EatingCookingFoodi
New member
טנטריס - מסעדת שני כוכבי מישלן במינכן
ביקורת חדשה באתר (לחצו לגרסה המלאה ותמונות)
טאנטריס היא אחת המסעדות הנחשבות במינכן, שני כוכבי מישלן והרבה תשבוחות. סגנון הבישול צרפתי מודרני עם השפעות בוואריות. דגש רב מאוד הושם על עיצוב המסעדה שקשה לי להגדיר בדיוק מה הסגנון. משהו שמשלב בורדל וגלריה לאומנות. הרבה אורות אדומים וכתומים. השירות היה יוצא דופן ומעולה. גם בהתייעצות על היין הסומלייה היה חביב והציע לנו יין בסגנון שחיפשנו במחיר משתלם. בגלל שבאנו ביום שבת היו שני תפריטים לבחירה. אחד הוא המיוחד לשבת – 4 מנות ויינות מותאמים (לא בטוחה אבל זה מה שהבנתי) ב-130 יורו. השני הוא תפריט טעימות משתנה של 5 מנות (עם בחירה בין שתי אפשרויות בשלוש מהמנות) ב-120 יורו. התפריט המיוחד היה כתוב בכתב יד בגרמנית ולא הבנתי בו כלום, אז החלטנו ללכת על פעמיים תפריט טעימות ובו בחרנו את כל האופציות וחלקנו הכל, כך יצא לנו לטעום כמה שיותר מנות.
1. הארוחה התחילה במשעשע חיך קטן של טרטר טונה אדומה וביצת שליו, רוטב יוזו יוגורט. נחמד מאוד אבל ביצתי. לי זה לא הפריע.
2. צלחת פואה גרה מגוונת המכילה גם טרין צבעוני וגם חתיכה של כבד אווז ברוטב כמהין שחורות. יפהפה ומענג.
3. ברבוניה על סלט עם קליפות הדרים, גוואקמולה ורוטב קרם מאוד טעים אבל סה”כ מנה פחות מרשימה מהפואה גרה.
4. לובסטר ברוטב בויבאז קרמי וקריספ טפיוקה שהיה המנה המעולה של הארוחה לדעתי.
5. רביולי ממולא בשר חזירון, כרוב וחזרת – פיוז’ן אמיתי בין המטבח הגרמני והאסיאתי.
6. פילה של קאטפיש, ניוקי ורוטב פלפל לבן – גם מנת הדג הזאת היתה נחמדה אבל לא מפעימה.
7. פילה של בשר צבי, פורצ’יני טריות, קרם ארטישוק ירושלמי ורוטב בשר – מנה מעולה, עונתית וקלאסית.
8. יוגורט קרם ברולה, פירות יער ורוויון – קינוח שלא משאיר חותם. הקרם ברולה היה בסדר אבל פרוסה של עוגה לצידו היתה ג’לטינית וברמה נמוכה למה שציפיתי.
9. סופלה קרמל, וניל ושזיפים – מנה אחרונה חלשה בשביל מסעדה בקאליבר כזה.
10. פאטיפורים עם הקפה – שש עוגות קטנות וחמודות.
לסיכום: בהחלט נהנינו אבל הציפיות ממסעדה המחזיקה שני כוכבי מישלן לא עלו בקנה אחד עם הארוחה. מספר מנות היו טובות מאוד אבל מנות הדג היו בינוניות וגם הקינוחים איכזבו.
תאריך הביקור: 14 ספטמבר 2013
ביקורת חדשה באתר (לחצו לגרסה המלאה ותמונות)
טאנטריס היא אחת המסעדות הנחשבות במינכן, שני כוכבי מישלן והרבה תשבוחות. סגנון הבישול צרפתי מודרני עם השפעות בוואריות. דגש רב מאוד הושם על עיצוב המסעדה שקשה לי להגדיר בדיוק מה הסגנון. משהו שמשלב בורדל וגלריה לאומנות. הרבה אורות אדומים וכתומים. השירות היה יוצא דופן ומעולה. גם בהתייעצות על היין הסומלייה היה חביב והציע לנו יין בסגנון שחיפשנו במחיר משתלם. בגלל שבאנו ביום שבת היו שני תפריטים לבחירה. אחד הוא המיוחד לשבת – 4 מנות ויינות מותאמים (לא בטוחה אבל זה מה שהבנתי) ב-130 יורו. השני הוא תפריט טעימות משתנה של 5 מנות (עם בחירה בין שתי אפשרויות בשלוש מהמנות) ב-120 יורו. התפריט המיוחד היה כתוב בכתב יד בגרמנית ולא הבנתי בו כלום, אז החלטנו ללכת על פעמיים תפריט טעימות ובו בחרנו את כל האופציות וחלקנו הכל, כך יצא לנו לטעום כמה שיותר מנות.
1. הארוחה התחילה במשעשע חיך קטן של טרטר טונה אדומה וביצת שליו, רוטב יוזו יוגורט. נחמד מאוד אבל ביצתי. לי זה לא הפריע.
2. צלחת פואה גרה מגוונת המכילה גם טרין צבעוני וגם חתיכה של כבד אווז ברוטב כמהין שחורות. יפהפה ומענג.
3. ברבוניה על סלט עם קליפות הדרים, גוואקמולה ורוטב קרם מאוד טעים אבל סה”כ מנה פחות מרשימה מהפואה גרה.
4. לובסטר ברוטב בויבאז קרמי וקריספ טפיוקה שהיה המנה המעולה של הארוחה לדעתי.
5. רביולי ממולא בשר חזירון, כרוב וחזרת – פיוז’ן אמיתי בין המטבח הגרמני והאסיאתי.
6. פילה של קאטפיש, ניוקי ורוטב פלפל לבן – גם מנת הדג הזאת היתה נחמדה אבל לא מפעימה.
7. פילה של בשר צבי, פורצ’יני טריות, קרם ארטישוק ירושלמי ורוטב בשר – מנה מעולה, עונתית וקלאסית.
8. יוגורט קרם ברולה, פירות יער ורוויון – קינוח שלא משאיר חותם. הקרם ברולה היה בסדר אבל פרוסה של עוגה לצידו היתה ג’לטינית וברמה נמוכה למה שציפיתי.
9. סופלה קרמל, וניל ושזיפים – מנה אחרונה חלשה בשביל מסעדה בקאליבר כזה.
10. פאטיפורים עם הקפה – שש עוגות קטנות וחמודות.
לסיכום: בהחלט נהנינו אבל הציפיות ממסעדה המחזיקה שני כוכבי מישלן לא עלו בקנה אחד עם הארוחה. מספר מנות היו טובות מאוד אבל מנות הדג היו בינוניות וגם הקינוחים איכזבו.
תאריך הביקור: 14 ספטמבר 2013