ביקור שני ברובע השישי

ביקור שני ברובע השישי

לביקורת המלאה של ביקור ראשון ושני

הטוב: בקושי חודש עבר ושוב פקדנו את הרובע השישי והפעם כדי לחגוג יומולדת בהרכב קצת שונה. מקום מושלם כדי לחגוג יומולדת למישהו שמעריך אוכל צרפתי קלאסי. גם הפעם קיבלנו משעשע חיך על בסיס של קישוא, עגבניה ויוגורט למרות שהפעם הגיע בצורה קצת שונה של לביבת ירק קטנה. הלחם נאכל בשקיקה. גם יין לא רע הוזמן - שיראז של כרמל 2008. באותו ערב במקרה נחתנו על פסטיבל המולים בו אפשר לבחור מנה ראשונה ועיקרית שהרכיב העיקרי שלהן הוא מולים בתוספת של בירת בוטיק ישראלית ב-149 ש”ח לתפריט. החלטתי ללכת על זה. קיבלתי לבקשתי בירה טייבה כהה ממש מעולה. עוד בשולחן היתה מנה של סביצ’ה סלמון, צנוניות, אבוקדו, עגבניות שרי (43 ש”ח) שתובל בעדינות וטעימות. טעמנו גם שרימפס בחמאה, יין לבן, אספרגוס ועגבניות על בריוש (50 ש”ח) שהייתה מנה נדיבה ומענגת. לא ציפיתי הרבה מהמנה אבל היא הפתיעה בטעמים מאוזנים מאוד. לעיקרית אני קיבלתי סיר גדול של מולים (700 ג’) ברוטב דימארקו – יין לבן, תרד, תמנונים ובייקון עם צ’יפס שאת רובו תרמתי למרכז השולחן כדי להתמקד במולים. המנה הייתה נהדרת ונדיבה עם חתיכות שמנמנות של תמנונים רכים וארומה מרגיעה של בייקון. הוזמנה גם מנה של קוק או וון – כרעי עוף ובייקון מבושלים ביין אדום עם בצלצלי פנינה ופטריות על פירה (84 ש”ח), לא טעמתי אבל הסועד הביעה שביעות רצון יוצאת דופן. סיימנו במון בלאן – מוס ערמונים על סבלה שוקולד (43 ש”ח) שהגיע על בריכת שוקולד ועם מקרון קרמל. טעים ביותר. קיבלנו גם על חשבון הבית ארבעה מקרונים ענקיים בשלל טעמים. הפטל היה מצויין וגם הפסיפלורה.

הרע: השירות היה אדיב אבל עדיין לא השתפר כמו שקיוויתי ברמת המקצועיות שלו, והפעם גם הייתה מתלמדת שהפכה את ההרגשה לעוד יותר… נו.. חסרת ניסיון. לראשונה מרק דגים ומולים עם טוסטים ורוי שהזמנתי מתוך תפריט פסטיבל המולים היה טעים אבל הטוסטים נשכחו מהצד שלי וגם מהמטבח ולא הגיעו. המרק היה סמיך אך היה יכול להסתדר בסדר גמור גם בלי המולים והטעם הרגיש לי עגבנייתי מדי וטיפה לא מאוזן. קצת קינאתי בסועדים שהזמינו את מרק הבצל ונהנו ממנו מאוד. גם הפעם קיבלנו מרענן חך בצורה של גרניטה בטעם תות. הגרניטה הוגשה בצלוחית ולא בכוסית שוט כמו פעם קודמת והכמות הייתה גדולה מדי וגם הפעם מתוקה מדי. לעיקרית ניוקי סרטנים כחולים, עם שרימפס, בייבי קלמרי וקוקי סאן ז’ק (130 ש”ח) מסתבר שהסרטנים מופיעים רק ברוטב כך שמדובר בניוקי ברוטב ביסק סרטנים עם פירות ים. נחמד, לא יותר. טארט טטין (40 ש”ח) נראה שעבר שינוי בחודש הזה בצורה של הטארט אבל ישב הפעם על שלולית עוד יותר גדולה של ריבת פירות יער לא מחמיאה. כה חבל. מקרון בטעם קרמל (על חשבון הבית וגם כחלק מקינוח מון בלאן) היה הרבה פחות מוצלח מהמקרונים האחרים שטעמנו.

גם הפעם יצאנו בהרגשה שעוד נשוב, ובקרוב.
 

יויו13

New member
הם כבר קנו על חשבוני דירה ,אוהב את האוכל שם .

בחרתי בעוף ביין שלהם כמנת העוף הטובה בארץ!
(בחרתי ביני לבין עצמי)

תודה רבה על דיווח מצוין.
 
פעם הבאה אדאג לטעום את העוף ולא רק לצלם אותו!

גם אני אעשה מדרג מנות עוף בארץ.
תודה!
 
האם מנת הכנפיים קיבלה מקום בדירוג?..

אף פעם לא טעמתי אותה, רק את הרוטב עם ההום פרייז אבל בראש שלי זה מעדן....

אני נזכרת בעוף שאמא שלי מכינה..עם רוטב סויה וברבקיו...כל כך אהבתי אותו...
 

יויו13

New member
אני אישית לא התלהבתי אבל בקרב רבים וטובים

היא נחשבת מנה מאד פופולארית .
אם אני זוכר טוב מאד פשוטה וקלה להכנה (לא שזו הסיבה שלא התלהבתי )
 
מעולם לא יצא לי לטעום כי אנ צמחוית 14 שנה

בערך ולפני זה אכלתי כשר...

יש כמה מנות שאני הייתי רוצה לטעום אבל זה לא יקרה...
הכנפיים של דיקסי
המבורגר עם גבינה ו רוטב שמנת פטריות
סטייק עם רוט שמנת פלפלת/שמנת פטריות
שווארמה....

אני מחכה שהבר המהונדס הזה יצא לשוק...
בינתיים רק בחלומות :)
 

salo22

New member
תודה רבה, יופי של דיווחים !

המון בלאן מסתמן כקינוח לנסות בפעם הבאה. מפנטז על עסקית מרק בצל+עוף ביין+מון בלאן, למרות שלא בטוח שיש אופציה רשומה כזו בתפריט.. מקום ראוי מאוד גם לטעמי, לצערי מהמקרונים לא כל כך נהננו וזהו פחות או יותר, זו הייתה נקודה חלשה יחסית אבל בתמונות שלך הם נראים יופי.
הכנו מקרונים לארוחת הסדר, שוקולד מריר ושוקולד לבן עם המון וניל, שניהם יצאו סוף סוף כמו שצריך עם שתי נקודות מעניינות - הסיליקון החדש שהשתמשנו בפעם הראשונה למטרה זו עזר ביותר ושינה את כל הסיפור מבחינתנו וגם המרקם היה טוב הרבה יותר אחרי יומיים במקרר, פחות או יותר.
 

passioneta

New member
גם אצלי נרשם שיפור בגזרת המקרונים

הכנתי ע"ב מרנג איטלקי לפי מתכון של PH ןעוגיונת. ימולאו בקרד ליים לשישי בערב.
 

salo22

New member
גם אנחנו רוצים לעבור למרנג איטלקי

ועם ה"סילפט" יהיה יותר נוח לדעתי להמשיך להתנסות. נראה שהתוצאות הטובות והראויות באמת מגיעות מהשיטה הזו. מקווה להתפרע בקרוב מאוד גם עם שילובי טעמים מעניינים יותר, ברגע שהטכניקה תגיע היטב.
 

bruno01

New member
מעניין לשמוע לגבי הסיליקון

כי בדיוק לפני החג איזה חבר אמר לי שדווקא הוא חזר אחריו לנייר אפיה, כי הוא מקבל תוך כדי אפייה כל מיני גבעות מהחום, שגורמות למקרונים לאבד צורה.

אני הכנתי לחג מקרונים במילוי שוקולד לבן-וניל (היה אמור להיות שם גם ג'לי פירות יער בפנים, אבל הוא נמס מיד כשיצא מקירור ואני עדיין לא ממש בטוח למה) שיצאו די סבבה, אבל נגלה שניה שהיתה אמורה להיות עם שוקולד מריר-קפה יצאה מהתנור ממש כמו פיתות, ואין לי מושג למה. יש לי הרגשה שבחג השני אני אנסה שוב.
 

salo22

New member
היה מבצע באמאזון

http://www.amazon.com/Artisan-Non-S...F8&qid=1397636638&sr=8-1&keywords=silicon+mat
נדמה לי שהיה אפילו יותר זול מהמחיר כרגע, לשים לב שהגודל מעט לא סטנדרטי לתבניות. קניתי כמה זוגות מזה, הביאו לי לארץ מארה"ב ובהחלט די מרוצה, עושה רושם טוב. מקרונים דרכיהם נסתרות ביותר, אני לא בטוח שהסיליקון ממש עוזר או לנו במקרה יצא יותר טוב הפעם. אלמנט שונה שעשינו הפעם - גם הגדלת כמה עשרות גרם חומר יבש באבקת קקאו ובעיקר בכמות קמח השקדים, יצא אומנם מעט דחוס יותר אבל הרבה יותר יפים ממה שהתרגלנו.
 

bruno01

New member
אצלי זה תמיד מרגיש כמו לוטו.

פעם אחת יוצא לי מצוין, ופעם אחרת לא יוצא בכלל, או יוצא מוזר, בלי שעשיתי איזה משהו ממש שונה.

אכן נסתרות דרכיהם...

לעומת זאת, יש לי איזו ידידה, שלא מבינה בכלל מה הבעיה, ובכל פעם יוצא לה מושלם. היא כבר עושה כאלה בכל מיני צורות של חיות ופרצופים, ולא מבינה בכלל למה אומרים שזה משהו בעייתי להכין


ספר לי איך המשטחים מחזיקים מעמד אחרי עוד כמה אפיות וחימומים. אולי באמת אנסה לקנות.
 
יש לי בדיוק כאלה

גם אני קניתי בבאמאזון ואני משתמשת בהם כבר משהו כמו שנה, מחזיקים מעמד ממש סבבה. מומלץ
 
זה תופס את כל התבנית בתנור

ואם אני רוצה להשתמש בתנור הקטן (כמו טוסטר אובן גדול) זה לא נכנס שם..
 

salo22

New member
הגודל שלהן מעט מוזר

בתנור הבסיסי שלנו, זה גולש מהתבנית לצדדים אבל מכסה כשני שליש תבנית "בגובה". על הרשת של התנור זה נראה מצויין, מתאים בול לצדדים וככה אנחנו משתמשים בזה.
 
למעלה