ביקור זריז ב The Bun | מזנון אסיאתי עכשווי

La la la 20

New member
ביקור זריז ב The Bun | מזנון אסיאתי עכשווי

היום, אחרי שאספנו את הקטן מהגן בסביבות 16 ועקב הרעבה עצמית שלי שלא במתכוון, קפצנו אני הבנזוג ושני הקטנטנים ל The Bun, פינטזתי על המקום הזה מהרגע שנתקלתי בו, דמיינתי לחמניית באו נימוחה מלאה בכל טוב. ריירתי על התפריט זמן רב והיום הזדמן לנו לקפוץ לשם. אתחיל מכך שהתפריט באתר שונה מאד מהתפריט במקום, הם שינו את המנות ואני שפינטזתי על "ביצה עין", אספרגוס, קישוא, בצל ירוק, פטריות שחורות מוחמצות ובמחלקת הלחמניות על שייטל בורגר, בצל מקורמל, רוטב צ'ילי מעושן נחלתי אכזבה כי שתי המנות הללו הורדו מהתפריט.

1.
אני לתומי חשבתי שלחמניה מאודה יפנית היא בעצם לחמניית באו ריקה וציפיתי למרקם גמיש ונימוח ובכן זה לא ואני חושבת שמכאן הגיעה אכזבתי הרבה כי בעצם מדובר במן סוג לחמנייה פירורית שהפכה לעיסה מתפוררת בידיו של בני בן השנה וקצת, רוצה לומר, אם גם אתם כמוני פינטזתם על "באו" ממולא, אז זה לא! כמובן שזה נובע מבורות שלי והדיסלקציה שלי לא עזרה כאן כי באו ובאן כנראה נקראו לי אותו דבר וזה כנראה ההקשר שעשיתי
אבל הטקסטורה של הלחמנייה איכזבה אותי. לעומת זאת כמעצבת, מצאתי את החותמת על הלחמניה מגניבה מאד

2.
נורא מבעס לפנטז על מה להזמין ולהתפשר במקום על מנה שנקראת פחות אטרקטיבית

3.
מדובר במזנון Fast food, ההגיון אומר שמזמינים בקופה וקמים לאסוף לכשמוכן, בגלל שהגענו עם פעוט מורעב ותינוק שדילג על זמן המטרנה שלו, הזדרזתי להכנס פנימה ולעשות הזמנה בזמן שהבנזוג והקטנים מתמקמים בחוץ. הבחורה ליד הקופה החוותה לי להצטרף אליהם והתכוונה להגיע ולהניח לנו תפריטים (שיש בהם 16 מנות כולל הקינוחים). לי אישית אין צורך בכל הטקס הזה במיוחד כשמדובר באוכל מהיר, ביקור קצר וללא כיסא ילדים כך שבני ישב על ברכנו כל הביקור. למרות שאמרתי לה שאני רוצה להזמין זריז היא התעקשה שאשב עם התפריט בחוץ ואמרה "הכל בסדר" בטון של תרגעי ושבי, הערתי לה ושאלתי למה היא צריכה להגיד שהכל בסדר? מישהו טען אחרת? היא התנצלה בנחמדות ואחרי שהבנתי שהתפריט שונה ברובו מהתפריט באתר התיישבתי בהכנעה לעיין בו.

הזמנו,

סלט אטריות ושעועית (תכלס זה סלט פאפאיה) - ללא ספק הסלט האסייתי הכי טעים שאכלתי בשנים האחרונות, חמיצות מדויקת, פריכות מעולה, מינונים מצוינים של המרכיבים (בוטנים, עגבניות שרי, איטריות, צ'ילי, שעועית ירוקה, פאפאיה, כוסברה, נענע ובוטנים) הערה אחת - כשנותנים לסלט שם "אטריות ושעועית" עדיף שהמנה תכיל יותר משעועית אחת מחולקת לשתיים, ככה זה כשאתה מייצר ציפיות עדיף לעמוד בהן. ועדיין הסלט היה טעים וספייסי במידה - 37 ש"ח

לחמנייה ריקה לילד - 5 ש"ח על אוסף פירורים חסר טעם המאוגד לצורת לחמניה בגודל של באו גדול חצוי לרוחבו.

לחמנייה מאודה עם טופו טנדורי - מגיעות שתי לחמניות עם שתי פרוסות טופו חמות נדיבות עם תיבול הודי לכאורה אבל הוא אינו דומיננטי, בלחמניות יש גם רצועות דקות של גזר שלא כל כך הבנתי איך הם נעשו, הן היו יחסית חיות וקצת חמות, לא מטוגנות, לא מבושלות (אם כן, אז לא מספיק כי הפעוט לא הצליח לאכול את זה), לא אפויות בקיצור, לא ברור. אני לא מתיימרת לתת עצות קולינריות אבל אם הן היו קריספיות זה היה מוסיף נופך ועניין למנה. אותן רצועות של קישוא אבל ברך יותר ליוו את פרוסות הטופו והיוגורט שנמרח על שני חלקי הלחמניה בצורה לא מחמיאה (מזכירה שמדובר בלחמניה פירורית) זה לא נראה מפתה ועשיר אלא יותר כספוג שמרחו עליו מעט יוגורט והוא ספג כבר את היוגורט 37 ש"ח

לחמנייה "מפורק" כנ"ל שתי לחמניות עם בשר, מלפפון חמוץ ורוטב מיסו ברביקיו, היתה כמו נאה של בשר "מפורק" שזה כמו הנתח בשר בתבשיל שאמא שלי מכינה לשבת רק מפורק כמו שאני מפרקת אותו לפעוט. לא טעמתי את המנה אבל הבנזוג טען שזה טעים ובגלל חיכוך ביננו לא קיבלתי יותר מדי פידבקים עליה. מה שכן זה בטוח לא השביע אותו למרות שהוא אכל צהריים בשעה 13 ולכאורה לה היה אמור להיות רעב וכנראה נשאר רעב.

לא לקחנו שתייה וזה יצא 120 ש"ח בהחלט יקר ולא מתגמל ברמת ה VFM ובגלל שהושבנו בעל כורחנו גם השארנו טיפ של 10% סה"כ 132 ש"ח לנישנוש אחה"צ של זוג + ילד בלי שתיה, טעמתי אגב את הבירה במקום (מותג שאני לא מכירה) והיא לא היתה לי טעימה לי אז ויתרתי. שכחתי לציין שהוגשו לשולחן מיני מיני צלחת עם חמוצים המורכבים מכרוב.

עם זאת, בעקבות הסלט הטעים והלוקה ברכיב מרכזי אחזור בהזדמנות לנסות את העיקריות במקום ואת קינוח הטפיוקה, כמובן שאחזור נטולת ילדים כי המקום עצמו אינו מותאם להם, אין כיסא תינוק, בפנים יש רק כיסאות בר, בחוץ יש כסאות גן שלא נוחים בכלל ובגדול מרגיש שהמקום לא מודע לעצמו, מן ניהול צעיר חסר אחריות כזה, בזמן שהיינו שם כל היפסטר שעבר ברחוב נופף למנהל\מנהל משמרת בפנים והחליף אתו איזה מילה או שתיים בחברמניות מעל לראשנו - הסועדים. המחירים בעייתים אבל כל אחת מהעיקריות (חוץ מהחזה עוף) נקראת לי מעניינת וקרובה בקונספט לשילוב המוצלח של רכיבי הסלט ובכאלו לא נתקלתי לאחרונה [לא מסוגלת לראות את הג'ירף אגב מסעדת "הבית" של העבודה שלי]

עד כאן דיווחי להיום
 
תודה על הדיווח....נשמע לא משהו...

גם המלצרית נשמעת דיי מרגיזה....

דווקא הייתי מצפה ממקום שקורא לעצמו THE BUN שדווקא הלחמנייה תיהיה טעימה....
 

La la la 20

New member
זה עניין של טעם

לי אישית היא פירורית מדי במיוחד כשבראש במחשבות התעופפה לה באו.
 

a221

New member
דווקא אחלה מקום לארוחה יחסית זולה

המפורק שלהם היא אחת המנות האהובות עלי בתל אביב. לא מכיר הרבה מנות אחרות במחיר כזה...

הייתי שם יותר מפעם-פעמיים והשירות תמיד חביב ויעיל...

מה שכן לאנשים מורעבים המפורק באמת לא מספיק, אבל אני מתנחם שממול יש את הפסטה בסטה ככה שמקסימום סוגרים את הפינה בעוד איזה 25 שח עם פסטה סבירה.
 

La la la 20

New member
זהו שאותי מבעס לסגור פינה איטלקית

אחרי שפתחתי שולחן אסייתי. גם לוגיסטית לא פשוט לנייד תינוק ופעוט למרות שזה ממש ממול. בשלב מסוים הצעתי לבנזוג לקנות לפעוט פסטה כי ראיתי שהטופו מהלחמנייה שלי והלחמנייה הריקה שלו, לא עושים את העבודה...
 

lady D 123

New member
פעמיים אכלתי פפסטה באסטה ולא אהבתי, כן זה זול

ולא צריך לבוא עם הרבה ציפיות
אבל הציפיות במחיר הזול הזה שיהיה סביר , אכיל משהו ?
פעמיים אכלתי וזרקתי את הרב
 

Pixelss

New member
אנחנו דווקא נהננו שם

אבל מראש ידענו למה אנחנו באים ולמה לצפות, מניחה שזה גורם דיי משפיע.

מאוד אהבנו את הבאן עם הבטן חזיר שלא מופיעה בתפריט משום מה וגם המפורק היה לא רע.

זה באמת לא מקום לארוחה של ממש אלא יותר נשנוש על הדרך, לנו זה בא מצויין אחרי כמה בירות עם חברים.
 

bruno01

New member
מאוד מוזר לי העניין עם הקופה. בכל הפעמים

שהייתי שם (פעם אחת על הבר בפנים ו-3 פעמים בחוץ) קיבלתי שירות מלא ממלצר או מלצרית ואף פעם לא ניגשתי לקופה להזמין או לשלם.

עכשיו באמת ראיתי שיש להם איזה סוג של אתר די מוזר, והתפריט שם באמת מאוד שונה, ולא ממש דומה לתפריט האמיתי של לפחות השנה האחרונה, זה מוזר וזה ממש מעצבן.

דווקא את הלחמניות שלהם אני די אוהב (הן באמת לא דומות במיוחד לבאו, אבל הן לא אמורות), אבל בתור מנה עיקרית הן אכן לא ממש משביעות, וכשאני באמת רעב, אני מעדיף להזמין שם את אחד המרקים שאני מאוד אוהב.

לגבי ה-VFM, לאור המחירים בהמון מקומות אחרים בעיר, אני עדיין חושב שהוא בכלל לא רע שם.

וניטפוק אחרון שלי: נראה לי שהסלט נקרא סלט אטריות שעועית ולא סלט אטריות ושעועית, אז השעועית לא אמורה להיות חלק עיקרי בו
 

bruno01

New member
עכשיו ראיתי שהבנתי לא נכון לגבי הקופה.

המקום, כמו שחשבתי וכמו אני מכיר, הוא לא מקום עם קופה, אלא מסעדה עם שירות מלא.

אם מסעדה קבעה שהיא מסעדה עם שירות ומלצרים, אי אפשר להחליט שהם ארומה רק כי לא בא לנו את הטקס הזה.
ככה המסעדה עובדת, ונראה לי מוזר לבקש לשלם בקופה ולאסוף מנות אם זה משהו שלא נהוג.
 

La la la 20

New member
מסכימה אתך.

כשהגענו המקום היה שומם. חוץ מאתנו לא היה אף אחד אחר. מכיוון שהגענו עם פעוט ותינוקות רעבים, הרגיש לי אינטואיטיבי לגשת לקופה משהו בתחושה לא משדר מסעדה אלא מזנון ונראה לי שכך הם קוראים לעצמם. במזנון של אייל שני באבן גבירול, מזמינים, משלמים, ממתינים, מנשנשים קצה של פיתה עם יוגורט וחריף, קוראים לך, לוקחים ואוכלים.

כנראה שהנחתי שמזנון מתאר סוג מסוים של שירות. לי אישית נראה מאד מוזר שמלצרית תגש אלי לבר לקחת הזמנה כי כשיש בר יש ברמן וכך זה נראה, בthe bun יש בר שפונה למלצרית ובר שפונה לקיר, גם זה חיזק את ההנחה שאפשר פשוט לבוא, להזמין ולקחת.

לא פעלתי בהתרסה, אלא פעלתי לפי הנקודות שציינתי למעלה + הסיטואציה המורעבת של משפחתי ובאינטואיטיביות.
 
השירות שם לרוב זריז ויעיל

בצורה מפתיעה השירות הכי יעיל ונעים שקיבלתי שם בכלל הייתה כשישבנו על הבר מול המטבח וקיבלנו שירות מהטבחים
 

londi81

New member
אני גם מחובבי דה-באן במסגרת הז'אנר

כלומר - רק שבא לי אוחה סופר קלילה של סלט ו/או "מפורק".
והסלט התאילנדי שלהם מצוין בעייני (וזה נכון שזה סלט אטריות שעועית ולא סלט אטריות ושעועית)

אני גם חושבת שזה מקום יחסית "לא משתלם" - פעם אכלנו שם לאקסה (שזה המרק האסייאתי האהוב עליי בעולם), כמעט 80 שקל על קערה לא גדולה עם די מעט דג שהייתה טעימה, אבל לא מתקרב ללאקסות שאכלתי ב7-8 יורו בברלין לדוגמה

אגב אם היו משלבים את הבאן של הוונג עם המילויים של דה-באן העולם היה מקום טוב יותר
 

lady D 123

New member
אני דווקא מאד אוהבת את דה באן

אני חושבת שהמחירים הם ברמה סבירה. לא זולים אבל לא כזה יקרים
האוכל שם טעימה ואניבהחלט אוהבת את היד שלהם בהכל.
היתי שם מס' פעמים ואני תמיד לוקחת את הסביצ'ה שהוא טעים ואני מלקקת את הצלחת עד תום
את הדה באן עם הדג הקריספי יאמממ ואת הקריספי צ'יקן על קוביות אורז מטוגנות שזה טעיםםםם
 
למעלה