קפה 48

קפה 48

כיוון שיום ההולדת שלי השנה יוצא על ערב יום הזכרון החלטנו לפתוח את החגיגות מוקדם יותר. כרגיל יום ההולדת הזה הזכיר לי למה אי אפשר לסמוך על גברים ובשבע בערב מצאתי את עצמי חושבת איפה בא לי לבלות. טלפון נואש לקפה 48 נענה דווקא בחביבות שיש מקום על הבר ובשעה שרציתי ואכן בשעה תשע התייצבנו במסעדה והמקומות חיכו לנו.

לרוב אני מחבבת את השירות של קפה 48 אבל הפעם הוא היה איטי באופן מיוחד, אני נוטה להאשים את העובדה שלצדי ישב זוג שכנראה מקורב לשף/בעלים/מישהו מההנהלה שחגג יום נישואין ולכן קיבל את תשומת הלב של שני הברמנים כך יצא שאת השתייה קיבלנו רק אחרי שסיימנו את המנה הראשונה. השירות בעיקר אכזב נוכח השירות שקיבלתי שם בכל הפעמים שהייתי במקום עד היום.

מהספיישלים הזמנו מנה של בו לוק לאק (לא בטוחה באיות) - סלט אסייתי של אטריות שעועית, נתחי שייטל צרובים, בזיליקום תאילנדי (סגול וירוק) ורוטב שמבוסס על רוטב דגים, סויה ועוד דברים טובים.
יש לציין שאני לא מחובבי המלח, בעיני מלח מוציא את הטעמים האחרים אבל לא צריך להוות מרכז. הבחור לעומת זאת חי על מלח. מנת הספיישל חסרה מלח בעיני דבר שאומר שבהחלט היה חסר בה לא מעט מלח. תיקון קל והיא הפכה להיות מצוינת.

המנה הבאה הייתה זרוע אוקטופוס מהתפריט הרגיל - מנה שזכרתי לטובה ולא אכזבה. החסרון היחיד בה הוא שהפלפלים הקלויים בתחתית המנה מוגשים קרים, חימום קצר או צריבה שלהם לפני ההגשה היו משפרים את המנה פלאים.

עוד מנה מהספיישלים שאכלנו הייתה מנה של פלמידה אדומה על מצע עדשים שחורות ורוטב צ'רמולה שלא הורגש. הפלמידה הייתה עשויה טוב אבל אני אישית מעדיפה אותה צרובה מבחוץ. הבחור מאוד נהנה מהמנה הזו. את העדשים הוא לא חיבב אבל כיוון שאני חובבת עדשים עד מאוד, חיסלתי אותם בהנאה.

בשלב הזה החלטנו לעבור לקינוחים ומהספיישלים הזמנו טרייפל תותים - התותים היו עדיין טובים למרות שאנחנו ממש בסוף סוף סוף העונה שלהם והוא מאוד נהנה מהמנה, אני זכיתי רק לכמה ביסים בודדים ורק בזכות יום ההולדת, אחרת גם את זה לא הייתי מקבלת. הוזמן גם הקראק פאי שעליו אני לא מוותרת וכרגיל - לא התאכזבתי.

בגזרת השתייה הזמנתי מהתפריט זומבי קטן שעל פי המרכיבים קיוויתי שיהיה קצת עוקצני אבל יצא מתוק לטעמי. בסיבוב השני הברמן הציע לי נגרוני שהיה בדיוק מה שהייתי צריכה. עם זאת, אני חושבת שהוא היה צריך להתאים את הכוס לקוקטייל או לחילופין להוסיף קצת לתערובת כי קיבלתי 3/4 כוס (כשרובה כמובן קרח) מה שקצת אכזב. יש לציין שהוא הבטיח לי ורמוט מיוחד שיש להם ואכן הציג אותו בפני בזמן ערבוב הקוקטייל, דבר שאכן הערכתי.

404 שח לפני. למרות התקלות הקטנות, סביר שאחזור, כנראה ביום פחות עמוס משישי בערב.
 

pix37

New member
א. תודה כתוב נהדר (כרגיל) ב. תמנונים

מישהו יודע מה קרה השנה עם התמנון - מחומר גלם אקזוטי ודי נדיר במסעדות - הוא הפך להיות סוג של הסלק החדש - מגישים אותו בכל מקום (בדרגות שונות של הצלחה) האם נתגלה מאגר תמנונים חדש ליד חופי ישראל או שהתחילו לייבא אותם ?קפואים חיים ?
 
אין לי האמת מושג


לפחות בקפה 48, מדובר במנה די ותיקה.
אצל מוסי במקרר אפשר מדי פעם למצוא תמנונים.

אבא שלי קודם סיפר לי שלפני 40 שנה חבר דג תמנון בחופי הארץ והם אכלו אותו.
 
תמנונים

כבר הרבה שנים יש ייבוא של תמנונים קפואים באיכות טובה מאוד אבל זה מוצר די יקר שמאבד המון מהמשקל בהפשרה.
בשנים האחרונות אני נתקל בהם יותר ויותר טריים אצל מוכרי הדגים, מוסי לדוגמה.
זה שהם הפכו ללהיט בתפריטים זה באמת סוג של טרנד כי אחד התחיל, היתר התלהבו וככה פוגשים אותו בהרבה תפריטים.
 
תום, יכול להיות שמה שראית אצל מוסי זה יבוא

שהופשר? לא זכור לי שראיתי אי פעם תמנונים מדייג מקומי. אולי קאוואז יוכל לעדכננו.
 

pix37

New member
בתקופה בה הייתי דג עם רובה צלילה

הייתי מצליח (כמו גם חברי) לעתים רחוקות לדוג תמנון - אבל זה נחשב שלל נדיר שדורש המון עבודה אחרי. תמיד היו תמנונים בשוק אבל מעט מאוד ולא באופן סדיר מה שעורר את הפליאה שלי לגבי מקור חומר הגלם של ״מתקפת התמנונים״ העדכנית. האם התחילו לגדל תמנונים בחקלאות ימית ?
 

ortolan

New member
יש חקלאות ימית

בקנה מידה מוגבל מסיבות שונות (רגישות למחלות, קשיים ברבייה בשבי) אבל אני לא חושב שזה מקור ההיצע שנראה שמציף בימים אלו את השוק העולמי:

http://mouthfulsfood.com/forums/index.php/topic/27996-is-octopus-the-new-i-dont-know-kale/page-2

אגב, בתשובה לדיון בהמשך השירשור, הרבה מהתמנונים הקפואים עוברים תהליך ריכוך עוד לפני ההקפאה. (והאמת שלפעמים יש למרקם המתקבל חינניות, אבל אני מעדיף את המרקם והטעם של תמנון חי וטרי, אלא אם במקרה הוא מלא ביצים).
 

salo22

New member
"בייבי תמנונים" אתמול בטיב טעם

נשארו שאריות, לא לקחתי. אומנם זה לא מה שרואים בתמונה בביקורת בעמוד הזה מתמנון גדול יותר..
 

salo22

New member
כן הם מופיעים מידי פעם

נשארו ממש 2-3 אחרונים, על השלט כתוב תמנונים כמו תמיד, הפעם הם היו קטנים במיוחד, 75 שח לקילו. היה גם שאריות קלאמרי שהיו יותר יקרות מהרגיל, 85 לקילו.
sik gaek מסעדה קוריאנית מעננינת בקווינס שידועה גם בעניין הבביבי תמנונים, דקה 5:20 בערך בסרט, בכאלו פחות או יותר מדובר..
https://www.youtube.com/watch?v=sDnFTHnFEug
 
הם לא כל כך קטנים בסרט...אבל נראים טוב.

מעניין שמגישים אותם חיים מבחינה זו שתמיד אומרים שיש לתת להם מכת מוות מהירה כדי להרפות את השרירים לפני הבישול.
 
זה תמנונים ולא בייבי.

לגדלים מתחת לקילוגרם המחירים יורדים משמעותית.
היפנים והקוראנים אוהבים את התמנונים שלהם ''מאד נגיסים''.
לא חושב שיש כמות של תמנונים מדיג מקומי.
אולי יבוא ממיצריים.
לא מבין מה זה משנה אם התמנון קפוא או לא לכל מי שאוהב את התמנון שלו רך.
 
אין קשר.

פשוט זמן הבישול ארוך פי כמה מכל סיפוד שאני מכיר, שלא להזכיר כמה זמן זה בברייזינג.
את מפרקת את הטקסטורה (מבנה?) בבישול כך שקפוא או מצונן, לא ישנה הרבה.
 
אותי לימדו שההקפאה עוזרת לריכוך

ככה לימדו אותי פעם אבל מצד שני אמרו שהתחליף להקפאה זה בישול עם פקק שעם אז אני לא יודע אם מציאות או דמיון מודרך
 
מרביצים להם, זורקים אותם למערבלים,

מתעללים בהם קשות, אז למה שלא יקפיאו?
גם הקפאה שוברת מרקם (כל הזכויות שמורות).
 

salo22

New member
כן בסרטון בהחלט לא קטנים

התכוונתי שאלו שראיתי ביום שישי היו הפעם קטנים יותר "מהרגיל" ומאלו שיש בסרטון. במקרים בעבר היו בהחלט כאלו באיזור גודל התמנונים שבסרט ואף מעט יותר.
 

טינטיןS

New member
נכון שזה "רק " תמנונים

וכלא צמחונית אדוקה(לצערי), עדין ,זה ממש זיעזע אותי.
בכל זאת , להכניס לפה משהו-ממש ממש חי, מתפתל.
באמת נו
 
למעלה