שיין אנד שארפ, יגאל אלון 65, תל אביב

dror2311

New member
שיין אנד שארפ, יגאל אלון 65, תל אביב

הלכנו, אשתי; אני ובן ה-16 על מנת לחגוג לו יום הולדת. מכיוון שהנער מאוד אוהב בשר, חיפשתי מקום שעוד לא היינו בו והפור נפל על שיין אנד שארפ.
המסעדה נמצאת קרוב מאוד לאולם הכדורסל של יד אליהו, צמוד אליה נמצאת Yum Cha האסיאתית שייכת גם היא לבעלי המקום (ונראתה ריקה למדי).
המקום מעוצב באופן חמים ומזמין, כאשר החלק הבולט הוא מקרר היישון העצום שזכה לקיר זכוכית. בכל רגע ניתן לצפות בנתחי בשר עצומים ומגרים.

מה אכלנו:
מנת לחם שכוללת מספר סוגים טעימים של לחם, בליווי זרעי עגבניות וצ'ילי וכן חמאה צהובה ומעולה.
הנער אכל שתי מנות שלא זכינו לטעום מהן, פופקורן שרימפס עם איולי צ'ילי וסטייק סינטה 300 גרם בליווי פירה. כפי שציינתי, לא טעמנו מהמנות, אבל הסטייק נראה מעולה והנער נהנה ממנו מאוד.
אשתי ואני חלקנו בינינו מנה ראשונה אחת ומנה עיקרית אחת.
סלט קייל עם קרוטונים, שבבי שקדים, דומדמניות על מצע של טחינה שומרונית. נהנינו מאוד! הסלט היה טעים מאוד, מגוון ומעניין, מלא בבריאות.
קריספי דאק, חצי ברווז, פנקייק, רוטב הוייסין, בצל ירוק ומלפפון. חלפו שנים ארוכות מאז שאכלנו ברווז, גם כאן נהנינו מאוד. ברווז פריך ועסיסי מאוד, מורגש שהושרה זמן רב ובושל בישול ארוך וייסודי. הברווז פורק במיומנות על ידי המלצר ונאכל ברולים של פנקייקים דקים, משיכה של רוטב הויסין, חתיכת בצל ירוק וחתיכת מלפפון – תענוג! החלק הטעים היה כמובן, העור השמנוני והפריך (בעיקר החלקים השרופים). גם העצמות התפצחו להן בתענוג רב.

המנות האחרונות היו בנאליות וסטרנדרטיות לגמרי, שלא לאמר משעממות.
קרם ברולה אחד, שלא הותיר זכרון טוב במיוחד.
אפוגטו, שהיה בסדר, אבל הוגש בכלי לא מתאים (בצלחת אובלית גדולה, במקום בכוס או ספל).

השירות היה מצוין לכל אורך הארוחה.
שילמנו 470 ש"ח, כולל שתיה, לפני טיפ.
לסיכום: נהננו מאוד ממסעדה מגוונת ומהנה לכל המשפחה. יש מקום לשיפור וגיוון הקונדיטוריה של המקום.
 

גסטרו

New member
תודה, יש לעתים קרובות קופון למסעדה- טוב

לדעת שהאוכל טעים.
 

oreldi

New member
יפה

נראה שנהנית
בפעם היחידה שלי שם לא היה מוצלח במיוחד, אולי כדאי לחזור לשם.
 

החתולית

New member
על הדיווח

וטוב לדעת שיש קופונים שמספקים ארוחות טובות.

הבנתי נכון ששילמתם 470 ש"ח עבור שתי ארוחות ?
 

dror2311

New member
אפשר להגיד שכן

אכלנו מנת לחם, שתי מנות ראשונות, שתיים עיקריות, שני קינוחים ושתיה אחת
 

karpe

New member
היינו אתמול עם קופון באליגם

139 ש"ח לאדם.
מנה ראשונה - קרפצ'יו בקר ופטה כבד. שניהם היו מאד נדיבים וברמה מאד גבוהה. הגיעה גם סלסלת לחם (שני סוגים) עם חמאה צהובה מושלמת. עם הפטה הגיעו טוסטונים טעימים מאד ועוד כמה תוספות קטנות.

לעיקרית לקחנו אנטריקוט על העצם, 700 גרם, מנה זוגית, עם שתי תוספות - פירה וצ'יפס.
האנטריקוט היה מצויין, עשוי מדיום כפי שהוזמן, מדיום יפה ואדום, עם קראסט מבחוץ, הגיע פרוס לרצועות. למזלי השותף שלי לא היה אכלן גדול,
לשני אנשים רעבים זה לא מספיק בשר לדעתי (בניכוי העצם זה בערך 500 גרם, אולי 450 אפילו). מורגש שהבשר מאד איכותי.
הייתי ממליץ ללכת על הסינטה 300 גרם במקרה של שניים רעבים.
הפירה היה חלבי וחמאתי מאד (מעולה), הצ'יפס היה סתמי בסגנון מקדונלדס הלא חביב עליי.
בקופון יש גם בחירה של שתיה - כוס יין או שתיה קלה (הלכנו על קולה..).
לקינוח מנה זוגית שטרוייזל בננות, שזה בננות בתוך טמפורה מטוגנת, עם גלידה וניל טובה וקצפת, ורוטב קרמל. נחמד אבל לא התרומם ממש.
שני הקינוחים האחרים שהיו לבחירה - סורבה או אפוגטו (גלידה עם אספרסו או משהו כזה).

פעם ראשונה שאני משתמש בקופון בלי שאני צריך להוסיף כסף על כל מיני דברים, ויוצא שבע ומרוצה. בקיצור - שווה
 

inבאלי

New member
גם הוריי היו עם חברים עם הקופון ונהנו

אני לא זוכרת באילו מנות הם בחרו אבל במנות אחרות וחזרו מרוצים מאד מהאוכל ומהשירות.
בסך הכל נראה לי שמדובר בקופון משתלם.
 

salo22

New member
אנחש ששארפ כבר מזמן לא בעניינים

גם לפני זה היה במקרה הטוב כמובן משקיע או "שותף פירסומי", משהו כזה.. תודה על הדיווח, זנ מקום שבהחלט ברשימה לצהריים של אמצע שבוע, אבל לא יוצא לנו כזה חופשי
 

karpe

New member
לגבי העסקית

נאמר לי מחברים שיש הבדל מהותי בין הבשר בצהריים לבין הערב, כי יש להם תנור מיוחד שעובד בחום מאד גבוה לעשייה של הבשר, והוא לא מופעל בצהריים משיקולי עלות.
בסטייק שאנחנו אכלנו הורגש שהוא נעשה בחום מאד גבוה כי החלק החיצוני היה ממש קריספי, השומן נמס היטב, והחלק הפנימי נשאר אדום ועסיסי,
כנראה שבצהריים זה לא היה יוצא כך.
 

Maggi10

New member
גם אנחנו נהננו (לא במסגרת קופון)

ביקרנו במסעדה לפני כחודש בערב שישי ולא במסגרת קופון.
לראשונות הוזמנו שתי מנות של מח עצם.
מנה נהדרת לחובבי מח עצם. העצם לא חתוכה לטבעות כמו בדרך כלל אלא מוגשת עצם מאורכת החצויה לאורכה ומכילה המון מח עצם שומני וטעים. המנה מוגשת עם רוטב ציר בקר ויין שלא היה טוב לטעמי (מתוק וקצת מריר מדיי) אבל לא פגם בהנאה מהמנה.
מנת מח העצם מוגשת עם כמות נדיבה ביותר של שיני שום אפויות שהיו תוספת מתאימה ומשמחת למנה.
עוד לראשונות הוזמנו כנפי עוף ברוטב טריקי וסיראצ׳ה (רוטב פלפלים יפני) - שהיו סתמיות ולא מוצלחות במיוחד ומרק עוף עם כיסון בשר. הכיסון היה מתובל בסגנון אסייתי עם ג׳ינג׳ר והיה טעים מאוד.
לעיקריות הוזמנו: 2 מנות של סינטה 300 ג׳ בדרגת עשייה מדיום שהיתה לא פחות מצויינת. נעשתה בדיוק בדרגת העשייה המבוקשת והיתה עסיסית ומלאת טעמים.
שרימפס בלק טייגר בחמאה, שום ואיולי לימון כבוש היתה מנה בינונית ומיותרת.
פילה דג (זו לא היתה המנה שלי אז אני לא זוכרת באיזה דג מדובר) ברוטב טום יאם וקארי אדום היתה גם כן טובה מאוד. הדג היה עשוי היטב, עטוף במעטה קריספי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. הרוטב לא היה אגרסיבי מדיי והלם מאוד את הדג.
השירות היה מצויין - ענייני אך לא מתעלק.
המלצר היה מאוד ענייני, ידע לנדב מידע רלוונטי כשצריך (למשל על גודלן החריג של מנות מח העצם - כאשר הזמנו 2 כאלה) וגם המליץ לנו על יין מצויין - תג כתום שלי יקב אבידן (לא זוכרת מאיזו שנה) שמאוד נהננו ממנו.
יחד עם שני קינוחים שילמנו 1000 ש״ח ל-4 אנשים.
לסיכום - אין מה לצפות לבשורה קולינרית יוצאת דופן אבל אנחנו נהננו מהאוכל (בעיקר מהבשר וממח העצם), התמחור קצת מוגזם אבל בסה״כ החוויה היתה נעימה וסביר שנשוב.
 
למעלה