צהרים עסקית בקימל- הפתעה נעימה

שקדייה

New member
צהרים עסקית בקימל- הפתעה נעימה


איכשהו קימל נתפסת לי כמו מקום די מיושן ובנאלי שאין לו יותר מידי עניין להציע....

אז היום בצהרים נקלענו לארוחה עסקית בקימל.
העיצוב הוא בדיוק העיצוב שאני לא סובלת (אני בחורה פרקטית תמיד חושבת מי, ואם בכלל מנקה אבק מכל השמונצ'עלך האלו, וקימל ע-מ-ו-ס-ה בשמונצ'ס...)

השירות התחיל קצת צולע, עם מלצרית שנראתה כאילו קורסת מהלחץ, למרות שהיינו השולחן השני במסעדה... אבל מהר מאוד היא התאפסה על עצמה ומהנקודה הזו השירות היה פשוט נפלא!

כמה נקודות שעלו פה לאחרונה כנקודות לרעת הרבה (מידי) מסעדות, בכולן קימל קיבלה ציון טוב-
1. לחם. לקחנו עסקיות שכללו מנת לחם. כשביקשנו עוד קיבלנו בשמחה וזה לא הופיע בשום חיוב.
2. השתייה שמצוותת לדיל העסקית. מייד המלצרית הסבירה שמדובר בכל שתיה קלה באשר היא, ואפשר ממש להתפרע ואפילו לבקש קולה! ולא, אין תוספת תשלום.
3. גודל המנות. המנות גדולות, נדיבות ולא כאלו ששולחות אותך לחפש אח"כ עוד חצי מנת פלאפל או למצוא איזו עוד מנת חלוקה אפשר לקחת כדי לסתום את החור.

ומה אכלנו? קודם כל פוקצ'ה עם זרעי דלעת ופישתן, לצד חמאה צהובה וזיתים ביתיים כבושים עם לימון . (כאמור, ביקשנו וקיבלנו עוד פוקצ'ה בלי בעיה). הפוקצ'ה לא היתה מהמדהימות שטעמתי, אבל היתה בסדר גמור. גם החמאה היתה טעימה. אני לא אוכלת זיתים - אבל אוכלי הזיתים אכלו ולא פידבקו לכאן או לכאן, אז אני מסיקה שזה "רק" בסדר (למרות בימנו, גם זה המון..)

למנה ראשונה:
2 מהסועדים הזמינו רביולי ממולא בגבינת עיזים ברוטב שמנת. קיבלתי טעימה- והרביולי אולי לא היה איזה "רביולי עילי" (אין לי מושג אם רושפלד היה עף עליו כמו על הרביולי המריבה..) אבל הרוטב היה טעים, ומילוי גבינת עיזים היה מורגש, אבל עם זאת עדין.
הסועדת השלישית (אני) הזמנתי ריזוטו עם פטריות, תרד, אפונה פרמזן ושמן כמהין. בואו נגיד שכמה שהרביולי היה על הכיפאק, גרמתי לשניהם להתחרט על הבחירה
. הריזוטו היא פשוט מעולה!! הוא לא היה ריזוטו קלאסי, לדעתי לא השתמשו בו באורז הקלאסי של ריזוטו והוא היה קצת יותר קליל מריזוטו קלאסי- אבל הטעם היה פשוט יוצא מן הכלל.

לעיקריות הוזמנו:
מנת סטרוגונוף פילה בקר ופטריות שהוגשה עם פירה נפלא ורוטב שמנת- בשר מדהים.
מנת "ים יבשה" (המנה שלי)- שכללה חתיכות פילה בקר, חתיכות עוף, שרימפס וקלאמרי ברוטב טריאקי ופירה (הנפלא מהמנה הקודמת). לרוב אני לא מתה על מנות מתקתקות, אבל במקרה הזה, זה היה טריאקי שמבוסס לדעתי על רוטב בשר ולא היה מתוק מידי. הרגישו שמישהו השקיע מאוד ברטבים!
ולסיום מנת קלאמרי ממולא צ'וריסו- לא טעמתי מהמנה הזו, שילוב הטעמים נראה לי קצת לא מתחבר.... אבל הסועד היה מרוצה.

חשוב לציין שכל חומרי הגלם הרגישו מהזן האיכותי ביותר, הפילה בקר בשתי המנות היה מצויין, פירות הים היו טריים להפליא.

לקינוח כבר לא היה לנו כח.

העסקיות של הסטרוגונוף והים יבשה עלו 77 ש"ח האחת, המנה של הקלאמרי ממולא עלתה 68 ש"ח.

זו היתה סעודה פשוט טובה, עם VFM נדיר....
 

foofoo77

New member
מגניב!

יצא לנו לאכול שם פעם אחת ובאמת שהיה מצויין.
אולי בהזדמנות נקפוץ שוב פעם.
 

יויו13

New member
אולי אולי אולי

זה בזכות שהשף והבעלים עסוק במייזמים אחרים ?
 

Gרר

New member
טוב לשמוע שנהניתם

אצלי כשאני קורא את התיאורים המחשבה על ארוחה שבה כמעט כל המנות מגיעות עם רטבים על בסיס שמנת קצת בעייתית מבחינתי במיוחד לארוחה עיסקית.
 

שקדייה

New member
חשוב לומר בהגינות- שזה לגמרי לא המצב

זו בחירה ספציפית של 3 אנשים ספציפים.

לבחירה בסעיף המנה הראשונה יש בערך 7-8 מנות.
וסעיף העיקריות מחולק ל-3 רמות מחיר כשבכל אחת מהן יש משהו כמו 5-6 מנות.

הבחירה די רחבה.
זה אנחנו הלכנו על ההכי כבד שיש......
 
האמת שצוריסו וקלמארי זה שילוב די קלאסי

למרות הדיווח החיובי, קימל רחוקה מלעשות לי חשק - הכבדות וחוסר האיזון בין הטעמים השונים במנות פשוט לא גורם לי לרצות לרוץ לשם.

מעבר לכך, לקחת נתח עדין כמו פילה בקר ולשפוך עליו טריאקי (גם אם הום מייד) נשמע לי כמו פשע רציני.
 

mereng

New member
איך מתפקדים אחרי ארוחה כזו ?

אני נופלת אחרי ארוחה כבדה כזו (רק הריזוטו שתארת היה גומר אותי), ומתפקדת הרבה פחות טוב בעבודה.
 

שקדייה

New member
היתה לי אחרי זה שיחת ועידה טלפונית

שנימנמתי לאורכה בכייף...


זו לא ממש ארוחה לאכול ביום שאתה צריך את המוח שלך והעירנות שלך איתך מייד אחרי.

אגב, אפשר לחשוב שכל אוכלי העסקיות הם איזה אנשי עסקים דגולים...
 

Gargeran

New member
טוב לשמוע...

האמת שהביקורת השנייה שכתבתי אי פעם הייתה על העסקית בקימל, זה היה לפני משהו כמו שנתיים וחצי, אז היא עלתה למיטב זכרוני 82 שקלים.
מה שמוזר, הוא שאכלתי בדיוק את אותו המנות כמות (למרות שב"ים יבשה" שלי, הרוטב היה קארי אם אני לא טועה).
גם אני מאוד נהנתי מהריזוטו, גם לי מנת הים יבשה הייתה טעימה. אז מה מוזר?
המוזר הוא שבעוד הייתה אינפלציית מחירים במסעדות ישראל בשנתיים האחרונות, נשמע שהמחיר בעסקית בקימל ירד. הסבר? אין לי.

אני לא אוהב את שאול בן אדרת ולא ממש מעריך אותו גם ברמה המקצועית, מקריאה בפורום עולה שגם הרבה אחרים בפורום לא מתים עליו (בלשון המעטה). בתרנגול הכחול אפילו אכלתי את אחת הארוחות הגרועות שאכלתי בשנים האחרונות (עסקית יום שישי, עם אוכל ושירות מחרידים). אבל הארוחה העסקית ההיא בקימל זכורה לי לטובה מכל הבחינות אבל לא חזרתי לשם בגלל כל הדיבורים על כך שהמסעדה הזו לא מי יודע מה. פחדתי לחזור לשם בגלל הרבה דיווחים שליליים שקראתי מאז, אבל הדיווח שלך עולה בקנה אחד עם ההתרשמות שלי מעסקית לפני שנתיים, א אולי שווה לקפוץ שוב לביקור.

נשמע כמו עסקית מאוד שווה
 

שקדייה

New member
האמת היא שגם בתרנגול הכחול מאוד נהנתי

אכלנו שם ארוחת חגיגה של איזה סיום פרויקט או חתימת חוזה... לא זוכרת בדיוק מה זה היה, והיה מאוד טעים ונעים.
לא יודעת להגיד כלום על ה-VFM, כי (לשם שינוי
) לא אני שילמתי...

לגבי השינוי כלפי מטה במחירים, באמת תמוהה לאור מה שקורה בעיר.
יכול להיות שעשו חישוב שזה יביא להגדלת נפחי העבודה וזה יעלה את ההכנסה הכוללת ומתוך כך גם את הרווחיות... ואולי לא, תכלס, מה 'כפת לי?
(האמת היא שקצת נמאס לי להכנס לתחתונים של כל מסעדני הארץ, לא רוצה להבין את הבעיות שלהם, לא רוצה להבין את השיקולים שלהם- אני עסוקה בשיקולים שלי....
)
 
למעלה