חיים תרגש אותי- יפו תל אביב

גסטרו

New member
חיים תרגש אותי- יפו תל אביב

פגישת עבודה לעת ערב הביאה אותי למתחם (אמרו שלא יהיה כיבוד- בדיעבד היו כריכים ועוגות ...) , החלטתי להקדים ולסעוד ארוחת צהרים-ערב ביפו תל אביב
בשעה 18.15 היה עוד שולחן אחד , אבל הלך והתמלא , כשעזבתי לקראת שבא ושלושים היה תפוסה נאה
תכננתי לקחת את הכנאפה לקינוח, זו מנה זוגית ולכן בחרתי בשתי ראשונות
קבלתי פוקאצ'ה לוהטת וטעימה ועליה עגבניות שרי מעט אפויות קרות- ללא חיוב (הידד ) , מים קבלתי בקבוק מלא עם קוביות קרח ולא ניג'וס לבקש מילוי בכל פעם

מנה ראשונה- מזג האויר הכריע- מרק תפוחי אדמה וחציל קלוי- בתוך ציר מרק היו המון פרוסות דקיקות של תפוח אדמה ובמרכז הצלחת חציל קלוי - מנה שנמאסת אחרי 4 לגימות טעם די שטוח , משהוא היה חסר שם
מנה שניה- קדירת ירוקים עם טורטליני במילוי ארטישוק ירושלצי- תבשיל של חמציץ ומנגולד- חמוץ חמוץ עם 3 טורטליני תפוחים מאד טעימים וכף יוגורט . אחרי שאכלתי את הטורטליני נשאר תבשיל מאד חמוץ , רובו נותר בצלחת

הכנאפה אכזבה כי היתה יותר מדי מתוקה וכשיצאתי נשאר לי בפה טעם של סוכר, היו עליה קוביות חבושים אפויים או מבושלים- טעימים

המסעדה נעימה מאד לישיבה, המלצרית היתה נחמדה , רק השטיח הענק שהיה תלוי מעלי גרם לי להרגיש ריח אבק -אולי פסיכולוגי
החשבון 144 שח ללא דמי שרות (50 כנאפה , 45 מרק, 49 טורטליני)
אחזור אבל לעיסקית ואז אקח את הטירמיסו שזכור לי מארוחה קודמת שם כמעולה .
 

bruno01

New member
המסעדה הזו לא מצליחה למשוך אותי

וכל ביקורת עליה רק מחזקת את התחושה שלי, שלא מספיק מעניין שם.

וזה דווקא בגלל שאני עוד שומר לחיים כהן חסד נעורים על קרן, ועל שום פלפל ושמן זית, שהייתי מכור לה.

ריח האבק הפסיכולוגי- אני מזדהה!
 

שקדייה

New member
אני מתה על החיים כהן


האיש.
על חיים כהן הטבח קצת פחות....

לא יודעת .... או שאין לי מזל איתו או שהוא פשוט נורא "lovable" אבל מבחינה קולינרית אין לו איזו בשורה להציע.

מתכונים שלו, בין אם מספרים ובין אם מהעיתון או מאתר כזה או אחר, מה שאני לא מנסה תמיד יוצא לי בסדר כזה, אבל עם אותו ניחוח מוכר של "סתם...".
כשאני אוכלת במסעדות תחת ניצוחו, שוב.... זה כזה מין "סתם" כזה.....
לא מרגישה שהוא מבשל יותר טוב ממני, ואני לא בדיוק איזו אושייה קולינרית.
הוא מייצג גישה שאני אוהבת, של ניקיון במרכיבים, ותיבול רגוע שנותן לחומרי הגלם להתבטא, אבל או שהם שותקים אצלו, או שאין להם מה להגיד.....

אז אני נורא נהנית לראות אותו בטלביזיה, אבל זהו בערך.

יפו תל אביב מאוד איכזבה גם אותי. הרגשתי שאני אוכלת שם ארוחה שיכולתי לקבל בכל מסעדת פועלים משודרגת
 

מיתר44

New member
אכלת בקרן?

בכל הפעמים שסעדתי בקרן, חשתי רוממות רוח.
יצאו ממטבחה מנות שריגשו אותי. ללא ספק.
בשלב מסויים עבר האיש החביב לרצות את העם.
וזה בא על חשבון האיכות והיצירתיות כנראה.
 
חיים כהן- מכבי ת״א בכדורסל

פעם כשהיה רק ערוץ אחד ויחיד מכבי היו הבילוי של כל עם ישראל בערבי שישי, היום בקושי מסתכלים על משחקים שלהם, מעטים האוהדים שמזהים את השחקנים ברחוב, חיים כהן עבר תהליך הפוך, מאחד ייחודי שהיה מבריק בתחום הפך למכונת כסף, הוא מתנחמד מדיי. וזה בא על חשבון האיכות, קצת מצחיק שהוא כביכול עממיקו ושכונתי אבל גר במעוז הנובורישים,מעטים הם האנשים שכסף לא מסנוור אותם ומקלקל אותם, חיים הוא לא אחד מאותם המעטים.
 

גסטרו

New member
סמואל- הקבלה מענינת - שאפו !

מהראיונות איתו- הוא לא חושב כך אבל פתח מסעדה מושקעת מאד בדקור ובהתאם מחירים ואוכל יחסית " פשוט"
ובעיסקית המסעדה שלו בהחלט שווה מה גם שהקינוחים במחיר שפוי ביותר בעיסקית -תשובה לסבתא רותרות
 

מיתר44

New member
ככה זה כשרוצים ריגוש מחיים

זו שאלה של בחירת מנות לא ככ מוצלחת.
מה שצד את עיניי הוא התמחור השערורייתי. אבל - עמישראל לא מזיז לו. לא מבין
איך הגענו למצב הזה. ):
 

גסטרו

New member
רק לאחר הבחירה והבחינה אפשר לדעת

שאין ריגוש,...
ולגבי המחיר- דוקא התרשמתי שהמחיר גבוה פחות לעומת מחירי הפתיחה (לא אכלתי אז אבל היו דיווחים)
קח בחשבון שבמחיר כל תבשיל מגולם גם מחיר השטיחים והם עצומים בגודל...
 

שקדייה

New member
אולי יש אלמנט של בחירת מנות לא מוצלחת...

כנראה שכשאכלתי שם גם אני בחרתי לא משהו, כי עבר פחות מחודש מאז אכלתי שם, ואני אפילו לא מצליחה לזכור מה אכלתי מרוב שהיה סתמי...
 
למעלה