גוז' ודניאל הפעם בהרכב משפחתי מורחב

  • פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
גוז' ודניאל הפעם בהרכב משפחתי מורחב


[מושב בני ציון, בקו אוירי בין געש שעל כביש החוף לבין צומת הדרים שעל כביש 4]

מסעדה שכתבתי עליה כל כך הרבה פעמים (תכלס המקום שביקרנו בו הכי הרבה פעמים מכל מסעדה אחרת בשנים האחרונות) תמיד מעלה את השאלה אם לכתוב עוד פעם או לא. הפעם החלטתי שכן, בין היתר בגלל ההרכב המשפחתי המורחב שאיתו הגענו, כשנוסף ל"קטנה" היתה איתנו היום גם הגדולה, כלומר אמא שלי, שבשנים האחרונות הפכנו למסורת נחמדה לקחת אותה למסעדה ליום ההולדת שלה. לא יוצא לה בשוטף להגיע יותר מדי למסעדות כך שהיא מעדיפה את זה יותר מכל "שמונץ" שנתקע לה.

לבחור מסעדה שתתאים גם לה וגם לנו זה עסק די מאתגר. עד כה הספקנו איתה את מאראבו והוטל מונטיפיורי והיה מוצלח. הפעם החלטנו לנסוע במיוחד לגוז' ודניאל, כחצי שעה מהבית. לא עד כדי כך רחוק אבל בהחלט מרחק שלא נוסעים בשבילו לכל מסעדה.

לפתיחה חלקנו שתי ראשונות

- קרפצ'ו בקר: רק לפני כמה ימים כתבתי על זה של הבוצ'רי. הגירסה של גוז' ודניאל היתה יותר טובה ממנו למרות שבבוצ'רי הפציצו יותר עם הגבינה. הטעם היה נעים יותר וגם הטמפרטורה יותר נכונה.

- פטריות שוק: מנה מאד פשוטה אבל מאד מהנה. השם המלא פטריות שוק בחמאה מתובלת. לא יודע/זוכר במה תיבלו את החמאה אבל הרוטב היה מאד מאד מוצלח.

מנת הפטריות היתה אחת הראשונות היותר מוצלחות שאכלנו שם, ובכלל אם בביקורים הראשונים שלנו במסעדה הראשונות היו החוליה החלשה עם כל מיני מנות מוזרות או פחות מוצלחות - אז לאחרונה אנחנו מרגישים שיפור גדול בראשונות שם וסוף סוף כיף להזמין שם גם משהו לפני העיקרית וזה יפה.

העיקריות נחלקו גם כן לשנים

- המבורגר: הקטנה והאישה שתיהן הזמינו המבורגר מדיום. שניהם הגיעו אפילו קצת פחות ממדיום, כשדווקא של הקטנה היה אפילו יותר קרוב למדיום רר מאשר למדיום. תכלס אני תמיד מעדיף שזה יגיע פחות ולא יותר, כי פחות תמיד אפשר לצלות עוד קצת, אבל הקטנה אכלה אותו בלי בעיות, אז מי אנחנו שנתלונן. אגב, שבוע שעבר דיברנו על הנושא בפורום וגם כאן המלצר ישר שאל "שנפתח עם המנות ילדים שלא נשעמם את הקטנה?". אני מניח שאחרי שהוא ראה את הביצוע שלה עם ההמבורגר הוא הבין למה הוא קיבל את המבט הנוזף על השאלה הזו, אבל שוב פעם ההנחה (הוא אפילו לא שאל!) שאם אתה ילד אז אתה חייב לאכול משהו מוגבל - זה חלק מהבעיה, במיוחד אם ההנחה הזו באה מההורים ולא מסתם מלצר. בכל מקרה את ההמבורגר לא טעמתי הפעם אבל האישה דיווחה שהוא היה מוצלח כמו תמיד.

- אני וה"גדולה" הזמנו מנה מהספיישלים צלע חזיר שאולי האישה תזכור יותר במדוייק את הפירוט המלא שלו. ציפיתי לנתח אחד ולהפתעתי הגיעו שני נתחים של 200+ גרם כל אחד. המנה היתה מאד מוצלחת. הנתח היה עסיסי ולא יבש, עם אזורים יותר שומניים ורכים שאני מאד אוהב ליד העצם. אם המנה היתה מוצעת כחלק מהתפריט הרגיל הייתי בשמחה מוסיף אותה למנות הקבועות שלי שם.

בתוספות היינו מאד לא מקוריים - בכל המנות החלפנו את התוספת (צ'יפס להמבורגר, פירה לסטייק) בשפצלי המוצלח שלהם.

לקינוח (אני לא חובב כזכור אבל בכל זאת חוגגים יום הולדת...) הזמנו הפעם את הגירסה שלהם לקראק פאי. למי שמכיר ואוהב את זה מקפה 48 צר לי להגיד ש"זה לא זה". לא אהבנו לא את הבצק שהמרקם שלו היה פחות מוצלח מאשר בקפה 48, וגם לא את שכבת הקרם שנמרחה מעל העוגה שמאד הזכירה את השכבה העליונה החמצמצה של עוגת הגבינה של אורנה ואלה, ששם אני מאד אוהב, רק שכאן זה גם היה יותר לימוני (אפילו פיזרו מעל שבבים של ליים) וגם לא הסתדר לי עם העוגה עצמה. הקטנה אכלה את הרוב. אנחנו הסתפקנו בביסים בודדים מאד.

ככלל, החלטנו לא להזמין שם קינוחים יותר עד להודעה חדשה. פעם היה שם מוס שוקולד שמאד אהבנו. מאז שהחליפו אותו כחלק מהחלפה כוללת של תפריט הקינוחים שם - נחלנו שם רק אכזבות בגיזרת הקינוחים, אז מבחינתנו עדיף לוותר על זה ולדבוק במה שהם טובים יותר.

השירות שם, במיוחד מבחינת האוירה של השירות, משתנה מאד ממלצר למלצר. סך הכל הוא היה הולם מאד. כל בקשה שהיתה לנו מולאה בצורה טובה ובמהירות. כוס יין שנכנס אליה זבוב מולאה מחדש. הנקודה היחידה שאני מוריד עליה ניקוד זה אי ציון מחיר מנות הספיישל, ועל אחת כמה וכמה זה היה בולט אחרי שכבר שאלתי מחיר של אחת ממנות הספיישל ולמרות זאת גם במנות הבאות שהמלצר פירוט הוא המשיך לא לציין מחיר מה שאילץ אותי לשאול שוב פעם וזה לא נעים להתחיל לתחקר מלצר על מחירי מנות. אז נמרוד, אתה חמוד, לבבי מאד, נתת שירות טוב - אבל קח את זה לתשומת לבך ולמסעדה שווה להדגיש את זה למלצרים כי זה דברים שצריכים להיות חלק מהשיגרה.

מבחינת מחיר. הראשונות שם נעו סביב ה-50/55. ההמבורגר - 72. החזיר - אם אני זוכר נכון - 88 ש"ח. הקינוח - 38 שקלים מבוזבזים


לסיכום גוז' ודניאל היא אחת המסעדות הכי מוערכות עליי בארץ והפעם זה אפילו בלי לסייג את האופציות של האיזור כן או לא. הם הקימו שם מקום שמצליח לספק תפריט שמצד אחד הוא לא מפוצץ באלף ואחת מנות כמו בקולומבוס בזמנו אבל מצד נותן מגוון יפה של אופציות כך שכמעט כל אחד ימצא שם משהו.

את מה שהם עושים הם מבצעים בדרך כלל טוב: אם זה ההמבורגר, האוסובוקו שמזמן לא אכלתי, הנתח אתמול - הכל היה ברמה טובה. זו לא מסעדת מישליין אבל זו מסעדה שנותנת למישהו שנמצא על הדרך ורוצה משהו שהוא מעבר לסתם מזנון דרכים או שיפודיה אופציה מאד מאד ראויה לאכול ארוחה מאד סבירה במקום מאד נעים.

המקום מפוצץ בשבתות ומן הסתם קראנו כבר דיווחים עם בעיות נקודיות בשירות כי אי אפשר לצאת עם אפס תקלות לאורך זמן בסרביסים עמוסים כאלה. אבל בסך הכל אכלנו שם מספר די גדול של ארוחות שהיו מאד מהנות ולכן נמשיך לבקר במקום ללא צל של ספק וכן ירבו מקומות כאלה במיוחד באיזורי הספר של הארץ.

בתמונה - הקטנה עם הקראק פאי שלא היה כל כך לטעמנו אז השארנו לה לחסל
 

noahanoon

New member
כל דיווח שלך משם עושה לי חשק להגיע

חבל שאני גרה רחוק משם ולא ממש מגיעה לאזור.
אולי בפעם הבאה כשניסע לאסוף את הבעל מנתב"ג... הם פתוחים בשבת אחה"צ / ערב?
 
הם פתוחים אבל..

לא הבנתי את הקשר לנתב"ג...
המסעדה נמצאת במושב בני ציון- שזה ליד תל מונד/קדימה/צורן...ליד צומת בני דרור בצפון...
נתב"ג זה הרבה יותר בדרום...
 

noahanoon

New member
זה על הציר יחסית

אנחנו גרים עוד יותר צפונה, ובעלי בדרך כלל חוזר מהנסיעות שלו לחו"ל בשבת אחה"צ (אין תחבורה ציבורית - צריך לנסוע לאסוף אותו) ותמיד עוצרים לאכול איפשהו בדרך חזרה, אז זו יכולה להיות אופציה מעניינת בשבילנו.
 
עכשיו הבנתי :)

אני ממש אוהבת את המסעדה..
כמו שהאיש אמר- לא מדובר במסעדה "מישלנית" אבל בהחלט מקום ראוי לאכול בו אוכל טעים, באווירה נחמדה.
 

יויו13

New member
כשאתה אוהב משהו אז אתה אוהב ,כל הכבוד

על ההתמדה והנאמנות למקום של אוכל ותודה על הדיווח.
 
נקרא מצויין

לצערי עקב המיקום סביר להניח שלא יצא לי להגיע לשם בקרוב אבל נשמע כמו אוכל קלאסי יחסית שמבוצע כראוי.
 

goolo123

New member
אני אכלתי שם ארוחת בוקר ביום שישי בבוקר

וממש לא עשה לי חשק לחזור..נראה לי קצת מוגזם להגיד שזו אחת המסעדות הטובות בארץ...
המסעדה מלאה בדיוק מהסיבה שכתבת "מסעדה על הדרך"...
 
זו גם דעתי אחרי עסקית צהריים.

והיא מלאה כי היא עונה על צרכים אזוריים לא בהכרח כי היא על הדרך.
 

Gרר

New member
לגיטימי, אבל בוא נדייק בבקשה

לא כתבתי שזו אחת המסעדות הטובות בארץ, כתבתי שזו אחת המסעדות המוערכות עליי בארץ. יש הבדל מאד מאד גדול.

את ארוחות הבוקר שלהם אני לא מכיר וכנראה שגם לא אכיר כי לא נראה לי שייצא לנו לעבור שם בשעות כאלה וגם אם כן לא נראה לי שווה את ההשקעה.

מה שכן כתבתי זה שארוחת צהרים שלהם, למי שמחפש משהו שהוא מעבר למזנון דרכים או שיפודיה, היא אחת האטרקטיביות ביותר שמצאנו על הדרך. זה מעמיד אותם כאחת המסעדות הכי טובות בקטגוריה הזאת, לא כאחת המסעדות בארץ.

אני מאמין שהמקום מלא לא רק בגלל סיבות אזוריות אלא גם בגלל שיש לא מעט אנשים שמחפשים מסעדה מהסוג הזה וגם בגלל שהם עושים את מה שהם עושים היטב. יכול להיות שגם אם התנאי השני לא היה מתקיים אבל הם היו יחידים ברדיוס גדול - היה להם קהל, אבל בטח לא היו מקבלים אותי ליותר מחמש ארוחות בשנתיים.
 

lavendula

New member
אולי גם כדאי לציין שהמסעדה יפה

במיקום פסטורלי, וככזו ולפי מה שאתה מתאר, היא בהחלט אופציה לחגיגה משפחתית שבה התפריט צריך להתאים לגדולים ולקטנים.
אלינו היא ממש קרובה, ומשום מה מעולם לא יצא לנו לאכול שם.
תודה שהזכרת לי את קיומה
.
 

Gרר

New member
אכן יכולה לענות על הצורך של חגיגה משפחתית

יופי הוא כמובן מאד סובייקטיבי. אני מאד אוהב את העיצוב שלה. יש בו משהו מאד נעים בעיניי. מישום מה הרבה מעדיפים בחוץ. אף פעם לא הבנתי למה כשהמסעדה כל כך נעימה מבפנים.
 

Maggi10

New member
גם אנחנו התאכזבנו מארוחת הבוקר שלהם

הגענו עם ציפיות גבוהות לאחר ששמענו הרבה המלצות על ארוחת הבוקר דווקא.
הביקור היה לפני יותר משנה אז אני לא ממש זוכרת פרטים. אבל אני זוכרת שהאיכות היתה מאכזבת (במיוחד לאור המחיר הגבוה - כ- 70 ש״ח).
החמאה הגיעה קרה ולא ניתנת למריחה. הסלטים היו סתמיים.
המגוון בבופה היה מצומצם ופשוט יחסית. לא היה מגוון של גבינות איכותיות.
במחיר הזה אני מעדיפה בהרבה את ארוחת הבוקר של גיליס למשל.
בצהריים ובערב כבר היה יותר נחמד.
אמנם לא אוכל מרגש בצורה יוצאת דופן אבל גם לא זכורות לי נפילות מיוחדות.
המסעדה מאוד יפה ונעימה (בעיקר ביום לדעתי - אז אפשר לנהות מהגינה ומהנוף) - ויחסית למבחר באיזור היא בהחלט אופציה ראויה.
המסעדה סופר פופולרית ואני חושבת שהסיבה היא בעיקר האווירה, המיתוג והעיצוב והעובדה שבאמת יחסית לאלטרנטיבות באיזור היא אחת האופציות המוצלחות.
 

החתולית

New member
על הדיווח

נצטרך להגיע לשם מתי שהוא, בהתחשב בעובדה שהמסעדה יחסית קרובה אלינו.
 

אושר מ

New member
אנחנו גם מאוד אוהבים והולכים לא מעט

לא קרה לנו שהיתה נפילה באוכל או בשירות.
תמיד היה נעים ומסביר פנים.

גם לנו יצא לאכול את מנת הצלעות והבחור, שצלעות לבנות הן סוג של אהבה אצלנו טוען שהן הכי טובות שאכל. אפשר לשלוח את הטבחים מטוטו ללמוד.
 
למעלה