בר יין בנחלת בנימין

אור2221

New member
בר יין בנחלת בנימין

אז אחרי הרבה זמן חזרתי לבר-יין בנחלת בניימין, בו התחלתי לפני שנתיים סבב של ברי יין, כשכל פעם ניסיתי ללכת למקום אחר.

האמת, לא כ"כ זוכרת מה חשבתי על המקום אז, אבל נראה לי כאילו הגעתי למסקנות דומות לאלו שהגעתי אליהן אתמול - תחושת בלבול קלה.

דבר ראשון, בשעה 10:30 בלילה של יום שישי המקום היה ריק כמעט לחלוטין, אני חושבת שהיו 3 או 4 אנשים, ואחרי שהתיישבנו הצטרף עוד זוג אחד.
אז נכון שיש לו אווירה של בר-יין שכונתי, אבל זה אמור להיות סוד הקסם שלו. מקום קטן, הייתי מצפה שעוד יהיה שוקק חיים בעשר וחצי, וברחוב עצמו היה בר שהיה מפוצץ באנשים. לפעמים מבאס אותי לשבת במקומות חצי ריקים.

קיבלה אותנו המלצרית המקסימה שלהם, שזכרתי עוד מהפעם שעברה. למרות שהזמנו לבחוץ התיישבנו בפנים (כאמור, היה ריק) על הבר מול המטבח, והתחלנו לאכול:

פתחנו בלחם שיאור וג'בטה עם עגבניות, זיתים, צילי ירוק ושמן זית. הלחם שיאור היה פשוט מקסים וטעים (וניגוד צורם ללחם היבש המזעזע של טאפאס אחד העם מלפני שבועיים), אבל ה-ממרח? טפאנד? היה בינוני למדי. זה היה עגבניות חצי מרוסקות עם יתר המרכיבים, והריסוק היה כ"כ קליל, שהיו שם צ'אנקים של עגבניות. אי אפשר היה לנגב עם זה את הלחם, וזה בהחלט הפריע.

למנות העיקריות. את חברה שלא אוכלת פירות ים אבל מאוד אוהבת חצילים כיוונתי לכיוון הפולנטה, שאני אוהבת אותה בסגנון הקרמי יותר שלה ופחות בסגנון החביתי שלה, אבל היא מאוד נהנתה מהמנה שלה ואכלה אותה בתיאבון. העלות הייתה 56 ש"ח, ביוני 2013 לפי הביקורת שראיתי בסלונה היא עלתה 52 ש"ח, לא בטוחה האם המנה מצדיקה מבחינת מרכיביה את העליה במחיר, אבל היא מנה בגודל יפה.

אני לקחתי את התמנון הקריספי ופירה מזלג יווני, מנגולד, עגבניות, שמן זית וצ'ילי, ומאוד נהניתי לראות אותם מכינים אותה במטבח. היה תמנון-שניים שבעיני היו יכולים להיות עשויים קצת פחות, אבל המנה הייתה בגודל יפה, חתיכות תפוחי האדמה השתלבו יפה במנה והיה לי לגמרי משחק טעמים ומרקמים טוב בפה. שבעתי מהמנה, שעלותה 78 ש"ח (עליה של 4 ש"ח משנה שעברה), ואני חושבת שביחס למרכיבים זה כנראה די עדיין סביר.

שתינו גוורצ' וקינחנו במילפיי בר יין שלא הגיע כשכבת בצק-פטסייר,שכבת-בצק-פטסייר אלא כשלוש שכבות בצק נפרדות שמונחות על מצע פטסייר. אני לא כ"כ אוהבת את הפרשנות הזו אבל גם השכבות וגם הפטסייר היו מאוד טעימים. אבל מה - מחירה הוא 42 ש"ח. ביוני 2013 הוא עלה 36 ש"ח. כאן יש לנו כבר עליה של 6 ש"ח תוך שנה ואני לא ממש רואה את הסיבה לכך במנה עצמה.

התמונות הן שלי, חוץ מהתמונה של המילפיי ששלא צילמתי ושלפתי מהביקורת בסלונה.
 

bruno01

New member
תודה על הדיווח. עוד לא ביקרתי שם מאז

התחלפה הבעלות, והדיווחים משם מאוד מגוונים בדיעותיהם.

טוב לשמוע שהאוכל היה טעים, ומצער שהיה ריק למדי בשישי בערב.

אגב, אמנם מחירו של הקינוח עלה לא מעט, אבל שאר עליות המחירים נשמעות לי הגיוניות יחסית להפרש של שנה, שבה מחירי המון מחומרי הגלם והתשומות שיש לעסקים עלו באחוזים ניכרים הרבה יותר.
מעטים מאוד המקומות שלא העלו מחירים בשנה האחרונה, ובדרך כלל באחוזים גבוהים הרבה יותר.

אני לא רואה שעלו תמונות ביינתיים, אבל את התמונה מסלונה, שלא את צילמת, אל תעלי. אפשר ללנקק אליה אם זה באמת חשוב.
 

Gרר

New member
יכול להיות שהם עשו טעות

בכך שהם הציגו את המקום החדש כ"אותו דבר חוץ מזה שהבעלים השתנו". המקום בגירסה הקודמת שלו היה מאד מזוהה עם הצוות שהפעיל אותו. כשהגעת לשם ידעת שתראה את ההוא עם הזקן (אני לא חזק בשמות) או את הבחור השני מבשלים וזה הפך להיות לחלק מהזהות של המקום. לעניות דעתי ברגע שמישהו חדש לקח בעלות על המקום והתחלף שם צוות המטבח היה מקום לקרוא לזה בשם חדש ולהגיד שזה מקום חדש שלכל היותר שומר על זיקה למקום הקודם אבל לא לנסות להציג את זה כ"אותה הגברת".

לכל מקום חדש יש בעיה של בניית קהל ואני מניח שהם הציגו את זה ככה כדי לנסות לבנות על המשכיות של לפחות חלק מהקהל שהיה נאמן למקום הקודם אבל בהרבה מקרים זה עובד בהפוכה ואם אפילו ברונו שהיה מבקר במקום באופן די קבוע לא ביקר שם כמה חודשים טובים מאז שנפתח אז יש בזה כדי להעיד שהשיטה הזו של לנסות לגרור הלאה ולא למתג את זה מחדש - היתה ניסיון לא מוצלח.
 

יויו13

New member
לא כל כך הבנתי ,אם התחלפה הבעלות

בלבד דהיינו
אותו מקום אותו שם אותו תפריט בערך
אז ככל הנראה הבעלים החדשים שילמו על מוניטין וכו..
כשהמטרה היא להמשיך לקבל את קהל הלקוחות ולקבל עסק חי .
ואם זה מקום חדש לגמרי
דהיינו
שם חדש תפריט חדש קונספט שונה ורק המיקום אותו מיקום
אז יכולים להציג מה שרוצים כן אותה גברת לא אותה גברת
הקהל כבר יחליט.
במקרה ה1 זו לא טעות ההפך זו המטרה
במקרה השני כבר לא כל כך משנה .
 

Gרר

New member
אני אסביר

זו שהמטרה היתה להנות ממוניטין של מקום קודם זה ברור. בגלל זה הם נשארו באותה כתובת, עם אותו שם, ולגבי תפריט מה שקראתי בזמנו היה מאד מבלבל וכנראה במתכוון. משהו בסיגנון של ~חלק מהמנות יישארו אבל כמובן שנביא גם משהו משלנו~ וכו' וכו'.

אז זו שהמטרה היתה להנות ממוניטין של הבר יין הקודם זה הבנתי. אבל לדעתי זה היה כיוון לא נכון, מכיוון שלקחת סניף של מוזס ולשנות לו את הבעלים זה באמת אף אחד מהסועדים לא אמור אפילו לדעת מזה. אבל לקחת מקום שכל הייחוד שלו היה קשר מאד ישיר בין הסועד לבין שני אנשים קבועים שמבשלים בשבילו באופן קבוע ומקשקשים איתך בין לבין וזה ה-essence של המקום אז ברגע שהם הולכים - זה כבר לא אותו מקום גם אם ימשיכו עד מחר לקרוא לו בר יין וגם אם יפמפמו לך שזה תכלס אותו תפריט פלוס מינוס.

לכן ספציפית במקום כזה - לדעתי אי אפשר לקנות את המוניטין שלו. זה מוניטין שבא עם מי שבישלו שם והלך ברגע שמי שבישלו שם הפסיקו לבשל שם.
 

Gרר

New member
ולכן...

במקרה הזה היה עדיף לקנות רק את השטח ולקרוא לו בשם חדש ולצקת בו אופי חדש ולא לנסות להמשיך לנסות לרקוד על אותה חתונה שכבר הסתיימה.
 

RandS

New member
לצערי ולצער שותפתי לארוחה, ממש לא אותו דבר

רמת האוכל היתה הרבה פחות טובה מאשר בתקופת הבעלות הקודמת. המנה שלי היתה אפילו מביכה.
אני לא רואה שום סיבה לחזור.
 

אור2221

New member
מעניין, אני פחות אוהבת אותה ככה

(לא טעמתי את המנה הספציפית, אני מדברת על הז'אנר) - תמיד מזכיר לי חביתה.
אבל כן, המנה נראתה טוב.
 

החתולית

New member
על הדיווח

אני מסכימה עם ברונו לגבי מחירי המנות. בסך הכל עולה מהדיווח שלך מקום ששומר על רמת אוכל טובה, וזה משמח.
 
למעלה