עסקית נפלאה(וגם משפרת מצב רוח...)בבסטה

inבאלי

New member
עסקית נפלאה(וגם משפרת מצב רוח...)בבסטה

יום חורף שמשי וחמים התחיל בטלפון מוקדם בבוקר מהרופא.
נחושה לשנות את גורלו של היום הודעתי בעבודה שאני לא מגיעה ונסעתי להסתובב באזור שוק הכרמל-קינג ג'ורג' בתל אביב.

בצהריים החלטתי להתפנק בארוחה עסקית בבסטה ברחוב השומר הניצב לשוק הכרמל.
מקומות נישיבה במסעדה הם למעשה ברחבה מקורה במדרחוב. מלבדי היו בצהריים עוד שני סועדים על הבר ושולחן של שני סועדים אחרים.

בחרתי לעצמי שולחן קרוב יחסית לכניסה כדי להנות ממזג האויר החמים, מיקמתי את עגלת השוק לידי והתלבטתי במה לבחור. הע
סקית היא במחיר עיקרית מקבלים גם שתי צלחות קטנות ומנת לחם.
לא מעט מנות קרצו לי אבל בסוף החלטתי.

ראשונה הגיעה צלחת עם כמה פרוסות לחם טרי עם גרעינים וכן פרוסות בגט, שניהם טעימים, ובצד שליכטה של חמאה שהיתה עדיין קשה מעט.

אחריה הגיעו שתי הצלחות הקטנות שבחרתי –

הראשונה היא סלט של קולורבי עם עשבי תיבול וגבינה מלוחה.
הסלט היה טעים, עם קצת פחות לימון ברוטב, הסלט היה יכול להיות יותר מוצלח.
מאז הכנתי סלט דומה בבית כמה פעמים והוא תמיד זוכה למחמאות.

השניה היא פולנטה מתירס טרי עם קרם פרש ואספרגוס.
למי שרגיל לאכול פולנטה מקמח תירס, מדובר בסיפור אחר לגמרי, בפולנטה עשירה יותר ומתקתקה יותר.
אני אהבתי אותה מאד.


לעיקרית בחרתי בבורקס סרטנים: מלבן בצק עלים במרכזו מילוי בשר סרטנים שבושל ברוטב ומעל כף שמנת. המאפה נח לו בתוך רוטב טעים בניחוח ימי.
זו לא מנה גדולה במימדיה, אבל בכל ביס הרגשתי כמה היא ממזרה וטעימה לי יותר ויותר.
כמה הצטערתי כשסיימתי את הביס האחרון...


שתיתי מים קרים רגילים וטעימים.

שירתה אותי מלצרית חביבה.

הכל עלה 89ש"ח.

יצאתי מהבסטה באותם צהריים שמשיים שבעה(אך לא מפוצצת) ועם חיוך גדול.
 
שאלה לגבי הקולורבי בסלט -

האם הוא מאודה קצת או חי? בתמונה זה נראה כאילו הוא מאודה מעט, או שזו טעות אופטית ?

תודה על הדיווח. נראה כמו ארוחה טעימה עד מאוד.
 

Pixelss

New member
אם אני זוכרת נכון הוא לא מאודה

אלא אפוי.

וזה בהחלט אחד הסלטים השווים!
 

bruno01

New member
אחת העסקיות האהובות עליי.

והיא באמת מאוד מאוד כיפית.

לעומת הערב, שדי כואב הלב לשלם על מנה כמו הבורקס הזה 89 ש"ח, כצהריים, כשזו ארוחה מלאה, זה הופך לממש משתלם.

תודה על הדיווח וההתמונות שעשו לי חשק לחזור לשם שוב
 

החתולית

New member
אחת העסקיות האהובות על ברונו


ועל עוד כמה אנשים בפורום.

סלט הקולרבי חביב עלי. בטאנטי באצ'י מכינים גרסה מצויינת שלו. הפולנטה היא כזה חטא, שאני מוכנה לגור בסיר שלה :)
 

inבאלי

New member
מהי הגרסא בטאנטי באצ'י?

קולרבי הוא אחד הירקות האהובים עליי.
 

החתולית

New member
סלט קולרבי עם פטה שקדים ורוקט

אני אוהבת אותו מאד, ומזמינה אותו בכל ארוחה שם.
 

יויו13

New member
מודה שיש לי בעיה "נפשית

עם הבאסטה
מצד אחד האוכל נשמע טעים ומגרה .
מצד שני מרגיש לי שקצת עובדים עלי
השקיעו גרוש וחצי בעיצוב פלוס
הרגשה שאין שם ממש שף או איזה בשלן עילי, נכון חומרי הגלם איכותים
אבל אני לא רואה מנות שדורשות הכנה השקעה וידע קולינרי מעמיק.
ואז מגיע רגע התשלום שהוא כמעט תמיד גבוה וברמה של מסעדת שף.
כמובן שבעיסקיות זה קצת אחרת ,
בכל מקרה מה שחשוב זה שיצאת עם חיוך גדול וזה העיקר
תודה על הדיווח.
 

inבאלי

New member
אני מסכימה איתך לגבי הערב

גם לי קשה לשלם את המחירים של הערב.
בצהריים לעומת זאת אני חושבת שהתמורה יותר הוגנת.
במבט ראשון אולי יש עיסקיות יותר משתלמות מאשר בבסטה, אבל בסך הכל במחיר שציינתי אכלתי שלוש מנות לא גדולות ומנת לחם יפה, וזה מחיר סביר היום ברמות המחירים הנהוגות כיום.
 
הייתי שם השבוע לראשונה בעסקית עם הבן הצעיר

והיו שם פערים מאוד גדולים בעיניי.
מצד אחד - אכן חומרי גלם מצויינים. מצד שני - שום שיטת הכנה או עיבוד או תוספת או משהו, שהופכת אותם ליותר מאשר העברה של הדג/הבשר ממשאית הספק אל הצלחת.
מצד אחד - מחירי יוקרה ומצד שני - שולחנות רעועים, מתנדנדים וכסאות עץ לא נוחים.
לראשונות לקחנו סינטה כבושה שהיתה טעימה אבל מאוד חדגונית כי היא מוגשת רק עם שמן זית.
סלמון שתואר בתפריט ככבוש - בפועל היו שם פרוסות סלמון שמן נאות (מלשון חיות), ללא שום תהליך שעברו. ללא החמצה, כבישה, בישול, תיבול. נאדה.
היתה מסבחה של שקדים עם אפונת גינה מאוד מאוד טעימה, ממש!
וכרובית עם עגבניות וטחינה. הכרובית היתה כמעט שרופה מצד אחד, אבל קשה ולא מבושלת מצד שני. איך מגיעים למרקם כזה? תעלומה בעיניי. הבן שלי דווקא אהב את זה.
הלחם היה לחם לבן, באפיה ארטיזנלית אבל בלי שום ייחוד.

לפני העיקריות בני נתקף עייפות נוראה וקוצר רוח, אז ביקשי שיארזו לי הביתה. המלצרית היתה מאוד נחמדה וכיבדה את בני בטראפלס שוקולד כדי לעזור לו להתמודד עם העייפות. מחווה נעימה ונאה.

בבית גילינו שנ\המנות העיקריות הן קטנות למדי. 3 נתחי פילה קטפיש מצופה בבלילה עם מה שהובטח להיות 'טוגנים'. בפועל - 3 פלחי תפ"א אפויים עם תיבול. הדג היה במרקם סחבתי, למרות הבלילה הפריכה לאחר חימום קצר בתנור. אבל אולי המסע הביתה לא עשה טוב למנה. מנה שניה - נקניקיות, אחת מחזיר טעימה להפליא ואחת מבקר טעימה אך שגרתית, עם תבשיל כרוב ובייקון, סטנדרטי ושומני מאוד, כצפוי במנה כזו.

סך הכל שילמנו 144 ש"ח. מחיר משתלם למגוון ולכמות האוכל בסך הכל, כמו גם למורכבותו הזיגזגית. אני לא מצליחה להבין למה אי אפשר להרכיב מנת סלמון שנכבש באמת, עם תוסםת שתשדרג אותו למנה טעימה ממש. יכולת יש - הראו אותה בנקניקיות ובמסבחת שקדים.
אם היינו צריכים לשלם על המנות הקטנות את מחירן - 26 ש"ח כל אחת - הייתי יוצאת משם בהרגשה של רמייה. 26 ש"ח על פרוסות של סלמון שפרסו אותו והגישו לשולחן ככה בלי כלום?

לך תבין, לא ברורים לי השיקולים.
ואולי נפלנו על יום לא מוצלח. לא היו מנת הפולנטה שתוארה כאן וגם לא בורקס סרטנים או בורקס חזיר שתוארו פה בעבר ומשכו את ליבי. היה בורקס מוח שמפאת שומניותו וחד-מימדיותו ויתרתי על נסיון לטעום אותו.
 
למעלה