הרובע השישי - ז'בוטינסקי תל אביב

salo22

New member
הרובע השישי - ז'בוטינסקי תל אביב

לאחר אכזבה רבתית מניסיון אחרון כנראה להיכנס בערב לזה סושי, בתואנה שזמן ההמתנה ארוך מאוד כי יש שולחנות מוזמנים אבל אמרו לי בטלפון שכרגיל אי אפשר להזמין מקום אלא על בסיס מקום פנוי, חוצפה,
התגלגלנו לרובע השישי וטוב שכך.
המקום היה חצי מלא, נעים מאוד לשבת בפנים, השירות בסדר, קצת הפריע שהמלצרים נדחפים מאחורי גבם של הסועדים לשליפת יין מהויטרינות, אבל סה"כ לא נורא.
אכלנו כך -
מרק בצל עם באגט קלוי וגבינת גרוייר - טעים מאוד, עשיר ביותר בציר ובבצל מקורמל, בישול אמיתי מלמטה גם אם המחיר קצת יקר ב 37 ₪.
קוק או וואן - נתחי עוף מתפרק בבישול ארוך עד מאוד, ברוטב עמוק של יין אדום וציר, פטריות וטעמי בייקון מעושנים, על כמות נאה של פירה מצויין. מנה נפלאה ביותר עם איכות עשייה של עוף פשוט נהדרת, בהחלט יקרה אבל די גדולה באיזור 85 ₪.
ניוקי בציר סרטנים, קס"ז, שרימפס ובייבי קלמרי - לא מסעיר במיוחד באיכות פירות הים ובכמותם וזה אולי הנון היחיד של המנה הזו מעבר למחיר (המציאותי לתל אביב ולתקופה לצערינו). מעט מידי שרימפס בלק טייגר פשוטים, שני קס"ז חביבות יחסית ולא יותר, כשלושה בייבי קלמרי עם הראשים, מה שנהדר במנה הם ניוקי סבבתי לגמרי ובעיקר רוטב נפלא עתיר ציר סרטנים, שום ולימון, שנהנתי מאוד לנגב עם חתיכות הבגט היבש מידי שקיבלנו יחד עם חמאה סבירה, מזכיר מאוד קופרטו סתמי באיטליה אבל לא לזה התכנסנו וגם לא בתשלום ישיר וכולי. מחיר המנה 110 ₪ וכמותה שוב בהחלט יפה מאוד.

לקינוח היינו סקרנים האם קו הבישול "העמוק" והטעים ימשיך גם כאן, אז לקחנו טארט טאטן ושלושה מקרונים - הטארט עשוי היטב על בצק פריך, אך לטעמי הוא היה מעט מאכזב למחירו, 40 ₪. למרות טעמים טובים היה בו לטעמי די במפתיע, יותר מידי עידון ואולי גם מתיקות, כדור הגלידה שהגיע איתו היה קטן יחסית ולא מהמדהימים למרות שהם כנראה עושים משהו בעצמם או מביאים במיוחד.
גם המקרונים לא הרשימו במיוחד, בחלקם המרקם היה קצת בעייתי וצ'ואי מידי עם החזקה במקרר וכולי, והטעמים מעבר למתיקות לא היו לטעמי טובים מספיק. הפטל עוד היה סביר, הערמונים והלוז שוקלד (בצבע תכלת די מזעזע שאת כוונתו לא הבנתי), היו מיותרים ב 6 ₪ לכל מקרון בגודל מכובד, מחיר לא רע.

סה"כ ארוחה טעימה ביותר מבחינת איכות הבישול והטעמים, מישהו במטבח יודע טוב מאוד את העבודה. הנונים באים בקטגוריית חומרי הגלם, לצערי נראה שאין מה לחפש דברים מיוחדים מידי שם בתחום זה, גם רמת המחיר בהחלט מהגבוהות יותר אך גודל המנות מכובד מאוד. יחד עם בירת גולדסטאר לא מסוננת ב 26 ₪ וטייבה גולדן ב 34 ₪ יקרים, הגענו ל 350 ₪ לפני, עבור ראשונה, שתי עיקריות, "קינוח וחצי" ושתי בירות.. היה יכול להיות גרוע הרבה יותר מבחינת המחיר, ע"ע סולה משבוע לפני ועוד רבות מהמסעדות שיש, בעיקר באיזור המרכז.
 

יויו13

New member
אוי נשמע כמו מקום שאני מחפש שיזכיר לי

טיפה את צרפת ,תודה רבה .
מאחר וציינת המון פעמים את נושא המחיר
אני חייב לציין שאלו פחות או יותר מחירי המנות בת"א כרגע .
ודבר נוסף
ראיתי את המסעדה מבחוץ ולא נראתה לי כל כך אטרקטיבית מבחינת דקור
האומנם?
 

salo22

New member
החוץ מטעה מעט

והוא בכל מקרה סגור כרגע בחלקו בחלונות זכוכית בגלל החורף. מה שמפספסים מבחוץ, זה החלק הפנימי החמים והנעים שהוא כבר מאוד ביסטרואי ו"צרפתי", נהננו מאוד לשבת שם. ברגע שתיכנס ותעבור את החלק החיצוני, תבין על מה אני מדבר. סה"כ מסעדה מעניינת מאוד.
 
לדעתי הבעיה שהם יתקלו בהמשך אולי זה המיקום..

קצת מת שם. וכל הסובבים מעדיפים להיכנס לבית קפה (משהו של רשת גדולה) ליד.
 
בסדר אבל....

גם בבנימינה יש חנייה נוחה, זה לא הופך את זה למיקום טוב למסעדה.
ביסטרו כזה צריך להיות שכונתי, ולהתבסס על לקוחות שגרים קרוב עוברים לידו ברגל ומעריכים אוכל פשוט ואיכותי על פני הבתי קפה הרבים באיזור. מקווה שזה ילך להם אבל אני לא בטוחה, וכראייה, לא עברתי שם פעם אחת והיה מלא.
 
ביסטרו שכונתי? את לא בפריז..

כל הפורום הזה הולך למסעדות שעל יד הבית? הולכים לפי איכות וסוג האוכל. ואם לא יחזיקו מעמד זה יהיה רק כי לא כל המנות באותה רמה או אם יירדו ברמה.
ואת יודעת מה? אם בבנימינה תהיה מסעדה מצויינת, ניסע גם לשם כמו שנסענו לכפר רות בזמנו.
 
לא מסכימה איתך

אני כן חושבת שמיקום יכול לעשות או להרוס מסעדה, בלי קשר לאיכות האוכל שבה. אם זה "פינות מקוללות" שבהן גם מסעדה טובה תהיה בעלת סיכויי הצלחה נמוכים יותר. או מקומות בעיר שגם אם המסעדה בינונית ומטה - ההצלחה כמעט וודאית. ככה זה בעולם המסעדנות (ולמען האמת, בתחומי עסקים רבים אחרים): לוקיישן לוקיישן לוקיישן :)
כמובן שאצלנו זה גם PR PR PR
 

FiReBall

New member
אין שם חניה נוחה

אמנם אזור ישנוני אבל אין חניה בעליל....
 
הייתי שם מספר פעמים בצהריים, עוד בגלגול הקודם

של המסעדה. תמיד מצאתי מיד חניה כחול לבן על זבוטינסקי 2 מטר מהמסעדה. לגבי הערב באמת אינני יודעת.
 

FiReBall

New member
בצהרים באמת אין כ"כ בעיית חנייה בתל אביב


 

bruno01

New member
יש שם באמת הבדל גדול בין הצהריים לערב

ובערב זה באמת אזור די בעייתי עם חנייה.

בצהריים בהחלט פשוט למצוא חנייה קרובה.
 
בשישי בערב מצאתי חניה די בקלות מעבר לכביש

ואח"כ הצטערתי כי היו שתי חניות פנויות במפרץ החניה שמול דלת המסעדה
 

bruno01

New member
טוב, זה ידוע בקרב כל החברים שלי

שיש לי מזל גרוע במיוחד עם חניות.
 
אנחנו היינו בה כבר פעמיים ונהנינו

לגבי הדקור - פשוט אבל בטוב טעם. מאוד אהבתי.
האוכל - יש מנות מוצלחות יותר ופחות (בהמשך תצא ביקורת מסודרת עם תמונות). העיקר שהסטייק טרטר מוצלח. לדעתי גם המרק בצל מעולה (והמחיר לא מוגזם - מדובר במרק על בסיס ציר עגל למיטב ידיעתי)
השירות - ככה ככה, מאוד משתדל, טיפה לא מקצועי עדיין (מתלמדים)
מחירים - דווקא גודל המנות מצדיק את המחירים לדעתי
הלחם - באגט חמצמץ מהסוג האהוב עליי ומעלה געגועיי לפריז.
השף הוא אמיר מרקוביץ (לשעבר פורלין ואיטלקיה בתחנה) בעל רקע בבישול צרפתי וזה אכן מורגש.
לגבי הטארט טטין - גם לדעתי ראוי למקצה שיפורים :)
 

salo22

New member


כמו ששניכם ציינתם - אלו מחירים ממוצעים לתקופה ולרמה, ואני מוסיף תמיד לצערינו. באגט חמצמץ גם אני מאוד אוהב, אך אנו קיבלנו כמה חתיכות יבשות וישנות בחזקת סכנה לשיניים ואת זה אני לא אוהב.
מרק הבצל אכן הייתה מוצלחת במיוחד ומיוחדת בטיבה לנוף המקומי, ללא ספק מרק הבצל הטוב שאכלתי בתל אביב, למרות שלא אכלתי הרבה (בעיקר בראסרי בעבר הרחוק..).
 
תודה סאלו. אתן להם צ'אנס נוסף.

אני הייתי שם בעסקית צהריים וחוץ ממנה אחת או שתיים [היינו שלוש], השאר איכזב.
 

גסטרו

New member
מרק הבצל זו אכן בשורה, אולי יחזרו

כמה ימי סגריר ונלך לאכול-לשתות אותו
תודה על הדיווח !
 
למעלה