האנוי Hanoi - גרוע

udi hakim

New member
האנוי Hanoi - גרוע

שלום לכולם,
חגגנו שולחן של שישה בהאנוי הערב, למרות המקום הנורא היה כיף.
הזמנו שולחן לשעה שמונה בערב, הגענו מעט לפני והמארחת ענתה שמיד תושיב אותנו, כנראה שלכל אחד אמת המידה שלו למילה ״מיד״ - התיישבנו כחצי שעה לאחר השעה בה הזמנו את השולחן.
לפני שהזמנו הבחנו בבעיה פוטנציאלית: על השולחן שתי צלוחיות גדושות, האחת שמן עם אבקת צ'ילי והשנייה סויה עם פלפלי צ'ילי - פוטנציאל תקלה כמעט וודאי ואכן לאחר כמה דקות השולחן כולו הפך שמנוני ולא נעים, למה לא להשתמש בצלוחיות עמוקות יותר? למה להגדיש אותן בכל כך הרבה שמן? רק להאנוי הפתרונים...

הזמנו את המנות הבאות:
ראשונות
רוטי צא'נאי - מעין פיתה דקה עם מטבל יוגורט
רוטי מטאמבה - אותה פיתה עם תרד
ספייסי סולט קלמארי - קלאמרי מטוגנים עם סלרי
ספרינג רולס - עם עוף ושרימפ
האר גאו - דים סאם עם שרימפ

עיקריות
מרק פו צמחוני - ציר שורשים וטופו
קריספי סקין פורק - בטן חזיק פקצ'וי ואורז
סוי צ'יקן - עוף פרוס עם עצמות, פטריית שיטאקי, אורז, פקצ'וי
קארי כתום עם שרימפס - גזר, דלעת ובטטה

הראשונות לא יצאו ביחד ואף לא קרובות לזה, הקלמארי הגיעו ראשונים לאחר כעשרים דקות - מדובר בקלמארי מטוגנים פשוטים משקית קפואה עם סלט של סלרי וצ'ילי מלמעלה, מאוד לא משכנע.

עוד עשר דקות ויצא הספריננ רול (4 חתיכות) שהומלץ לעטוף אותו בעלי החסה עם הצ'ילי והנענע ולאכול (דבר ידוע וברור) מה הבעיה? שהגיע עלה חסה אחד! לכל החתיכות ספרינג רול!!! נו באמת... לאחר שביקשתי עוד עלי חסה הגיעו שניים ולכן הייתי צריך לבקש שוב עוד.

ביחד עם הספרינג רול הגיעו גם ההר גאו שהיו מפתיעים באיכותם, בצק דק ושקוף עם חתיכות שרימפ גסות כמו שצריך, חבל שלא דבקו במתכון המקורי והוסיפו נצרי במבוק אבל עדיין זה מוכיח כשרוצים אז יכולים.

למרות שביקשנו שכל המנות יצאו יחדיו כי יש כאלו שלא הזמינו ראשונות לא הצלחנו לשכנע את המלצר ששכח לכלול את הרוטי צא'נאי בהזמנה ורק לאחר פעמיים שהבהרנו שיוציא את כל המנות הוא הראה סימנים של הבנה.
לאחר שעה ועשרה קיבלנו את המנות העיקריות.

הקריספי סקין פורק הייתה מנה לא רעה, חתיכות טובות של בטן חזיר פריכות מבחוץ על אורז עם מעט (מידי) רוטב, כשביקשתי משהו חריף מהמלצר הוא הסתכל עלי בפליאה ולא כל כך הבין למה אני מתכוון, לבסוף הביא פלפל צ'ילי פרוס.
הפקצ'וי בעונה הזו כבר הופך למריר ולא כך כך טעים וחבל זה ירק מעולה כשמקבלים אותו ממקור שיודע לגדלו.

הקארי הכתום הוא מנה די מונוטונית, עם הרבה יותר מידי גזר שחתוך לחתיכות גסות ולא נעימות, השרימפס המבושל הקפוא לא הוסיפו לו שום דבר, מדובר בחומר גלם זול שאין לו זכות קיום במנת קארי!

כשהוזמן הסוי צ'יקן נשאל המלצר האם העצמות לא יפריעו והאם הבשר נופל מהעצם ונאמר לסועדים שאין בעיה עם זה דבר שהתברר כלא נכון ושיש התעסקות לא קטנה עם המנה והבשר רחוק מליפול מהעצמות.
למרות זאת המנות נאכלו ועם הטעם לא היו תלונות.

הזמנו קינוחים:
גלידה מטוגנת
טבלת שוקולד קרמל ופופרואן מקורמל
שהיו בסדר גמור.

לסיכום: האנוי היא מסעדה לא טובה, השירות רע ולצוות אין מושג לגבי חווית אכילה אסייתית או תודעת שירות, חומרי הגלם של כל מה שמגיע מהים נחות מאוד, אין ביקורת על חומר הגלם שנכנס למטבח וגולת הכותרת: השירותים של המקום היו מטונפים ולא היה סבון בנמצא.
יש למטבח מידי פעם הבלחות לא רעות, אבל גם הן לא עומדות בציפיה.
בשורה התחתונה: לא הייתי ממליץ לאף אחד.
 
נקרא ממש רע..אבל הביקורת יצאה לך מעולה

נשמע כמו מקום עם פוטנציאל לא ממומש.

חבל שלא משקיעים בשירות ונותנים לו להרוס את כל החויה
 

salo22

New member
תודה על הביקורת המפורטת

נקרא בהחלט שסבלתם שם, מסעדה פופולארית לפי השמועות, שכמעט ולא מגיעים ממנה דיווחים לכאן באופן די מפתיע. אם היית בכל זאת צריך להרכיב לך ארוחה שם מהמנות שניסיתם, על מה היית ממליץ ?
 

udi hakim

New member
המנות המומלצות

1. הספרינג רול טעים ומכיל עוף ושרימפ טחונים
2. האר-גאו, פחות טוב ממה שאני מכין או משל המקומות שאני אוהב לאכול בהם בהונג קונג אבל בהחלט טובים מהזבל שמוכרים במקומות האחרים בארץ
3. בטן החזיר היא מנה לא רעה מהעיקריות - לבקש לימון בצד ולטפטף לפי הטעם
4. לא בדקתי אבל הייתי מנסה את הקרי עם העוף
 

יויו13

New member
חוץ מהמילה "נורא" ביקורת ממש מיקצועית

שרומזת על אדם בעל הבנה בנושא שלשמו התכנסנו כאן.
תודה על הדיווח.
 

מיתר44

New member
באו לחגוג, עקפו את הנאחס

וכייפו.
הביקורת משקפת ומנומקת היטב את הסייפא: לא מומלץ.
שימי לב שלכותב יש בסיס להשוואה - מסעדות במזרח הרחוק, שם גם מניסיוני, השירות הוא מעולם
אחר לגמרי.
 
יכול להיות מסעדה גרועה אבל חברים שנהנים

אחד עם השני בכל זאת.
יכול להיות שהאוכל גרוע והאווירה נחמדה..
 
אפשר לעשות כיף עם חברים בכל מקום...

אבל זה לא הנושא לדיווחים בפורום, הכיף עם החברים. כשמישהו מדווח על ארוחה במסעדה ואומר היה כיף, מה היית מבינה מזה? טוב שהגעתי לסיכום עם הדיס-המלצה הגורפת.
 

sweetdreams

New member
לא צריך היה להגיע לסיכום במקרה הזה..


.. על מנת להבין שכל הביקורת כולה היא דיס-המלצה גורפת.
זה מתחיל כבר מהכותרת, וכולל גם את אותו משפט שבו הוא אומר שהם נהנו, וזאת למרות שהמקום היה נורא.
 
לא מסכימה לגבי זה

עליי מאוד משפיעה האווירה והסביבה ולא בכל מקום אפשר לעשות כיף עם חברים. אם למשל יש מוזיקה נוראית ובפול ווליום וריח של סיגריות - אני לא אהנה. לכן אווירה שמקום יוצרת מאוד משפיעה על החוויה, לא רק האנשים שבאתי איתם. יש אנשים שהדברים האלה משפיעים עליהם יותר או פחות אבל אין ספק שאווירה זה אחד הקריטריונים החשובים בסעודה במסעדה, לעיתים אף יותר מהאוכל עצמו ולדעתי יש מקום להתייחס לזה בכל ביקורת שלמה על מסעדה.
 
"למרות המקום הנורא, היה כיף". כך כתב.

איך את מסיקה מזה שהאווירה במקום טובה? החברה הייתה טובה...וזה לא קריטריון בביקורת מסעדות.
 

1Shir

New member
המקום סיפק תנאים מינימליים בשביל להנות מהחברה

 

החתולית

New member
על הדיווח

וחבל שזו היתה חוויה שלכם. טוב שהחברה הפכה את החוויה לחיובית משהו.
 

passioneta

New member
לגבי ההאר גאו

לאיזה מתכון מקורי אתה מתכוון?
איני מכירה תקן ספציפי להאר גאו - נצרי במבו הם תוספת די מקובלת למלוי.
 

udi hakim

New member
דווקא האר גאו

הם אחד המזונות המתוקננים ביותר שקיימים בעולם, ישנו תקן מחמיר על: מספר הקיפולים, צבע הבצק, מרכיבי המילוי, אופן המילוי ועוד המוני קריטריונים שאני בתור חובב בלבד ולא מקצוען לא מבין בהם מספיק.
 

passioneta

New member

udi hakim

New member
עכשיו אני מבין ואני הייתי לא ברור

התכוונתי שהם לא הוסיפו נצרי חזרן, ואני יודע שבמתכון המקורי ישנם.
 
למעלה