עסקית סופ"ש במול ים

salo22

New member
עסקית סופ"ש במול ים

העיסקית עולה כרגע 185 ₪, מגוון האפשרויות בהחלט טוב, למרות אייטם מרכזי מהעבר הייתי שמח לראות ולא רק באלה קארט – הלנגוסטינים כעיקרית, "פרי הים" הטעים ביותר לדעתי והמנה הכי מרשימה שזכיתי לאכול במול ים בעבר.
תמונה ופירוט על כל מנה מתחת – כסיכום הארוחה בהחלט טובה מאוד כי הצירוף של המיקום+השירות הנפלא+אוכל מוקפד וברמה טובה ובעיקר נוכחות יין שהופך הכל לנפלא, מה צריך יותר..
אז התשובה היא שאם הייתי רוצה חוויה שלמה ומהנה עוד יותר –

כמו שכבר הוזכר, הייתי שמח לאכול לנגוסטינים במקום חצי הלובסטר..

להוציא האויסטרים בראשונות, הייתי שמח לקבל מנות מעט גדולות יותר, במיוחד ביחס ללזניה סרטנים בראשונה וללא שום ספק בקטגוריית הקינוחים.. העיקריות די סבירות בעניין זה..

שוב פעם נקודה שעולה ביחס למסעדות מתיימרות מישלן, נקרא לזה כך – מול ים ללא שמץ של ספק הייתה מקבל כוכב מישלן אחד ואולי אפילו עם הידוק והשקעה מדקדקת גם שניים, עם אינפלציית הכוכבים שקצת יצא לנו לדסקס עליה לא מזמן. מסעדות כאלו מספקות סוג של חוויית אקסטרא גם בעיסקית צהריים (וזו של מול ים לא זולה בכלל בשום קנה מידה) – זה לחלוטין נמצא בקטגוריית הלחמים ומטבלים המעולה שלהם, אבל היה חסר לי איזה אקסטרא פה ושם שיפגין גם "נדיבות", עוד יותר מזה יצירתיות ו"ניצוץ" כזה שארגיש ממש שהיה מיוחד – יכול להיות פתיח מעניין, כמובן מנקה חיך בין מנות, אולי קדם קינוח, לגמרי סוג של פטיפורים כשיש בהחלט הוצאה כספית יפה גם בארוחת צהרים – 620 ₪ לזוג כולל חצי בקבוק יין שנין בלאן של סוסון ים (מצויין). אני באמת לא מחפש אף פעם דברים בחינם, צ'ופרים וכאלו, אבל אני כן חושב שכחוויה כללית בהוצאה כזו, להרגיש שקיבלתי בדיוק מה שהזמנתי ולא משהו מעט מסעיר ומעניין יותר מזה – מה לעשות, היה בהחלט חסר לי אפקט "וואו" שבהחלט מוצאים מידי פעם בחווייה המישלנית, גם בצהריים.

אבל חייבים להזכיר גם את הצד השני – סה"כ האוכל ללא שמץ של ספק, גם אם לא מסעיר במיוחד בהכנתו וב"טכניקה" ועניין – הוא ברמת ההכנה הגבוהה ביותר שניתן למצוא בארץ והארוחה כציון אירוע "תקופתי" הייתה בהחלט מהנה מאוד.
 

salo22

New member
אויסטרים ולחם ומטבלים

הנדיבות עם הלחם והמטבלים השמנוניים אך נפלאים היא יוצאת דופן בכל קנה מידה, טעים ביותר והאמת היא שזה היה אלמנט שבהחלט גם לארוחה להיות משביעה הרבה יותר, וזה קצת חבל.
האויסטרים בהחלט משתלמים כמנת ראשונה, אנחנו לא חובבים גדולים דווקא שלהם, משהו ב"חומציות הימית" הזו מרגיש חזק מידי לנו, אבל בהחלט שמחנו על ההזדמנות.
 

salo22

New member
"לזניית" בשר סרטנים ושרימפס

מנה טעימה מאוד, לא מסובכת מידי ברעיון ובטעמים אבל בהחלט דורשת עבודה, שריונות סרטנים (או ציר לובסטר בו כנראה השתמשו) הם לטעמי נותני טעם מספר אחת שיש לצירים ובהחלט "מיצו" עניינים היטב..
הדבר היחיד הוא שהמנה יחסית קטנה ואגב מכילה בלאק טייגר אומנם טריים אבל קטנים, נחמדים מאוד אבל בהחלט לא חומר גלם "מול ימי" מיוחד ששווה ההגעה. בעוד שבמנה ראשונה אני מקבל העניין ואולי זה מתאים פה בסיגנון המנה, הרי שבעיקרית בויאבס שאפרט עליה מיד, זה כבר פחות נסלח, ציפיתי לשרימפס בשרניים ומעניינים יותר.
 

inבאלי

New member
אני חשבתי שהמנה הזו נפלאה

אהבתי את השילוב של בשר הסרטנים והשרימפס ביחד עם הרוטב שהסתתרו להם מתחת לעלה הפסטה וכמוך הצטערתי שהיא קטנה כל כך.
 

salo22

New member
הטעמים נהדרים

האמת גם בשר הסרטנים לא מועט.. אבל בסה"כ המנה באמת קטנה.
 

salo22

New member
לובסטר סו וויד

עם גראטן קטן מידי של תפוחי אדמה ומחית כמהין בטעמים חזקים, בהחלט "מקורמלים" ואדמתיים, טעים מאוד בפני עצמו. ליד זה מעין כרוב מאודה וריבת בצלים ופטריות, כל המרכיבים טעימים מאוד בפני עצמם.
אבל.. המנה מרגישה מוזרה בקונספט - כל התוספות משדרות משהו חורפי, מעט תבשילי שהיה הולך נפלא עם כל מנת בשר אווז\בקר בישול ארוך, אפילו עוף, אפילו פתאום עם לובסטר עדין ומעט נטראלי, העניינים מרגישים קצת תמוהים, כאילו הלובסטר הכי לא במקום המתאים לו, משהו אולי אפילו קצת מיושן בתפיסה בו הלובסטר ממש נאבד ואין מסביבו תוספות או בניית מנה שמחמיאים לו.
כמרכיבים בודדים לפחות עבורי - הכל היה טעים, מעניין ולעילא, לזוגתי שהזמינה, המנה די איכזבה מהטעמים שהזכרתי.
 
או לה לה מיסייה סאלו-החיים בורוד

ממש נהניתי גם לקרוא אותך וגם ללראות את המנות הכה אסטתיות.
המחיר של העסקית הגון ביחס לתמורה, מרגישים שאכן נהנית במסעדה הזו.
הקינוחים גם מושלמים כמו כל מה שצילמת ואכלת.

בהחלט עדיף לי ללכת פעם לשם מאשר פעמיים לעסקית בינונית.
לפי מה שידוע לי מרק דגים זה בויאב'ז עם ז ולא עם ס בסוף-מתייחס לשאלתו של פיקס
 

salo22

New member
איך אתה יודע שהיה קרפ ?


 

salo22

New member
בויאבס

בהתחלה כשהמנה הגיעה, קצת התאכזבתי. בויאבס מבחינתי היא מנה מאוד "יצרית", עמוסה ובועטת, בעוד שבמול ים מגיעה מעין גירסת אמצע הדרך, בה יש כל החשודים העיקריים אבל בצורה מאוד מעודנת, אולי אפילו מידי. אני מבין שזה מה שהולם המקום, זה הסיגנון, לתת את המעודן ואולי גם המודרני, אבל בהחלט במבחן בויאבס כזה מול האלמותי שהגיש בתחילת דרכו ואולי גם עכשיו אייל שני ברוקח - זה של רוקח יותר נדיב ומסעיר מהגירסא המול ימית.
ובהאמר כל זאת, משפט שאולי מתאים לכל נקודות הביקורת שאני מעלה, ככל שאכלתי ככה יותר נהנתי ופתאום המנה לא נראתה ממש קטנה או מאוד עדינה, הטעמים נפלאים, הציר הלא רב מרוכז עד מאוד, מעט חמץמץ ובהחלט מיוחד, חתיכת פילה הדג הבשרנית עשוייה כמובן מושלם (ואני חושב שזה היה מוסר ים, אבל לא שאלתי), בגיזרת פירות הים היה חסר לי קצת העושר הזה שמגיע עם בויאבס מטורף באמת, אבל מה שהיה שם היה טעים ועשוי בדיוק, רק שכמו שציינתי, היה חסר לי נניח לפחות איזה שרימפס עסיסי יותר מהארסנל המול ימי האמיתי, בלאק טייגר טרי שאפשר להשיג אצלינו בשווקים לטעמי זה ציון "לא מספיק" במול ים
 

salo22

New member
עכשיו לפי התמונה

של עור הדג, אולי אני מחרטט וזה היה לוקוס
 

pix37

New member
שאלה לדוברי הצרפתית - בויאבס או בויאבז

הצליל בסוף הוא של ס' או של ז'
אני מכיר את הגרסה האחרונה - אבל אני לא ממש בטוח שהיא הנכונה.
 
חד משמעית - בויאבס. ס' גדולה!

אני כבר מנדנדת על זה שנים...
ואם כבר שאלת אסביר שוב:

מקור השם בכך שנהוג להכין את המרק בהרתחה ראשונית עם בועות גדולות ואז להנמיך. ה"בוי" בא מהמילה להרתיח,
בס - מהמילה BAISSER, להנמיך. דבל S בצרפתית תמיד יבוטא ס' ולא ז'. אגב, אותה מילה עם S אחת מבוטאת בזין ומשמעותה די קרובה לאות...
 
מכל סבתארותרות השכלתי

היתי בטוח שמבטאים בויאבז, טוב לדעת ותודה על ההסבר המדוקדק
 
לא פלא, רוב גדולי "השפים" בארץ כותבים

בתפריט בויאבז...כולל כאלה שלמדו בצרפת כמו זה שהיה בפושקין בזמנו. חפיף, הכל חפיף.
 

Gרר

New member
לדעתי חלק יודעים שזה לא נכון

אבל מעדיפים לכתוב את זה כפי שזה מוכר בציבור.
אם הייתי רואה בויאבס באיזה תפריט הייתי חושב שנקלעתי למסעדה של אוכל פולני... נשמע כמו בובעס כזה. אוכל מזרח אירופאי למתקדמים.
 
לא מתאימה לך התשובה הזו.

אם היית רואה בתפריט של מול ים למשל, בויאבס, היית באמת חושב שנקלעת למסעדה פולנית? וגם אם כן, זו סיבה לכתוב שם משובש?
 

Gרר

New member
צריך להבחין בין ניסוח לבין מהות

כיוון שלא עשית את ההבחנה אני אחדד שוב את המהות: יש טעויות שאני סולח עליהן ויש טעויות שאני לא סולח עליהן. הטעות הקלאסית של לקרוא לפונדנט בשם סופלה זה טעות שאני לא סולח עליה כי מדובר בשני שמות של מאכלים שונים לגמרי שהוחלפו אחד עם השני וזה לא ראוי לעשות את זה לטובת מי שבאמת יודע מה זה סופלה וחושב שזה מה שהוא הולך לקבל.

עוד טעות שאני פחות אסלח עליה זה אם מישהו יכתוב את המילה בויאבס בצרפתית בצורה לא נכונה. אם החלטת להתחכם ולכתוב בצרפתית - תוודא את זה עם דובר צרפתית כדי לא לעשות פאדיחה.

יחד עם זאת לכתוב בויאבז בעברית כשכך נוהגים להגיד את זה בארץ זה נראה לי תקין לחלוטין. מי שיודע מה זו המנה הזאת יבין את זה בלי בעיה ולא יחשוב שמדובר על משהו אחר. מדובר על תעתיק שהתקבע בשפה העברית. זה בסדר גמור מבחינתי.

גם לכתוב ברקסים זה מטופש בהתחשב בעובדה ש"ס" הופכת את המילה לרבים בשפת המקור. אבל ככה המילה התקבעה בארץ ולא מעט מילים משנות קצת את ההגיה ו/או הכיתוב שלהם כשמעבירים אותן לעברית. זה בסדר גמור ולצפות שיכתבו את זה אחרת זו התקטננות.
 
למעלה