אורלנדו - מדריך למשתמש

puppet

New member
אורלנדו - מדריך למשתמש

אז לפני חודשיים, סקרתי את ווגאס, ועכשיו הגיע תור אורלנדו.
זהירות - זה הולך להיות ארוך:

דיסקליימר: הייתי מספר שבועות באמצע של האמצע של האיזור התיירותי ב INTERNATIONAL DRIVE, קילומטר מיוניברסל, שני ק"מ מ SEA WORLD ואולי 5 ק"מ מדיסני. וכל המסעדות שאותן אסקור כאן נמצאות ברדיוס של 5 ק"מ בדרום אורלנדו. מה קורה בשאר האיזורים? אני באמת לא יודע.

אני חייב לציין שאורלנדו היא מקום מדהים. כנראה העיר הטובה ביותר בעולם לטיול עם ילדים. אין מטר בעיר (או לפחות באיזור אינטרנשיונל, יוניברסל והסאנדס) שאין בו איזה מיני גולף או פארק מים או לא יודע מה. אם היו לי ילדים, הייתי שורץ כאן, אבל אין לי, אז שרצתי במסעדות במקום. נתחיל:

Ocean Prime - המסעדה הכי עילית שהייתי בה בשהותי באורלנדו, למעשה הייתי שם פעמיים, בשתי הפעמים על הבר עם ברמנים חביבים. המקום הוא לגמרי אפסקייל, ובדרך כלל יש שם זוגות לבושים בהידור או אנשי עסקים צעירים ומבוגרים כאחד. מה שטוב באורלנדו (בניגוד למשל, לניו יורק) זה שגם למקומות כאלה, אף אחד לא ימנע ממך להיכנס אם אתה לובש טישירט (לא ניסיתי שורטס וכפכפים, קר מדי). אבל בסך הכל האווירה מצוינת וחביבה. מה אכלתי?
ביסק לובסטר - מדהים, הלובסטר כאן מוצדק לחלוטין, קצת חמצמץ ומאד טעים. מלווה בשני כדורים פריכים, שבהתחלה חשבתי בטעות שהם קרוטונים גדולים, עד שנגסתי בהם וגיליתי שמדובר בכלל בסופגניות פצפוניות, כל המנה כולה היא שילוב מוצלח של חמוץ ומתוק ונפלא.
דואו SURF AND TURF של קוקי סן ז'אק ושפונדרה - אני חייב להגיד משהו, בתור חובב עצום של בשר שאכל בערך כל חתיכה של פרה שאפשר (כולל מוח והאגיס שזה בכלל כבש אבל שיהיה) אין על השפונדרה, בעיניי זה מלך מלכי הנתחים. המנה הזאת היתה אולי המנה הכי טעימה שאכלתי בחיים, או לפחות קרוב לזה. הקוקי סן ז'אק (שניים במספר) היו בגודל של המבורגר קטן, בשרניים, צרובים ועשויים כל כך מצוין שזה היה עצוב כמעט. השפונדרה היתה נימוחה ושומנית בדיוק כמו שאני אוהב, גם אם היא היתה קצת במשורה. כל זה בא על פירה של משהו, אולי תפו"א, אולי לא. מה שבטוח, זה היה מאד חמאתי. מנה עצומה.
אנטריקוט של חצי קילו - תשמעו, אכלתי יותר ממאה סטייקים במאה מסעדות שונות (וגם עשיתי כמה בעצמי כמובן), זה אחד מהשניים הגדולים (השני הוא בגאלגרס בניו יורק), חתיכת סטייק מדהים. לא עבה במיוחד, אבל משויש לגמרי, הבשר הכי פריים שיש. עשוי בדיוק במדיום רייר שביקשתי, טעם של גן עדן ומרקם של חמאה. איזה יופי של דבר.
בטטה עם מרשמלו - טוב, תשמעו המקום הזה יקר. וזה אומר שהסטייק מגיע עם איזה GARNISH סמלי של עלה וזהו. אם אתה רוצה משהו בצד, אתה צריך להזמין את המשהו בצד. והאמת היא גם שהבטטה הזאת היתה המקום היחיד בו המסעדה לא היתה לגמרי מושלמת. ידעתי שזה הולך להיות מתוק, וזה סבבה, אין בעיה. אבל קיוויתי שזה הולך להיות קצת צרוב, וזה לא היה בכלל, למעשה, חלק מקוביות הבטטה לא היו עשויות לגמרי לגמרי. חבל, כי פרט לזה המקום הזה היה מופלא.
****1\2

FOGO DE CHAO - אל תשאלו אותי למה, אבל האיזור מלא בצ'ורקסריות ברזילאיות. בעצם, אני יודע למה - יש פה המון ברזילאים. בעיון קצר ב YELP (שבכלל הנחה אותי לגמרי לכל אורך הדרך) התגלה שזו אחת מהשתיים הטובות, אז לכאן הלכתי.
בקיצור, תחשבו אכול כפי יכולתך בפפגאיו, אבל קצת יותר טוב. לצערי, לא הרבה יותר טוב. הרעיון הוא שאתה יושב, ומניח את האסימון שלידך על ירוק או על אדום. כל עוד הוא ירוק, המלצרים באים ומציעים את מרכולתם, סינטות, עופות, פיקניות, כבשים ושאר חיות טעימות ועסיסיות.
הבעיה היא שבסופו של דבר צ'ורסקריות הן לא הדבר האמיתי. זה מצוין אם בא לך לאכול רק ארוחה אחת ביום, ואתה מתזמן את זאת בדיוק בשעה 1 או 2. כי תאמינו לי, זה יסתום אתכם יותר מאשר שתי מנות חומוס בחליל. אבל אם אתה רוצה סטייק ממש מדהים, זה כנראה לא המקום. זה לא שהסינטה לא טעימה, כי היא כן, וזה לא שהריב איי לא טעים, כי הוא גם בסדר גמור, הם פשוט לא משהו מיוחד יותר מזה. והעשייה לא תמיד בדיוק כמו שהיית רוצה אם היית מזמין אותם לבד.
הנפילות העיקריות היו בתחום הטלאים והכבשים. לקחתי פעמיים צלעות כבש. הפעם הראשונה היתה וול דאן וכמעט לא אכילה, הפעם השניה היתה מדיום וול, וקצת יותר טובה, אבל לא באמת. חוץ מזה, לקחתי גם קצת רגל כבש שהיתה לא טובה. וחבל כי אני מעריץ גדול מאד של החיה הזאת.
הדבר הכי טעים תכל'ס, היתה פיקניה בשום. והסיבה היא לא כל כך השום כמו השומן שדווקא בחתיכה הקטנה הזאת נצרב כמו שצריך. תשמעו, אני לא שמן באמת (אם כי מתחיל להיות קצת גדול, וזה בעיה, צריך לעשות דיאטה), אבל אם היתה מסעדת קונספט שמגישה רק מנה אחת - צ'יפס שומן בקר (כלומר, במקום צ'יפס תפוח אדמה, צ'יפס שעשוי משומן בקר פריך) הייתי כנראה שורץ שם כל היום. זה הדבר הכי טעים בעולם. ובפיקניה שום הזאת, זה נעשה מושלם. אילו רק כל השאר היה כל כך טוב.
חוץ מזה, אכלתי גם משולש עוף, שהיה אחד הטובים שאכלתי בחיים. באמת, צ'ורקרסיות כנראה עושות טוב לבשר הבנאלי הזה. עסיסי ומדויק.
מה עוד היה טוב במקום הזה? ברגע שהאסימון שלך ירוק, המלצרים באמת, אבל באמת לא מפסיקים להגיע, כל דקה מציעים לך עוד משהו. עד כדי כך שכמעט אין לך זמן לחשוב על איך אתה מעביר את הצבע לאדום. זה נפלא.
אה כן , ויש גם בופה סלטים וגבינות אקסטנסיבי, טרי ומיותר לגמרי לאור כל הטוב של הבשר והעובדה שלבטן יש סף קיבולת מסוים.
יאללה, מספיק 53 דולר לארוחה בהחלט סבירה ומעלה.
***1\2

MOONFISH - עוד מסעדה עילית יחסית, עם טוויסט. היא עילית כל עוד היא לא בהאפי האוור. בהאפי האוור היא הופכת להיות מקום מגניב וזול (יחסית כמובן), עם כל מיני מנות קטנות ושוות מאד. אני הייתי שם רק בהאפי האוור, לאחר עיון קצר ב YELP, ולכן לדעתי מיציתי את כל מה שהמסעדה הזאת יכולה להציע לי ועוד קצת. המקום נפתח ב 4 וחצי אחר הצהריים ובערך ברבע לחמש הוא כמעט מלא לגמרי. כן - הוא עד כדי כך מוצלח.
אז מה מזמינים בהאפי האוור?
טאקו טונה - אין על טאקו של אהי טונה. באמת, אני הזמנתי את המנה הזאת בכמה מקומות אחרים (כולל VELVET TACO בדאלאס, שהיא אולי מסעדת הטאקואים הטובה בעולם), אבל גם פה היא מצוינת. מלווה בקצת ארוגולה, עם טאקו מהזן הפריך, וקצת טונה נאה (RAW) בפנים. איזה יופי של דבר. אכלתי 4 כאלה, כל אחד עלה לי דולר ושבעים וחמישה סנט.
שני אויסטרים נאים, שדווקא לא היו הטובים והבשרניים שאכלתי, אבל בקטנה.
שני אויסטרים צרובים בגריל. והצריבה היתה באמת בקטנה. תשמעו, הדבר הזה טעים. הדקה על הגריל עושה לפרי הים הנפלא הזה המון טוב.
קליפורניה רול - טוב מאד, עם סרטן אמיתי לגמרי, גם אם קצת יותר שברירי מהרגיל, וכאן אנחנו מגיעים לשיא של הארוחה:
SUPER CRUNCH ROLL - סושי קראנצ'י לעילא ולעילא, עם טמפורה, שרימפסים ואבוקדו, עטופים מעל הטמפורה בסלמון. תשמעו, הדבר הזה טעים. לא חושב שאכלתי רול יותר טוב בחיים שלי. אז נכון שזה לא לגמרי סושי עם כל הטיגון הזה, אבל זה וואחד דבר טעים.
וכל הטוב הזה עלה לי 30 דולר. בעיניי, זה מדהים.
****

NILE ETHIOPIAN RESTAURANT - תשמעו, בישראל אף פעם לא יצא לי לאכול אוכל אתיופי, אבל מסתבר שבאורלנדו דווקא כן. ותשמעו, היה טעים.
גם כאן אכלתי פעמיים. בסופו של דבר, אני לא יכול להגיד שהמקום הזה מושלם כי הוא לא, אבל בשביל 20 דולר בערך, תצאו שבעים מאוכל בהחלט סביר ומעלה. קודם כל יש כאן יין דבש - יין מתוק שעושים במקום (כלומר, מוהלים במקום, אני בספק אם ממש עושים אותו במקום), יש לו דווקא קיק לא קטן, לדעתי (ובאלכוהול אני דווקא חושב שאני מבין) יש בו משהו כמו 8 אחוזי אלכוהול מאד מאד שתיים. זה טעים וממסטל וסבבה. הבעיה היא שבפעם השניה שאכלתי במקום הזה, זה כבר בא אחרי שלוש בירות (ואני לא שותה בירות עם פחות מ 9 אחוז) אז תיקחו את הדברים שלי בערבון מוגבל.
בפעם הראשונה שאכלתי כאן, אכלתי שפונדרה. כבר כתבתי כמה אני אוהב שפונדרה, אז שפונדרה איט איז גם כאן. ודווקא מהעשייה של השפונדרה התאכזבתי. בסדר, לא יותר. לא רך ושומני ודקדנטי כמו ששפונדרה צריכה ויכולה להיתו, אבל האינג'ירה החמוצה יחד עם ה COLLARED GREENS הטובים בהחלט נתנו תמורה טובה לאגרה.
בפעם השניה, זאת שבה הייתי קצת שיכור, גיוונתי ואכלתי מנה דומה בעיקרון, אבל של BEEF TIBS, לא יודע בדיוק מה זה אבל זה בשר בקר רזה למדי, מבושל במרינדה של פלפלים ובצל, וגם הוא בא על אינג'ירה יחד עם ה COLLARED GREENS. מה שכן זכור לי זה שהבקר היה קשה מדי.
תשמעו, הטעמים שם לגמרי מדויקים. יש שם חמיצות נעימה מאד לכל אורך הדרך. האינג'ירה טרייה ומצוינת (אגב, מצפים מכם לאכול עם הידיים. אם תבקשו ממש ממש יפה תקבלו מזלג חד פעמי, אבל בעיקרון זה מקום לאכול בו עם הידיים). והיא מספחת נפלא את שאר הטעמים. אבל בסופו של דבר, קשה לי להגיד שהעשייה מדויקת. הטעמים יותר טובים מאשר העשייה ובטח שיותר טובים מאשר חומרי הגלם.
ועדיין, מקום מאד נחמד להיות בו.
***1\2

CAFE TU TU TANGO
תשמעו, יש לי בעיה עם המקום הזה. כי הוויב במקום הזה הוא מהטובים שהייתי בו אי פעם, אבל האוכל, אפ
 

puppet

New member
המשך

CAFE TU TU TANGO
תשמעו, יש לי בעיה עם המקום הזה. כי הוויב במקום הזה הוא מהטובים שהייתי בו אי פעם, אבל האוכל, אפעס לא משהו. המקום הזה הוא בערך המקום היחיד שאכלתי בו שהזכיר לי מסעדות בתאילנד או בקאריביים מבחינת האווירה. היה שם משהו מאד משוחרר, אמנותי, (ציורים של אמנים מקומיים מוצגים למכירה במקום) פתוח. מקום שאפשר בכיף לדמיין את עצמך בו מתחת לעצי קוקוס לוגם איזה סמות'י או משהו כזה. הברמנית, גם אם מבוגרת ולא ממש פוטוגנית, היתה מהזן שמכירה אותך תוך שלוש דקות בערך, באמת באמת אחלה מקום מהבחינה הזאת. יופי טופי של AMBIANCE
ועל הנייר - אחלה ביקורות ב YELP, מסעדת טפאסים, שזה משהו שאני תמיד אוהב. לכאורה הכל אחלה.
למעשה, אבל, לצערי. באמת לצערי, מדובר במסעדה בינונית. תחשבו מסעדת טפאסים, עם אינטרפרציה אמריקאית שבלונית ולא מעניינת, וכשאני אומר פה אמריקאית, אני מתכוון לזה במובן הכי רע של המילה. אז זהו. ואני מדבר פה על שישה טפאסים, לא פחות. אז אני חושב שקנה המידה שלי הוא לא רע.
ומכאן לסדר יורד של המנות:
מרק שעועית שחורה - 3 דולר למנה הכי טובה מבין השש שטעמתי. מרק קטן ומדויק עם קצת יוגורט וכוסברה ושעועית שחורה. יופי של מנה, באמת.
אגסים צרובים על טוסטונים וקצת פקאן - היתה בעיה במנה הזאת, הטוסטון הראשון או השני היו מצוינים, אבל בערך בטוסטון השלישי (מתוך 4 או 5, לא זוכר) העסק מתחיל לטבוע קצת בסירופ ולהיעלם ולהישבר. ועדיין, יש כאן שילוב מעניין מאד בין פריך ומתוק. בצד יש סלט בינוני מאד של ארוגולה וגבינה כחולה.
שפונדרה על חסה - אמרתי כבר שאני אוהב שפונדרה? תשמעו, אין מצב שיהיה תפריט שבו כתוב SHORT RIBS, ולא אזמין אותו. זה פשוט לא יכול לקרות. בסך הכל מנה סבירה. כמה חתיכות שפונדרה סבירות אבל לא לגמרי עסיסיות ולא לגמרי מלאות טעם כמו ששפונדרה אמורה להיתו, על גבי חסה, והכל בסירופ מתוק שכזה. מנה בינונית פלוס. שזה לא רע בסך הכל, אני מניח.

עד כאן המנות היו סבירות, שלוש המנות הבאות היו רעות.
אליגטור טנדרס - לא יודע איך לקרוא למנה אחרת. אכלתם CHICKEN TENDERS? חתיכות קטנות של עוף מצופות? יעני, שניצל קטן - אני מניח שאכלתם. אבל אני גם מניח שרובכם לא אכל בדיוק את אותו דבר, אבל עשוי מתנין. מצד שני, אין מצב שאני בפלורידה ולא דוגם לפחות פעם אחת בחיים תנין. תשמעו - הבנתי שתנין שגדל בחווה הוא בעל טעם וריח פחות "דגי" מאשר תנינים טבעיים, וזה היה בהחלט מצוין. ועדיין מדובר בבשר שצריך ללעוס יותר מדי. CHEWY. לא אוהב, לא אהבתי. לא רע, ממש לא טוב. ובטח שלא יותר טוב מאף צ'יקן טנדר נורמלי. מצד שני, זה תנין. חייבים לאכול את זה פעם אחת בחיים.
חומוס - בפעם הראשונה שהייתי שם, פשוט לא שבעתי משני הטפאסים הראשונים, אז חשבתי, חומוס. ונכון זה השביע אותי. אבל שום דבר חוץ מזה, מרקם כבד ולא מעניין כמו של חומוס אמריקאי בינוני מינוס, מלווה במשהו שהיה הייבריד בין פיתה לטוסטון. לא יודע. בקיצור לא משהו.
דיינמייט שרימפ - לקחתי את המנה הזאת בעקבות ביקורות מאד אוהדות ב YELP, ותכל'ס, זה היתה האכזבה הגדולה מכולן. קיוויתי למשהו מלא טעם ועם מרקם פציח. קיבלתי שרימפסים קטנים טבולים במיונז אדום. היה רע לתפארת.
***

POLLO PIO PIO
עוד מקום שהלכתי אליו בעקבות YELP. כי תשמעו, יש לו איזה ארבע כוכבים שם, והוא יחסית זול, וקרוב. אז למה לא?
דיסקליימר קטן - הייתי בקטע של לאכול דג, אז במקום לאכול את מנת הדגל של המסעדה - עוף, כשמה. בחרתי בדג. אז יכול להיות שהביקורת לא הוגנת לגמרי. (והאמת היא שחשבתי ללכת לכאן עוד פעם, אבל ויתרתי כי יש עוד כל כך הרבה אופציות כל כך הרבה יותר טובות), אבל זה המצב.
מה הזמנתי - RED SNAPPER מטוגן, וגם אמפנדה. האמפנדה היתה בסדר, סבירה, סטנדרטית. אכלתי טובות יותר.
הדג היה מעניין. אני חולה על RED SNAPPER ובכלל על דגים. בשהותי בתאילנד, אכלתי אחד כזה על הגריל כל ערב. כאן לא מגרילים אותו, אלא מטגנים אותו. אבל שיהיה.
הוא בא, והוא בא גדול, מלווה ב PLAINTAINS (סוג של בננה לא מתוקה) ובקסאבה, שתי תוספות שהן גם לא שגרתיות וגם לא משהו בכלל. הדג עצמו היה... אז ככה, הדברים הטובים בו הוא שהוא היה מאד גדול, (לדעתי 700 גרם), העור היה פריך לגמרי, והתיבול היה לא רע בכלל. מה שלא היה טוב בו הוא שהוא היה לגמרי מבושל יתר על המידה וחבל. חוץ מזה, בתור תייר שבא לבד, זה היה מקום שלא היה בו מקום לשבת על הבר שזה מבחינתי מינוס לא קטן.
אז כן, שוב, זה לא הוגן. מנת הדגל של המסעדה היא ממש לא הדג אלא העוף שאמור להיות הטוב באורלנדו, אבל מה לעשות, אכלתי את הדג, וככזה אני צריך לדרג את המקום.
**1\2

SUSHIOLOGY
עוד מקום שאליו הלכתי בעקבות YELP, והביקורות המצוינות שלו, ועוד נפילה לא קטנה. לכאורה, הסושי הכי טוב במרחק קילומטר מהמלון שלי, למעשה הייתי שם לפני שבועיים, ואני בעיקר לא זוכר שום דבר ששם אף אחד מהרולים שם לטובה. שתי שולחנות בלבד, שניהם ריקים (אם כי אני הייתי באחד, אז לא לגמרי) וכל שלושת הרולים שאכלתי היו בערך באותו טעם. סתם, סתם, סתם.
מה שכן, לפחות היה זול.
*

BOTECO
כבר אמרתי שיש כאן המון ברזילאים, והמקום הזה לא שונה. זאת מסעדה ברזילאית.
אני חייב להגיד שקצת מפתיע אותי שיש פה כל כך הרבה מסעדות ברזילאיות, ואף אחת מהן לא מציעה את המעדן הברזילאי פג'ואדה, גם המקום הזה לא. (וגם אציין שברזילאים טענו שהפג'ואדה שלי היא הטובה ביותר שהם אי פעם טעמו. אני רק אומר). אז לא נורא - אכלתי דברים אחרים.
מקום לא יקר, שנמצא מטר מהאאוטלט מול המקומי (מקום שבו צריך להיות המון אם רוצים להחזיר דברים לארץ, מן הסתם), הברמן היה דווקא בחור ויאטנמי חביב מדרום ויאטנם. בגלל שהייתי בויאטנם, ואני מאד אוהב אותה, אבל בעיקר את הצפון, דיברנו המון על המדינה, וגיליתי לו דברים על מקומות שהוא מעולם לא ביקר בהם, שיהיה. היה נחמד.
מה אכלתי? אכלתי שניצל עגל. היו שתי אופציות. יבש, ועם רוטב. לקחתי את זה עם הרוטב. עכשיו, המקום הזה הוא כאמור זול יחסית ואי אפשר לצפות פה לגדולות (למרות ביקורות YELP אדירות), הרוטב שבא עם השניצל דווקא היה סבבה לגמרי, מה שהיה פחות סבבה היה העובדה שהשניצל גם בא מוקרם. אבל לא נורא, אחרי שני ביסים הורדתי את ההקרמה, המשכתי עם הרוטב וגיליתי שבסופו של דבר שניצל העגל הזה היה מצוין ,עסיסי ועשוי נהדר. הוא לווה באורז עם שעועית שחורה, כיאה לברזילאים, והיה בהחלט נחמד מאד.
חוץ מזה, שלוש אמפנדות. האחת עם שרימפס, שלדעתי היא חיה שאסור לה להיות קשורה לאמפנדה. לא היה טוב. השניה עם גבינות שהיה נחמד מאד, והשלישית עם בשר בקר טחון וזיתים, שהיתה אף טובה יותר. ובסך הכל אחלה תמורה למחיר
***1\2

BRICK HOUSE TAVERN
לא רחוק ממני, נמצא הפאב הזה, שכולו אחלה אווירה (בכלל, כל מה שנמצא צפונית מ INTERNATIONAL DRIVE 8000 בערך, הוא עם אווירה נהדרת)/ חלק משולחן הבר נמצא בפנים, חלק ממנו נמצא בחוץ, אני החלטתי בגלל שהיה יום יפה יחסית, להיות בחוץ. ובגלל שאני חזיר - להתפרע.
GREEK MEAT BALLS - אחד הדברים הטעימים והשווים. מנה שהיתה חסרה מרכיב אחד בשביל להיות מושלמת. מה שהגיע זה סלט ארוגולה עם פרמז'ן שהיה מעולה. ולידו חמישה (או שישה, אנעארף) טוסטונים שעליהם כדורי בשר יבשים. עכשיו, כדורי הבשר אולי היו יבשים, אבל היה בהם משהו מאד מאד טעים. קינמון או הל, או משהו כזה. מתקתק. שהיה פשוט מרהיב והפך את כל העסק למנה מאד מיוחדת, שכמותה לא סביר שאכלתי. המנה הזאת היתה יכולה להיות מושלמת, לו היה רק רוטב מאחד בין כל המרכיבים (בעיקר הטוסטונים וכדורי הבשר שמעליהם), כזאת לא היתה, ולכן המנה צריכה להסתמך על העובדה שכל המרכיבים כשלעצמם היו נפלאים. שזה לא רע, אבל רק כמעט מושלם.
קובי בורגר - כן, כן, המבורגר ב 14 דולר מבשר של וואג'יו ביף, מוגש על לחמניה מסולסלת (אשכרה כמו חלה קטנה, כאלה שקונים במכולת ליד הבית לפני שבת). היה שומני וטעים. הבשר קצת אכזב אותי, לא שהוא היה רע - אבל אכלתי המבורגרים טובים ממנו. מה שכן, הוא היה מתובל (במובן של SEASONED ) מצוין, המלח היה בדיוק ולגמרי במקום. הוא הגיע מדיום בדיוק כפי שרציתי, ובסך הכל היה המבורגר טוב יותר מכל מה שאפשר למצוא בארץ, אבל לא בהכרח טוב יותר מכל מה שאפשר למצוא באמריקה. סבבה שכזה. הוא לווה לבקשתי בברוקולי שבושל אחלה (לפעמים כשמזמינים ברוקולי הוא בא קשה מדי, זה היה מצוין) ובסלט של עלה כלשהו (אולי תרד) ופלפלים קלויים שהיה אחלה.
מה שכן קצת עצוב לי, הוא שמדובר בבר בירות עם אולי 40 או 50 בירות שונות, וכולן, אחת אחת בינונית. ובתור מעריץ גדול של המשקה הזה, זה דוגרי, איכזב אותי מאד. ועדיין
****

אז בירות? יש מקום אחד של בירות באורלנדו שממש שווה.
WORLD OF BEER
איזה יופי של דבר, ראיתי כאן משחק וחצי של הגמרים האיזוריים בפוטבול לפני שבוע, עד שגיליתי שאני שיכור מדי, והחלטתי לחזור למלון לראות את המחצית השניה של המשחק השני. מאות בירות, חלקן טובות מאד. כמו שכתבתי למעלה, אני לא שותה בירות בפחות מ 9 אחוז. עכשיו, אני לא יודע עד כמה אנשים כאן מודעים לבירות, אבל האמת היא שיש כמה מבשלות אמר
 

puppet

New member
המשך נוסף

אז בירות? יש מקום אחד של בירות באורלנדו שממש שווה.
WORLD OF BEER
איזה יופי של דבר, ראיתי כאן משחק וחצי של הגמרים האיזוריים בפוטבול לפני שבוע, עד שגיליתי שאני שיכור מדי, והחלטתי לחזור למלון לראות את המחצית השניה של המשחק השני. מאות בירות, חלקן טובות מאד. כמו שכתבתי למעלה, אני לא שותה בירות בפחות מ 9 אחוז. עכשיו, אני לא יודע עד כמה אנשים כאן מודעים לבירות, אבל האמת היא שיש כמה מבשלות אמריקאיות וקנדיות שלגמרי משחקות אותה גם על המגרשים הכי גדולים שיש. DOGFISH, OMMEGANG, UNIBROU אם להזכיר כמה ויש עוד המון. בירות גדולות ומפוארות. ובכלל, תאמינו לי אני מסוגל לדבר על בירה שעות.
אחלה פאב, אבל אחלה פאב בלי אוכל - מה שלא נורא כל כך, כי הם מאפשרים להזמין מכל מסעדות הסביבה, ואני אחרי עיון קצר בתפריט המאוגד שלהם (CONSOLIDATED) , החלטתי להזמין מ TOOJAYS שממול. טוב, בעצם לא הזמנתי, הלכתי לשם בהפסקה שבין המשחקים.
TOOJAYS היא ככל הנראה סנדביצ'יה, אבל יש בה גם אוכל "יהודי". ואוכל יהודי, זה בדיוק מה שרציתי. עכשיו תבינו, הייתי די שיכור כבר כשהלכתי לשם, ובטח שמאוחר יותר כשאכלתי. אבל אני זוכר, שהזמנתי סנדביץ' עם לשון בקר, מרוח בכבד עוף. כמו יהודי אשכנזי טוב. בעיקר זכור לי שזה היה סנדביץ' ממש ממש טעים. אני לא חושב שאני יכול לפרט יותר מכך, כי אחרי הסנדביץ' הזה ועוד שתי בירות, הם כבר לא הסכימו למכור לי עוד בירות. אז נכון שלא נהגתי ושאני ילד טוב, אבל אני מבין אותם. אז זהו, כל מה שאני יכול לומר זה שהחוויה של WOB+ TOOJAYS היא יופי של חוויה. תעשו עם זה מה שאתם רוצים.
**** (על החוויה המשותפת)

THE TILTED KILT
מדובר בברסטאראונט, כלומר סוג של הוטרס. כלומר, סוג של מקום שבו גברים מגיעים בשביל לבהות בבנות צעירות שמשרתות אותן עם מעט מאד בגדים. אבל הביקורות ב YELP היו לא רעות (במיוחד בעבור ברסטאוראנט) אז החלטתי שלמה לא.
מה שהיה טוב, זה שהם נותנים לך לבנות את ההמבורגר בעצמך, אם בזה חשקה נפשך. אז לקחתי המבורגר בלי גבינה (לא מבין מה הקטע של גבינה אמריקאית על המבורגר, מילא הייתם שמים איזה גאודה או ברי או משהו, אבל סתם גבינה אמריקאית? כל כך הרבה קלוריות מיותרות), אבל עם חליפיניו ואבוקדו, ונדמה לי שעוד משהו שאני לא זוכר. איך היה? לא טוב במיוחד. הקציצה היתה יבשושית, הלחמניה התפרקה, והכל ביחד הסתכם לבינוניות וקצת פחות מכך.
אבל לפחות המלצריות.... אחחחח.
*1\2

SWEET TOMATOES
תשמעו, הקונספט הזה גאוני. אני לא יודע איך הוא מצליח, אבל הוא גאוני.
אז לכל מי שהיה באמריקה, אני מניח שאתם מכירים את מושג הבופה - אתה מגיע, מעמיס את הצלחת שלך, ואז שוב פעם ושוב פעם, בדרך כלל באוכל סיני בינוני, ואז תורם את שלם להשמנה של האומה האמריקאית כולה. באמת, אין לי ספק ש PANDA וכל הבופאים המונגולואיים תורמים להשמנה הרבה יותר מאשר מקדונלדס. כי זה קל.
עד שהגיע מי שהמציא את הקונספט של המקום הזה, והחליט שבאותם עשר דולר, אפשר גם להאכיל אותם באוכל בריא. אז אתה מגיע, לוקח כמה סלטים שבא לך מבר סלטים די מפואר (עם חסות וארוגולות ופקאנים וגבינות כחולות וכו' וכו'), ואז מוסיף על זה כמה סוגי מרקים שבא לך (יש בערך 6), רובם עם כל מיני קינואות וקייל, ובשר רזה וכאלה. ויש גם צ'ילי כמובן. יש גם תפוחי אדמה אפויים ובטטות אפויות, וקצת פסטה עם תרד אם בא לך, ואפילו לחמניות מקמח מלא.
וכאמור, הכל בעשר דולר.
עכשיו, תשמעו, זה לא שהמקום הזה כל כך טעים. אף דבר שם לא טעים במיוחד, אבל הכל מאד טרי ופריך ותכל'ס די נפלא. בשביל 10 דולר? במיוחד אם אתה בקטע של לאכול בריא - זה המקום, ובינינו, בטוח שתמצא משהו טעים.
אני רק מקווה שמי שעלה על הקונספט לא מפסיד פה כסף, כי אם זה ישתלט על אמריקה במקום כל הבופאים הסיניים והמונגולים, אז אמריקה בדרך למעלה.
הבעיה המרכזית של המקום היא שכמה שהתלהבתי ממנו בהתחלה, בתור איש עסקים, העובדה שהיא שמעולם לא מצאתי לנכון לחזור לשם למרות שזה במרחק כמה דקות הליכה מהמלון, ומבחינתי זה כנראה אומר משהו על זה שהמקום גאוני, אבל רחוק מלהלהיב.
***

BUFFALO WILD WINGS
כן, זאת רשת. לא גדולה כמו מקדנולדס או משהו, וממצבת את עצמה איפשהו מתחת לאלפביז, צ'יליז ושאר החבר'ה, אבל רשת. ובסך הכל - אתם יודעים מה - היא לא רעה כל כך.
נתחיל במנה שאכלתי פעמיים כאן והיא תכל'ס די ממוגגת. סליידרים של בשר מהפריים ריב. מדובר בסוג של PULLED BEEF, יעני בשר רך רך שנלקח במזלג מהאנטריקוט, ומגיע לך על סליידרים עם קצת חזרת לא חריפה מדי. האמת היא שהמנה הזאת מצוינת. בשביל 10 דולר היא עושה את העבודה לגמרי בשביל בן אדם רעב בשעה 11 בלילה. הטעם שלה סביר בהחלט, התיבול שלה טוב, החזרת עובדת מצוין. הבעיה היחידה היא התוספות, הצ'יפס היה לא משהו, ובפעם השניה גם הסלט היה לא משהו, אבל לא נורא. העיקר שהסליידרים טעימים, והם טעימים.
בגלל שזאת רשת של בעיקר כנפיים, הייתי חייב גם לקחת כנפיים, והפעם בטייק אוויי, בשלושה טעמים. יש להם בערך 20 טעמים שונים שבאים ברמת חריפות, ובגלל שאני איעבר חוכעם, החלטתי שלפחות אחד מהם צריך להיות חריף במיוחד, אז חשבתי.
MANGO HABANERO - לא שלא היה טעים, אבל היה חריף יותר מדי בשבילי. זה בערך היתה הדרגה ה 17 מתוך 20, וחשבתי שהפה שלי הולך עוד מעט להישרף. ואני אולי אשכנזי, אבל אוכל סחוג בכיף, אז לא יודע.
DESERT HEAT - נגיד שזאת בערך הדרגה ה 13, מושלם מבחינת החריפות. בניגוד לרוב הרטבים, זה בא כ RUB, כלומר זה יבש. חרפרף וטעים.
CARIBBEAN JERKEY - עוד יותר טעים, למעשה הכי טעים. בערך באמצע מבחינת החריפות, אבל עם טעמים קריביים חמוצים מתוקים וטעימים. אחלה כנפיים.
העוף עצמו היה אמיתי ולא מעובד, למיטב הבנתי, שזה כבר טוב. וכאמור הרטבים נעו בין טוב לקצת פחות, ועדיין סבבה לגמרי.
מה שקצת פחות טוב הוא שאם אתה כן החלטת לשבת שם ולא לקחת הביתה - המקום הזה רועש לגמרי, ותכל'ס גם מקבל בכיף אנשים שאוהבים לצעוק על המסך שלפניהם. בסך הכל לא שום דבר עילי מדי, אבל גם לא רע בכלל.
***

HOT KRUST PANINI KITCHEN - המקום הזה מקבל ארבע וחצי כוכבים ב YELP, והוא ממוקם שלישי, אאז"נ בטריפ אדביזור. אז נכון ,שמדובר בסנדביצ'יה, אבל עם הרזומה הזה אין מצב שאני לא אלך. אז הלכתי והיה סבבה, אבל לא סבבה מספיק כדי לעשות לי חשק ללכת שוב.
אחת הגדולות של המקום הזה, היא שהכל כאילו אורגני וטהור ובריא. אז כן, הם מגישים בשר וכאלה, אבל עדיין הכל בא כאילו מגישה של בריאות. ואני מניח שזאת אחת הסיבות העיקריות שבעטיין המקום הזה מקבל את הביקורות המופלאות שהוא מקבל. ושוב - זה מקום סבבה לגמרי, באמת. אבל זאת פאקינג סנדביצ'יה. ואפילו בארקפה אני יכול להשיג סנדביצ'ים שלא נופלים מזה.
מה לקחתי?
צ'ילי קקטוס - מנת הדגל של המקום לכאורה, למרות שזה אפילו לא סנדביץ'. לא הרגשתי את הקקטוס, הצ'ילי היה מהסוג האשכנזי. לא רע, לא טוב. סתם, צ'ילי כזה.
VOLCANO STEAK - בקר מפורק (יעני PULLED), עם קצת חלפינו, פלפלים, וגבינה בטוסט - טוסט טוב בהחלט, אבל האם יותר מאשר טוסט טוב? לא חושב, סתם אחלה טוסט ולא יותר. אנעארף. הבקר לא היה קמצני, אבל גם לא נדיב מדי. (בניגוד ל TOOJAYS אגב, שם בהחלט התנדבו על לשון הבקר)', התיבול סבבה, אבל לא סבבה מדי. טוסט טוב כמו שטוסט טוב ומשעמם צריך להיות. לא יותר, לא פחות. מקווה שאני פחות או יותר מעביר את המסר.
***

זהו, יש לי עוד יום אחד באורלנדו, לפני שאני חוזר, ויכול להיות שעוד אעדכן קצת את הת'רד הזה מחר (אני בונה על איזה פריים ריב של יום ראשון), אבל בינתיים זה מה יש.
 

maya567

New member
אחלה סיקור

כשאנחנו היינו בספטמבר האחרון באורלנדו, לקחנו מוטל עם מטבחון ופינת ברביקיו למטה, עשינו כל יום קניות בהולס פוד והכנו לבד: לובסטר טייל (קפוא), שרימפ וסקאלופס טריים, סטייקים עסיסיים, מרקים מעולים (מוכנים שלהם), והכל בכלום כסף.
 

puppet

New member
הבעיה היא שהולס פוד זה לא כלום כסף

זה בערך הסופר הכי טוב בעולם אולי, אבל הוא לא זול. שלא לומר - לא זול בכלל.
 

החתולית

New member
על הסקירה הממצה

מעלה אותה לקישורי הפורום.
 

puppet

New member
הבטחתי עוד סקירה אחת

מהלילה האחרון שלי באורלנדו, והנה היא. בעיקר, בגלל שזו מסעדה מהז'אנר ה"עילי", כלומר המסעדה השניה הכי יקרה שהייתי בה אחרי OCEAN PRIME,.

FLEMING'S PRIME STEAKHOUSE AND WINE BAR
הסיבה שהרשיתי לעצמי ללכת לכאן, היא בגלל שיש "פריים ריב יום ראשון" ב 30 דולר, שזה סביר מאד בשביל ארוחת שלוש מנות עם פריים ריב במסעדה עילית שקיבלה 4 וחצי כוכבים ב YELP. יחד עם בירה ויין, החשבון שלי התקרב אמנם ל 50, אבל שיהיה.
הבעיה היא שמדובר באכזבה.

מנה ראשונה - סלט חסה. לא בדיוק סלט. הם אשכרה לקחו רבע חסה שלמה, פיזרו עליה גבינה כחולה (טעימה מאד), צימוקים, ועוד כמה רטבים והגישו את זה כך. זה גם בא עם טיפה בייקון פריך במיוחד, עגבניות שרי נחמדות ואיזה 5 רצועות בצל מטוגן פריכות וקטנטנות. האמת, לא רע בכלל בשביל סלט חסה. אבל גם לא יותר מכך.

מנה עיקרית - תוספת: פירה בשום. נחמד מאד בשביל פירה, שזה אומר שזה היה נחמד מאד בשביל פירה אבל בכל זאת, פירה. אכלתי אותו בעיקר עם הרטבים שהוגשו עם הפריים ריב. בסדר.
פריים ריב - אכזבה. הכנתי אנטריקוטים בחיים, אבל מעולם לא הכנתי פריים ריב שלם. אבל אכלתי המון פריים ריבים ואני יכול לומר דבר אחד - כך לא מכינים פריים ריב. אם אני צריך להמר על דרך ההכנה, גוש הבשר צריך לפני הכל צריבה חזקה מאד בגריל או במחבת בחום מאד גבוה, לפני הבישול האיטי יותר של שאר הנתח, זה נראה לי הגיוני, כי כך גם הבחוץ נעשה פריך ושווה, וגם הבפנים לא מבושל יותר מדי.
וכאן הבעיה - הבפנים היה בדיוק במדיום רייר שביקשתי, שזה יפה. אבל החוץ לא היה פריך בכלל. כבר כתבתי כאן איפשהו שאני אוהב שומן פריך. כאן השומן היה בלתי אכיל, וזה כל כך חבל. כי שומן של פריים ריב, זה אחת הרצועות השוות שיש. פשוט חבל.
אבל גרוע מכך - במקום שמפאר את עצמו בטיב הבשר, האמת היא שהבשר לא היה ברמה גבוהה כל כך, הוא לא היה משויש מספיק לדעתי, ואני בספק אם זה היה באמת PRIME, זה לא היה בשר רע, אבל זה גם היה רחוק מלהיות בשר טוב (כמו ב OCEAN PRIME למשל). חוץ מזה, המנה היתה קטנה יותר משציפיתי לה, ולבטח לא יותר מאשר 250 גרם.

קינוח - עוד יותר אכזבה. לקחתי LAVA CAKE, שלכאורה אמור להיות הר געש נוזלי ומדהים. למעשה, קיבלתי עוגה שהיתה לגמרי אפויה יתר על המידה, עם שני כדורי גלידת וניל נדיבים וחסרי טעם. פשוט חבל, שאת חומרי הגלם הנחמדים לקחו למקומות בנאליים עם עשייה כל כך לא מדויקת.

ועדיין, ארוחה כזאת ב 30 דולר, מצדיקה לפחות שלושה כוכבים, אז שיהיה.
***
 

Gרר

New member
לזה קוראים

לגזור ולשמור!

אורלנדו הוא המקום הראשון שיצא לי לפגוש בארצות הברית וצמד המילים אינטרנשיונל דרייב עושה לי פרפרים בבטן לא פחות מהסטריפ של וגאס. מקום מדהים לילדים ובכלל נראה לי שהגיע הזמן לפתוח קופת חיסכון כדי שבבת מצווה של הקטנה נוכל לעשות טיול שמשלב אורלנדו. ניאגרה פולז. ניו יורק בשביל האישה. ניו אורלינס בשבילי. יכול להיות טיול בת מצווה מושלם. חבל שיש עוד שמונה שנים לחכות חחחחחחחחחחחח

הטעות היחידה בארצות הברית זה שהגרנד קניון נמצא בצד השני. אחרת הייתי מכניס גם את הגרנד קניון לתמונה ובכלל היה פ33ה.
 

PennyLane

New member
ביקורות מעולות!!!

גם מאוד אהבתי את הביקורות של וגאס, מקווה להשתמש בהן בקרוב...
ומחכה לסקירה מקיפה על הסטייקים של ניו יורק!!

מנהלים, אם אפשר להוסיף לקישורי/מאמרי הפורום זה יהיה נהדר...
 
למעלה