יום הולדת לאישה

Gרר

New member
יום הולדת לאישה

בסוף השבוע האחרון חגגנו לאישה יום הולדת באיחור של שבוע. במקור היינו אמורים לצאת שבוע קודם לכן, אבל כבר ביום ראשון האורים והותמים שלי בכל הקשור למזג אוויר, אפליקצחיית ה- windfinder המצויינת, הראתה כמויות גשם מטורפות בצפון שרק גדלו כל פעם שבדקתי ולכן החלטנו לדחות בשבוע ואיזה מזל.

מילא המזג האויר המחריד של שבוע קודם לכן אבל מסתבר שהיתה גם הפסקת חשמל של יום שלם בצימר בשבוע המטורף ההוא כך שבעלת הצימר אמרה שמזל שלא הגענו באותו שבוע.

השבוע - היה מזג פשוט פגזי ויכלנו להנות ולנצל כל רגע. בין לבין כמובן גם... אכלנו, וכרגיל - אנחנו משתפים.
 

Gרר

New member
ביסטרו מיכאל, לימן

בערב הראשון נסענו ממצפה הילה, שם היה הצימר שלנו, לביסטרו מיכאל שבלימן שזכה ללא מעט דיווחים מפרגנים. מדובר על פחות מחצי שעה נסיעה בכבישים נורמאליים כך שזה לא עד כדי כך רחוק.

ציפיתי למקום די קטן אבל מסתבר שהחלל שם די גדול והיה נחמד לראות שהתפוסה היתה די גבוהה. בסביבות תשע רוב השולחנות היו מלאים.

פתחנו עם סלט סלקים צלויים (48) סלט קר שמערבב סלק עם גבינת כבשים, צנונית, קצת עלים קצוצים. למרות שאני לא איש של סלטים במובהק אהבתי מאד את התוצאה וזו היתה מנת פתיחה כיפית מאד. ויתרנו מראש על לחם כי גם ככה לא באנו מורעבים והאמת שעם הסלט הזה ממש לא היה צורך בלחם.

מנה שניה - מהספיישלים של אותו יום (למרות שהיא מופיעה עם מרכיבים קצת שונים בתפריט של rest): שקדי טלה (78). מבין המרכיבים שבלטו ומופיעים גם ב-rest היתה טחינה חריפה, אבל לא ממש ממש חריפה אלא בקטנה, ממש ברמת העיקצוץ הקטן על הלשון אבל זה השתלב נפלא. מרכיבים נוספים - אולי האישה תזכור. אני לא זוכר כי הייתי בעיקר עסוק בלהתענג על המנה. זו היתה המנה הטובה מכל השלוש. השקדים היו כל כך רכים שכמעט נמסו בפה. הטחינה החריפה ויתר המרכיבים הצטרפו טוב. מנת חורף מושלמת.

מנה נוספת - תבשיל ציידים (120). מעין תבשיל קדרה של שפונדרה וחלקי בשר נוספים (בדרך כלל אנחנו רושמים לטובת הדיווח הפעם התרשלנו אז תורידו לנו מהמשכורת או שתנסו לזהות על פי התמונה...). על פניו עוד מנה חורפית נהדרת אבל היא היתה קצת פחות משכנעת מהשתים האחרות. לא שהיתה בעיה עם הביצוע, יותר עניין של משהו בטעם הכללי של המנה שפחות דיבר אלינו אבל גם היא נאכלה עד תום.

השירות היה יותר נחמד מאשר יעיל. כמו שנתקלים לא פעם בצפון, המלצריות היו חביבות ונחמדות אבל למרות שספרנו לפחות שלוש שהסתובבו בשטח - השירות קצת חרק. כך למשל מביאים שתי כוסות יין לטעימה ו... ו... ו... וזהו. איפה המלצרית שתבוא לשאול מה בחרנו? איננה. בסוף קראנו למישהי אחרת והיא הביאה לנו. והיו עוד כמה כאלה קטנות שלא פגמו בהנאה ובכל זאת שיפור בגיזרה הזאת יכלה להרים את הביסטרו עוד שתי דרגות למעלה.

עוד קטע מוזר שהיה שם היה איש חביב שהסתובב ועצר כל פעם בשולחן אחר לשאול מה המצב ואיך הולך וקצת היה מוזר לי שהוא לא ממש הציג את עצמו. האם זה המארח? האם זה הבעלים? האם זה מוקד שירות הלקוחות? קצת מוזר שמישהו שואל אותך אם הכל בסדר ואין לך מושג מינימאלי מי זה...

לסיכום, יחד עם שתי כוסות יין (36/38) הארוחה הסתכמה ב-320 שקלים שהצדיקו בגדול את הנסיעה ללימן, בעיקר בזכות האוכל. כל המנות היו מוצלחות, כשהשתיים הראשונות קצת יותר והשלישית קצת פחות אבל עדין מאזן מצויין למקום שרשמנו אותו לחיוב ודפינטלי נשמח לחזור פעם נוספת.
 

Gרר

New member
שקדי טלה

לא בטוח שהתמונה עושה חסד למנה... אבל trust me בכל הקשור לטעם.
 

Gרר

New member
שקדי טלה

אוי תפוז תפוז. מתי יהיה לנו ממשק נורמאלי להעלות תמונות?
 

RandS

New member


 

Gרר

New member
בועז מבשל, סיבוב שני

בעלי הזיכרון הטוב אולי יופתעו מהבחירה שכן ביקרנו אצל בועז גם בשנה שעברה וסך הכל התפריט שם לא משתנה עד כדי כך מפעם לפעם. מצד שני - לינה במרחק חמישים מטר מהבית שלו והעובדה שמאד נהננו שם החזירו אותנו אליו בלי ספקות גם השנה.

כמו שכתבתי גם בביקור הקודם - למרות שמדובר על מסעדה בחלק התחתון של הבית שלהם העיצוב מרגיש ממש כמו במסעדה רגילה וזה דווקא טוב. גם הסרביס מתנהל כמו במסעדה רגילה ומבחינתי כאמור זה יתרון: לא הייתי רוצה להרגיש כאילו אני באיזה מטבח פרטי של מישהו. עם זאת יש את הטאץ' האישי בזכות המלצריות שהן למעשה הבנות שלו, והשף עצמו שמשתדל להגיע פעם ואפילו פעמיים לכל שולחן במהלך הארוחה.

כמו בפעם הקודמת הארוחה נפתחה עם מנת לחם, סלסת עגבניות ופנכה של שמן זית. לצידם הוגש חציל בטחינה, מנה שהפכה למוקצית מחמת שיבוט על לא מעט אנשים בפורום אבל לי היא לא מפריעה כל עוד היא מוצלחת ואת הגירסה של בועז אני מאד אוהב - הוא נותן לחציל מעט חמיצות שמוסיפה הרבה רעננות. הלחם היה החוליה החלשה - פרוסה סתמית במיוחד. יש לציין שהמנה הזו היא לא חלק מהתפריט ה"רשמי".

מכאן והלאה על פי התפריט קרפצ'ו טונה לבנה עם עלעלי מיקרו וצנוברים. הפס האדום שם בצד הוא פלפל כבוש. את הטונה בקושי רואים בתמונה מרוב שהיא שקופה. מנה זהה קיבלנו גם בשנה שעברה והיא היתה מהחביבות עלינו אז שמחנו לקבל אותה שוב. היא מציגה ביצוע ממש טוב של הקרפצ'ו.

אינטיאס צרוב ושרימפס בקדאיף היתה המנה השניה. אהבתי מאד את השרימפס ששערות הקדאיף הדקיקות היו ממש דבוקות אליו ונתנו לו מעין ציפוי קריספי. את האינטיאס פחות אהבתי, הוא היה לי "ימי" מדי ועם כל החשיפה שלי לעולם הדגה בשנים האחרונות יש לי עדין מגבלות.

מנה נוספת שהוגשה מעבר לתפריט היתה של קלאמרי עם רצועות נאות של קישוא. גם אותה מאד אהבנו.

הלאה לפי התפריט קפלטי גבינות בקרם אספרגוס. למרות שזה המגרש הביתי של בועז דוקא את המנה הזו לא אהבנו. המעטפת של הקפלטי היתה קשה מדי ודווקא ה"קרם" לא היה כל כך קרם אלא הרבה יותר דליל ונראה לי שמשהו התפספס לו שם עם המרקמים של המנה הזו.

הפעם שלא כמו לפני שנה זכרתי שאשכוליות יכולות להרוג צרכן סטטינים כמוני... ולכן קיבלתי כמרענן חיך סורבה לימון במקום סורבה אשכוליות. מרענן נחמד לא משהו מעבר.

עיקרית ראשונה טיבון טלה שבשנה שעברה קיבלנו אותה יחד עם מאפה פילו ש"גנב" את ההצגה מהבשר. הפעם היא הוגשה על מצע של מג'דרה קרה כך שגם אם בשר היה בסדר, המנה היתה קצת סתמית והרגישה לי ברף פחות גבוה מיתר המנות שפגשנו שם.

עיקרית שניה גלילת פילה עגל במילוי בצלים עם ניוקי ברוטב קברנה. מנה דומה קיבלנו בשנה שעברה ואז בעיקר הפריע לי שהניוקי הוטבעו ברוטב שתלטן מדי. הפעם הרוטב היה הרבה פחות דומיננטי ולכן הסך הכל של המנה היה מוצלח יותר.

קינוח - גם כן בשידור חוזר משנה שעברה. קינוח משולב שכלל "מיני" קרם ברולה - מעולה, אגסים ביין, גלידת שוקולד מריר ביתי - לאישה היתה מרירה מדי לי היתה בסדר גמור, וסורבה תותים. זה נשמע אולי כמו אסופה רחבה מדי בשיל קינוח אחד אבל האמת שגם בשנה שעברה וגם השנה אהבתי את הקינוח הזה.

מחיר הארוחה 260 שקל לאדם. המחיר נשאר כפי שהיה כבר לא מעט שנים. בהתחלה הוא נחשב גבוה בטירוף אבל בהתחשב בעובדה שרוב המסעדות עלו מדרגה ברמת המחיר בשנה שנתיים האחרונות, אז הוא הפך בעיניי לאטרקטיבי מאד יחסית לתמורה. כבר בשנה שעברה היה מי שהתחיל לעשות לי חישובי גודל של מנות ועלות של חומרי גלם אבל תכלס קיבלנו כאן ארוחה של שמונה מנות (לא כולל המרענן חיך!) אישיות, לא "כאילו" מנה זוגית לחלוקה אלא מנה שלמה לכל אחד, זה יוצא בממוצע 28 שקל למנה. זה הרבה מעבר לסביר בעיניי.

עוד יש לציין שזה אחד המקומות היחידים שלא לוקח דמי חליצה - שאפו ענק על זה (במיוחד שמחירי היינות שם ממש דורשים להביא יין מהבית).

מבחינת אוירה יש משהו כיפי מאד בישיבה במסעדה. התאורה יכולה להיות מעט יותר חלשה, אבל מעבר לזה - נעים שם. השירות נעים מאד ולא פלא - לא מדובר על מישהו שהוא היום מלצר מחר סטודנט אלא על ידי בנות המשפחה שעושות את זה כבר כמה שנים. גם הסמול טוק עם בועז, במיוחד כמישהו שגדל על המסעדות שלו מוסיפות בעיניי.

לסיכום אם להיות לגמרי כנים - אם בשנה שעברה זו היתה ארוחה של wow אז הפעם היה טעים, אפילו טעים מאד (למעט הקפלטי והטלה שהיו המנות הפחות מוצלחות), אבל ללא ה-wow של הפעם הקודמת וזה כנראה בעיקר בגלל שחלק מהמנות חזרו על עצמן.

חלק מה-wow, לפחות אצלי, זה המפגש הראשוני עם המנות וברגע שחלק די גדול חוזר אז מן הסתם המרכיב של ה-wow חסר. עם זאת, באנו מראש עם ציפיה שככה זה יהיה והחלטנו שעם זאת אנחנו רוצים לחזור על החוויה וסך הכל לא הצטערנו. יש משהו כיפי מאד בלאכול שני מטר מהחדר. זה עבד מעולה באלגרה בירושלים ועבד גם כאן. בלי להתחיל להכנס לאוטו לצאת מהאוטו - יש על זה משהו.

בנוסף על כך שהמקום עצמו נעים והאוכל טעים לנו - אנחנו שמחים שחזרנו לשם. לא נראה לי שיהיה סיבוב שלישי בזמן הקרוב. אולי בעתיד הרחוק יותר אם נתרשם שחלק יותר גדול מהמנות הוחלף. למי שטרם ביקר שם - אנחנו ממליצים בחום רב.
 

Gרר

New member
פתיחה

אפילו בצילום אפשר לראות שהלחם לא מפתה במיוחד... מצד אחד בארוחה כזאת הלחם די מיותר. מצד שני אם מגישים משהו - אז עד הסוף.
 

Gרר

New member
קפלטי

נראה לי שגם בתמונה אפשר לראות שהרוטב די דליל ולא "קרמי"
 

Cafe Latte

New member
מעניין. אכלנו בבועז מבשל לפני משהו כמו

4-5 שנים. שילמנו 420 ש"ח לזוג (והבאנו יין איתנו, כך שהיו שם גם דמי חליצה). או שהמחיר עלה, או (לדעתי) היו 2 אופציות (לפחות בעבר), לארוחת עם X מנות, או ארוחה יקרה יותר עם Y מנות. נדמה לי.
גם אני זוכרת שבשנה שעברה הארוחה "נשמעה" טובה יותר... מעניין למה.
 

Gרר

New member
אם אני זוכר נכון

בזמנו היו שתי אופציות בחירה. ארוחה של חמש מנות במחיר מוזל יותר וארוחה של שבע מנות במחיר של 260 שקלים, ממש כמו היום כפי שאפשר לקרוא בביקורת של אבי אפרתי מ-2009 "קוינטנר מבשל בימי חמישי ושישי בלבד, וב־260 שקל לסועד מגיש ארוחת טעימות נהדרת בת שבע מנות".

דמי חליצה הוא לא לקח לפני שנה ולא לוקח גם היום.

מבחינת הטיב של הארוחה - לא היו הבדלים גדולים בין השנה לשנה שעברה והרמה שם נשמרה. גם אז רוב המנות היו לנו מצויינות כמו הפעם ומנה אחת או שתים קצת פחות. זה היה המאזן גם הפעם.

הסיבה שהדיווח נשמע קצת פחות מתלהב משנה שעברה היא בגלל שלמנות שחזרו על עצמן נעדר אפקט ה-wow שאופייני יותר למנות שאתה פוגש פעם שניה. אני לא יודע איך זה אצל אחרים אבל אצלי מנה שאני אוכל פעם שניה נדיר שתעשה לי את אותו wow כמו במפגש הראשוני איתה. מעבר לזה רצה הגורל שדווקא המנה או שתים שהיו הפחות מצליחות היו אלו שלא חזור משנה שעברה. הטלה - בגלל ה"מסביב" של המנה (המג'דרה) שהיה קצת סתמי והקפלטי ששנה שעברה היה מאד מוצלח והשנה התפקשש קצת.

אני מאמין שאם השנה זה היה הביקור הראשון שלנו - הדיווח היה מתלהב בדיוק באותה מידה ולכן עדין ממליץ בלב שלם על המקום למי שטרם ניסה אותו.
 

Cafe Latte

New member
אז כנראה שלא היו דמי חליצה, ואנחנו הסתפקנו

ב5 מנות לדעתי.
אני גם זוכרת לחיוב ממש את השרימפס בקדאיף, גם אנחנו אכלנו את הקינוח שאתה מתאר, היו מנות בשר מעולות... ועוד כנראה 2 מנות נוספות שכבר שכחתי.
כנראה זה ההסבר לפער במחיר (5 מנות לעומת 7 שאתה אכלת).
בכל מקרה, זו חוויה שזכורה לנו מאוד לחיוב!
אבל משהו חד פעמי כזה (כתבתי בדיוק לפני כמה ימים בפורום, שמאז אותה הפעם, לא היינו יותר בצימרים).
 
שבע דוגמיות, לא 7 מנות...זו בדיוק הייתה טענתי

גם בדיון האחרון בנושא. את השרימפס בקדאיף כבר אכלתי שם בדיוק לפני 4 שנים...יש לי הרגשה שהעסק קופא על השמרים ומתקיים מכך שאין הרבה אופציות בסביבה שאינן מחייבות נסיעה ארוכה בלילה.
 

Gרר

New member
גם הפעם אני חולק עלייך בעניין הכמות

לא מדובר במנות ענק אבל מדובר בארוחה מאד מכובדת מבחינת הכמות הכוללת של האוכל ולקרוא למנות שם "דוגמיות" זה מאד לא מדוייק. קמנו מהארוחה שבעים לחלוטין וזה מבלי להעמיס על הבטן במנת לחם (הפרוסה בהתחלה זה לא מנת לחם...). בחישוב שלי יצא 28 שקל למנה וזה הרגיש לי למעלה מסביר.

מי שרק צלחת ענק של פסטה ברוטב שמנת או חומוס עם שלוש לאפות סותם לו את הבטן לא הייתי ממליץ לו על הארוחה הזו. אבל אם אני משווה את זה לארוחה של ראשונה/עיקרית/קינוח בסטנדרד התל אביבי המצוי נכון להיום ושהמחיר שלה כבר לא רחוק משם - מדובר על כמות אוכל כוללת סבירה ביותר.

לחלוטין לא חשתי ש"עשקו" אותי. לא בפעם הקודמת וגם לא הפעם.
 
למעלה