מלון בוטיק רוטשילד

מלון בוטיק רוטשילד

אתחיל עם גילוי נאות: אחי הקטן עובד במטבח של המסעדה וגם עבד היום בערב כשהיינו שם. זה אינו ביקור ראשון שלי שם אך זהו ביקור ראשון בתור סועדת משלמת.

המסעדה עצמה קטנה, בכניסה למלון, מעוצבת בחום ובסך הכל מאוד מזמינה. הגענו לארוחת ערב במסגרת ארוחת טעימות אותה השף מציע בישיבה על הבר. ארוחת הטעימות כוללת חמש מנות, 3 טעימות יין וקינוח וניתן לקבל אותה בהזמנה מראש. הערב כשהיינו, השף לא היה ובמקומו מי שדאג לארוחה היה הסו שף שגם יוצא אל הסועדים, מתעניין במגבלות וגם יוצא עם כל מנה ומסביר אותה (ובמקרה שלנו, גם אחי הקטן הצטרף אליו אל ההגשה). עלות הארוחה היא כ 250 שקלים לסועד.
הספקתי לצלם חלק מהמנות, אחת התמונות לא נשמרה ואת הקינוח והפתיח טרפנו לפני שהספקתי לצלם. הסלולרי שלי בתיקון כרגע ולכן הכל צולם עם הסלולרי הישן, אז מראש אני מתנצלת על איכותן.

טעימות היין הגיעו קודם וכללו יין אחד לבן (שרדונה וסוביניון בלאן, מעט חמצמץ לטעמי) ושני אדומים (מרלו עם קברנה שהיה המועדף עלי ובלנד נוסף של מרלו עם עוד משהו שגם הוא היה יחסית טוב). בסיום הארוחה גם ביקשו מאיתנו לדרג אותם.
לפתיח קיבלנו קרם דלורית עם מיקרו בזיל - כפית וחצי של אושר צרוף, וכן לחם עם שמן זית למריחה (עם מברשת, גימיק נחמד. השמן אמור להיות יווני ובהחלט היה מיוחד) וכן חמאה רכה. לאחר שסיימנו את הלחם הוא מולא בשנית.

המנה הראשונה היא גרסה מוקטנת של פרמנטייה רובושון - פירה רובושון רך ומפוצץ חמאה, פטריות, ביצה עלומה וקלמארי מוגשים בצנצנת. את המנה הזו טעמתי ללא הקלמארי בעבר והדעה שלי נשארה זהה: אני מוכנה לטבוע באמבט מפוצץ במנה הזו.
המנה הבאה הייתה טרטר מהתפריט שהגיע עם ביצת שלו, נקטרינות והיו שם גם צלפים, פלפלים, שאלוט ועוד כל מני הפתעות קטנות. היה טעים וכיף.
מנה נוספת הייתה קוקי סאן ז'אק על בסיס תרד עם שקדים וקצף זעפרן. מנה נפלאה שבהחלט הייתי אוכלת עוד חמש ממנה.
לאחר מכן קיבלנו מנה של מרק שעועית בובעס עם שום קונפי, פיסטוק מקורמל ומעל פסטו טרגון - אני מאוד נהנתי מהמנה, הבחור קצת פחות גם כי הוא פחות טיפוס של מרקים וכנראה גם בגלל הטרגון.
המנה האחרונה לפני הקינוח הייתה מנה של פלמידה עם ירקות ורוטב שהוא למעשה בויבאס ונמזג מולנו. התמונה של המנה הזו לצערי לא נשמרה. המנה הייתה יפה, הירקות עשויים במדויק אבל לטעמי הייתה המנה המשעממת של הארוחה (ולמען האמת, הפלמידה שאני מכינה קצת יותר טובה
)

לקינוח קיבלנו מנה של מוס שוקולד כלשהו עם פרורים של שוקולד ואגוזים, מעל גלידה על בסיס ממרח אגוזים כלשהו ומקרון שוקולד לבן - המקרון היה מצוין, הקינוח היה אוורירי ומהגלידה בקושי טעמתי כי הבחור חיסל כמעט את כולה ולמען האמת זה בסדר, אני מעדיפה אחרי ארוחה לסיים עם קינוח יותר פירותי וחמצמץ ופחות עם כל כך הרבה מתוק.

נקודה אחת לרעת המקום היא למרות שהבר מצויד כראוי, לדעתי יש מקום לעבוד על הקוקטיילים שלהם. למרות שהקוקטיילים שקיבלנו קלעו לטעמנו (אני ביקשתי קוקטייל על בסיס ביטר וקיבלתי קוקטייל נחמד שהיה על בסיס קמפרי והוא ביקש משהו מתוק חמוץ וקיבל משהו על בסיס לימוני) לדעתי במקום כזה יש מקום לקוקטיילים קצת יותר מרשימים ומיוחדים.
מלבד זאת, גם קיבלנו מעט צ'ייסרים שבהחלט שיפרו את האווירה וסך הכל יצאנו שבעים ומרוצים.
 
תודה על הדיווח. נשמע מצוין.

ושתי שאלות -
המסעדה מגישה גם מנות בשריות?
פתוחה רק בערב?

תודה!
 

מיתר44

New member
על פי האתר: פתוח לארוחות בוקר

ובראנץ' מהשעה 11:00.
בזמנו, אם איני טועה, דיווח כאן בעליו של הטרקלין על ארוחת הבוקר הזו.

ושוב לפי האתר, זוהי מסעדת דגים ופרי ים מובהקת.
 

passioneta

New member
אתה טועה

בוב דיווח עליה בבלוג שלו.
הטרקלין עובדים עם מלון עדן - סגנון שונ הלחלוטין והרבה הרבה פחות אנין וקלאסי.
 
אולי העסקית הכי משתלמת בעיר

במחיר העיקרית מקבלים ראשונה, לחם ללא הגבלה, מתוק קטן בסוף ושתיה חמה.

יש לי דיווח שמתעצל להכתב עליהם...
 
כפי שמיתר ציין

המקום פתוח מ 11 בבוקר.
לא בטוחה אם הם מגישים עסקיות אך ידוע לי שמגישים בראנץ כל יום בשבוע.

המסעדה לא כוללת מנות בשר כלל ככל הידוע לי.
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

מאז הדיווח של בוב בבלוג המסעדה על הכוונת שלי ועכשיו עם הדיווח שלך החשק לבקר בה גבר.
אני מבינה שהקוקטיילים הם בתוספת תשלום?
 

Gargeran

New member
הייתי שם פעם אחת בעבר, בארוחת טעימות

לא ממש כמו זו שאת כתבת עליה, אלא אחת של 5-6 מנות שמלוות כל אחת ביין אחר.
זו הייתה ארוחה שהייתה סמוך להגעתו של השף הנוכחי - צביקה אבישר.

הרגיש לי אז כאילו המקום ניסה לכוון גבוה מידיי, אך היו הרבה בעיות בשביל ארוחת טעימות ברמה. בין אם בקצב הגעת המנות, בחוסר הבקיאות של המלצרים ואפילו באיכות חלק מפירות הים שהוגשו.
כשהתייחסתי לארוחה הזו באינסטגרם שלי, הבעלים של המלון תקף את הביקורת שהייתה לי בצורה מאוד אגרסיבית, לא ראויה ולא נעימה. באופן שהיה ממש מביך לקרוא (הוא גם תקף בהמשך כל אדם אחר שהגיב שם על התנהלותו).

מאז שמעתי שהמקום השתפר מאוד בחודשים שלאחר אותו ביקור ותיאורתית הייתי מאוד רוצה לנסות שוב, אבל היחס של הבעלים גורם לי לבנתיים להדיר את רגליי מהמקום וחבל.
 
פגשתי את מי שנראה כמו הבעלים אתמול לראשונה

הראתי לו איך מתפעלים מעט דברים באינטסגרם.
מה שגרם לי לחשוד שהוא לא באמת מבין מהי התנהלות נכונה ברשתות החברתיות.

מה שכן, מההיכרות הקצרה שלי עם צוות המטבח, המארחים והבר, מדובר באנשים שמאוד אוהבים את המקום ובאמת משקיעים בו. כפי שאמרתי, יש מקום לשיפור בתחום הבר אבל בהחלט ממליצה לקפוץ ולנסות לקבל רושם מתוקן.
 

Gargeran

New member
לא נשמע לי כל-כך אותו אדם.

לאדם ההוא היו מעל 200 תמונות באינסטגרם, כך שזה לא משהו חדש מבחינתו
 
בשבוע שעבר, אכלתי במונא

בירושלים. היה די טעים (ויקר).
אבל מה שביאס היה הפלשים מהסמארטפונים של הסועדים מסביב (בבאר לידינו, בשולחן מאחורינו, ובשולחן אחד ליד), שלא הפסיקו לצלם את המנות שקיבלו.
 
למעלה