבר ייחסו לו בשירים ואגדות את הלבוש האדום, אבל הדמות עם מעיל הפרווה האדום עם השוליים הלבנים, כפי שכולנו רואים כיום את האיש השמן והחביב בדמיון, הוא תוצר של פרסומת אמריקאית.

vered73

New member
ועכשיו שאלה: האם אתה מכיר את האמונה

שכאשר אדם (נוצרי) נפטר בחג המולד ישו עצמו בא ללוות אותו לצד השני? (מכירה אישית אישה כזו, שלא על גבי הפורום אספר לך בהזדמנות כיצד נמצאה מתה עם שחר - פשוט לפני יומיים הייתי במפגש פורום (אחר) וכל הנוכחים פחדו לנסוע אחרי הסיפורים שלי הביתה, טוב, בנות...)

MRimer

New member
לא, אני לא מכיר את זה

אשמח לשמוע פרטים. אמנם האמונה האישית שלי קובעת שהמועד הטוב ביותר להפרד מן העולם הוא במצואי יום הכיפורים (ולמי שלא מכיר אני ממליץ בחום לקרא את הסיפור של שלום עליכם על החזן שמת בבית הכנסת בסיום תפילת נעילה של יום הכיפורים והפך למושא הקנאה של כל בני העיירה). אלטרנטיבה לא רעה היא למות במהלך חודש ניסן, שהרי על פי האמונה, לגיהנום אין שליטה על הנפטרים בניסן.

vered73

New member
אני מעדיפה את הצד השני של הרצף

יום ההולדת, ובמקרה שלי, ביום כיפור עצמו. מישהי דתיה שלמדה איתי השנה בקורס ממושך הכולל טיפה יהדות, החליטה ביוזמתה לשאול רב על תאריך הלידה שלי, שכאמור בקבלה גורסים שיש משמעות גם לפרשת השבוע שבה נולד האדם. רמיזה על יעודו. מכיוון ששלי היתה 'יום כיפור' עצמה, נמסרו לי דברים מאד מעודדים (במילים אחרות אין משהו ממוקד). היה משולב בזה גם הסבר מדוע יש לי בן אוטיסט {קשור לגלגול ולזכות התיקון שלא כל אחד זוכה לה, תרתי משמע
} ובקיצור, משהו שהולך איתי ובלי שאני מנסה באמת מגשימה את זה הלכה למעשה, טיפין טיפין.

MRimer

New member
ועוד הערה

את המוני הבולים המראים את האם והבן די קשה לנצל. בסך הכל הם די חוזרים על עצמם וקשה לפתח בעזרתם סיפור בולאי. לפיכך ככל שתצליחי למצוא נושאי מחקר בבולים אלו, כך אפשר להוסיף עניין לתחום די משמים. למה הכוונה? למשל, נסי למיין את הבולים על פי האופן בו אוחזת האם את התינוק. ביד ימין או ביד שמאל? התינוק מוחזק אנכית או אופקית? גיל התינוק, האם בן יומו או מבוגר יותר? הלבוש, של האם ושל התינוק, האם מסורתי הסטורי או מודרני? או למשל, בסצנות הלידה, מה המיקום של מרים יחסית לאבוס בו מונח התינוק? ידוע כי בנצרות המזרחית למרים לא יוחסה חשיבות רבה, ולרוב היא מצויירת בצד התמונה, כורעת על ברכיה, ודי מוזנחת על ידי הצייר. בנצרות הקתולית מרים הועלתה בחשיבותה מאוד, והיא מצוירת במרכז התמונה, בסמוך לאבוס, או אפילו אוחזת בתינוק. בקיצור, ככל שתפעילי את הדמיון ותייצרי קטגוריות מחקר נוספות, כך העיסוק ב"פיסות המשוננות" (כפי שהן מכונות בפי אחדים מקרב חברי הפורום) יהפוך למושך יותר, והן יתעוררו לחיים, וינעצו בך את שיניהם כך שלא תוכלי להתנתק מהם. בהצלחה ועם הרבה הנאה.

הדי אור

New member
משה. למען הדיוק.

אני התחלתי לקרוא לכם: אנשי הכת שאוספים חתיכות נייר שאפילו הקצוות שלהם לא ישרות. שאלתי בזמנו מהם כל התהליכים להתקבל לכת. האם אתם גם כן שורפים כושים על העמודים או יש לכם טקסים אחרים. האם גם אתם לובשים לבן וכובעים משוננים שרק חריצי העיניים בו. ובקשר למוות מתי עדיף? שאתה בריא וכמה שיותר מבוגר.

vered73

New member
כשהייתי ילדה קטנה לימדו אותי שמי

שמציק לך הוא תמיד הילד שמקנא בך. כשגדלתי קצת גיליתי שמי שמציק לך רוצה להיות חבר שלך. כשהגעתי לפורום גיליתי שמי שמציק לך מאד אוהב אותך. כשהתחלתי לראות את הדפוס העקבי שלך בהערות על הכת, והעובדה שאתה מיעץ לנושאון, גיליתי שאתה פשוט בישן!!!! יאללה, תאסוף לפחות אלבום של בקבוקי אלכוהול!! אני יכולה להבטיח לך שזה יקנה לך יוקרה כי אין כאלו כמעט... נ.ב. אחרי שהצעתי להזיז המפגש והחלו אנשים להענות, גיליתי שכולכם ביישנים. אני לא מבינה, זה אלל היושב על כרומוזום Y???

הדי אור

New member
ורד. כשאמרת שיש לך בעיה ולנו אין

אז חשבנו מה זה משנה באופן עקרוני ופתרנו לך את הבעיה. אז היכן הבעיה? ממש ממש לא קשור לביישנות, קשור לכך שממש ממש לא איכפת (עד כה) אם זה בשבת שבה ההפטרה "משפטים" או בשבת שבה ההפטרה "תרומה". אני לא מייעץ לנושאון. פשוט יש לי 2 אנשים היקרים לליבי (יורם ואריק) ואני פשוט לא רוצה שמלאכתם תבייש אותם ולכן אני נותן כתף בעשיה ויזואלית טובה יותר. הם (שניהם ) אנשי הספר ושאלות שאני אפילו לא יודע שצריך לשאול, הם כבר שכחו את התשובה, אבל אני איש של השפה הויזואלית שמסתבר אנשי הספר לא בהכרח אמונים עליו. שמח שיכול לעזור להם ולקחת חלק במשימה. בהחלט, אבל אל תספרי לאף אחד, גם נהנה בשלב ההגהות לקרוא את המאמרים.

vered73

New member
שלא לציטוט

(לגבי הפסקה הראשונה) BS. (לא, זה מונח ב'אמריקאית' ולא ב'בולאית') מותק, לפחות לגבי 2 האנשים שהציעו לי בהתחלה טרמפ, ההצעה להזיז היתה התפרצות לדלת פתוחה. (או שאחרי הכל, לאף אחד לא היה נוח לגור איתי בקומונה חוץ מלחיפאים הנחמדים)

avitalit

New member
הי ורד.. את מצטרפת באופן גלוי

למסכת הלחצים שאני מפעיל עליו כבר הרבה הרבה זמן... לא יתכן שהבנאדם יהיה אספן של ה כ ל (כל מה שזז ומה שלידו) .... אבל רק לא ניירות משוננים
..בגלל שזה אולי ישייך אותו לכת מסויימת. הדי. אני קורא לך כאן ועכשיו : תתחיל לאסוף.. אנחנו נסייע ונתמוך ! יאללה היידה לעבודה אוהבים אותך

vered73

New member
אני יכולה להבין אותו, אחרי הכל אם

אביט לשניה מקרוב - גם אני חובבת אלכוהול, ובמיוחד לשתות אותו. כך שאם אני לא אוספת, זה עדיין יהיה נחמד להשתתף במפגש אספני קטבוקים.

בשום אופן לא!

אני כבר מכיר אותו, הוא יוריד את המחירים בכל השוק, ישגע את כל הסוחרים, ויבחר לאסוף בנושאים הכי מופרעים שיש. רק זה עוד חסר לנו, שהוא יתחיל לאסוף בולים עם בקבוקי משקה אלכוהוליים...

vered73

New member
כדור הבדולח שלי נמצא בתיקון, אבל

אני בטוחה שעם המוטיבציה שיש להדי להשיג דברים, וחברים שמתחזים לסנטה עוד יקרינו יום אחד את הדי בסרט במוזיאון, המסביר איך הכל התחיל. שהרי, הדי ג'ינג'י בנשמתו.

בשביל הדי לא צריך כדור בדולח,

מספיק כדור זכוכית רגיל. מתי תקבלי את הכדור מהתיקון?

ז ק ו

New member
עוד מלה שהמרכיב "מר"

במובן "טיפה" משתתף בה היא שם העצם "מרזב" . תודו שזה חדש לכם.

MRimer

New member
לרגע התפעלתי

זה באמת היה חדש לי, והמשמעות של מר-זב כ"טיפה-זבה" נשמעה מעניינת ונחמדה. לקחתי ליד את מילון אבן שושן, וצערי, אכזבה. המילה מרזב מקורה במילה הערבית זרב, שמשמעותה זרם. והמילה מרזב קרובת משפחה של המילה זרבובית (המילה מהמערכון הגששי "ז בפתח...". באסה! הלך סיפור יפה על מילה מעניינת.

הדי אור

New member
משה. לא צריך להתאכזב. אני קורא לזה

אגדה שקרתה באמת !!!!!!!!!! אני נורא אוהב להשתמש בביטוי הזה (זכויות יוצרים שלי) כאשר יש לי סיפורי שטויות לספר שהאמת קרובה / נושקת / במשפחה, אבל לא בהכרח נכונה.

למעלה