ארוחת ערב ב Elba

almogi

New member
ארוחת ערב ב Elba

שמענו לא מעט על המסעדה של יאיר יוספי. השבוע מצאנו קופון לארוחת ערב ב"באליגם" שנותן ארוחה מלאה ב 139 ש"ח לאדם והחלטנו שהגיע הזמן. במוצ"ש המסעדה היתה חצי מלאה. הושיבו אותנו ליד קיר הזכוכית שפונה לרחובאבל הקור והרוח שנכנסה בין הסדקים הבריחה אותנו לשולחן פנימי יותר.

הקופון כלל כוס יין, מנות פתיחה, מנה ראשונה, עיקרית ושתיה חמה וכן קינוח בתוספת 15 ש"ח - מכובד בהחלט.

יין הבית הוא "תבור אדמה" שהיה לא רע.
לפתיחה קיבלנו שוט של מוס סלרי מצוין וסלט ירוק בויניגרט עם שקדים קלויים. כמו כן הגיע לחם עם חמאה צהובה וקערית שמן זית שהיה בעל טעם לוואי מוזר ולא נעים. הלחם היה טוב וניגבנו בעזרתו את הרוטב הנהדר של הסלט.

מנות ראשונות: בורקס גבינה על מצע מנגולד וביצה וסלט לחם חרוך עם גבינה צ'רקסית.
הבורקס היה נפלא: חמאתי ופריך - ממש מתפצח בפה. הוא ישב על מצע של פירה ממגולד וביצת עין והיה פשוט כיף לבצוע אותו, לערבב את הפירה בביצה ולנגב. מנה נהדרת.
סלט הלחם היה פחות טוב. הגבינה היתה תפלה לחלוטין והייתי צריך להוסף מלח ופלפל בשביל לתת לה טעם. הבצל הצלוי היה טוב. הלחם החרוך, לעומת זאת, התגלה כפרוסות לחם קלויות קשות כאבן ויבשות כמו מדבר שבקושי אפשר היה ללעוס אותן ורובן נשארו בצלחת. ללא ספק המנה החלשה בארוחה.

עיקריות: המבורגר של אלבה ופסטה סיציליאנית. ההמבורגר היה טוב - נתח טחון גס שהוכן בצורה מדויקת (מדיום-רייר) ולידו אצבעות קישואים בטמפורה. הגברת נהנתה מכל ביס. גם הפסטה היתה טובה - פטוצ'יני ברוטב חמוץ-חריף עם שפע של עגבניות קלויות, זעתר ונגיעות של לבנה. בתפריט נכתב גם שהמנה מכילה זעפרן אבל הוא לא היה מורגש כלל.

לקינוח לקחנו מנה שנקראת "רק שוקולד" - אצבעות מרנג קקאו בתוך שכבות של מוס שוקולד מעל גנאש. אני אישית לא מת על מרנג, אבל כאן הוא היה לא פחות ממושלם. המוס, לעומת זאת, היה פחות מרשים, אולי כי שוקולד חמצמץ הוא לא הטעם שלי, ולכן טבלתי את הכפית עד הסוף כדי להגיע לגנאש שהיה מצוין.

ליד הקינוח הגיע אספרסו כפול (סביר) ואמריקנו (סביר גם הוא).

בשורה התחתונה אכלנו בעיר ארוחות טובות יותר ו Elba צריכה עוד להתרומם מדרגה כדי להגיע לליגה של הטובות באמת (מסה או הרברט סמואל), אבל זו סך הכל זו בהחלט תמורה טובה לכסף.

pix37

New member
תודה רבה - יופי של ביקורת מנומקת היטב

לא נראה לי שהייתי מתחבר למנות הספציפיות שהזמנתם (יותר מידי מנות חמוצות או חשודות בחמיצות) לטעמי אבל מנת הבורקס נשמעת מוצלח במיוחד.

סה"כ נשמע כתמורה הוגנת מאוד לעלות הקופון (סוף סוף קופון הוגן)

pix37

New member
שיטת הקופונים כאן בערך 3 שנים

מעט מאוד פעמים נתקלתי כאן בדיווח על קופון שנתן תמורה הוגנת לעלותו.
במרבית המקרים - קופון טוב נחשב קופון שנותן ארוחה בערך הנקוב על פניו (לאחר ההנחה)

אבל שוב - מדובר בהתרשמות חיצונית מאחר ואני אינני מאנשי הקופונים וגם לא נראה לי שאצטרף אליהם בקרוב

Gargeran

New member
זו אפילו לא דוגמא לדעתי לקופון שכזה

נכון, יש קופונים שנראים בכלל לא משתלמים, אלא אם אתה במקרה התכוונת להזמין מהתפריט דווקא את המנות שהקופון מאפשר והיית מזמין בכל מקרה קינוח ואיזו כוס יין הבית "זול", אבל יש לא מעט קופונים שמאפשרים להנות מארוחה במחיר שהוא ממש בדיחה ביחס למה שהיית משלם באופן רגיל. קח לדוגמא את הקופונים שהיו בעבר ליאמטויה ב-99 שקל לארוחה ממש מכובדת, או הקופון שהיה עם פתיחתה של יאם צ'ה.
אני כן מסכים שבשנה האחרונה מספר הקופונים השווים באמת ירדה, אבל אולי בגלל שאתה באמת לא מחפש קופונים, אז אתה לא מודע שיש גם דילים שווים

dfl

New member
קופון "הוגן"?

הדיווח הוא על ארוחה ב-140 שקל (30 יורו) אחרי הנחה(!) שכללה בורקס והמבורגר ועוד אחת, באותו מחיר, עם סלט ופסטה.
נשמע שחלק מהמנות היו מצויינות ואני שמח בשמחת הסועד, אבל עד כמה שיש מושג כזה, "מחיר הוגן" - זה לא המקרה...

Gargeran

New member
זו בערך עמדתי בנוגע למסעדה

הבורקס הוא בין המנות הבודדות שנראו לי במסגרת הקופון. למעשה, זו מנה שאני רוצה לאכול שם כבר הרבה זמן אבל לצערי לא הייתי חלק מהעסקית כשהייתי שם.

אני מניח ששוקולד חמוץ הוא לא הטעם של הרבה אנשים, לא רק שלך.
מה שכן, זה מצטרף לשורה ארוכה של דברים עם טעם לוואי או לחם יבש שבקושי אפשר היה ללעוס וגורם להרגשה כאילו עושים מחזור מזון במקום

salo22

New member
בעולם השוקולד המריר

גוונים של חומציות בטעם ממש אינם נחשבים כשלילי, ממש הפוך מזה, עקבות טעם חמצמצים של פירות יער לדוגמא הם מאפיין שיכול להופיע בתיאורים של זני קקאו בשוקולד מריר מוגמר. בדיוק כמו עולם היין, גם פרחוניות, פירותיות, טבק, עור וכולי, מונחים בהם משתמשים לתאר טעמים ובהחלט יש דברים מעניינים עד מאוד. אין סיבה לבטל את עניין החומציות בשוקולד מריר.
כמובן שכל אחד גם יכול להרגיש ולפרש משהו אחר, כך שחמיצות לאחד תהיה גוונים של מרירות לאחר וכולי..

passioneta

New member

salo22

New member
מה זה שוקולד חמוץ ?

אשמח אם תפנה אותי לדוגמאות כדי שאוכל לנסות.

salo22

New member
קרא קצת על הנושא

כדי לקבל מושג איזה "דפקטים" אפשר למצוא בשוקולד. אני לא חושב שמצב הקורה בחלב יכול להיות רלוונטי לשוקולד, חלב הוא נוזל החשוף לחיידקים ובקטריות בצורה שלדעתי לא ממש ראוי להשוות לשוקולד, מה גם שלא נתקלתי בשוקולד מקולקל שניתן לתארו כחמוץ ובכל מקרה נתקשה שנינו לזהות מצב קלקול בשוקולד אם בכלל, בעיקר כמובן קקאו ושוקולד מריר שלדעתי סביבם הייתה מנה זו. מאפיין חמצמצות כמו שציינתי, מאוד מקובל באבקת קקאו ובשוקולד מריר כמובן, זה גם אחד הפרמטרים המרכזיים שאני אוהב בשוקולד.

Gargeran

New member
להרחיב אופקים אני תמיד אוהב

אך אני לא מבין את ההקשר שבגללו אתה שולח אותי למסע הלימוד. מוס שוקולד יכול להיות חמוץ גם כשהשמנת שבו מחמיצה, חשבתי שלכך הכוונה.

salo22

New member
מאה אחוז, עכשיו ברור

אני מאוד אתפלא אם הגישו מוס עם שמנת מקולקלת, לבטח פותח השירשור היה מרגיש בזה ולא אוכל.

almogi

New member
המוס לא היה מקולקל.

הוא היה מורכב משוקולד שהוסיפו לו אלמנט חומצי (מיץ לימון או משהו דומה). אישית לא התחברתי לשילוב הזה אבל זה ענין של טעם.

והערה על מחיר הארוחה: בחשבון צויינו מחירי המנות והסיכום היה 409 ש"ח. אנחנו שילמנו 278 כך שההנחה היא בהחלט משמעותית.

יש הטוענים (גם פה בפורום) ש 140 ש"ח עבור ארוחה כזאת הוא מחיר מופקע. אני לא ממש מסכים בהתחשב שהיא היתה טובה וכללה עד שתי מנות פתיחה, כוס יין, שתיה חמה וקינוח בתוספת של 15 ש"ח.

salo22

New member
תודה על הדיווח

אז סה"כ יצא 154 לאדם לפני טיפ לארוחה מלאה או שהיו תוספות נוספות למנות מסויימות ? מה היו האפשרויות לעיקרית ? ממש לא מחיר זול, במבצע הייתי מצפה למשהו מסעיר יותר, אולי ביחס למחיר ערב רגיל באלבה, זהו מחיר זול. אפשר לחשוב על הצעת תפריטים מעניינים וזולים יותר כדי שימלאו שם יותר באמצע השבוע ושבת, אבל זה כבר עניין שלהם כמובן..
קראתי בריפרוף מה שפיקס כתב בעניין הקופונים ואני חושב שאם כבר היו קופונים משתלמים, הם אלו שמציעים 50% ביחס לתפריט מלא רגיל. דווקא קופון כמו שאתה ניצלת הוא מבחינתי מיותר ומהתל לרוב, היה עדיף שמסעדות יתמקדו בתמחור מראש שימשוך הקהל ולא במסווה של קופון.

החתולית

New member
על הדיווח

לאחרונה יש קופונים שמאפשרים ארוחות טובות והוגנות במסעדות.

למעלה