מדזו הרצלייה

מדזו הרצלייה

פגישה משפחתית במרינה של הרצליה בצהרי שישי גשום הביאה אותנו לחיפוש מקום לאכול. במתחם יש כמה אופציות, מספר בתי קפה, כמה מסעדות דגים ואחרים. עשינו סיור ובמהלכו נתקלנו בכמה תגובות מוזרות, מדהים אותי כמה טפשים יכולים להיות נותני שירות במדינה הזאת. בדרבי בר דגים שאלנו אם יש אופציה צמחונית למוסרית שבינינו, קיבלנו לא חד משמעי והפניית כתף קרה. דבר ראשון למה אתם לא מחזיקים איזו מנה אחת לצמחונים בימינו? לא שאני דורש את זה, רק אתם מפסידים כסף., וגם אם לא, למה לא להציע פלטת סלטים שאני בטוח שיש לכם כמו שהוצע לנו בבני הדייג? נו טוף. פנינו ללוקה שאחותי שמעה משהו עליהם, בשואלי מישהו שעמד שם ליד דלת אם זאת הכניסה הוא סינן לעברי "יש פה אירוע פרטי סגור". מוזרה בעיניי סגירת מסעדה לאירוע בשישי בצהריים, אבל גם אם עשיתם את זה, מה עם איזה חיוך או התנצלות? מדהים.

העסקית שמוצעת גם בשישי במדזו משכה את תשומת ליבנו ובסוף התמקמנו שם. בעסקית מוצעת מנה ראשונה ממבחר מצומצם וצפוי (סלט\מרק\פטה\חציל\קרפצ'יו), מנה עיקרית לבחירה מכמה קטגוריות מחיר ושתייה.
המקום מוגדר כגריל איטלקי ובתפריט אמנם יש הרבה פסטות אבל חוץ מזה הוא גם כולל את כל המנות הסטנדרטיות שאפשר למצוא במסעדה גנרית, להלן אנטריקוט-פרגית-חזה עוף-סלמון-המבורגר-פילה דג.

הזמנו ארבע עסקיות, כולנו בחרנו במרק מיניסטרונה לראשונה, כנראה שהגשם שטפטף לו בחוץ עשה לנו חשק למרק מחמם. כולם חשבו שהמרק היה טוב, אם כי לא משהו מיוחד, הייתי רוצה שהוא יהיה עשיר יותר בירקות.

לעיקרית הזמנתי ריגטוני ארביאטה, ריגטוני שכמובן לא הוכנו במקום (לא שציפיתי) ברוטב עגבניות חרפרף כבד מאוד, אכיל. מסביב הוזמנו סטייק פרגית שנראה יבש, פיש אנד צ'יפס עם צ'יפס מדכאים וריגטוני פומדורו. לא טעמתי, כולם היו די מרוצים.

קינחנו בפרופיטרולים, מנה ענקית, בצק פחזניות קצת יבש, גלידה טובה ורוטב שוקולד בסדר. בסך הכל טעים.
ביחד עם שלוש קפה יצאנו ב370 ש"ח לפני, אכן זול לארבעה אנשים שבעים.
מצד אחד, בהתחשב במחיר, אני לא יודע אם ניתן לצפות ליותר, מצד שני זו הייתה חוייה מיותרת לחלוטין מבחינה קולינרית עבורי. אני מניח שאם מישהו מחפש מקום סביר וזול שבו לכולם יהיה מה לאכול ולא יהיו נפילות זה יכול להיות המקום בשבילו.
 
הייתי שםפעם אחת עם בן זוגי ואנחנו מאוד נהננו

חלקנו ראשונה של פטריות מוקפצות ביין עם גבינת פטה ורוטב פסטו- מנה מאוד טעימה.
קיבלנו כיכר לחם על חשבון הבית עם מטבל עגבניות חריף מעט, חמאה ומטב צימיצורי...הלחם היה חם ופריך.

לעיקרית לקחתי ניוקי ברוטב ורדה או משהו כזה- בקיצור רוטב שמנת פסטו.מנה גדולה וטעימה.

בן זוגי לקח חזה עוף ברוטב שמנת חרדלאו שמנת פטריות,לא זוכרת בדיוק, ועם ציפס (תעשייתי) .

השירות היה מעולה, הנוף מדהים והיה ממש נחמד...
 

inבאלי

New member
בביקור האחרון שלי שם, זה אפילו לא היה סביר

אולי סתמי מינוס...

למעט דרבי בר דגים שהוא אופציה סבירה איכשהו, עוד לא מצאתי במרינה הזו מקום ראוי.

תודה על הדיווח.
 

foofoo77

New member
Kוקה היתה מאוד נחמדה פעם

אבל מאוד התקלקלו בשנים האחרונות וגם הפסיקו להכין את הפסטה שלהם לבד שזה ממש מבאס .
דרבי בר דגים בהחלט נותנת נשארה שם אופציה סבירה ולא יותר.
ממש מאכזב.
 
האם בעולם זה גם ככה?

מיקומים מרהיבים נידונים לבתי אוכל בינוניים מינוס באיכות ומפלצתיים במחיר?
 
אממ..שאלה מעניינת...אני חושבת שלרוב כן...

כך לדוגמה את ניו יורק...
יש שם פיצריות בכל חור, אבל הרוב דיי גרועות...

אותו דבר באיטליה...

אני חושבת שכאשר יש מיקום אטרקטיבי, המסעדות מניחות שבגלל התונוע תמיד מישהו יכנס ולכן פחות משקיעות בשירות/אוכל.
 
זה שכך זה לרוב - אני מסכים

אבל האם אתם מכירים מסעדות אחרות?
אני יודע ש"מול ים" נחשבת למסעדה מהטובות בארץ, והיא בהחלט במיקום שנחשב ל"מלכודת תיירים".
יש אחרות?
 
מול ים אינה דוגמה לכלום. בכל מיקום הייתה

נחשבת לאחת מהטובות בארץ. זאת ועוד, מול ים הייתה שם הרבה לפני שהנמל הפך את פניו והפך כל כך תיירותי.
אבל איזה עוד מסעדה בנמל היא יותר ממלכודת תיירים?
 
קיטצ'ן מארקט, והטאפאס בעבר

אני מניח שכשהקהל לא מעריך\מבין אוכל טוב אין סיבה להשקיע, זה קורה גם בקצה השני של מסעדות היוקרה.
 
אני לא יכולה לענות על זה כי אני אישית אוהבת

את המסעדות הפשוטות יותר...לא מתחברת למסעדות היוקרה מהסיבה שאין לי מה לאכול שם...
אני כן חושבת שזה חבל מהסיבה שיש קהל שמסעדות היוקרה מתאימות לו...ברגע שהן מפסיקות להשקיע הן בעצם מאבדות את הקהל הזה...
לדעתי כשמתחילים להתפשר על איכות 0של השירות ושל האוכל), זןהי תחילתה של הסוף...
 

ליה777

New member


אני ממש מסכימה איתך אבל לא תמיד היוקרתיות נופלות, מחזיקות על דברים כמו מיקום טוב ויחסי ציבור
 

pix37

New member
כמה דוגמאות למסעדות טובות בלב אתרי תיירות

שתי הדגיות הטובות בחיפה נמצאות באתר תיירותי - "בניין הרכבל העליון בחיפה" מאכלס את הגולדן קוראל וקאלמריס, שתי הדגיות הנחשבות הטובות בחיפה.

הלנה בנמל - בנמל קיסריה - גם היא מסעדה שנחשבת טובה ומצויה בלב ליבה של מלכודת תיירים.
 

yogi3127

New member
הלנה נהדרת

יש לפעמים מעידות אבל היא אחת הטובות מחוץ לת"א והדבר הכי רחוק שיש ממלכודת תיירים
 
למעלה