עסקית שווה בשישי בצהריים בת"א, יש דבר כזה?

She Dolphin

New member
עסקית שווה בשישי בצהריים בת"א, יש דבר כזה?

אנחנו חוגגים מחר תאריך משמעותי
מחפשים מסעדה טובה לציין בה את האירוע.

מסקירה מהירה נראה שרוב המסעדות לא מאפשרות ארוחות עסקיות בשישי. אולי בכל זאת מישהם יודעים אם יש?

בקשות מיוחדות:

לא כשרה לפסח.

שיהיו בה גם מנות בשריות טובות, אבל לא רק.

אם אפשר, שתאפשר סוג של רומנטיות או לפחות קצת אינטימיות, או אווירה מיוחדת.

תודה

She Dolphin

New member
תודה רבה. במסה היינו בשנה שעברה

ואהבנו מאוד.

השתיים האחרות קצת מזגזגות כאן בביקורות לאחרונה...

טוב, אנחנו מודעים למגבלות שלנו...

בסוף יהיה בסדר

יולי183

New member
מנצל״שת , היינו אתמול במסה

התכנון היה ללכת לקלארו בשרונה-לא הזמנו מקום.
כשהתקשרנו להוראות הגעה המארחת הסבירה לנו בפרוטרוט(הסברנו שאנחנו כבר בסביבה)
רק כשהגענו למקום כבר הבנו שהם סגורים.
שאלנו אותה והיא בתגובה : ״אההה...כן אנחנו פותחים רק בערב״

אז הלכנו למסה....

העסקית היא עסקית שבת ולא של ימי חול , כמו שהרבה מסעדות נוהגות בחול המועד.

הכל היה נעים וטעים מלבד שני אירועים שאותי אישית הפתיעו/עיצבנו:
1. הלחם בפתיח הוסב ל... מצות! אין לחם בנמצא , למרות שהמנות עצמם (אלו עם החמץ) נשארו כפי שהן.
לא הצלחתי להבין מה, למה, איך. הרי באר קפה שליד בלסו לפני שניה כריכי לחם ענקיים, כך שאם מדובר באיסור על מכירת לחם , נראה לי מסה יכולה לספוג כמו אר קפה, לא?

2. מאחר ואנו לא אוהבים מצות, ביקשנו לא להגיש אותן בכלל, במקום ביקשנו את הפוקצ׳ה שהוסבה ל״לאפה כשל״פ״.
לא אידאלי אבל.. יותר טוב מקרקר קשה ללא טעם...- 26 ₪ ( המנה השתנתה המחיר לא הוסב..)
חיכינו וחיכינו וחיכינו.... והגיעו כבר הראשונות... המטבלים הטעימים נותרו כמעט שלמים, אין עם למרוח!
מאד כעסנו, וביקשנו לבטל את ההזמנה של ה״לאפה״ .
שום התנצלות לא התקבלה בגזרה.

זה קצת השאיר לי טעם מריר מהחוויה , אבל בגדול שאר האוכל והשירות היו טובים.

בנוגע לעניין המצות

אביב משה נשאל על העניין הזה לפני מספר שנים - לטענתו זה עניין של בית ולכן הוא בוחר להגיש מצות ולא לחם. עם זאת, אכן מרגיז שלא ידעו אתכם על תוספת התשלום בכל הנוגע ללאפה והעובדה שלא הגיעה מרגיזה לא פחות.

יולי183

New member
מאד מפתיע להגיע למסעדה כזו

ולגלות ששומרים כשרות (בעניין הלחם בלבד...)
גם בשולחנות אחרים נשמעה הפתעה ,
והרבה ביקשו להזמין את ה״לאפה״ כדי שיהיה משהו לטבול איתו את הממרחים.

דרך אגב יידעו אותנו לגבי מחיר "הלאפה״ , כנראה שחסכנו כי זה היה נראה מאד לא מגרה כשהוציאו
לשולחן שליד...

מיתר44

New member
טוב עשיתם כשביטלתם

יצא לי לטעום לאפה כזו. מה אגיד לך - טעם של נייר. יותר גרוע מטעם קצפת צמחית.
אפרופו אוכל: מה אכלתם?

יולי183

New member
אכלנו...

לראשונות:
בקלוואה עגל - זו מנה שאני לא מפספסת שם . המתיקות של קרם הקוקוס עם המליחות העדינה של בצק העלים והבשר הטחון. מנה מעולה כרגיל.

שקדי עגל עם טורטליני בטטה וקרם ארטישוק ירושלמי- הבחור נהנה מאד ואמר שהייתה מנה עשירה . יצא לי לטעום רק מה טורטליני , הרגיש לי קצת מתוק מדי.

לעיקריות:

רביולי כמהין קרם לימון וזיתי טסוס- בדר״כ אני לוקחת את רצועות פילה בקר עם הפירה, אבל הפעם התחשק לי משהו קצת יותר פחמימתי, התלבטתי בין הניוקי לארביולי והמלצרית המליצה על זה.
הרביולי. המנה הגיעה עם קציפות קטנות של מרנג על שולי הצלחת .
לא הבנתי את כוונת המשורר, הטעמים עם כלל המנה לא ממש השתלבו. מלבד זאת, מנה טובה מאד.

פילה לברק עם רביולי וקציפת פרוצ׳יני-
דג עסיסי, חתיכות שמנמנות של פטריות וארטישוק, רביולי מושלמים, מנה מדהימה.
גנבתי לבחור כמה רביולים שרק הצלחתי

הבחור ביקש קינוח באר קפה (עוגת הגבינה לימון שלהם) והאמת שהקינוח השווה באמת של מסה- מגדל התוחם הענק עם המקרונים היה כבד עליי, זרמתי...

לאכזבתו , לאר קפה נגמרו עוגות הגבינה כך שחסכנו עוד קלוריות

RandS

New member
אם כוונתך לקינוח מגדל התות, לא הפסדת כלום

הייתי עם חברה, הזמנו את זה. חוץ מלהיות מנה יפה לא היה שם שום דבר מיוחד. המון שכבות של כל מיני: קרם פטיסייר, עוגת שוקולד, מרנג, ריבה, פירות, מקרונים, קצפת. אף אחד מהם לא משובח במיוחד, אין שום קשר ביניהם. הכי סתם.

RandS

New member
בהחלט מרשה.

ייתכן שנפלתי על יום גרוע עם מבצע גרוע במטבח

salo22

New member
הקינוח הזה לטעמי איבד את הקסם והאמינות

עם הזגזוג המעצבן בעונות בין פטל אדום באיכות הגבוהה ביותר ובכמות יפה יחסית לקינוח במסעדה, כמו שאכלנו בפעם הראשונה שם, לבין תותים חתוכים לא מפעימים בכלל ש"כיכבו" בגירסה מאוחרת יותר, המחיר הגבוה נשאר זהה וחבל.

מסכימה איתך לחלוטין

גם בתור חובבת ידועה של מסה, ואפילו של הקינוחים במסה (ואני לא חובבת קינוחים בד"כ), גם בעיניי הקינוח הזה הוא סוג של גיבוב מרכיבים נחמדים עם תוספת מקרון לצורך mark up. הוא לא רע, אבל גם לא שווה במיוחד.

לדעתי חובה ליידע על כך

גם על כך שאין לחם, ובטח ובטח אם יש להוסיף תשלום.
לא ברור לי הרעיון שמסעדה שממילא לא כשרה תגיש מצות, לנגב איתם את הרוטב של השרימפס... הסועדים שלכם הרי ממילא כבר עשו את הבחירה באוכל לא כשר. אם אתם הולכים לכפות עליהם מצות בניגוד לבחירתם, הזהירו מראש.

לדעתי זה לא תמוה בכלל

אני עד שנה שעברה (וגם אז חצי חצי) שמרתי את המסורת של לאכול רק מצות בפסח. זה אומר לא לאכול דברים שבבירור לא כשרים לפסח ורק מצות, אבל בלי לזרוק דברים ולבער חמץ וכל זה. אצלנו זה היה עיניין של מסורת ובכלל לא כשרות (מצה עם חמאה ושינקן זה המנה המסורתית של פסח בשבילנו)
אבל גם לי נמאס השנה ואכלתי כרגיל

lavendula

New member
הנכון. הרעיון לספק אופציות כשל"פ במסעדה

שהיא לא כשרה כעקרון, הוא דווקא מבורך ומאפשר לקבוצה מעורבת של סועדים לשבת במקום כזה בפסח.
אצלנו למשל הבנות לא אוכלות חמץ בפסח, אבל לא עד כדי שלא ישבו במסעדה לא כשרה - פשוט צריכות מצה במקום לחם, פיצה כשל"פ או שניצל שטוגן בקמח מצות.

ועדיין, כפייה היא לא לעניין

אם אתה בוחר לאכול אוכל בלתי כשר, אבל להקפיד באי אכילת חמץ איתו, זו החלטה אישית שלך והיא לגיטימית, כמובן. אבל להוריד את מנת הלחם מהעסקית ובמקומה לשים משהו שאינו בבירור לחם מן המניין - על המסעדה ליידע את הסועדים על כך, או לתת בחירה. ובטח ובטח אם גובים כסף על כך.
אין מה לעשות, פיצה או פוקצ'ה ללא חמץ הן לא פיצה או פוקצ'ה. צריך לומר זאת ללקוח כדי שיחליט אם זה מה שהוא רוצה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כך גם אני נוהגת; אבל במסעדות לא כשרות

(שבלאו הכי מגישות גם מזון לא כשר בכלל ולפסח בפרט) ראוי שתהיה אפשרות ללחם כשר לפסח או לא, לפי בחירת הסועדים, או לידע אותם על כך.

למעלה