סמואל ספייד
New member
חומוס פול אבו סאבר
מזמן לא יצא לי לכתוב כאן אצלכם, חלק מהסיבות זה דברים טובים וחלק פחות טובים,
אין מה לעשות , מזמן הפנמתי שהחיים זה כמו גלגל-ענק בלונה-פארק, פעם אני בכסא הנהג מלמעלה משקיף ונהנה מהנוף, לעיתים אני "מעוך" בקרקעית,
אולם הנסיון לימדני שתמיד יגיעו ימים בהירים יותר,
כמו שנאמר:העיקר הבריאות והתסרוקת))))))))
לעניינו:
לפעמים אני ממש שמח שהמכונאי האישי שלי מתגורר בכפר בגליל -התחתון,
היום בשעת בקר לאחר שהשתרכתי והזדחלתי בפקקים החגיגיים בפרוס שנת הלימודים תשע"ג, הגעתי לבסוף לביתו,
כמו תמיד הוא כיבד אותי בקפה מריר וארומטי, שרוף במידה הנכונה,
קנקן הקפה הגיע על טס-נחושת עם "חברים"(מעמולים פריכים עבודת יד של אשתו שתחיה)
התאפקתי והתכבדתי רק במעמול בודד וסמלי, פשוט ידעתי שלאחר התיקון אני חייב לאכול שם בכפר.
התלבטתי בין 2 חשודים פוטנצייאלים:
חומוס אבו-סאבר
שווארמה אל -חלאל
בשווארמיה הזו אני נשבע שבחגים של המוסלמים וגם בסופי שבוע מרכיבים שיפוד אולי של חצי-טון,
אמנם הבשר שם הוא בשר הודו, אבל הוא מתובלן היטב וממש טעים,
פיקס כמדומני הזכיר את פלאפל האחים בחיפה בואכה רחוב יפו,
אז אם אני לא טועה האחים הם במקור גם מכפר עראבה שצמוד לסכנין והם שייכים לשווארמה אל-חלאל באיזשהיא צורה.
על כל פנים דיגדג לי בבטן ללכת על חומוס אצל אבו-סאבר,
השעה הייתה חצות היום
היה נחמד ומשובב נפש לראות חבורת צעירים מקומית מעורבת בנים ובנות, רובם לבושים עדיין בתלבושת הכחולה של בית-הספר נכנסים ברינה למסעדה.
המסעדה נראית כמו שצריכה להיראות חומוסייה,
בוא נגיד שלו פרנסיס פורד קופולה הדגול היה צריך לביים סצינה שמצולמת בחומוסייה מזרח-תיכונית הוא היה בוחר באבו-סאבר כאתר ההסרטה לאותה הסצינה.
שולחנות פורמייקה מרווחים,
מטבח פתוח לעין הסועד,
כמות בלתי מבוטלת של סירים שבתוכם מבושלים גרגרי-חומוס או פול,
צוות של כ 8 עובדים רוכן מעל הסירים,
מלצר בגיל העמידה שמתרוצץ ומשרת נאמנה הלקוחות
על השולחן מונח בקבוק של שמן זית גלילי וקטיפתי,
הלכתי על חומוס פשוט ללא גרגרים,
עיסה חלומית וחמימה, ניגבתי אותה עם פיתה ורבע למרות שקיבלתי 3 פיתות,
צלחת חמוצים ענקית שכוללת:
מלפפונים חמוצים, כמות נכבדה של זייתים סורים דפוקים, בצל שלם חתוך לרבעים, עגבנייה בשלה ופרוסה לרבעים
הזמנתי גם ציפס קטן שעלה סהכ:7
מה 7?
7 שקל חדש
דפקתי גם קוקה-קולה בבקבוק זכוכית
סהכ=32
השארתי טיפ ויצאתי שמח וטוב לבב בדרכי חזרה הביתה
זה ללא ספק החומוס הכי טעים שאכלתי בארץ
כולל החומוס הנודע מכפר יאסיף
נו ברח לי השם, עומד לי על הלשון , אבל לא בא לי לרוץ לגוגל
בכל מקרה באמת חומוס גלילי מעולה,
מקום נקי,
חנייה חופשית בקרבת מקום
אמנם המקום לא נמצא בדיוק על אם-הדרך,
אבל אני נשבע ששווה להגיע לשם במיוחד גם מהקריות, מעכו , מנהריה או מכרמיאל
אז ברשותכם אשאיר כאן את שם המקום ומספרי טלפון לשרותכם
ההנאה מובטחת:
חומוס פול אבו-סאבר
נייד:052-7868705
נייח או טלפון רגיל של פעם זה נו עם האפרכסת בצבע ב'ז:04-6744221
בתיאבון
מזמן לא יצא לי לכתוב כאן אצלכם, חלק מהסיבות זה דברים טובים וחלק פחות טובים,
אין מה לעשות , מזמן הפנמתי שהחיים זה כמו גלגל-ענק בלונה-פארק, פעם אני בכסא הנהג מלמעלה משקיף ונהנה מהנוף, לעיתים אני "מעוך" בקרקעית,
אולם הנסיון לימדני שתמיד יגיעו ימים בהירים יותר,
כמו שנאמר:העיקר הבריאות והתסרוקת))))))))
לעניינו:
לפעמים אני ממש שמח שהמכונאי האישי שלי מתגורר בכפר בגליל -התחתון,
היום בשעת בקר לאחר שהשתרכתי והזדחלתי בפקקים החגיגיים בפרוס שנת הלימודים תשע"ג, הגעתי לבסוף לביתו,
כמו תמיד הוא כיבד אותי בקפה מריר וארומטי, שרוף במידה הנכונה,
קנקן הקפה הגיע על טס-נחושת עם "חברים"(מעמולים פריכים עבודת יד של אשתו שתחיה)
התאפקתי והתכבדתי רק במעמול בודד וסמלי, פשוט ידעתי שלאחר התיקון אני חייב לאכול שם בכפר.
התלבטתי בין 2 חשודים פוטנצייאלים:
חומוס אבו-סאבר
שווארמה אל -חלאל
בשווארמיה הזו אני נשבע שבחגים של המוסלמים וגם בסופי שבוע מרכיבים שיפוד אולי של חצי-טון,
אמנם הבשר שם הוא בשר הודו, אבל הוא מתובלן היטב וממש טעים,
פיקס כמדומני הזכיר את פלאפל האחים בחיפה בואכה רחוב יפו,
אז אם אני לא טועה האחים הם במקור גם מכפר עראבה שצמוד לסכנין והם שייכים לשווארמה אל-חלאל באיזשהיא צורה.
על כל פנים דיגדג לי בבטן ללכת על חומוס אצל אבו-סאבר,
השעה הייתה חצות היום
היה נחמד ומשובב נפש לראות חבורת צעירים מקומית מעורבת בנים ובנות, רובם לבושים עדיין בתלבושת הכחולה של בית-הספר נכנסים ברינה למסעדה.
המסעדה נראית כמו שצריכה להיראות חומוסייה,
בוא נגיד שלו פרנסיס פורד קופולה הדגול היה צריך לביים סצינה שמצולמת בחומוסייה מזרח-תיכונית הוא היה בוחר באבו-סאבר כאתר ההסרטה לאותה הסצינה.
שולחנות פורמייקה מרווחים,
מטבח פתוח לעין הסועד,
כמות בלתי מבוטלת של סירים שבתוכם מבושלים גרגרי-חומוס או פול,
צוות של כ 8 עובדים רוכן מעל הסירים,
מלצר בגיל העמידה שמתרוצץ ומשרת נאמנה הלקוחות
על השולחן מונח בקבוק של שמן זית גלילי וקטיפתי,
הלכתי על חומוס פשוט ללא גרגרים,
עיסה חלומית וחמימה, ניגבתי אותה עם פיתה ורבע למרות שקיבלתי 3 פיתות,
צלחת חמוצים ענקית שכוללת:
מלפפונים חמוצים, כמות נכבדה של זייתים סורים דפוקים, בצל שלם חתוך לרבעים, עגבנייה בשלה ופרוסה לרבעים
הזמנתי גם ציפס קטן שעלה סהכ:7
מה 7?
7 שקל חדש
דפקתי גם קוקה-קולה בבקבוק זכוכית
סהכ=32
השארתי טיפ ויצאתי שמח וטוב לבב בדרכי חזרה הביתה
זה ללא ספק החומוס הכי טעים שאכלתי בארץ
כולל החומוס הנודע מכפר יאסיף
נו ברח לי השם, עומד לי על הלשון , אבל לא בא לי לרוץ לגוגל
בכל מקרה באמת חומוס גלילי מעולה,
מקום נקי,
חנייה חופשית בקרבת מקום
אמנם המקום לא נמצא בדיוק על אם-הדרך,
אבל אני נשבע ששווה להגיע לשם במיוחד גם מהקריות, מעכו , מנהריה או מכרמיאל
אז ברשותכם אשאיר כאן את שם המקום ומספרי טלפון לשרותכם
ההנאה מובטחת:
חומוס פול אבו-סאבר
נייד:052-7868705
נייח או טלפון רגיל של פעם זה נו עם האפרכסת בצבע ב'ז:04-6744221
בתיאבון