כתית - עסקית צהריים (גם לצמחונים) והפתעה בבית

ההוגה

New member
כתית - עסקית צהריים (גם לצמחונים) והפתעה בבית

הדיווח המלא עם אפילו עוד יותר תמונות - בבלוג שלי

ליום ההולדת האחרון שלי ביקשתי רק מתנה אחת - לטעום את האוכל של מאיר אדוני. זה לא היה בהכרח בגלל "משחקי השף" אלא משהו שרציתי כבר הרבה זמן, עוד כשכתית ישבה בהיכל התלמוד. מקריאת הדיווחים ותיאורי המנות ברשת דמיינתי את הביקור בכתית כמו ביקור במוזיאון - רק שבסוף אוכלים את היצירות. בדיעבד זה תיאור שאינו רחוק מהאמת.

הגענו לשם היום לעסקית צהריים, לאחר שקבענו שבוע מראש. ידעתי שהם לוקחים כרטיס אשראי במעמד ההזמנה ומחייבים 60 ש"ח במקרה של ביטול, וזה נשמע לי סביר לגמרי. שתי שיחות טלפון קיבלתי מכתית, הראשונה ב-10:00 בבוקר בה ביקשו לוודא שאנחנו מגיעים. השניה המפתיעה יותר היתה כשעה וחצי לפני שעת ההגעה שלנו, בה בישרו לנו שספק הדגים שלהם לא עובד בגלל החג ולכן כל מנות הדגים בתפריט לא יהיו. הם סיפרו שהם עושים מאמצים להשיג דגים טריים, אבל נכון לעכשיו זה המצב ורצו להודיע לי. קצת מפתיע שדבר כזה גדול כמו ספק שלא עובד בחג מגלים ביום עצמו. לא הייתי מרוצה מזה אבל הסכמתי בלית ברירה כי קבענו את היום הזה ולא היה אפשרי עבורנו להגיע ביום אחר. בדיעבד שיחה זו היתה מיותרת שכן עד שהגענו למסעדה הושגו הדגים הנכספים, ולבסוף גם לא הזמנו אף מנה שמכילה אותם.

הכניסה למסעדה היא דרך "המזללה" שהיתה רועשת והומה כיאה לחול מועד, אבל מהרגע שנכנסים בדלת של כתית אווירת ההמולה נקטעת באחת ומתחלפת באווירה אריסטוקרטית. מוסיקת פסנתר נעימה מנגנת בחלל השקט והמעוצב, ואף שהמקום לא גדול ניכרת בו ההשקעה וההקפדה על הפרטים הקטנים. משך הארוחה היה כשעתיים, במהלכן השירות שקיבלנו היה ללא רבב. הסכו"ם מוחלף אחרי כל מנה, היין (או המים המינרלים במקרה שלנו) נמזג שוב מיד כשהכוס מתרוקנת וכל גינוני הטקס מוקפדים עד הפרט האחרון. האמת - לא ציפינו לפחות מכתית.

בעסקית הצהריים ניתן לבחור בין ארוחת טעימות של 2 מנות - ראשונה ועיקרית (175 ש"ח) או 3 מנות - 2 ראשונות ועיקרית (215 ש"ח).
בן זוגי צמחוני, פרט שנראה היה לנו בעייתי נוכח תפריט המסעדה - לא פחות מכל המנות מכילות בשר, דג או פרי ים כלשהו, אך באתר המסעדה מופיעה השורה - "ניתן להנות מרוב המנות גם כמנות צמחוניות". בעת ההזמנה הטלפונית ציינו את הפרט הזה, ונאמר לנו שזה יצמצם עבורו את אפשרויות הבחירה של המנות אך בהחלט אפשרי. בפועל - לא היתה לו בחירה כלל. היו בדיוק שתי מנות בתפריט שהיו אפשריות עבורו כצמחוני, מה שאילץ אותו לקחת ארוחת טעימות של 2 מנות בלבד, שזה לא מה שתכננו ורצינו. כששאלנו אם ניתן לקבל מנה ספציפית (שנראתה מעניינת גם אם מורידים ממנה את השרימפס) כצמחונית - התשובה היתה שזה לא מומלץ, וויתרנו. כדאי לחשוב על הסרת השורה המדוברת מאתר המסעדה, או לפחות לציין טלפונית שיש רק שתי מנות אפשרויות לצמחונים.
 

ההוגה

New member
פתיח

ראשית נשאלנו אם נהיה מעוניינים באפריטיף, ובחרנו שני קוקטיילים - דקירי תפוח זעפרן (48 ש"ח) ופינה קולדה מלון (45 ש"ח). שניהם היו מצויינים, הפינה קולדה מתוקה יותר והדקירי חמצמץ יותר ובעל טעם עמום של זעפרן. כמו כן הזמנו בקבוק מים מינרליים פנה.

לשולחן הגיע פתיח קטן בכלי קעור יפהפה. המתאבן הורכב מבסיס של יוגורט עם הל, משמשים מיובשים חמוצים בויניגרט קארי, כוסברה וצנוברים וקרם עדשים כתומות. הוא היה מעולה ואצר בביס אחד כל כך הרבה מרקמים וטעמים, כך שבהחלט שימש כפתיח הולם לבאות. לא פחות מהמתאבן, התלהבנו מכלי ההגשה שלו.
 

ההוגה

New member
לחם

כמו כן הוגשה לשולחן סלסלת לחם משני סוגים - צימוקים וזרעי כוסברה, ושני מטבלים - איולי מעולה וחמאה מוקצפת שהוכיחה שלפעמים המרקם עושה את כל ההבדל. סלסלת הלחם מולאה מחדש מיד כשהתרוקנה.
 

ההוגה

New member
משב אביב ישראלי

המנות הראשונות הוגשו לשולחן. בן זוגי קיבל את המנה משב אביב ישראלי בגרסתה הצמחונית. במקור המנה מורכבת מנתחי דג ים נא, ליה צרוב, חסה אורגנית, פנקוטת יוגורט וכמון, תפוח עץ בקארי, שקדים ירוקים, אספרגוס ירוק ופרחי חרדל. הגרסה הצמחונית לא הכילה כמובן את דג הים והליה, אך לא היה אף חומר גלם אחר שהחליף אותם והמנה פשוט הכילה יותר ירקות. המנה היתה יפהפיה ומרעננת בטעמה, עם משחק נעים של מרקמים, במיוחד אהבתי את קוביות הג'לי בטעם עדין שלא הצלחתי לזהות במרכיבי המנה. יתכן והם היו תוספת לגרסה הצמחונית.
 
הריבועים שלא יכלת לזהות הם

תפוחים בווקאום עם קארי, הוואקום מפוצץ את כל התאים ולכן התפוח מקבל טקסטורה יותר ג'לית וסופח את הטעמים של הסירופ סוכר עם קארי וגם את הצבע :)
 

salo22

New member
מעניין, בטוחה שזו הטכניקה במקרה הזה ?

מהתמונה הברורה בבלוג של ההוגה זה נראה לגמרי כמו קוביות חתוכות מבלוק ג'לי..
 
יפ

עשיתי אותם בעצמי בסטאז שעשיתי שם לפני חודש. הקוביות מאוד שוות בגודלן כי חותכים מהתפוח בקוביות מאוד שוות. הטקסטורה היא לא בדיוק של ג'לי אבל לגמרי מאבד את הטקסטורה הרגילה של תפוח ולכן זה מבלבל. אבל מגניב :)
 
הנה תמונה של המנה המלאה עם כל הרכיבים

אפשר גם לראות בתפריט אונליין שכתוב תפוח עץ בקארי :)
 
אני חוזרת לתמונה הזו שוב ושוב ושואלת את עצמי

איך מסעדה כמו כתית מרשה לעצמה להוציא צלחת כזו ולקרוא לה מנה ולא בדיחה!

הבנתי את האילוצים הצמחוניים ועדיין, זו לא מנה! אז תגידו שאין לכם מנות צמחוניות וזהו.
 

ההוגה

New member
עגבניות

המנה הראשונה שלי היתה עגבניות, והכילה לפי התפריט עגבניות ערבה, קרפצ'יו שרימפס קריסטל, קרם יוזו, ג'לי עגבניות, קרם שומר ותפוז דם, שקדים מולבנים, כפיר ליים, ויניגרט פרחי אלדר ועשבים. המנה הגיעה במבנה עגול על צלחת רחבה, והורכבה בשכבות. בבסיס היו העגבניות ומעליהן הקרם, עליו ג'לי עדין ודקיק, קרפצ'יו השרימפס ולמעלה פוזרו שקיקי פומלה (מרכיב שלא הופיע בתיאור המנה בתפריט). גם כאן הטעמים היו רעננים ועדינים מאוד, ומשחק המרקמים העיף את המנה כלפי מעלה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אפילו כשונאת עגבניות זה נראה ונשמע מעניין


 

ההוגה

New member
פוקאצ'ה

בשלב זה הוגשה לשולחן פוקאצ'ה דקה שהיתה כהה מאוד מפיח בצלים (כך הוסבר לנו) ועליה 3 קרעים של גבינת מוצרלה צלויה. היה היתה מדהימה, לא פחות, והעיניים נעצמו מעונג כמעט מעצמן כשהביס נכנס לפה.
 

ההוגה

New member
חלקי פנים על פי סבתא מסעודה

לאחר שסיימנו את המנות והצלחות פונו, קיבלתי אני את המנה הראשונה השניה שלי. זה יצר מצב לא נעים בו אני אוכל ובן זוגי מסתכל עלי, אבל אני לא חושב שהיתה דרך אחרת שבה יכלה המסעדה להתמודד עם מצב כזה (מלבד כמובן להודיע לנו מראש שכצמחוני יש אפשרות של ארוחת שתי מנות בלבד). בכל מקרה המנה השניה היתה המנה הטובה ביותר בארוחה לטעמי, ואחת המופלאות שטעמתי מימי. מדובר במנת חלקי פנים על פי סבתא מסעודה והיא הכילה לשון טלה, מוח טלה, שקדי עגל צרובים בפחמי הדרים, כוסברה, קרם חומוס, כרובית שלוקה בחמאה, תרד בלאדי, קרם שום שחור ובורגול קריספי. הצלחת היתה יפהפיה ובהיתי בה ארוכות. ממש היה לי חבל להרוס את מה שהורכב עליה. חלקי פנים הם חלקים שיכולים לעורר חלחלה אצל אנשים מסויימים, אבל אצלי הם עוררו בעיקר סקרנות. מעולם לא טעמתי מוח לפני היום, והטעמים במנה הזו פשוט העיפו אותי לשמים. כל חלק בנפרד היה פשוט מענג והחיבור שלהם יחד... נמאס כבר לרשום את המילה מ.ר.ק.ם אבל זה מה שמשחק כאן ובמנה הזו במיוחד. אפילו שלושת עלי הבצל הקטנטנים שהכילו תלולית זעירה של קרם שום שחור היו פשוט מעולים, והבורגול הקריספי הוסיף לכל ביס קראנץ' נעים כל כך - מנה שאסור לפספס!
 

ההוגה

New member
מרענן חך

לאחר שסיימנו את המנות הראשונות קיבלנו מרענן חך בכוס קטנה. הוא הורכב משרבט של פלודה - מעין משקה איראני שמכיל מי ורדים ומי שקדים, והונח על מצע של אטריות אורז עם משמשים מיובשים, סלרי וג'ינג'ר. הטעם היה נעים והוא בהחלט תיפקד כמרענן חך.
 

ההוגה

New member
וישיסואז ים

לאחר המתנה לא ארוכה, הגיעו המנות העיקריות. המנה הצמחונית היתה וישיסואז ים ובמקור היתה אמורה להכיל נתחי דג ים אפוי, קלמרי סו- ויד, קרם ראטה, ניוקי סקאלופ מאודה, סליקורניה, צ'יפס אצות ווקאמה, דאשי וקשקשי דג פריכים. היא כמובן לא הכילה את הדג, הקלמרי, הניוקי וקשקשי הדג, אבל היתה בעלת טעמי ים עזים שהגיעו והאצות ובן זוגי אמר שנחמד לטעום טעם של דגים במנה בלי המרכיב עצמו.
 
שוב שימוש הזוי במושג וישיסואז..

מפירוט המנה המקורית אין בה שום מרכיב המזכיר ולו במעט וישיסואז...
 
למעלה