ביקורת בכורה- מיט במרכז הכרמל

ביקורת בכורה- מיט במרכז הכרמל

אחרי שנים של קריאה בפורום, אני מפציעה בביקורת בכורה. יום ארוך וקשה וחשק לסטייק הביאו אותי ואת הקורא לצאת באמצע השבוע ולנסות מחדש את מסעדת המיט במרכז הכרמל. באנו חדורי מטרה והתבייתנו על החלק הבשרי הרציני של התפריט, ואחרי שנייה של מחשבה הוספנו גם מנה ראשונה אחת כדי שמשהו ירגיע טיפה את הרעב עד שיגיע הבשר.

אז מה היה לנו שם:

סביצ'ה - נתחי סלמון טרי על מצע עדשים שחורות וירקות שורש ברוטב לימונים. זה בהחלט היה סלמון, אבל טרי, הוא לא היה. הדג היה באיכות ירודה שהורגשה היטב, הסלט שמתחתיו היה נחמד, אבל כשהדג רע, הסביצ'ה רע והליווי ממש לא משנה. רעבים כמו שהיינו, פשוט אכלנו בחוסר חשק וקיווינו שההמשך יהיה יותר טוב.

עיקריות:

אסאדו צלעות – 800 גרם אסאדו במרינדה שעובר צלייה איטית בארון עישון. טעמי העישון היו טובים וכיפיים מאוד, והיה לבשר טעם טיפה מתקתק שאני מניחה שהגיע מהמרינדה המדוברת. הוא היה קצת עשוי מדי והתייבש טיפה, אבל סך הכול המנה הייתה טובה.

ובהמלצה חמה מהמלצר פורטר האוס סטייק – אני מודה שאחרי הסביצ'ה הגרוע והאסאדו הטוב, אבל לא מצוין, קצת חששתי מהסטייק ובגלל החשק משני צדי השולחן, פחדתי מאכזבה קשה. איזה כיף שהתבדיתי! הסטייק היה לא פחות ממעולה. בשר טוב שקיבל טיפול אוהב מגרילמן שבפירוש ידע מה הוא עושה. מידת העשייה הייתה מדויקת משני צדי העצם וקיבלנו בדיוק את הסטייק המהנה ששני קרניבורים מורעבים חלמו לנעוץ בו שיניים. שאפו.

העיקריות מגיעות עם תוספת לבחירה והתוספות שהזמנו היו שעועית ירוקה ותפוחי אדמה אפויים. השעועית הירוקה תובלה בקצת שמן שומשום והייתה נעימה וכייפית. לדעתי, תפוחי האדמה האפויים תובלו בהרבה יותר מדי רוזמרין שהשאיר טעם לוואי לא נעים, בצד השני של השולחן לא נרשמו תלונות. בכל מקרה שום דבר מבריק או ראוי לציון (לחיוב או לשלילה) לא היה שם.

את כל האוכל הזה ליווינו בבקבוק רותם של יקב שטרן, שהיה ליווי מצוין לבשר וכייפי לשתייה בפני עצמו, על הקינוחים ויתרנו וחזרנו הביתה עייפים ומדושנים עם טעם טוב של סטייק מעולה בפה, ובינינו, מי צריך יותר?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
צריך יותר והיה יותר... לפחות הבשר עדיין נהדר

סביצ'ה הסלמון שתיארת הוא מנה קבועה שלי שאכלתי פעמים רבות והיא תמיד הייתה טרייה, עסיסית וכיפית. אם פישלו בה, זה מצער מאוד.

תודה על הביקורת, למרבה האירוניה היא מגיעה אחרי שהמקום החליף ידיים והתפריט עבר שינוי ועיבוי (עוד לא היינו, בדקנו את התפריט באתר וראינו). מצד אחד נוספו הרבה מנות (בעיקר מרקים, סלטים ופסטות, וקצת בשריות) מצד שני העסקית החדשה ממש מבאסת.

זו הייתה המסעדה הקבועה שלנו לצהריים, יש לי חבר טוב, חיפאי לשעבר וחובב בשר, ובכל פעם שהוא מגיע לחיפה כמעט תמיד היינו יושבים שם. בעוד כמה ימים הוא מגיע לביקור בעיר והתחלנו לתכנן, והיום הוא הבהיר לי שצריך למצוא מקום אחר...


עד החודש האחרון המבצע בעסקית היה 50% הנחה על ראשונות ועיקריות מתפריט הצהריים. זה אומר שנתח קצבים, למשל, עלה כ-62 ש"ח, ומנה ראשונה בסביבות 20 (הסביצ'ה, למשל; הקרפצ'יו היה 26). שווה, טעים, מגוון.

עכשיו יש עסקית מובנית, כמו במקומות רבים, ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח. עסקית עם עיקרית סטייק עולה 89 ש"ח (עד כאן בסדר) אבל אם רוצים נתח קצבים יש להוסיף עוד 15 ש"ח (וכך גם ל"עכביש"; לפילה בקר או אנטריקוט רמת הגולן, 25 ש"ח). כבר הרבה יותר יקר, אבל מה שביאס אותי סופית הוא השנמוך של הראשונות בעסקית: בעיקר צמחוניות (מרקים, פטריות, חצילים...) או בשר זול (כנפיים, נקניקיות).
http://meat.rest.co.il/he/menu/default.aspx?ChannelID=3

אמנם יש גם קינוח כלול במחיר, אבל הקינוחים שלהם לא כ"כ מעניינים אותי, ואני מעדיפה לאכול קינוח במקום אחר ולהשאיר למיט את הבשר. לסיכום, עכשיו צריך לשלם הרבה יותר כדי ליהנות מאותן מנות, והאטרקטיביות לעומת מסעדות אחרות כבר לא ממש קיימת מבחינתנו. נראה שהפעם ננסה את ברסרי 107 (ונקווה לטוב
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מעתיקה מהתפריט:

"נתח מיוחד הנקרא בספרדית "ארניטה" על שום צורת השומן העדין העוטף את המנה ולו צורת עכביש. נתח נדיר מאד הנמצא בכמות קטנה בכל עגל. לנתח טעם עמוק, בשרי ועשיר, מוגש בליווי שעועית ירוקה".
 
היינו במיט כמה פעמים בבעלות הקודמת

ורק כשראיתי את התפריט המוגדל ומעובה מאוד (ואקלקטי מדי, לטעמי. מסעדות שמנסות להתפרס על יותר מדי סגנונות, לפחות מניסיוני, מגישות אוכל בינוני במקרה הטוב. והלוואי שאתבדה כאן...) נזכרתי שקראתי פה על החלפת הבעלים והשינויים. את העסקית השווה של 50% הנחה רשמנו לפנינו כמשהו 'שצריך לנצל פעם', אבל חיכינו יותר מדי, מסתבר, אז לא יצא לנו וחבל. אני מודה שבמחירים האלה, אפילו שהסטייק היה מעולה, לא נמהר לחזור.

ורק עכשיו שמתי לב שלא פירטתי מחירים בביקורת- החשבון יצא 586 שקלים לפני. אני לא זוכרת חלוקה מדוייקת למנות, אבל הפורטר ספציפית מתומחר ב-40 ש"ח ל-100 גרם. אנחנו הזמנו נתח של 600 גרם (כשהאפשרויות האחרות היו גדולות יותר), כלומר רק על הסטייק הזה, שילמנו 240 שקלים. הוא היה באמת מצוין, ואין לנו בעיה לשלם על איכות, אבל תהינו בינינו לבין עצמנו אחר כך כמה הוא הצדיק את מחירו... כרגע אני חושבת שהיא נרשמה אצלינו כמקום שנחזור אליו שוב בעסקית מתישהו, אבל לא יותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם לנו יש תחושה שהם קצת מתפזרים יותר מדי

אולי מחפשים קהל חדש (ראיתי שיש בתפריט גם חלק לילדים) כי אני לא יודעת עד כמה הקהל הוותיק שהתרגל לעסקיות הטובות ימשיך לפקוד את המקום לאור השינוי הדרסטי במחיר ובהיצע (של העסקית). התענגנו על העסקיות האלה שנים, כמאמר השיר "ולפעמים החגיגה נגמרת"...


סטייקים טובים יש בעוד מסעדות, ברמת המחירים הזאת... ולפי התיאור שלך נשמע שהם גם שינו את הירקות הקלויים שהיו מגיעים עם המנה – עד לאחרונה הגישו לא רק תפוחוני אדמה (לא ברוזמרין, למיטב זיכרוני) אלא גם פלפלים קלויים, טבעות של קלחוני תירס, לפעמים גם בצל קלוי... אם כי אני דווקא חובבת שעועית (אבל לא שמן שומשום).

בקיצור, מה יעלה בגורלה בגלגול החדש – ימים יגידו.
 
היה חצי פלפל קלוי וקלחון תירס בכל מנה

הפלפל הקלוי היה קר ומבאס (ואני ממש אוהבת פלפלים קלויים...) וקלחוני התירס היו יבשים, אז התעלמנו מהם באלגנטיות והתרכזנו בעיקר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הם נוטים להיות קרים כי הם מוכנים מראש

אני מעריכה, ולא תמיד מספיקים להתחמם מהפלטה... אני דווקא חובבת ירקות קלויים קרים (אנטי פסטי סטייל ובכלל) אבל אם בא לי חם אני משאירה קצת על הפלטה ואז אוכלת. אגב, שמתי לב שתירס לא מעביר חום טוב, אלא רק במים. אפילו כשאני מחממת קלח תירס במיקרוגל (לא בתוך מים) קורה לי בלי סוף שצד אחד מתחמם והשני נשאר קר, ואח"כ גם בצלחת הוא מתקרר ממש מהר. גם בקלחונים שהם מגישים שם זה כך – הצד על הפלטה מתחמם, אבל לא מעביר את החום לשאר החלקים והם נשארים קרים.

אגב טמפרטורה, שכחתי לציין בביקורת למטה שא' קיבל את תפוחי האדמה שלו קרירים למדי. עוד דבר ששכחתי (בלי שום קשר) הוא שהיה במקום ריח די חזק של גריל כשהתיישבנו, וזה דווקא לא אופייני להם (והתיישבנו בחלק האחורי החיצוני, של ה"סככה").
 

sweetdreams

New member
העיסקית החדשה באמת לא בנויה טוב

אין כלל סלטים במנות הראשונות (הם נכנסים כולם בתפריט כעיסקיות
), ופטה הכבד והקרפצ׳יו הוצאו לגמרי מהעסקית, גם לא בתוספת מחיר.

גם המבנה של העסקית הוא לא נכון בעיניי - קינוח לא צריך להיות כלול בעסקית!
אנחנו בדר״כ לא מזמינים קינוח בכלל, אבל גם אם כן, כמה אנשים מזמינים קינוח לכל סועד? לרוב מזמינים קינוח לשני סועדים. ועל כן ראוי שיהיה תפריט קינוחים נפרד (עסקי או לא), אבל לא כזה שהוא בילד אין בארוחה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קישור מוצלח יותר לתפריט העסקית (ב-2eat):

http://www.2eat.co.il/meatinandout/about_gal.aspx?pid=11105
לצערי גם את הסביצ'ה הוציאו מהראשונות...

אין שם כרגע אף מנה ראשונה שאני רוצה לאכול (את רובן אני בכלל לא אוהבת או לא מסוגלת לאכול).
סלט דווקא לא מעניין אותי, לרוב סלטים של מנות ראשונות לא מלהיבים בעיניי (ובעיקר מאוד לא משביעים).
קינוח של עסקית הוא כמעט תמיד קטן יותר מהקינוחים הרגילים, אז בנוקדה הזו זה דווקא לא בעייתי בעיניי, אבל גם אני מעדיפה שיורידו את המחיר וישאירו אותו כאופציה מוזלת (כפי שנעשה במקומות רבים).

החודש (עד סוף אפריל) יש מבצע לארוחה זוגית דרך לאומי קארד:
https://www.leumi-card.co.il/he-il/Benefits/LeumiCard/Documents/rest/april/leumi_apr_04_meat.pdf
שיוצאת משתלמת יותר ופחות או יותר דומה למה שהזמנתי שם בעבר. אולי זו הזדמנות אחרונה ליהנות מהארוחה שאהבתי במחיר טוב...
 

מיתר44

New member
מצטרף בתודה ובהערכה לקודמי

יקב שטרן הגלילי ראוי בהחלט לתשומת לב חובבי יין.
 

החתולית

New member
על הדיווח

וברוכה הבאה לתפוז ולפורום שלנו.

לפי הדיווח טוב שהיה היין של ג'וני שטרן, אחרת הארוחה היתה די מאכזבת.
 
תודה על קבלת הפנים הידידותית

האמת שאנחנו לא יצאנו בתחושה מאוכזבת, אולי בגלל שמה שהיה לנו באמת חשוב - הסטייק - היה מעולה. ואולי בגלל שאחרי בקבוק שלם ומוצלח של יין החיים נראים הרבה יותר יפים
 

יויו13

New member
אני כבר שנים טוען שאחת הטעויות הנפוצות

במסעדות היא מחירי היין הגבוהים .
תן יין בזול
אנשים ישתו
וכמו שכתבת החיים יראו יותר טוב וכך גם המסעדה שלך והאוכל שלך.
אבל אף אחד לא מקשיב לי......

תודה על הדיווח
ותמשיכי.
 

passioneta

New member
תודה! נעים לקרוא דיווח של מי שניכר שאוהבת

ומבינה אוכל!
 

inבאלי

New member
ברוכה הבאה ו
על הדיווח

כנראה שצריך לדבוק שם בסטייק נטו...
 
למעלה