סינטה בר - עסקית בשלישי

sweetdreams

New member
סינטה בר - עסקית בשלישי

אחרי ששלושה שבועות מוצלחים למדי בקפה לואיז הסתיימו בטעם מר וצורם ביותר בביקורנו הקודם, החלטנו חברתי ואני לשנות מקום ולשנות מזל לקראת הדייט השבועי הבא שלנו.
המטלה המסובכת של למצוא מקום אלטרנטיבי נפלה עליי, כאשר המגבלות הן עדיפות לציר מוריה (בשל מיקומה של העובדת מבינינו), מקום שיהיה ידידותי לטבעונית לייט (משמע, שעושה לעצמה הנחות לצמחונות באין ברירה), ובנוסף והכי חשוב שיהיה טעים ונעים למפגש של שתי גרגרניות שאוהבות לבזבז את זמנן על אוכל טוב, יין ודיבורים מרובים בשעה שאנשים אחרים עוד עובדים.


כבר שנים שלא ישבתי הסינטה בר. אנחנו מזמינים מהם המון (מהאקספרס), אבל בפעם האחרונה שישבתי שם הם עוד היו המבורגריה.
כיום ההמבורגרים עדיין ישנם, אבל המסעדה היא הרבה יותר מעבר לזה. זכרתי גם שיש להם מיטלס מאנדיי (מה שמסתבר שכבר לא נכון, שכן הם הפסיקו עם זה), ועל כן חשבתי לברר אם יש להם אפשרות לארח טבעונית אצלם, על אף התדמית הקרניבורית משהו.

בשיחת הטלפון נאמר לי שהמסעדה יכולה להערך ולהפוך את חלק מהמנות לטבעוניות. הזמנתי שולחן אם כן. הגבילו אותי לשעתיים, מה שאני מאוד לא אוהבת, הסברתי שאני לא מגיעה למקומות עם הגבלת זמן, ועל כן ביקשתי שיסירו אותה. בשלב הזה התחלפה הבחורה בטלפון בבחור סמכותי יותר שסיפר לי כי השולחנות אצלם מוגבלים לשעתיים, עם זאת בשל העובדה שזוהי עסקית באמצע השבוע הם מוכנים להסיר את ההגבלה על השולחן שלנו, ושנשאר כמה שנרצה. (מעולה ותודה רבה, רק למה לא לדלג על החלק הרע שבו אתה מספר לי ש״בדר״כ אנחנו ככה..״, ולא להגיע ישר לעניין ופשוט להגיד כן?)

אז יופי! הדייט יצא לדרך, והתבייתנו על המארחת שתסביר לנו איך אפשר להפוך את תפריט העסקי לטבעוני (המלצר שלנו קצת פחות שלט בנושא..)
מסתבר שאכן יש אופציות, אבל זה לא ממש פשוט. המארחת היתה מאוד סבלנית וניסתה להבין איתה ולבנות איתה מנה שמבוססת על התפריט ושהיא תשמח לקבל. אבל בסופו של דבר נראה שהם לא ממש המסעדה לכך, ועל כן החליטה הבחורה לנצל את היותה טבעונית לייט ולהזמין מנה צמחונית. שם כבר היו הרבה יותר אופציות, ולא היתה בעיה כלל וכלל לבחור מנה מוצלחת.

מכיוון ואני הייתי נעולה על ריזוטו לעיקרית, שגם הוא צמחוני, החלטנו כבר להזמין בצורה מדורגת, ולחלוק את מה שניתן.

לקחנו אם כך:
לראשונות: ברזאולה סינטה, חרדל דבש, איולי שמיר, צלפים ופרמז׳ן (26 ש״ח), זוהי המנה שאני הזמנתי. היתה טעימה מאוד, אבל לא משהו יוצא דופן. הגיעה עם פוקצ׳ה, בליווי שמן זית ובלסמי וממרח עגבניות מיובשות.
היא לקחה סלק ואנדיב - סלק צרוב, עלי אנדיב, עלים צעירים, אגוזים, גבינת דור-בלו, ויניגרט אגוזים (24 ש״ח). שהיה.. סלט.
מלא עלים, מעט סלק וגבינה (שהיתה מעולה, אגב). סה״כ סלט מרענן וכיפי לפתיחה, במיוחד בליווי הפוקצ׳ה מהמנה שלי
. היה בסדר גמור ואמנם לא ציפיתי מהם שיפלו על סלט, אבל מצד שני גם אני לא נפלתי ממנו.
בכלל תפריט הראשונות בצהריים נשמע חיוור וחסר אופציות מעניינות, וזאת בהשוואה לתפריט הערב שהוא כבר משהו אחר לגמרי.

המשכנו עם מנות מהעיקריות:
תחילה לקחנו טורטליני גבינות עבודת יד, ערמונים, מרווה, חמאה וקרם בטטה (64 ש״ח). מנה יפה (חיצונית, היא באמת נראית מאוד יפה!), וטעימה מאוד. בדר״כ אני לא חובבת מנות פסטה, אבל המנה הזאת היתה עשויה טוב!! המילוי של הגבינות בטורטליני היה מאוד מוצלח, הן במרקם האוורירי והן בטעם העדין שלא האפיל על שאר הטעמים. הערמונים שפוזרו מסביב היו נהדרים. כל הטעמים השתלבו היטב. מעל גם פוזרו שבבי פרמז׳ן שסגרו את המנה מאוד יפה. מנה מוצלחת מאוד! בכיף הייתי מחסלת צלחת כזאת לבד..


לאחר מכן קיבלנו את הריזוטו - ריזוטו פטריות פורצ׳יני, שמפניון, מחית כמהין ופרמז׳ן (54 ש״ח). ואני כבר אומרת שאם הוא לא היה מגיע אחרי הטורטליני המעולה ממקודם אז כנראה שהייתי נהנית ממנו הרבה יותר.

הביס הראשון ממנו היה נהדר. העניין הוא שאחרי כמה ביסים זה כבר מתחיל להרגיש לגמרי טו מאץ׳. אין שום דבר שיאזן, אני גם הרגשתי לקראת האמצע שהמנה טיפה מלוחה לי מדי. אני חושבת שריזוטו טוב הוא כזה שנמדד בכך שרוצים לאכול ממנו יותר מכף אחד, ויש כמה דברים להשיג את זה. כאן זה היה ריזוטו שמתאים למנה קטנה יותר (אולי כראשונה?), שכן הטעמים היו טובים, אבל.. זה לא היה לגמרי זה..

העיקריות בצהריים מגיעות עם כוס שתיה קלה או יין מבעבע. אנחנו לקחנו בקבוק יין לשניים (גם כן במחיר עסקי מוזל), בחרנו קברנה צ׳יליאני (קאזה דה לואיג׳י קברנה, לואיס פליפה), בקבוק של 375 מ״ל, במחיר 38 ש״ח. אני שאלתי אם אפשר להמיר אם כן את השתיה בעסקית לקפה בסוף, ונעניתי בחיוב. היא לקחה מיץ תפוזים, וקיבלה מיץ תפוזים מקולקל. באמת מקולקל, הם אח״כ באו ואמרו שהם זרקו את כל הג׳ריקן של המיץ ושאלו היא תרצה משהו חלופי. גם היא בחרה לקחת קפה.
סגרנו אם כן את הארוחה באספרסו ארוך לה, ומקיאטו כפול לי. בגזרת הקינוחים יש להם תפריט קינוחים מדבר (דהיינו, המלצרית). אני פחות אוהבת את זה, כי זה דורש ממני להפגין ריכוז, אבל בסדר.. בסופו של דבר אף אחד מהקינוחים לא נשמע לנו. כולם היו גדולים ועוגתיים, ואני מעדיפה קינוחים קטנים יותר בסוף הארוחה (צלחת עוגיות או פטיפורים קטנים לצד הקפה סוגרים אותי מעולה), או לחלופין קינוח לימוני וחמצמץ, ושם הכל היה מתוק. ויתרנו.

סה״כ החשבון יצא 206 ש״ח (לפני טיפ), עליו קיבלנו גם הנחת סטודנט של 10%.

מבחינת שירות ואווירה - היה מצויין! מבחינה זו, כנראה המסעדה הטובה בחיפה, פרט לנמל 24.
המסעדה מאוד נעימה, היא חודשה לאחרונה והתרחבה מעט, והעיצוב הנוכחי שלה מאוד מזמין. סגל המלצרים היה נהדר, קשוב ומחוייך לאורך כל הדרך, הם היו מאוד סבלניים הן עם חברתי הטבעונית, ובאופן כללי עם שאלותינו הרבות, והשתדלו לתת להן מענה.
נשארנו בסופו של דבר כשעתיים וחצי, והרגיש לנו נעים מאוד וכלל לא דחוק בזמן. למעשה, אפילו לא הזכירו את עניין השולחן והגבלת הזמן.

בשעה זו של היום המסעדה גם רחוקה מלהיות מלאה, אבל יש אנשים וכיף לראות שהיא פעילה ועובדת.

אני מקווה גם להגיע לביקור בערב, ולנסות את המנות שאינן בתפריט הצהרים. ואם יאפשרו לי הזמנת שולחן ללא הגבלת זמן באחד הערבים באמצע השבוע אני בהחלט אשמח לעשות זאת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח, שמחה שנהניתן!

מצרפת קישור לדיווח מהעסקית שלי בפברואר:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=173912247
הייתי מרוצה גם מהראשונה וגם מהעיקרית, והשירות היה טוב מאוד. לא הזמנו שולחן אלא פשוט הגענו, ולא היה מלא; אמרו לנו לגבי הגבלת זמן ספציפית לגבי השולחן שישבנו בו כי הוא היה מוזמן לערב (וכבר היה לפנות ערב) אבל היה איזה פער של שעתיים (או שעתיים וחצי) וידעתי שלא נזדקק לכ"כ הרבה זמן.

אגב ריזוטו, נדמה לי שאכלתי את הריזוטו הראשון בחיי (או אחד הראשונים) בסינטה לפני שנים... והגעתי למסקנה שזה ממש לא בשבילי (מאז טעמתי עוד, אז הבעיה לא אצלם). לא מתחברת לקונספט של אורז דביק ברוטב סמיך וכבד.

אגב 2: מתי הסינטה הייתה אי פעם "המבורגרייה"?
מאז שאני זוכרת את המקום הוא היה (מבחינת סגנון המזון) כפי שהוא כיום, וישבתי בו כבר לפני שנים לא מעטות (אם לא עשר אז קרוב לכך), לפני שנפתח סניף האקספרס הסמוך וכמובן לפני ההתרחבות (על חשבון הפיצוציה שהייתה שם).
 

אדינפבה

New member
הסינטה התחיל כהמבורגרייה במקום שבו היום נמצא

הסינטה אקספרס...
התרחב ועבר למקום הנוכחי.
 

sweetdreams

New member
גם אחרי שהיא התרחבה..

כשאני נהגתי לשבת בה, באמת לפני הרבה זמן (5-6 שנים), היא כבר היתה המסעדה המורחבת שהיו בה גם מנות אחרות פרט להמבורגרים, זה נכון, אבל ההמבורגרים עדיין היוו את מרכז התפריט.
היא היתה דומה לבורגוס כיום, שהיא מסעדת המבורגרים, ועם זאת יש בה גם מנות שהן לא המבורגר. (רק שהיא הרבה פחות טובה מהסינטה בר.)

השינוי בשנים האחרונות חל בכך שהיום הסינטה בר היא באמת הרבה מעבר לזה. היא התרחבה מאוד מבחינת האוכל שהיא מציעה, גם מבחינת הסגנון וגם מבחינת הרמה, וגם האווירה במסעדה עם הזמן הלכה ועלתה בכמה וכמה דרגות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לפני 5–6 שנים התפריט היה דומה למה שהוא היום

היה חלק של המבורגרים, נכון, כמו היום; הם לא היו חלק גדול יותר מהתפריט. נוסף להם היו תמיד ראשונות טובות (כולל סלטים מצוינים, ריזוטו, פסטה וכו') ומנות דג/בשר (סטייקים איכותיים) בסדר גודל של 100 ש"ח למנה (אני יודעת כי תמיד הלכתי עם אחרים שאכלו המבורגרים ואני איני אוכלת קציצות, כידוע). היא לא הייתה דומה לבורגוס, לא בסגנון, לא בהיצע ולא ברמת המחירים. האוכל שהסינטה מציעה, הרמה והאווירה היו שם גם לפני 7 שנים ויותר (אני יודעת, כי ישבתי בה לא מעט; לעומת זאת ב"בבורגוס" איני יושבת כלל, אין לי מה לחפש שם). אני חוששת שאת פשוט לא זוכרת נכון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מסתדר... הסינטה אקספרס נפתחה אחרי

 

sweetdreams

New member
נראה לי שהיא התרחבה לסינטה אקספרס

ואז המסעדה הראשית התרחבה למעבר להמבורגרים.

אבל כל אלה - הנדל״ן של המסעדה, מה נפתח קודם ומה אח״כ - הם כבר ה- minor details.. המהות היא אותה מהות.
 

karpe

New member
הנה קצת תזכורות מהעבר

מזל שיש אינטרנט. גם אני לא ממש זוכר מה היה במיקום המקורי (שזה איפה שהאקספרס היום). ב-2007 הם עברו למיקום הנוכחי.

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,381,209,12060,.aspx

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=97475596

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=95507200#95543086

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=105165950#105179277
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש מוזר, לא זוכרת אותה שם, ואכלתי בה

לפני שנים...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת מה שאני זוכרת, כאמור, אכלתי שם תמיד

במיקום שהיא נמצאת בו כיום, זה מה שאני זוכרת... אולי טעיתי בשנתיים. אני גם זוכרת שהיו פרסומים על פתיחת סניף האקספרס.
 

אדינפבה

New member
סתם כדי לדייק...

אחרי שעברו למקום הגדול היה במקום בית קפה מוזר שמכר רק קינוחים רק אחרי שהוא נסגר פתחו את האקספרס.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, זה גם מה שאני זוכרת, שהאקספרס לא היה

לפני 7 שנים, אלא שהיה רק סינטה איפה שהיא היום (זכרתי יותר מ-7, אבל מקבלת את התיקון) ואני ממש זוכרת ששיפצו ופתחו אותו ופרסמו וכו'.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, ובדיון כל אחד כותב את מה שהוא יודע

אנשים שונים זוכרים ויודעים דברים שונים, לפעמים קורה שחלקם טועים או לא מדייקים (ואני לא היחידה שלא דייקה בשרשור הזה). מן הסתם כל אחד כותב מה שהוא יודע ולו היה חושב שאינו יודע לא היה כותב, כן?

היו כאן כבר מקרים של דיונים שבהם הבאתי מידע עדכני והיה מידע שגוי (אני יכולה לתת קישורים אבל אני לא עוסקת בפנקסנות) ולא ראיתי כאלה עקיצות מכוערות כלפי גולשים שטעו או לא דייקו במידע שנתנו. לא רואה טעם להתנשא או לעקוץ או לחגוג על זה. אפשר לשמור על ענייניות בלי לרדת לפסים אישיים, די להעכיר את האווירה.
 
כל אחד כותב את מה שהוא יודע אבל

כשמתקנים אותו כפי שאדינפה עשתה, בקיצור ובצורה עניינית, המשך הדיון הוא ויכוח לשמו. ואם CARPE לא היה מביא סימוכין, הוויכוח [לא הדיון] היה נמשך.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כשמתקנים אותך לא בטוח שהתיקון נכון, את יודעת

שוב, את יוצאת מנקודת הנחה שמי שמתקן צודק, ולפעמים זה נכון ולפעמים זה לא. כפי שאת אומרת שאני "התווכחתי" עם אדינפה, אפשר גם לטעון שהיא "התווכחה" איתי... צריך שניים לטנגו. בדיון כל אחד כותב מה שהוא יודע, זוכר, חושב וכו', והדיון נמשך עד שמגיעים לאיזושהי מסקנה או מסכימים שלא להסכים. זה הפורמט המקובל בפורומים, שנועדו לדיונים, והרבה פעמים אנשים לא מסכימים או טוענים דברים שונים. אני בטוחה שאני לא מחדשת כאן לאף אחד.

אדינפה לא הביאה סימוכין לדבריה; היא כתבה משהו שלא הסתדר לי עם מה שהכרתי וזכרתי. karpe הביא בהמשך (ומתברר שהאמת באמצע: לא 5–6 שנים ולא קרוב ל-10, אלא 7) אבל היא גם הוסיפה בהמשך חידוד שדווקא תמך במה שכתבתי, וזה שסניף האקספרס נפתח בהמשך והוא לא נשאר כזה אחרי שהסינטה התמקמה במיקומה הנוכחי (שבו לא הייתה המבורגרייה, וכך הכרתי אותה).

בכל מקרה, גם אם אני מתקנת מישהו, אני לא נוזפת בו אם הוא לא עומד דום ומצדיע לדבריי או מקבל אותם ללא פקפוק, ולא מאשימה אותו שהוא סתם מתווכח, ולא עוקצת ולא נוזפת (והיו פה מקרים כאלה, וגם לא ראיתי שמישהו "הריע" לי שצדקתי או נזף במי שלא קיבל מיד את דבריי). אז חלאס, די.
 
למעלה