חוויות מטוסקנה - פרק א'

חוויות מטוסקנה - פרק א'

כבר כמה ימים בטוסקנה, ליד לוקה, אחת הערים היפות ביותר לטעמי באיטליה. שכרנו כאן בית לשבוע הראשון ובשבוע השני עוברים לבית אחר דרומית יותר, על גבול אומבריה, ליד קורטונה. זה מאפשר לתור את שני האזורים בנחת, בטיולי כוכב קצרים יחסית. בעקרון, אוקטובר הוא חודש נפלא לטיולים באירופה. מזג אוויר נעים ומחירים זולים בהשכרות כי כבר LOW SEASON. לדוגמא, ב- 2 הבתים ששכרנו יש ארבעה חדרי שינה [לכל חדר מקלחת ושירותים צמודים], מטבח מצויד, נוף, בריכה [לא בשימוש באוקטובר] סלון ועוד, 1000 אירו לשבוע! 15 אירו לאדם ללילה ברמה של מלון 5 כוכבים. אנחנו רק 3 ועדיין משתלם מאד.
ולעניינינו, אוכל. 2 סופרים גדולים, אחד מהם קארפור, היו יעד לפשיטה ולהנאה רבה עם הגיענו. המחירים מצחיקים יחסית לארץ. אתה ממלא עגלה בכל טוב, כולל סוגי נקניקים ופרושוטו וגבינות שונות ושמן זית ופירות וירקות ופסטה טריה וקלמרי טריים ושרימפס והמון פרמזן ועוד ועוד – ומשלם בקופה כ-50-60 אירו בלבד.

ברוב המסעדות יש עסקיות צהריים של מנה ראשונה ועיקרית ב-10 אירו. מניסיון רב שנים, אני לא מאלה שאוספים כתובות של מסעדות מומלצות לקראת טיולים מהסוג הזה. אתה אף פעם לא יודע לאן תגיע ומתי תגיע לאזור מסוים. הכי טוב להפעיל את האף ואת הניסיון המצטבר וליפול על מסעדות מקומיות פשוטות, טובות ולא יקרות.זה גם הכיף של הגילוי...

היום נסענו לפיסטויה, עיר בדרך מלוקה לפירנצה בה מתקיים כל שבת שוק שבועי מדהים! עיר קטנה עם שוק ענק המתפרש על הרבה רחובות ברובע העתיק של העיר. זה טיפ שכדאי לרשום למי שמתכנן נסיעה לטוסקנה ואוהב שווקים. כשסיימנו עם השוק החלטנו לשוב לכיוון לוקה, דרך הרי האפנינים בדרכי נוף קטנות ויפהפיות. הגענו בשעת צהריים מאוחרת לעיירה יפהפיה בשם BAGNI DI LUCCA בה היו בעבר מרחצאות טרמיים. העיירה ממוקמת על נהר בשם לימה הזורם בין ההרים ועליו גשרים יפים ועתיקים.
הפעלתי את פטנט האף ומצאנו מסעדה מקומית מלאה במקומיים [שבת בצהריים] עם שלטון בכתב יד בו כתוב שיש להם היום פטריות פורצ'יני וכמהין טריות. זו העונה.
נכנסנו ולא התאכזבנו. המשך יבוא.
בתמונה, הבוקר, הנוף מהבית.

גסטרו

New member
אנא המשיכי לדווח ! בדיוק היום החלטנו לנסוע

לפסטיבל הג'אז בפרוג'ה בחדש יולי , אז בכל זאת אספי המלצות מעל חבל אובריה !
המשיכו להנות !!!

מסעדת RISTORANTE ANTICO CAFE DEL SONNO

כבר בכניסה למסעדה המתינה סלסלה גדולה עם פטריות פורצ'יני טריות שבטריות. היה ברור לי שהארוחה תתבסס על מנות עם פורצ'יני ועם כמהין מקומיות. לצערנו, בשל הגיענו בדקה ה-90, מרק הפורצ'יני כבר אזל. אבל התנחמנו במנות אחרות.

מנות ראשונות

מרק טוסקני - סוג של ריבולטה. 2 שותפי לארוחה, שניהם 'חולי' מרקים לקחו מנה זו בהיעדר מרק הפורצ'יני. שניהם נהנו מאד מאד. אני לא טעמתי כי קשה לי ליהנות ממה שנראה כמו דייסת ירקות...[תמונה בהמשך]. [6 אירו למנה].

פורצ'יני מוקפצות בשמן זית ושום -הוגש עם שמן זית בצד וגבינת פרמזן. מנה פשוטה וטעימה מאד. הצלחת נוגבה עד הסוף עם הלחם הטוסקני הפשוט, למרות שהוא היה פשוט...
[10 אירו].

פסטות

רביולי במילוי תרד וריקוטה עם גילוחי כמהין שחורות - מנה די גדולה, תוצרת בית.
לאחר ההגשה המלצרית גילחה מעליה כמות די גדולה של פטריית כמהין שחורה. טעם אדמה מודגש ומהנה. אין להשוות לשמן בכמהין או רסק הכמהין המשומר. מנה מצויינת. [14 אירו]

טאליאוליני עם כמהין טליאטלי דקות יותר בחמאה, ומעליהן, שוב, גילוחי כמהין שחורה. כמו המנה הקודמת - חוסלה והצלחת לוקקה. [13 אירו]

עיקריות

ביפטקה פיורנטינה - סטייק ענק על עצם, במשקל ק"ג, שחילקנו בין שלושתנו. הוזמן מדיום רייר והיה צרוב יפה מבחוץ ואדמדם מבפנים. בקר מקומי המגודל באיזור. לדברי בעל הבית עימו שוחחתי זו צלע שקרובה לצוואר, מעין טיבון בלי הפילה אבל גם לא פריים ריב. הבשר היה מצוין ולווה בריבועי תפ"א מוקפצים, איך לא... בשמן זית. אגב, זה מגיע בלי תוספת והתוספת הינה הזמנה בנפרד. [31 אירו לסטייק, 7 לתוספת לשניים].

קינוחים

טירמיסו - תוצרת בית, מושלם! נלקחו 2 מנות. [4 אירו למנה].

פירמידת שוקולד לחולה השוקולד שבינינו. מאד נהנה. אני לא הבנתי איך אפשר לטרוף כזו כמות של שוקולד בשתי דקות, אולי פחות... [4 אירו].

עם חצי ליטר יין הבית, קוקה קולה ו-2 קפוצ'ינו שילמנו 115 אירו לארוחה גדולה ומשביעה וטעימה ל-3 אנשים. ועכשיו תקראו שוב את הדיווח של גסטרו על הסושיאל קלאב....

בתמונה - פנים המסעדה לקראת סיום הסרוויס.

רק מהשם של המסעדה ריירתי:)

אני מסכים עמך סבתארותרות, לטוס בסתיו לאירופה זה כל היתרונות בכרטיס אחד,
מזג-האוויר נעים עדיין, אין את הדוחק והעומס בדלפקי חברות התעופה,
ים ושמש יש לי פה מטר מהבית, עבור זה לא צריך להתעופף באוויר.

התמונה של הבריכה מדהימה, הכחול של המים והניגוד של הצמחייה מאחור בשילוב הירוק של ההר והערפילים ברקע עשה לי את זה ובגדול.

לא הבנתי איך עשית את הקלקולציה של 15 אירו ללילה לאדם אם הבית הושכר ב 1000 אירו לשבוע, יכולה להסביר שוב בבקשה?
בואנה סבתא הפתעת אותי שגם את יעקב חייט מראמה את מכירה,
את תותחית של פרודוקטים משובחים

רק חומרי גלם משובחים. זה הסוד.

ובבישול הכי פשוט בלי שליכטות על הצלחת ושדה ירוקים...
אני כבר למעלה משלושים שנה קונה פעם בשנה שמן זית רק בכפר ראמה. תמיד אחרי שתיית כמה שלוקים לבדוק איך הטעם השנה. במשפחה הקבועה אצלה אני קונה היו מספר שנים שהאבא היה חולה, עד שנפטר ואז קניתי אצל יעקב. ברגע שראיתי את תמונת הבית, זיהיתי.

אשר לבית ולחישוב. יש מקומות לינה ל-9 אנשים. 1000 לחלק ל-7 זה 143 ללילה לכל הבית. חלק ל-9 אנשים ותגיע לבערך 15 לאדם ללילה. מניסיון רב שנים בתים גדולים משתלמים יותר גם אם זה לפחות אנשים. תמיד יש כמה מקלחות ואם באים כמה זוגות או משפחה מורחבת, זה הרבה יותר נוח.
נמרפת לך עוד תמונה של הבית מהאתר שלהם.

תודה על ההסבר

אני יודע חשבון טוב, פשוט הבנתי שהייתם רק 3 ולא 9, כעת הבנתי שהבית רחב הידיים היה עם עוד 6 דיירים נוספים, אכן עסקה משתלמת לכל הדעות

לא. אנחנו רק 3 בכל הבית.

התכונתי שאם משפחה גדולה מגיעה או מספר זוגות חברים, והבית מלא - זה 15 לאיש ללילה.
אבל גם לנו זה משתלם. 47 לאיש ללילה, מחיר של מלון זול וכאן יש לנו בית יפה והעיקר, מטבח נהדר.
לפני שנתיים לקחתי את כל המשפחה, ילדים ונכדות, 11 איש, לבית יותר גדול בנורמנדי שעלה אפילו פחות והיה משתלם ביותר.

פסטה עם גילוחי כמהין. זו מנת הטליוליני לאחר

שחולקה בין שלושתינו ובשעה 1100 בערך 2 רביולי שנותרו כשנזכרתי לצלם...

פטריות הכמהין, לבנה ושחורה.

בשיחה עם בעל הבית הוא הסביר שהפטריות השחורות באיטליה זולות מהלבנות. הביא על צלחת להראות לי גם שחורה שלמה וגם לבנה שחלק ממנה כבר גולח. את טעם וריח השחורה כבר תיארתי, ריח מובהק של אדמה. הארומה של הלבנה הייתה שונה לגמרי - מין ארומה מרוכזת מאד, חריפה, משהו שעוד לא זכיתי להריח. מדהים.
אגב, על כל מנה בתפריט אפשר להזמין ולהוסיף גילוחי כמהין לפי משקל. 50 גרם ב-6 אירו, 100 גרם ב-12 אירו. נדמה לי שמדובר בלבנה.
הוא סיפר עוד שבעוד שבצרפת משתמשים בפטריה גם בבישול, באיטליה משתמשים בה רק כפטריה טרייה בצורה שהוגשה לנו כדי לשמר את כל טעמה הטבעי. לא ידעתי, מעניין.

googaf16

New member
מחכה בשקיקה לעוד!

עשית לי את הערב.
איזה יופי.
טוסקנה היא אחד מיעדי החלומות שלי לכשאתברגן (כרגע זה עדיין קצת גדול עלינו) או לחילופין לכשהוריי יחליטו על חופשה משפחתית מורחבת, מה שיקרה קודם...

לא מבטיחה כלום. אני מאד נהנית גם

מהארוחות בבית. אבל אם אזדמן לעוד משהו ששווה דיווח, ודאי שאדווח.

למעלה