עסקית ביפו תל אביב- טעים ונעים

HEYלו

New member
עסקית ביפו תל אביב- טעים ונעים

ערב טוב לכולם


הגעתי היום עם אמא שלי לעסקית אצל חיים כהן ביפו תל אביב, במסגרת יום כיף בעיר הגדולה ובעקבות המלצה מחברה של אמא שעובדת שם במטבח (אך שבכלל לא הייתה שם בסופו של דבר ;))

לעסקית שתי אפשרויות- מנה ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית, או שתי מנות ראשונות ב-90 ש"ח. בשתיהן מקבלים פוקאצ'ה וכוס מיץ טרי.

אחרי סקירה קלה של התפריט ראינו שכל המנות העיקריות בשריות/דגיות. אמנם אי אפשר להגיד שאנחנו צמחוניות לגמרי אבל כן מנסות בזמן האחרון להימנע כמה שיותר (אמא במיוחד), לכן שאלנו את המלצר אם יש אפשרות לקבל מנה צמחונית. הוא אמר שהוא מיד יברר לנו עם המטבח אבל שבד"כ ישנה אפשרות להוציא מנת ניוקי או מנה על בסיס אחת המנות מהעסקית בלי הבשר. אחרי דקה הוא חזר ואמר שאין בעיה, ולכן הזמנו שתי עסקיות רגילות עם:

טורטליני חציל על לבנה, עגבניות ומרווה. הגיעו חמישה מיני-טורלינים ממולאים במחית של חציל קלוי, על משהו שהרגיש כמו לבנה מאוד עדינה שעליה שפריץ של רוטב/רסק עגבניות דליל. מנה מאוווווד טעימה, במיוחד בזכות הטעמים העדינים והפשוטים שבכל זאת מצטרפים למשהו יוצא דופן. מה שכן, פיצפונת. אמא שלי כבר דאגה להבהיר למלצרית (משום מה באמצע המלצר התחלף) ש"אם הבן שלי, שהוא בחור מגודל, היה כאן, הוא היה יוצא רעב"


הרינג עם חלה מתוקה, שמנת חמוצה, עגבניות ובצל ירוק. מנה מעולה, גם היא פיצית. פרוסת חלה קלויה מעט, שעליה ערימת הרינג כבוש ומלוח, ומלמעלה פרוסת עגבניה. חיסלנו תוך שנייה כי זה היה פשוט מושלם. לא זוכרת איפה הייתה שם שמנת, אולי מתחת להרינג.. הטעם מחק את הזיכרון P:

זנב שור עם טורטליני תרד ועדשים שחורות. הגיע קערה ובה 4 עצמות זנב שור על מעין נזיד עדשים דליל. הבשר התפרק מהעצם והיה נימוח וטעים מאוווד, וגם התבשיל, שהרגיש כאילו בישלו את העדשים ברוטב של הבשר או משהו כזה. ממש לא היה להם את הטעם הקטנייתי האופייני של עדשים, בקטע טוב :) הטורטליני תרד היו די מיותרים- גם קצת לא קשורים למנה וגם סתמיים- היה בפנים רק תרד וזה הרגיש תפל.

המנה הצמחונית- ניוקי ברוטב שמנת עם תרד וגבינת המאירי. מנה מעולה, הרוטב חמצמץ טיפה בצורה מעניינת, הניוקי מושלמים.

לפני שהגיעו המנות הוציאו לנו פוקאצ'ת עגבניות, שהייתה לא בדיוק פוקאצ'ה קלאסית אלא מאפה יותר דק וחלול מבפנים, אבל מצוינת. מעליה הונחו 4 עגבניות שרי חצי אפויות והבצק היה ספוג בשום, שמן זית וטימין.

אחרי שהתפוצצנו בסופו של דבר (כי העיקריות היו בגודל סבבה), ואחרי מנוחה, בחרנו לקינוח ספיישל שלא הופיע בתפריט ואני גם לא זוכרת איך קוראים לו, אבל היה מאוד מוצלח. שכבה של שמנת בטעם וניל שמעליה שכבת מרציפן דקה, מעליה גלידה כלשהי (כנראה וניל) וסביב כל העניין פזורים תותים ואוכמניות מבושלים קלות. קינוח מאוד מיוחד אבל שוב, טעמים נעימים וביתיים, שומדבר פלצני.

הכל בלי יוצא מן הכלל (טוב, אולי חוץ מהטורטליני תרד) היה לא פחות ממעולה. מומלץ בחום ביותר. המחירים נעים מ-90 עד 185 (בהתאם למנה העיקרית שבוחרים). לא זול אבל לגמרי שווה כל אגורה. חלל נעים, שירות מצוין ואדיב (שכחתי לציין שהמלצרים מזגו לנו מים בכל פעם שהכוסות התרוקנו), גמישות בענייני צמחונות והוצאת מנות שאינן בתפריט. בעיקר תחושה של אוכל לא מתיימר, לא מתאמץ וממש מצוין.


סה"כ חשבון-
עיקרית זנב שור- 140
עיקרית ניוקי- 90
קינוח- 45
חיוך- בחינם
 

גסטרו

New member
תודה על הדיווח המפורט- אכלתי שם בערב

לפני שבוע, לידי היה שולחן מרובה סועדים האחד טובעוני והמלצרית הבטיחה לו שיכינו לו מנה מיוחדת ואף בררה את העדפותיו בתחום הירק, יפה על הגמישות !
 

salo22

New member
תודה רבה על הדיווח

יש בעייתיות בלהוציא 90 ש"ח על עיסקית צמחונית, גם אם כלולה בה גבינת המאירי. יש בעיתיות לא פחות קטנה להוציא 140 ש"ח על עסקית שכלול בה זנב שור. אבל מיקום ומוניטין מכתיבים כמובן, רק שממש אין לי שום רצון בשני אלו כשאני יוצא למסעדה וגם ברור ששף כהן לא יושב ומכין בעצמו הארוחה (ועל זה היה אומר שף רושפלד שהארוחה הייתה יוצאת הרבה הרבה יותר יקרה, אליבא הראיון שפורסם איתו לפני כמה ימים בקשר להרברט הכשרה. אגב יוצא לי לראות מידי פעם את שף כהן במכוניתו מידי פעם באיזור יגאל אלון, הוא יכול לחייך לפעמים, פרצוף חמוץ לא בריא כל כך
 
גבינת המאירי

אני לא ממש מצליח להבין את הניסיון של מסעדנים להסביר מחיר גבוהה בשימוש בגבינת המאירי, זה גבינה מעולה עם מסורת ארוכת שנים ואני מעודד שימוש בה אבל המחיר שלה לא ממש גבוה ולא מצדיק תוספת מחיר משמעותית למנה.
ואני בהחלט מסכים ש-90 ש"ח למנת ניוקי בעסקית זה קצת יותר מדי
 
אף פעם לא טעמית גבינה כזאת...מה כל כך מיוחד

בה?..
האם היא יקרה משמעותית מגבינות אחרות?...
 

Cafe Latte

New member
לטעמי האישי -

היא פשוט טעימה מאוד!!! מאוד!!!

איפה קונים אותה, אגב? מישהו יודע? מעבר למה שמוגש במסעדות..
 

גסטרו

New member
בחנות הגבינות בשוק האכרים בנמל, למשל

ובחנות המעדנים בלוינסקי
 

1Shir

New member
יש משהו באיזור שוק הכרמל?


+ כמה אחוזי שומן הגבינה הזאת?
 

yogi3127

New member
בחיפה 15 שקל למאה גרם

תכלס זה כמו מחיר של גבינה "טובה" בסופר רגיל (14-15 שקל ליקרות ביותר בסופר)
 

החתולית

New member
היא מאד טעימה

ולא מצאתי גבינה שטעמה דומה.

קצת יותר יקרה מגבינות פשוטות, אבל במרבית המקומות, מחירה לא בשמיים.
 
אני ממליץ על המתחרה המיתולוגית- קדוש

בשני המקרים מדבור בגבינה צפתית יבשה (של קדוש הרבה הרבה יותר יבשה) וחריפה עם מליחות גבוהה
המחיר לא הרבה יותר יקר אבל הטעם ייחודי ואני בכלל מעדיף שימשו בחומרי גלם מקומיים איכותיים על פני פנייה לחומרים מיובאים
 
כשמדברים על המאירי לא מתכוונים לצפתית היבשה

אלא לבולגרית של המאירי שלהבדיל מבולגריות אחרות ובשל אחוז השומן היחסית גבוה שלה, נמסה בפה.
 

HEYלו

New member
במקומות כאלה אני יוצאת מנקודת הנחה שיקר וזהו

לכן חוץ מלזהכיר את המחיר וזה שהוא שווה את האוכל, לא כתבתי כלום.

בעיניי למשל, גם אין שום היגיון בלשלם מאות שקלים למאיר אדוני על אוכל שמרוב שהוא מתאמץ אתה יוצא ולא זוכר באמת את הטעמים..

כמובן שאם לא הייתי על חשבון הברונית (אמא שלי), אין סיכוי בעולם שהייתי נכנסת למסעדה כזאת שלא בתאריך ממש ממש מיוחד.
 
למעלה