בועז מבשל, סיבוב שני
בעלי הזיכרון הטוב אולי יופתעו מהבחירה שכן ביקרנו אצל בועז גם בשנה שעברה וסך הכל התפריט שם לא משתנה עד כדי כך מפעם לפעם. מצד שני - לינה במרחק חמישים מטר מהבית שלו והעובדה שמאד נהננו שם החזירו אותנו אליו בלי ספקות גם השנה.
כמו שכתבתי גם בביקור הקודם - למרות שמדובר על מסעדה בחלק התחתון של הבית שלהם העיצוב מרגיש ממש כמו במסעדה רגילה וזה דווקא טוב. גם הסרביס מתנהל כמו במסעדה רגילה ומבחינתי כאמור זה יתרון: לא הייתי רוצה להרגיש כאילו אני באיזה מטבח פרטי של מישהו. עם זאת יש את הטאץ' האישי בזכות המלצריות שהן למעשה הבנות שלו, והשף עצמו שמשתדל להגיע פעם ואפילו פעמיים לכל שולחן במהלך הארוחה.
כמו בפעם הקודמת הארוחה נפתחה עם מנת לחם, סלסת עגבניות ופנכה של שמן זית. לצידם הוגש חציל בטחינה, מנה שהפכה למוקצית מחמת שיבוט על לא מעט אנשים בפורום אבל לי היא לא מפריעה כל עוד היא מוצלחת ואת הגירסה של בועז אני מאד אוהב - הוא נותן לחציל מעט חמיצות שמוסיפה הרבה רעננות. הלחם היה החוליה החלשה - פרוסה סתמית במיוחד. יש לציין שהמנה הזו היא לא חלק מהתפריט ה"רשמי".
מכאן והלאה על פי התפריט קרפצ'ו טונה לבנה עם עלעלי מיקרו וצנוברים. הפס האדום שם בצד הוא פלפל כבוש. את הטונה בקושי רואים בתמונה מרוב שהיא שקופה. מנה זהה קיבלנו גם בשנה שעברה והיא היתה מהחביבות עלינו אז שמחנו לקבל אותה שוב. היא מציגה ביצוע ממש טוב של הקרפצ'ו.
אינטיאס צרוב ושרימפס בקדאיף היתה המנה השניה. אהבתי מאד את השרימפס ששערות הקדאיף הדקיקות היו ממש דבוקות אליו ונתנו לו מעין ציפוי קריספי. את האינטיאס פחות אהבתי, הוא היה לי "ימי" מדי ועם כל החשיפה שלי לעולם הדגה בשנים האחרונות יש לי עדין מגבלות.
מנה נוספת שהוגשה מעבר לתפריט היתה של קלאמרי עם רצועות נאות של קישוא. גם אותה מאד אהבנו.
הלאה לפי התפריט קפלטי גבינות בקרם אספרגוס. למרות שזה המגרש הביתי של בועז דוקא את המנה הזו לא אהבנו. המעטפת של הקפלטי היתה קשה מדי ודווקא ה"קרם" לא היה כל כך קרם אלא הרבה יותר דליל ונראה לי שמשהו התפספס לו שם עם המרקמים של המנה הזו.
הפעם שלא כמו לפני שנה זכרתי שאשכוליות יכולות להרוג צרכן סטטינים כמוני... ולכן קיבלתי כמרענן חיך סורבה לימון במקום סורבה אשכוליות. מרענן נחמד לא משהו מעבר.
עיקרית ראשונה טיבון טלה שבשנה שעברה קיבלנו אותה יחד עם מאפה פילו ש"גנב" את ההצגה מהבשר. הפעם היא הוגשה על מצע של מג'דרה קרה כך שגם אם בשר היה בסדר, המנה היתה קצת סתמית והרגישה לי ברף פחות גבוה מיתר המנות שפגשנו שם.
עיקרית שניה גלילת פילה עגל במילוי בצלים עם ניוקי ברוטב קברנה. מנה דומה קיבלנו בשנה שעברה ואז בעיקר הפריע לי שהניוקי הוטבעו ברוטב שתלטן מדי. הפעם הרוטב היה הרבה פחות דומיננטי ולכן הסך הכל של המנה היה מוצלח יותר.
קינוח - גם כן בשידור חוזר משנה שעברה. קינוח משולב שכלל "מיני" קרם ברולה - מעולה, אגסים ביין, גלידת שוקולד מריר ביתי - לאישה היתה מרירה מדי לי היתה בסדר גמור, וסורבה תותים. זה נשמע אולי כמו אסופה רחבה מדי בשיל קינוח אחד אבל האמת שגם בשנה שעברה וגם השנה אהבתי את הקינוח הזה.
מחיר הארוחה 260 שקל לאדם. המחיר נשאר כפי שהיה כבר לא מעט שנים. בהתחלה הוא נחשב גבוה בטירוף אבל בהתחשב בעובדה שרוב המסעדות עלו מדרגה ברמת המחיר בשנה שנתיים האחרונות, אז הוא הפך בעיניי לאטרקטיבי מאד יחסית לתמורה. כבר בשנה שעברה היה מי שהתחיל לעשות לי חישובי גודל של מנות ועלות של חומרי גלם אבל תכלס קיבלנו כאן ארוחה של שמונה מנות (לא כולל המרענן חיך!) אישיות, לא "כאילו" מנה זוגית לחלוקה אלא מנה שלמה לכל אחד, זה יוצא בממוצע 28 שקל למנה. זה הרבה מעבר לסביר בעיניי.
עוד יש לציין שזה אחד המקומות היחידים שלא לוקח דמי חליצה - שאפו ענק על זה (במיוחד שמחירי היינות שם ממש דורשים להביא יין מהבית).
מבחינת אוירה יש משהו כיפי מאד בישיבה במסעדה. התאורה יכולה להיות מעט יותר חלשה, אבל מעבר לזה - נעים שם. השירות נעים מאד ולא פלא - לא מדובר על מישהו שהוא היום מלצר מחר סטודנט אלא על ידי בנות המשפחה שעושות את זה כבר כמה שנים. גם הסמול טוק עם בועז, במיוחד כמישהו שגדל על המסעדות שלו מוסיפות בעיניי.
לסיכום אם להיות לגמרי כנים - אם בשנה שעברה זו היתה ארוחה של wow אז הפעם היה טעים, אפילו טעים מאד (למעט הקפלטי והטלה שהיו המנות הפחות מוצלחות), אבל ללא ה-wow של הפעם הקודמת וזה כנראה בעיקר בגלל שחלק מהמנות חזרו על עצמן.
חלק מה-wow, לפחות אצלי, זה המפגש הראשוני עם המנות וברגע שחלק די גדול חוזר אז מן הסתם המרכיב של ה-wow חסר. עם זאת, באנו מראש עם ציפיה שככה זה יהיה והחלטנו שעם זאת אנחנו רוצים לחזור על החוויה וסך הכל לא הצטערנו. יש משהו כיפי מאד בלאכול שני מטר מהחדר. זה עבד מעולה באלגרה בירושלים ועבד גם כאן. בלי להתחיל להכנס לאוטו לצאת מהאוטו - יש על זה משהו.
בנוסף על כך שהמקום עצמו נעים והאוכל טעים לנו - אנחנו שמחים שחזרנו לשם. לא נראה לי שיהיה סיבוב שלישי בזמן הקרוב. אולי בעתיד הרחוק יותר אם נתרשם שחלק יותר גדול מהמנות הוחלף. למי שטרם ביקר שם - אנחנו ממליצים בחום רב.