שגב אקספרס ראשון לציון - דיווח קצר

oreldi

New member
שגב אקספרס ראשון לציון - דיווח קצר

את הביקור השבועי שלי במסעדה ערכתי הפעם בשגב אקספרס ראשון לציון.

המסעדה מעוצבת כולה בעצים מלאכותיים שנראים כאילו נמצאים בגן אירועים/ שדרה בחו"ל או משהו דומה.

מבחינת האוכל- כל אחד ימצא את מה שמדבר אליו יותר- סלטים, פסטות, פיצות, כבדי עוף, פרגיות, פילה בקר, דגים, פירות ים וכו'. שניצל אין פה (וטוב שכך). התפריט עמוס אך לשמחתי כמו שתראו בהמשך, זה לא פוגע באיכות האוכל.

הנה המנות שהזמנו:

מנות ראשונות:
1. סלט וייאטנמי עם כיסוני עוף (49): יש מאכלים שבעיניי עושים מהם יותר מדי- כיסוני עוף. הם לא היו טעימים במיוחד, לא היה בהם כמעט עוף. הסלט עצמו היה עם קצת יותר מדי חסה ועלים, אך בנוסף עם רוטב מתקתק חריף, צ'ילי, טריאקי, שמן שומשום שצבעו את המנה ולא השתלטו. גם אספרגוס היה, הוא היה חריף מעט והוסיףטעם למנה. לטעמי יותר מדי עלים, אך מדובר במנת פתיחה קלילה ומרעננת.

2 סלט איטלקי (ע"ח הבית): (46): הסלט היה קטן אבל אני לא בטוח שהוא המנה הרגילה, אלא לדעתי גרסה מוקטנת מכיוון שהיה ע"ח הבית (לא שיש לי תלונות..). הרבה חסה, רוטב מתקתק וחביב אך הסלט לא התעלה.

3. מרק פטריות עם בצלים, תאנים מיובשות, שאטה וכמהין (44): מרק סמיך, עשיר ומלא בטעמים. הרבה שמנת, הרבה פטריות. נהדר

עיקריות:

4. פילה בקר בסיידר: פילה בקר צלוי בגריל ובטטה מהטבון מוגשים ברוטב סיידר תפוחים וקינמון (99) : אחד הפילה העסיסיים שאכלתי. אדום, עשיר, בעל טעם עמוק ועשיר. מנה מכובדת שהכילה 150-200 גרם בשר. מתעלה על כל נתח פילה שטעמתי עד היום במסעדות בשרים רבות. אני אוהב מתיקות בבשר ומבחינתי המנה היתה מצוינת, אך מעט מתוקה מדי. לאשתי זה היה מושלם. הבטטה בושלו עם הרוטב וקיבלו טעם עמוק, מתוק ונהדר, של הרוטב. מי שאוהב בשר עם רוטב מתוק- יעוף מהמנה הזאת.

5. ריזוטו ירקות גינה ופטריות טריות מבושל עם צמחי תבלין, שום שמנת גבינת פרמזן ואגוזים (69): מנה כבדה, ללא ספק. גם היא, עשירה בטעם, עם 5 סוגי פטריות לדברי המלצרית- פטריות שמפיניון, פורטובלו, יער, פורצ'יני וכמהין. הרוטב מאוד דומיננטי. מנה נהדרת לחובבי הז'אנר. המנה כבדה וקשה לסיים אותה גם לאחד כמוני שאוכל גם כשהוא גם לא רעב, אם זה ממש טעים.

קינוחים:

6. פצצת שוקולד: גלידת שוקולד איטלקית מוגשת בטילון לצד עוגת שוקולד עשירה עם קרם אגוזי לוז (39): הקינוח מגיע עם מטרפה עם מעט רוטב שוקולד עליה. חביב מאוד. המנה עשירה וטעימה. כמו גלידת נוטלה. העוגה גם איכותית וטעימה. היא הוגשה חמה, אך ביחד עם הגלידה ולכן התקררה מהר מה שהוריד את הטעם. עדיף להגיש בנפרד. קינוח טוב ללא ספק, אבל אני בטוח שיש קינוחים יותר מעניינים.

7. גלידת בוטנים (ע"ח הבית-לא ראיתי שמופיע בתפריט): גלידה טעימה, בטעם חמאת בוטנים. כמו במבה עם גלידה שהשתלבו מעולה. בצד הוגשו בוטנים.

בסיום הארוחה גם טרקטור לא היה יכול להזיז אותי מהמקום. ריזוטו, פילה בקר, מרק פטריות והקינוחים- לא בדיוק המתכון להצליח במרתון תל אביב הקרוב.

אני חייב לציין, שעוד לא הייתי במסעדות שף רבות ומפורסמות (בחלקן כן). לכן- להשוות למסעדות שף אני לא יכול. עם זאת, שגב אקספרס היא משהו באמצע. היא מתחת למסעדת שף, אבל האוכל הוא מעולה (למעט הסלט האיטלקי), עם טעמים מיוחדים ומעניינים. גם המחירים הם סבירים ולא של מסעדת שף. יצאנו סך הכל בנזק של 300 שקל לפני טיפ. סביר לגמרי.

גם השירות אדיב מאוד, מבין עניין וסבלני. מקפידים על כל הפרטים הקטנים- לפנות שולחנות בזמן, להחליף את הכלים בין המנות וכו'. להיות אדיבים אך לא מציקים. יש למסעדה מלצר יינות מיוחד שמתמחה בזה (לא שאני מת על יין אבל יש כאלה שזה בטח יעניין אותם). סלט איטלקי וגלידת חמאת בוטנים הוגשו כצ'ופר על חשבון הבית. יצאתי מהמסעדה בתחושה שבאמת חשוב למסעדה ההנאה של מי שאוכל שם.

לסיכום- החוויה שלי משגב אקספרס היתה מצוינת. היא מעניקה למי שבא לאכול אצלה הנאה צרופה עם הרגשה של טעם אישי של שף, וכל זה במחיר סביר שיתאים לרוב האנשים. לא מדובר במסעדת גורמה מדהימה, אך מבחינת תמורה לכסף - לדעתי מדובר באחד המקומות היותר מוצלחים, מקוריים ומעניינים שיש.


לדיווח המלא ליחצו על הקישור-שגב אקספרס
 
תודה על הדיווח....הריזוטו נשמע לי מעולה...

אני מאוד אוהבת פטריות וששמנת ופרמזן אז מבחינתי זה שילוב מנצח :)

שאלה לגבי המרק...
התאנים נשמעות לי ממש לא קשורות למנה...איך הן השלבו?..האם טעמן היה דומננטי?
 

oreldi

New member
המרק הוגש בקנקן ובו גם חתיכות של תאנים

שהיו נחמדות. באמת לא הכי קשור למנה.
במרק עצמו לא הרגשתי בטעם של תאנים. אולי גרסו את זה ועירבבו ביחד עם הפטריות והשמנת, אבל הפטריות והשמנת מאוד מאוד דומיננטיות ולא הרגשתי בטעם של תאנים.
כאמור, כן היו מעט חתיכות תאנים (מוצקות)
 
חייבת להגיד שזה רק מחזק אצלי את ההרגשה

שלא יהיה לי מה לחפש באף אחת ממסעדותיו של שגב.
מה הופך את הסלט שליווה את כיסוני העוף לויאטנמי? נשמע כמו בליל של רטבים שמוצאים בסופר ולא באמת מחשבה לכיוון של משהו אותנטי.

לא ברור לי איך התאנים, הכמהין והשאטה משתלבים במרק (וגם ביחד) במיוחד כשציינת שהטעם הדומיננטי היה שמנת ופטריות.

גם לא ברור לי למה להרוס נתח פילה עם כל כך הרבה מתוק עליו ובלי שום קונטרסט (משהו מלוח? משהו קריספי?) ובכלל, בעיני תפוחים וקינמון אלו טעמים שעובדים טוב יותר עם בשר לבן.

גם לא ברור לי למה לקרוא לריזוטו ירקות גינה אם הוא כולל פשוט סוגים שונים של פטריות (וגם - לפורצ'יני יש טעם מאוד מאוד דומיננטי, לא חבל על כל סוגי הפטריות האחרים?) וזה בכלל בלי לדבר על עניין השמנת בריזוטו שהוא בעיני חילול קודש מוחלט.

נשמע שנהנית מהאוכל
אבל רק חיזקת אצלי את ההבנה שכף רגלי לא תדרוך שם.
 

החתולית

New member
אני איתך בכל הנושאים

דבלים, כמהין, שאטה, שמנת ופטריות - הכל במרק אחד שנקרא עמוס מאד בטעמים שונים מאד.

בדרך כלל כשנותנים למנה שם שכולל בתוכו את המילה "גינה", מקבלים שלל ירקות צבעוניים, ולא רק פטריות.
 

oreldi

New member
יש כמה דברים שאת צודקת

בעניין הסלט- באמת לא ברור למה הוא נקרא ככה. בחיפוש קצר בגוגל לסלט וייאטנמי ראיתי סלטים שונים לגמרי ממה שהיה. מודה שלא אכלתי עד כה סלט וייאטנמי.

לגבי הריזוטו- הריזוטו הכיל גם סוגי ירקות (כמו כרובית ועוד, אני לא זוכר את כולם) שהורגשו במנה בנוסף לפטריות. גם שום הורגש. לגבי סוגי הפטריות הרבים את צודקת, זה מוגזם. כולם הרגישו לי אותו דבר, למרות שניסיתי בכוח להבדיל ולהבחין בין הטעמים. והשמנת- ברור שצריך לאהוב ולא כל אחד יאהב כי היא דומיננטית מאוד. אולי באמת צריך להוסיף לתפריט ריזוטו ללא שמנת (יש רק את מנת ריזוטו שהזמנתי).

לגבי הפילה- הוא היה בעיניי נהדר. הרוטב מעולה וחזק והבשר מאוד מאוד איכותי ובשרני. להגיד שהנתח פילה "נהרס" בגלל הרוטב - זה ממש לא נכון. עניין של טעם. אולי את לא תאהבי אבל אחרים כן.

צריך לדעת שבהרבה מנות, גם בראשונות וגם עיקריות, שגב משתמש בשמנת, רוטב עגבניות, טריאקי/סויה, ג'ינגר ויינות, גם אדום וגם לבן. כולם מאוד דומיננטים. יש כאלה שיאהבו ויש שלא. אני יכול להסכים שלעתים זה משתלט על מרכיבים אחרים (כמו במרק) ולא לכולם זה יתאים אבל לי אישית, רוב המנות היו נהדרות. לגבי הסלט הוייאטנמי- את צודקת, וייאטנמי הוא לא היה.
 
הבעיה שלי היא לא דומיננטיות השמנת

ריזוטו לא אמור להכיל שמנת - זה קיצור דרך שמשתמשים בו ויוצאת עיסה שרחוקה להיות מהדבר הנפלא הזה שנקרא ריזוטו. קשה לי להעריך מישהו שמתיימר להיות שף במסעדת שמתיימרת להיות מסעדת שף ועוד מצהיר בריש גלי שהוא מקצר דרך על הסועדים שלו.

ואגב, רוטב בהחלט יכול להרוס בשר טוב. נתח בשר מצוין הוא כזה שאפשר וצריך לאכול אותו בלי קשקושים מסביב - מלח ופלפל. בשר מצוין הוא לא כזה שמסתירים אותו.
גם אם נתח הבשר הזה היה המובחר שבמובחרים (לא הייתי שם לידך אבל מקבלת את ההתרשמות שלך) זה לא משנה את העובדה שהמנה הזו נקראת כל כך לא מאוזנת שבא לבכות.

כשאני מבשלת אני משתמשת בכל המרכיבים שתארת בסוף, הם לא משתלטים אצלי על המנות ולא דומיננטיים על פני מרכיבים אחרים - כשעושים את העובדה נכון, הם מתאזנים עם שאר המרכיבים.
 

Gרר

New member
לגבי הבשר

אני מסכים שיש לו מעט נתחים של בשר שצריך לאכול as is עם קצת מלח ופלפל ולהינות מטעם הבשר נטו.

פילה, לעומת זאת, הוא נתח די "משעמם" בטעם שלו שמבחינתי אפילו מחייב רוטב. בלי רוטב קשה לי להאמין שאבחר בנתח כזה.

כמובן שהרוטב צריך להיות נחמד ולא אגרסיבי מדי אבל להגיד שמנתח של סטייק הדבר העיקרי שצריך להנות ממנו הוא טעם הבשר לא מסתבר אצלי עם פילה.
 
אני מאמינה שזה כבר עניין של העדפה

בנוגע לבשר עצמו, אבל כן - אמורה להיות לך אפשרות ליהנות מנתח בשר איכותי גם ללא הרוטב שלו.

הנקודה שלי הייתה שרוטב בהחלט יכול להרוס את הבשר (בדיוק כמו צלייה לא נכונה).
 

oreldi

New member


הגדרת את זה מדויק.
פילה בקר זה לא אנטריקוט. גם לדעתי הרוטב יותר מתבקש בפילה.
ומי שלא רוצה רוטב- יש גם מנות בלי רוטב (כמו פילה עם צמחי תבלין ובצלים אפויים). עניין של טעם. הקטילה של המנה, ועוד בלי לטעום אותה- הזויה לחלוטין.
 

passioneta

New member
אני חושבת שיש דברים יותר הזויים

כל אחד יכול לבקר במסעדות, לצלם ולכתוב ביקורת.

אבל מבחינתי על מנת שלביקורת יהיה ערך היא צריכה לבוא ממי שמבין באוכל ובבישול, שנחשף למטבחים שונים ומסוגל להבחין בין אוכל טוב לאוכל רע ומתחנף - כזה שיש בו המון סוכר, מלח ושומן + מקושט בכל מילה אפשרית ממה שנחשב "טעים".

אז כן, היה לך טעים. זכותם של אנשים אחרים לחשוב שמה שאכלת לא מבריק, בלשון המעטה, במיוחד אם הם מבשלים מספיק בשביל לזהות שריזוטו עם שמנת זה דבר מופרך, או שסטייק כמו שתיארת כנראה לא ממש לענין.
מה שהזוי זה להגדיר התיחסות כזו כמשהו הזוי, במקום לחשוב "או, אולי שווה לי להתאמץ ולאכול במקום קצת יותר מוצלח ולראות למה הם מתכוונים".

(זה נכון גם לעוד תחומים בחיים, דרך אגב).
 

oreldi

New member
אפשר שלא יהיה טעים

זה בסדר גמור. לא לכל אחד זה טעים. קורה. צריך לאהוב את הסגנון. מי שלא אוהב ולא מתחבר לשגב, אני מכבד את זה באלף אחוז. גם אני לא מתחבר לסוגי אוכל וסגנונות מסוימים.

אבל להגיד על האוכל "מופרך..." , הפילה "נהרס.." וכו'- זה מוגזם ומקומם.

הלכתי למסעדה אחרי שאנשים רבים מסביבתי היו והמליצו לי המלצות חמות על המקום, חלק בסניף הזה וחלק ברמת החייל. אינני מומחה ואני לא מתיימר וגם כתבתי את זה. היה לי מאוד מאוד טעים ואיכותי ולכן העליתי את ההודעה. טעים ואיכותי בהשוואה למסעדות רבות אחרות שהייתי. אני לא פסלתי דעות הפוכות, אחרים פסלו את דעתי.
שגב כנראה לא מכוונת אליכם וזה בסדר. כל אחד וטעמו, ואני אומר בלי שמץ של ציניות.
 

bruno01

New member
שניכם, מספיק עם תגובות אישיות

לגופם של הגולשים.

אפשר להתדיין על איכות האוכל במסעדה או בכלל, בלי להיכנס לתיאורים אישיים של דעתנו על הבנתו של כותב זה או אחר, או מתן כינויים לדעתם של כותבים אחרים.

יש דעות שאפשר לשמור בבטן, ולכבד את חוקי הפורום.
 
אף אחד לא פסל את דעתך על כך שהיה לך טעים

הביקורת אינה עליך וחבל שאתה לוקח זאת באופן אישי.

בעיני, מתוק על מתוק על מתוק אינו מאוזן ומשהו שלא צריך להיות מוגש במסעדה שמתיימרת להיות מסעדת שף (גם אם ממותגת כקלילה יותר) ואני אישית לא הייתי נהנית ממנה כזו בכלל.

שף טוב, הוא כזה שיודע ליצור מנה מאוזנת, כזו שהמרכיב המרכזי בה לא נדחק לאחור על ידי טעמים אחרים. במקרה של המנה שאתה מתאר, ועל סמך התיאור והתמונות, נראה כי הטעם המרכזי הוא הסוכר במנה. העובדה הזו רק מחזקת את ההרגשה שלי ששגב הוא איש דאווין ולא באמת שף טוב.
 

oreldi

New member
בסדר גמור

מכבד מאוד את דעתך, בשיא הרצינות. ברור שהטעם שלנו שונה וזה לחלוטין בסדר

ברור לי שאת מבינה באוכל, ואם אני לא טועה את רשמת על הוונג לא מזמן והמלצת על המקום, ורשמתי לי לנסות
 


דווקא בביקורת האחרונה שלי על המקום השירות לא היה להיט.

בעיני שווה להתמקד שם במנות שהן לא מנות אורז או אטריות שכן הן מיוחדות יותר וטעימות יותר.
 
למעלה