האם למישהו יצא לאכול במסעדת frenchie בפריז

האם למישהו יצא לאכול במסעדת frenchie בפריז

או בבר היין שלה?

אם כן, נשמח לשמוע את דעתכם. מתכננים ביקור בפריז ושוקלים אם להכניס את המסעדה או את בר היין לרשימת הMUST.
 

salo22

New member
פרנצ'י

אם אני לא טועה כותבת פה מישהי שהספיקה לעשות סטאז' קצר במטבח של גרגורי מרש'נד, אז אולי היא תראה ותכתוב דעתה &quot
פרנצ'י מקום ראוי, אכלתי שם לדעתי סמוך לפתיחה והיה בהחלט טוב, אבל זה כבר לא רלוונטי. המסעדה הפכה להיות מאוד פופולארית וקחי בחשבון שהזמנה היום צריכה לבוא זמן רב מראש.
לגבי MUST, לטעמי אין דבר כזה במסעדות, במיוחד בעיר משופעת כל כך הרבה אפשרויות. יש כל כך הרבה מקומות טובים וזה גם מאוד תלוי בסיגנון הבישול אותו מחפשים ואולי יוצא גם למצוא מקומות עולים שעדיין לא תפסו הד ומחירים גבוהים יחסית כמו פרנצ'י, אבל יהיו מוצלחים מאוד ובסיגנון בישול "עונתי פשוט" עם חומרי גלם מעולים בצורה דומה. כאלה יש היום המון בעיר, אבל שוב שום דבר הוא לא MUST.
 
תודה על התשובה

יוצא לי (לשמחתי...) לבקר די הרבה בפריז ודווקא בגלל כמות האפשרויות העצומה שיש לעיר הזו להציע מבחינה קולינרית, אני משתדלת להתמקד ולעשות רשימה קצרה של MUST לפני כל ביקור, שכוללת בעיקר מסעדות ששמעתי עליהן ביקורות טובות וטרם יצא לי לאכול בהן.

הסיבה שחשבתי על פרנצ'י היא כי שמעתי עליה ביקורות לא רעות וגם בר היין שלה נשמע לי נחמד. אבל כמובן שאם יש המלצות למקומות חדשים (או ישנים) ומעניינים, במחירים שפויים, ובכל סגנון בישול שהוא (אנחנו לא בררנים...) אשמח לקבל.

תודה!
 

salo22

New member
יפה

כמו שכבר כתבתי, אני לא יכול להגיד על שום מסעדה מהרשימה הבאה שהיא MUST, אבל כן כדאי לדעתי לבדוק פרטים ותחליטי אם במקרה משהו מתאים לך או לא.. אגב גם פרנצ'י כמובן ראויה, אני חושב שהיא קצת "לעוסה" אבל עדיין זו אחת המסעדות הכי מבוקשות בעיר.
Pirouette - מאוד אהבתי אותה, המחיר לצהריים וערב סביר בהחלט, הסיגנון אפילו מזכיר קצת את פרנצ'י ואם בפרנצ'י ערב כרגע הוא 48 ולמנות לא מעטות יש תוספת, המחיר בפירואט קבוע ועומד על איזור 38. בצהריים אפילו סאב 20 לאוכל מעט פחות מיוחד אבל עדיין הדים טובים מאוד.
אם סיגנון בשרי\מסעדת קצביה יכול להתאים, אופציה שמקבלת הרבה ביקורות חיוביות בזמן האחרון :
http://www.alexanderlobrano.com/res...snoyer-table-dhotes-a-great-place-to-meat-ba/
באופן אישי הארוחה הטובה ביותר שזכיתי לאכול בעיר הייתה ללא ספק ב Chez L'ami Jean, שעת צהריים ותפריט הטעימות המלא ב 80 יורו, מסע מנות מסחרר לגמרי, בערב מאוד עמוס.
כמה מסעדות "ביסטרונומיק" מעניינות מאוד באיזור רובעים 10-11 שראוי לבדוק פרטים עליהן, בישול מעניין על ידי חבר'ה צעירים שהשתלמו במקומות הנחשבים ביותר אבל עדיין לא "מחירי יוקרה" :
http://ober-sale.e-monsite.com/
http://pierresangboyer.com/
http://www.yelp.com/biz/abri-paris

ברובע 1, אם את מחפשת משהו מעט יותר "מעוצב", אמור להיות יופי של מקום והמחירים לפורמולות ממש לא נוראיים :
http://www.franck-enee-restaurant.com/

אם הייתי נוסע כרגע, בהחלט סיכוי גבוה שהרשימה הייתה קומבינציה של הנ"ל, אבל זה לא המלצות, "סתם" אופציות להרחבת האפשרויות ובדיקה עצמית.
יש כמובן מקומות נוספים רבים שאפשר להגיע אליהם גם בחיפוש בפורום מהמלצות של אנשים טובים..
 

salo22

New member
או אולי עדיף שלא


נזכרתי ששינו הקונספט שם לערב בלבד וב 84 יורו לארבע מנות, זה נשמע די מפחד, למרות שבטח טעים מאוד.
 
SPRING היתה אחת האהובות עלינו אבל..

לפני כשנה בערך נחלנו שם אכזבה הן ברמת השרות והן באוכל
ומאז נדחקה לה למעמקי הרשימה
ניתן לה צ'אנס נוסף בקרוב
אני ממליץ בחום על BISTROTTERS מסעדה כייפית עדכנית
שמנוהלת ע"י שני צעירים (אחד מפליא במטבח והשני מפליא באירוח ובהבנת היין)
לא בכדי הם נמצאים בצמרת ה"טריפאדוויזור" כבר זמן רב
 

amity01

New member
חזרנו עכשיו מפריז

אכלנו בSeptime שבדיוק קיבלה עכשיו כוכב מישלין, למרות הסגנון הקז'ואלי. מומלצת ביותר, אחת הארוחות הטובות שאכלתי.
כמו כן אכלנו פורמול צהריים בMakoto Aoki, מסעדה של שף יפני שמבשל בישול צרפתי קלאסי עם קצת עידכון מודרני. גם כן מעולה.
 
:) זאת אני!

עבדתי במסעדה בסטאג' כחלק מלימודי הבישול בפריז. אז למרות שהיה לי שם קשה ללמוד משהו בגלל קוטנו של המקום והייתי צריכה לעזוב למקום שאוכל ללמוד בו יותר (ולצערי בדיוק חצי שנה לאחר מכן עשו שם שיפוץ והרחיבו את המטבח והבר יין) - אין ספק שהבנאדם גאון. הייתי בהחלט מכניסה לרשימת הMUST וגם מתחילה לנסות להזמין מקום (משימה לא פשוטה).
מוזמנת לקרוא על ארוחת טעימות שאכלתי שם כולל התאמת יין לכל מנה:
http://www.eatingcookingfooding.com/2012/01/frenchie.html
לא נראה לי שאפשר לבקש ארוחת טעימות, אבל ממש אין צורך, אם אתם שניים: הזמינו הכל והתחלקו (תפריט יומי קטן מאוד)! התאמת יין מומלצת ביותר כי הבחורה שם שעובדת כסומלייה היא אחת המקצועיות והטובות שפגשתי - וזה בהחלט שדרג את החוויה. בנוסף, האווירה ממש פריזאית: צפוף אבל חמים ונעים.
ובנימה זו - Septime הייתי בדיוק לפני הכוכב והיה נהדר (עסקית צהרים משתלמת ביותר), ספרינג... לא הייתי אז קשה לי לומר, אבל מהיכרות קצרה עם השף שבא לעבוד איתנו יום-יומיים במסעדה של הבית ספר - הוא היה די מרגיז (ובכלל לא צרפתי!!!) ולא עשה לי חשק ללכת לסעוד אצלו.
יש לי עוד מלא המלצות לפריז... כאן הטופ 10 שלי:
http://www.eatingcookingfooding.com/restaurant-reviews/paris-top-10


תהנו בפריז (*מקנאה*)!
 

salo22

New member
יש לי את ספר הבישול שלו


וברגע שאמצא קצת יותר זמן פנוי אתעמק בו יותר, סה"כ נראה די פשוט ולעניין (ובצרפתית כמובן
) אגב לנוסעים וספרים, יש מין חנות שכונתית "זרוקה" גדולה בתוך הרחובות במארה, פשוט חנות נהדרת ובמחירים מאוד משתלמים, שכחתי את שמה.
 

RandS

New member
תוכל לתת לי כיוון בערך?

אני עוד שבוע וחצי שם, מאוד אוהבת חנויות כאלו.
 

salo22

New member
אני לא זוכר במדויק

אני חושב שזה היה ממש קרוב ל village st paul, נדמה לי שעל רחוב St Paul כשמגיעים מכיוון Rue Rivoli . זה כמובן איזור מקסים באופן כללי, אם זה לא בדיוק שם, אז כנראה זה ממש קורב בהליכה מ Rivoli על Rue Des Archives או Rue Vielle Du Temple. פשוט לטייל באיזור המקסים הזה מרחוב ריבולי לכיוון Place Des Vosges וזו חנות מבחוץ עם גוונים תכלת על אפור, וזה מרגיש מבחוץ לא בדיוק כמו חנות אלא באזאר ספרים בחלל תעשייתי אורבני שכונתי, קצת קשה להסביר. אני אמשיך לחפש את השם ועכשיו כשאני חושב על זה זה כבר יכול להיות המעבר לרובע הרביעי מהרובע השלישי, גם רחוב St Paul למעשה כבר רביעי באופן כללי, אבדוק..
 
תסתכל בסוף הספר בתמונה של הצוות...

אני מופיעה שם :) עם ג'קט וסינר שגדולים עליי מאוד
 

salo22

New member
אהה מצד ימין !! שיחקת אותה..

יופי של תמונה, אבל למה עצמת קצת עיניים ?
הילד הקטן חמוד מאוד.. כורעים זה מרשנד וכנראה אישתו והילד.. איך מרשנד, נחמד ? ההצלחה של המקום הזה פשוט סיפור פנטסטי..
 
הייתי צריכה לחפש את התמונה כדי להגיד לך..

כן זאת אשתו והוא כורעים עם הילד. עצמתי עיניים לא בכוונה או משהו.. היה קר מאוד בחוץ, איזה מינוס 10 מעלות.. בכל מקרה, עכשיו כשחיפשתי את הספר באינטרנט ראיתי שהוא הוציא ספר חדש: Frenchie: New Bistro Cooking
נראה מעניין. הספר שלו מאוד שימוש לי, אני נעזרת בו הרבה בשביל רעיונות ומתכונים, בטח הספר החדש גם ראוי לקנייה :)
 
שאלה טובה

הסיבה היא שלא אכלתי שם עדיין ולכן אין דירוג למול ים באתר שלי.
למה לא הלכתי? אני מניחה שאני אלך מתישהו. שמעתי שהעסקית צהריים משתלמת. אבל בנתיים לא קרץ לי להגיע כי ממה שהבנתי זאת מסעדה מיוחדת כי אפשר למצוא שם חומרי גלם מהים שכמעט ולא קיימים במקומות אחרים בארץ. הם מטיסים במיוחד את המוצרים שלהם מעבר לים במטוס פרטי כמה פעמים בשבוע. אני חושבת שיש מקום למסעדה כזאת בת"א אבל בגלל שיש לי המון מזל :) אני מטיילת בחו"ל מספר פעמים בשנה, ואז אני דואגת לנצל את השהות בחו"ל כדי לאכול מהתוצרים המקומיים. ובייחוד, חומרי גלם שלא מקומיים בארץ. ואז אני די מתפרעת על אויסטרים, לובסטר, ודגים מיוחדים. אין לי שום חשק לשלם 30% על המנה עצמה, ועוד 70% על מטוס פרטי והדלק שלו.
אני מודעת לכך שלא כולם יסכימו איתי והגישה הזאת, וגם בכל מקרה זאת הוצאה פחות גדולה מטיסה לחו"ל, אבל... אני כן מאמינה בגידול מקומי. פה ושם אני מאוד אוהבת לשלב רכיב ייחודי מאסיה או משהו כזה (אל תביני אותי לא נכון!) אבל מאמינה (גם בתור שפית) שמוצרי הגלם שלנו צריכים להיות כמה שיותר מקומיים ולא מוטסים במיוחד אלפי ק"מ, במיוחד חומרי הגלם הטריים.
אחרי כל הנאום הזה, בתור בעלת אתר ביקורת מסעדות, אני מניחה שכן אגיע לשם בקרוב, ומקווה מאוד שאהנה (איך אפשר לסרב לאויסטרים ולובסטר?)
 
תודה רבה לכולם עזרתם מאד!

אני עוברת על כל ההמלצות שלכם ורושמת את כולן, אשתדל להגיע לפחות לחלק משלל ההמלצות (הזמן קצר והמלאכה מרובה...)

מכיוון שהנסיעה ממש בקרוב, כנראה שכבר לא נצליח להזמין מקום לפרנצ'י (לפי אתר האינטרנט אין מקום בטווח של יותר מחודש!) אבל אולי נקפוץ לבר היין ומשם ננסה את מזלנו לזלוג למסעדה.

salo ראיתי שהמלצת בין השאר על פייר סאנג, המסעדה הזו הופיעה ברשימת הMUST של הפעם שעברה בפריז, בקיץ האחרון. ואכן היה מעולה.
למסעדה יש קטע שאנחנו אהבנו - מקבלים לשולחן מנות קבועות, בלי לבחור ובלי לקבל הסבר ממה מורכבת המנה. רק אחרי שמסיימים את המנה (מנקים את הצלחת, במקרה שלנו), מנסים לנחש מאילו מרכיבים היא בנויה, והמלצר (או הברמן-אנחנו ישבנו על הבר הקטן בכניסה, מול שף פייר סאנג שמבשל במרץ, מומלץ בחום) מספר ממה בדיוק המנה עשויה. מעבר לגימיק הנחמד, כל המנות היו מצוינות. נהננו מאד.

מסעדה נוספת שנחשפתי אליה בביקור האחרון והיתה נהדרת, היא ביסטרו קטן ודי חבוי באזור המארה בשם metropolitain:
http://www.metroresto.fr/
אוכל מצוין כמו שהצרפתים יודעים לעשות ולא יקר מאד (כ-50 יורו בערב). ממליצה בחום.

שוב לכולם על ההמלצות השוות, נדאג לעדכן מיד כשנחזור וכשנפצח בדיאטה
 
למעלה